Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KPSS bütün zamanımı alıyor, uzun zamandır fotoğraf çekemiyorum.

Başlığa biraz daha hareket gelsin.
    Eski bir kare. Karaman Taşkale.

NIKON D3100 KLUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mir pdr -- 13 Nisan 2014; 20:52:25 >
  • teşekküler :)
  • Eşimin doğum günü hediyesi olarak bende D3100 sahibi oldum. Daha önce Fujifilm HS10 ve Pentax kx ile devam eden hobime şimdi d3100 ile bir tık öteye taşımayı amaçlıyorum.. Alışmaya çalışıyorum makineye daha yeni olduğu için çok kurcalayamadım. Ama kesinlikle 18-55 bana yetmiyor. Pentax ta kullandığım 50mm yi arıyor gözlerim. en kısa zamanda 55-200 almayı düşünüyorum ne dersiniz? Ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makusla06

Eşimin doğum günü hediyesi olarak bende D3100 sahibi oldum. Daha önce Fujifilm HS10 ve Pentax kx ile devam eden hobime şimdi d3100 ile bir tık öteye taşımayı amaçlıyorum.. Alışmaya çalışıyorum makineye daha yeni olduğu için çok kurcalayamadım. Ama kesinlikle 18-55 bana yetmiyor. Pentax ta kullandığım 50mm yi arıyor gözlerim. en kısa zamanda 55-200 almayı düşünüyorum ne dersiniz? Ne önerirsiniz?

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Hocam Pentax k-x güzel giriş seviyesi makinelerden biridir bence, sensörü sony olması lazım yanlış hatırlamıyosam.
    Pentax k-x den nikon D3100 e geçişiniz kolay olacaktır, ikiside giriş seviye DSLR.

55-200 VR iyi bir lens, başlangıç seviye için ideal.
    50mm'i arıyor gözlerim demişsiniz, eğer pahalı gelmeyecekse 50mm 1.8G yada 35mm 1.8G de çok iyi lenslerdir ve uzun süre pek çok gövdeylede kullanırsınız.

Tekrar hayırlı olsun

• Cevabınız için teşekkür ederim önerdiğiniz lensler maalesef şuan içinbiraz pahalı.. Hangi çekim modunu önerirsiniz? A da kullanıyorum ben genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Eşimin doğum günü hediyesi olarak bende D3100 sahibi oldum. Daha önce Fujifilm HS10 ve Pentax kx ile devam eden hobime şimdi d3100 ile bir tık öteye taşımayı amaçlıyorum.. Alışmaya çalışıyorum makineye daha yeni olduğu için çok kurcalayamadım. Ama kesinlikle 18-55 bana yetmiyor. Pentax ta kullandığım 50mm yi arıyor gözlerim. en kısa zamanda 55-200 almayı düşünüyorum ne dersiniz? Ne önerirsiniz?

Hocam Pentax k-x güzel giriş seviyesi makinelerden biridir bence, sensörü sony olması lazım yanlış hatırlamıyosam.
    Pentax k-x den nikon D3100 e geçişiniz kolay olacaktır, ikiside giriş seviye DSLR.

50mm'i arıyor gözlerim demişsiniz, eğer pahalı gelmeyecekse 50mm 1.8G yada 35mm 1.8G de çok iyi lenslerdir ve uzun süre pek çok gövdeylede kullanırsınız.

Tekrar hayırlı olsun

Ve size zahmet olmazsa vr ile dx arasındak tam farktan bahsedebilirmisiniz? Vr olanlarda galiba lens te netleme motoru bulunuyor. dx nasıl netliyor peki? Hangisini önerirsiniz?

• quote:

quote:

quote:

Tekrar hayırlı olsun

Ve size zahmet olmazsa vr ile dx arasındak tam farktan bahsedebilirmisiniz? Vr olanlarda galiba lens te netleme motoru bulunuyor. dx nasıl netliyor peki? Hangisini önerirsiniz?

izniniz olursa ben yardımcı olayım. vr titreşimi engellemek için kullanılıyor özellikle 55-200 75-300 gibi lenslerde tabiri caizse zoom arttıkça elinizin ufak hareketleri daha fazla görüntüde bozulmaya yolaçıyor. Vr ise bunu kendi motoruyla tam emin olmamakla birlikte aksi yönde hareket ederek bir miktar düzeltiyor. daha net görüntü almanızı saglıyor. ben de kendi 55-200 lensimi Vr li aldım özelliğin de cok faydasını gördüm . tabi 55-200 gibi bir lensi kullanacaksanız ışığınızın da bol olması lazım düşük ışıkta d3100 zaten pek iyi performans göstermiyor lens de bu performansa yardımcı olmuyor acıkcası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

quote:

quote:

quote:

Tekrar hayırlı olsun

izniniz olursa ben yardımcı olayım. vr titreşimi engellemek için kullanılıyor özellikle 55-200 75-300 gibi lenslerde tabiri caizse zoom arttıkça elinizin ufak hareketleri daha fazla görüntüde bozulmaya yolaçıyor. Vr ise bunu kendi motoruyla tam emin olmamakla birlikte aksi yönde hareket ederek bir miktar düzeltiyor. daha net görüntü almanızı saglıyor. ben de kendi 55-200 lensimi Vr li aldım özelliğin de cok faydasını gördüm . tabi 55-200 gibi bir lensi kullanacaksanız ışığınızın da bol olması lazım düşük ışıkta d3100 zaten pek iyi performans göstermiyor lens de bu performansa yardımcı olmuyor acıkcası...

