Şimdi Ara

NİKON D500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Pexo

quote:

Orijinalden alıntı: fotocekenadam

Yazınızı okuyunca gerçektende d7200 ün bana yeteceğini düşündüm zaten universite masraflari falandı filandi d7200 iyidir yahu

hemde bayağı iyidir:) şunu da unutmayın D7200 DXO Mark sensor değerlendirmesinde Dinamik aralık başarımı olarak D810 un arkasından 2. sırada.. yani kelli felli bir çok FF gövdeyi dinamik aralık konusunda geride bırakmış. Üstlik DX gövde.. D500 ün sunduğu extra biraz da pro özelliklere ihtiyacınız yoksa D7200 yarı fiyatına kesinlikle işinizi fazlasıyla görür.. emin olun arkanıza bile bakmazsınız:))

D500 ün sunduğu extra profesyonel özellikler demişsiniz ne gibi özellikler bunlar. 3 seneyi geçkin d5100 kullandım dslr makinalara hakim olduğumu düşünüyordum değilmişim demekki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fotocekenadam F kullanıcısına yanıt
    10 Fps. 200 raw buffer kapasite 153 af noktası 99 cross type ..

Bunlar pro ihtiyaçlar.. Zaten fiyatın bu seviyelerde olmasının büyük sebebi bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bunlar pro ihtiyaçlar.. Zaten fiyatın bu seviyelerde olmasının büyük sebebi bunlar.

Ha bende farklı özellikler var sandım kuş çekmeyecegim zaten o kadar buffere ihtiyacım yok d7200 expeed 4 kullaniyor iso başarimida ortada d7200 yeter bana :)

• quote:

quote:

Ha bende farklı özellikler var sandım kuş çekmeyecegim zaten o kadar buffere ihtiyacım yok d7200 expeed 4 kullaniyor iso başarimida ortada d7200 yeter bana :)

d7200 ile de kuş çekebilirsiniz:) 7dm2 veya d500 den evvel kuş çekemiyormuydu kimse? 18 raw yada 100 jpg buffer kapasite 6fps hız çoğumuza fazlasıyla yeterde artar bile...

ancak bu tip özelliklere ihtiyacı olanlar da emin ol forumlarda falan d500 acaba nasıldır diye sormaz.. çoktan Nisan sonuna kilitlenmiştir..:)

• quote:

quote:

quote:

d7200 ile de kuş çekebilirsiniz:) 7dm2 veya d500 den evvel kuş çekemiyormuydu kimse? 18 raw yada 100 jpg buffer kapasite 6fps hız çoğumuza fazlasıyla yeterde artar bile...

ancak bu tip özelliklere ihtiyacı olanlar da emin ol forumlarda falan d500 acaba nasıldır diye sormaz.. çoktan Nisan sonuna kilitlenmiştir..:)

Aynen öyle hiç bu açıdan düşünmemiştim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotocekenadam -- 18 Şubat 2016; 16:15:14 >

• Merhaba, yıllardır d300sin güncellemesini bekleyen kuş fotoğrafçıları için çok iyi bir makine d500. Fiyatı çok yüksek katılıyorum ama pro seviyesinde bir alet olacak. Hem buffer var hem dinamik aralık hem iso başarımı çok yüksek. şimdi bir nikoncu kuş fotografçısı canona geçmek istese 7dm2 ve 400mm alacak (düşük bütçe için konuşuyorum, yoksa çok daha üst modeller var tabii ki). 7dm2 ve 400mm de yaklaşık 8-9bin tl arası. fakat d500 alınca sadece makinesini değiştirmiş olacak ve 7dm2'ye ve d7200'e göre daha üst seviye bir alet almış olacak.

Pahalı mı? Evet pahalı ama fiyatının hakkını vereceğini düşünüyorum. Çünkü hem manzara hem spor hem de kuş fotoğrafçılığı için çok uygun bir makine olacak.

Bu arada ilk başta garantili fiyatının 8500-9000 tl civarı olacağını, spot piyasada ise 7500-8000 civarı oluşacağını tahmin ediyorum. Ben bu makineyi çok istememe ve paramı kenarda tutmama rağmen ilk çıktığında almayacağım. Çünkü son dönemde çıkan makinelerin neredeyse hepsinde güncellemeler yapıldı. Bu yüzden beklemek mantıklı geliyor bana.

Bu arada d7200 de bufferı haricinde çok güzel bir makine.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.