Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli çekm yapmıyor! Nedenini çözmüş değilim. Gerçi hiç gündüz sokakta denemedim. Evde denedim. Işık yetersiz olması durumunda bu tarz sorun kaçınılmaz olabilirmi?
  • Ayrıca gövdeden siyah beyaz çekim seçeneğine ulaşılabiliyormu?
    Birde makina açıkken tuşlara basmıyorsam 8 saniye sonra kapanıyor. Ayarlardan süreyi uzattım ama yine 8 saniyede kapanıyor. Acaba ayarlamayı yaparken benmi yanlış veya eksik birşey yaptım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemkurtul

Sürekli çekm yapmıyor! Nedenini çözmüş değilim. Gerçi hiç gündüz sokakta denemedim. Evde denedim. Işık yetersiz olması durumunda bu tarz sorun kaçınılmaz olabilirmi?

Manuel modda seri çekim modunda aynı sorun varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Sürekli çekm yapmıyor! Nedenini çözmüş değilim. Gerçi hiç gündüz sokakta denemedim. Evde denedim. Işık yetersiz olması durumunda bu tarz sorun kaçınılmaz olabilirmi?

Manuel modda denemedim. Enstantanenin kaç olması gerekiyor seri çekimi sağlıklı yapabilmesi için? 1/60 uygunmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaKoroglu

Herkese selamlar, diğer bölümde eklemiştm ama esas sayfamız burası olduğu için buraya eklemeden geçemeyeceğim.

istanbul, harbiye, Şubat'12

NIKON D3100 KLUBU

hangi lensle çektiniz bunu? beceremedim gitti şu arka planı flu yapmayı biri anlatabilirmi 18-55var bende

• @a|ihttp://www.bascek.com/2364/arka-plani-nasil-oldururum/ buraya bakabilirsin öncelikle

daha sonrada alan derinliğinin ne olduguna bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GX2_ -- 7 Şubat 2012; 11:56:12 >
  • quote:

quote:

quote:

Manuel modda denemedim. Enstantanenin kaç olması gerekiyor seri çekimi sağlıklı yapabilmesi için? 1/60 uygunmu?

M mode da hızlı çekimi denedim. İşiğin yeterli olması durumda ve enstantanenin 1/60 - 1/100 olduğu zaman hiç sorunsun gayet seri çekim yapıyor.
    Seri çekimde sorun var diyen arkadaşlar otomatik mode da deniyorsa ışığın iyi olmasına dikkat etsin. Zira makina AF de zorlanıyor ve seri çekim yapamıyor. Benim gözlenimlerim bu şekilde. Yanılıyorda olabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

M mode da hızlı çekimi denedim. İşiğin yeterli olması durumda ve enstantanenin 1/60 - 1/100 olduğu zaman hiç sorunsun gayet seri çekim yapıyor.
    Seri çekimde sorun var diyen arkadaşlar otomatik mode da deniyorsa ışığın iyi olmasına dikkat etsin. Zira makina AF de zorlanıyor ve seri çekim yapamıyor. Benim gözlenimlerim bu şekilde. Yanılıyorda olabilirim.

yok aslında dogru söylüyorsun auto modda deniyor çoğu insan, ışık yetersiz oluncada seri çekim yapmıyor makinada sorun var diyor koşula göre ışık ,yeterli oldugunda manuel, diyafram yada enstantane öncelik modlarında gayet rahat bir şekilde seri çekim yapabiliyor , birde şu durum var AF modunu AF-A seçiliyken dediğin gibi AF de zorlanma tekrar netlerken bir vakit kaybı olabliliyor bu yüzdende eğer çekeceğiniz kare uygunsa AF-C sürekli servo da çekerseniz hiçbir problem olmaz takır takır gidersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: washburn_x

@a|ihttp://www.bascek.com/2364/arka-plani-nasil-oldururum/ buraya bakabilirsin öncelikle

Teşekkürler,çok basit bir şekilde anlatılmış tam aradığım şeydi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: a|i

quote:

Orijinalden alıntı: washburn_x

@a|ihttp://www.bascek.com/2364/arka-plani-nasil-oldururum/ buraya bakabilirsin öncelikle