Cevabınız için teşekkür ederim. Tam anlamıyla anladım. Titreşim önleyici gövdede değil lenste. Bi ilan buldum bakalım vr ise alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı olsun şimdiden tam olarak nasıl fotoğraf çekmek için kullanmak istiyorsun 55-200 ü ?
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim önerdiğiniz lensler maalesef şuan içinbiraz pahalı.. Hangi çekim modunu önerirsiniz? A da kullanıyorum ben genellikle.

Okan hocam Vr mevzusunu anlatmış, aynen katılıyorum

Hocam çekim modu mevzusu ise şöyle. Şimdi (bana göre) profesyönel makinenin amacı nedir, vizörden bakan kişinin fotoğraf ayarlarını kendisinin yapabilmesi.
    Biz ayarlarımızı kendimiz yaparak bir nevi fotoğrafa hükmediyoruz. O yüzden M yani Manuel moddur yakışanı.
    Ancak hemen M modda çekim olmuyor, denemeler yapak makineyi tanımak lazım. O yüzden fotoğrafa göre A-S-P modları kullanarak pratik yapmak tecrübe kazanmak en iyisi. Bu modlar Diyafram-enstantane-iso ilişkisini kavramak için çok ideal.

Yani nasıl, şöyle. Mesela sığ alan derinliği kullancaksınız fotoğrafınızda (arka planı flu yapacaksınız), alırsınız A moduna açarsınız diyaframı gayet pratik ve seri bi şekilde istediğinize yakın fotoğrafı çekersiniz.
    Yada bir akarsuda süt efekti yaratacaksınız, Alırsınız enstantene öncelikli moda (yani S), pozlama sürenizi uzatırsınız ve güzel fotoğraflar çekersiniz.
    P modunda sık sık alıştırma yapın, makinenizin güzel çekimler yaptığını göreceksiniz.

İyi çekimler

• Güzel açıklamalar gelmiş yukarıdan aynen katılmaktayım ilk olarak A-S modları cok daha yardımcı olacaktır ben hala genel olarak A-S kullanyıorum cekim yapacagım yere gore nadiren de olsa M kullanıyorum . Böcüğe kelebeğe gideceksem M onun dışında A-S . Bu arada sayfayı başı boş bırakmışız iyice hazır yaz da yaklaşırken 1-2 resim atalım. ben eskilere bakayım bugün paylaşmadığım bişey varsa ekleyeyim... siz de boş geçmeyin :)
  • Sigma 70-300 macro ve nikon 55-200 vr atasında kaldım ne önerirsiniz

• quote:

Sigma 70-300 macro ve nikon 55-200 vr atasında kaldım ne önerirsiniz

merhaba 70-300 de Vr varmıdır ? ben pek o lensi bilmiyorum galiba vr siz 70-300 lerle calısmak zor diye duymuştum kullanmadım kendim ama mm değeri büyüdükçe VR nin önemi daha da artıroyr . ama eliniz hiç titremiyorsa 70-300 vr siz de olsa alınabilir. benim el çok titriyordu o yüzden riske giremedim.
  • quote:

quote:

merhaba 70-300 de Vr varmıdır ? ben pek o lensi bilmiyorum galiba vr siz 70-300 lerle calısmak zor diye duymuştum kullanmadım kendim ama mm değeri büyüdükçe VR nin önemi daha da artıroyr . ama eliniz hiç titremiyorsa 70-300 vr siz de olsa alınabilir. benim el çok titriyordu o yüzden riske giremedim.

Vr yok zaten sigmanın lensi nikonun değil. Bu lensin avantajı macro olması ve fiyatının 300 lira olması ( sıfırının) bu yüzden almayı düşündüm hani macro fotoğrafı falan çekersem diye. Zoom da ve macroda tripotsuz başarılı sonuçlar almak oldukça zor diye okudum

• quote:

quote:

quote:

Vr yok zaten sigmanın lensi nikonun değil. Bu lensin avantajı macro olması ve fiyatının 300 lira olması ( sıfırının) bu yüzden almayı düşündüm hani macro fotoğrafı falan çekersem diye. Zoom da ve macroda tripotsuz başarılı sonuçlar almak oldukça zor diye okudum

Hocam yine yanıltmak gibi olmasın ama oradaki macro satım amaçlı konulmuş bir ibaredir diye düşünmekteyim yani bu tip lenslerle pek macro da iyi sonuclar çıkacağını sanmam. yine de orjinal nikon topağında bir sorun isterseniz bu soruyu bir de.

• Buda eskilerden, ama sevdiğim bir resimdir.
    Beyşehir kızılören.

Guzu
     NIKON D3100 KLUBU
  • Bitane daha.
    Mevlana Kültür Merkezi/Konya.

Pir
     NIKON D3100 KLUBU
  • Güzel kareler elinize sağlık

• makusla06 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mir pdr -- 23 Nisan 2014; 16:18:32 >
  • Son kare çok güzel olmuş düşük ışıkta iyi çekilmiş makina ile...
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.