Teşekkürler,çok basit bir şekilde anlatılmış tam aradığım şeydi bu

işinize yaradıysa ne mutlu

• quote:

quote:

Herkese selamlar, diğer bölümde eklemiştm ama esas sayfamız burası olduğu için buraya eklemeden geçemeyeceğim.

hangi lensle çektiniz bunu? beceremedim gitti şu arka planı flu yapmayı biri anlatabilirmi 18-55var bende

18-55 ile zor oluyor diye biliyorum, ben 55-200 ile çektim. bu arka plan flu mevzusunda dha bilgili arkadaşlar var.
  • quote:

quote:

quote:

18-55 ile zor oluyor diye biliyorum, ben 55-200 ile çektim. bu arka plan flu mevzusunda dha bilgili arkadaşlar var.

18-55 ilede gayet güzel olur.Bu konuyu inceleyin lütfen

http://forum.donanimhaber.com/m_56776146/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56776146

• teşekkürler arkadaşın 55-200le karşılaştırdım o lensle daha net bi flu oluyo ama 18-55 biraz yetersiz kalıyo gibime geldi
  • quote:

quote:

quote:

Objeye ne kadar yaklaşabilirseniz ve diyaframı ne kadar acık bırakabilirseniz arka plan o kadar flu oluyor bildigim kadarı ile. 18-55 in objeye yakınlaşma mesafesi 55-200 den daha fazla aslında en geniş diyafram acıklıklarını unuttum ordan kıyaslayamayacam su an eve gecince bakacam bi. kısaca 18-55 le de gayet flu arka plan elde edilebiliyor.

• @Creative_Director

elbette aslında 18-55 için imkansız değil ki gayet de güzel örnekleri var. ben o fotoğrafımdaki durumu düşünerek 18-55 in zor olduğunu düşündüm ama daha yakın bir pozisyonda ve daha küçük f değerleri ile güzel şeyler oluyor :)

@Sh@rKs-PoWeR

müsait vaktimde detaylıca inceleyeceğim, ilginiz için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla makinenin a ayarında aparture s de shutter ayarlanıyor, m modunda her ikisi de ayarlanıyor diye biliyorum, fakat ben manuel modda sadece aparture'ı ayarlayabiliyorum, shutter m modunda ayarlanabiliyor mu? Ayarlanamıyorsa manuel modun aparture modundan farkı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: passenger38

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla makinenin a ayarında aparture s de shutter ayarlanıyor, m modunda her ikisi de ayarlanıyor diye biliyorum, fakat ben manuel modda sadece aparture'ı ayarlayabiliyorum, shutter m modunda ayarlanabiliyor mu? Ayarlanamıyorsa manuel modun aparture modundan farkı nedir?

NIKON D3100 KLUBU

Bakın sağ tarafta üstüne " + " ve " - " olan ufak yuvarlak bir tuş var.Manuel modda iken , arkadaki tekerleği döndürdüğünüz zaman Enstantene değişir.Benim gösterdiğim tuşa basılı tutup tekerleği döndürürseniz ise diyafram değişir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• M modunun mantığı hem diyaframın, hem perde hızının ayarlanabilmesidir. muhtemelen tek tekerlekle diyafram ayarlanıyor, perde ayarını ekrandan giderek yapmanız gerekiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: passenger38

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla makinenin a ayarında aparture s de shutter ayarlanıyor, m modunda her ikisi de ayarlanıyor diye biliyorum, fakat ben manuel modda sadece aparture'ı ayarlayabiliyorum, shutter m modunda ayarlanabiliyor mu? Ayarlanamıyorsa manuel modun aparture modundan farkı nedir?

NIKON D3100 KLUBU

Bakın sağ tarafta üstüne " + " ve " - " olan ufak yuvarlak bir tuş var.Manuel modda iken , arkadaki tekerleği döndürdüğünüz zaman Enstantene değişir.Benim gösterdiğim tuşa basılı tutup tekerleği döndürürseniz ise diyafram değişir

teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

M modunun mantığı hem diyaframın, hem perde hızının ayarlanabilmesidir. muhtemelen tek tekerlekle diyafram ayarlanıyor, perde ayarını ekrandan giderek yapmanız gerekiyor.

menüye çok baktım menüden olmuyor hocam, shark power'ın dediği gibidir muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.