Şimdi Ara

Nikon D5100 + 18-55 VR Lens almayı düşünüyorum görüşlerinizide merak ediyorum. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cemaldemirlek

quote:

Orijinalden alıntı: bgerim67

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

D5100'de AF motoru olmaması açığını AF motoru olan lens alarak kapatabiliyorsun tabi fiyatıda ona göre nedendir bilmem ama canon almak gelmiyor içimden.

Lense verecek paran varsa al. Ben de aldım 2 yıl önce fakat Af olmadığı için aynı özellikteki lenslere 500 lira fazladan veriyorum. Bu yüzden pişmanım.

Bu lens fiyatlarını görebileceğim bir site var mı link atabilirsen sevinirim ben baktım tek lens fiyatlarını bulamadım hep gövde ile satıyorlar.

fotografium.com ben ordan yaparım alış verişi hep. Güvenilirdir.Garantili olarak da alabileceğin en uygun yerlerdendir.

Teşekkür ederim fiyatlar gerçekten ateş pahası .

Evet mesela 50mm de fark edebilirsin. 250 liraya alacağım lensi Aflı olması gerektiği için 650 liraya alıyorsun.

Peki Nikon D5100 = Canon ?

hangi makine var hemen hemen aynı özelliklere ve tabii fiyata sahip ?

canon 600d ile çok yakındır d5100.

Çok teşekkür ederim cevapların için ama ben yinede vazgeçemeyeceğim galiba Nikondan duruşu bile başka güzel

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

D5100'de AF motoru olmaması açığını AF motoru olan lens alarak kapatabiliyorsun tabi fiyatıda ona göre nedendir bilmem ama canon almak gelmiyor içimden.

Lense verecek paran varsa al. Ben de aldım 2 yıl önce fakat Af olmadığı için aynı özellikteki lenslere 500 lira fazladan veriyorum. Bu yüzden pişmanım.

Bu lens fiyatlarını görebileceğim bir site var mı link atabilirsen sevinirim ben baktım tek lens fiyatlarını bulamadım hep gövde ile satıyorlar.

fotografium.com ben ordan yaparım alış verişi hep. Güvenilirdir.Garantili olarak da alabileceğin en uygun yerlerdendir.

Evet mesela 50mm de fark edebilirsin. 250 liraya alacağım lensi Aflı olması gerektiği için 650 liraya alıyorsun.

Çok teşekkür ederim cevapların için ama ben yinede vazgeçemeyeceğim galiba Nikondan duruşu bile başka güzel

Peki sen bilirsin :) Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sen bilirsin :) Şimdiden hayırlı olsun.

Sağol

• Bende n11.com dan alıcam fakat üretilen yerin önemi varmı çin malı kore malı filan gibi..??
  • MELİH_1905 kullanıcısına yanıt
    Öyle olacağını sanmıyorum ama beklerken fiyat yükselmiş

Edit : Şimdi yine eski haline gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgerim67 -- 1 Ağustos 2013; 16:03:45 >
  • quote:

Evet bende üzülmüştüm fiyat yükseldi diye ama terar inmiş sipariş vereceğim birazdan..)))

• quote:

Orijinalden alıntı: MELİH_1905

quote:

Evet bende üzülmüştüm fiyat yükseldi diye ama terar inmiş sipariş vereceğim birazdan..)))

Hayırlı Olsun

• Çok soru soruyorum ama d5100-d5200 arasındaki fark nedir ?
  • quote:

Çok soru soruyorum ama d5100-d5200 arasındaki fark nedir ?

Sensörleri farklı diye biliyorum. D5200 ile D7100 aynı sensörü kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coxackie C kullanıcısına yanıt
    Sensor neyi değiştiriyor acaba ?
  • bence sizin forumdaki fotoğrafçılık bölümünü biraz eşeleyip bilgi sahibi olmanız gerekiyor, ondan sonra makine tercihi yapmak daha isabetli olacaktır.

• N11 den aldim ben. karfo garantili vr siz olan model. puanla falan 1070 e geldi. makina 10 numara. vr siz olmasi korkutmasin fotolar cam gibi. bence kasa kalitesi ve malzeme kalitesi nikonda bariz daha onde.. kabul lensleri pahali ama zaten makina ucuz ve bi insan hayatinda kac lens alirki?kit lens+ bir tane zoom lens tamam iste..

• 55-200 veya 75-300 lens alman senin yararına olacaktır, 18-55'i lens yerine bile sayma bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakki54

55-200 veya 75-300 lens alman senin yararına olacaktır, 18-55'i lens yerine bile sayma bence.

dostum tavsıyen ıyı ama yakın ve mekan cekımlerınde nasıl olacak...

18*105 vr daha iyidir ilk icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkooklam

quote:

55-200 veya 75-300 lens alman senin yararına olacaktır, 18-55'i lens yerine bile sayma bence.

Nasıl çekim yaptığını bilmeyerek söyledim o zaman şöyle bir özet geçelim;
    yakın ve mekan çekimleri için kullanacaksan: 18-105 VR
    uzak çekim için kullanacaksan: 55-200, 75-300 tavsiyemdir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: malkooklam

quote:

Nasıl çekim yaptığını bilmeyerek söyledim o zaman şöyle bir özet geçelim;
    yakın ve mekan çekimleri için kullanacaksan: 18-105 VR
    uzak çekim için kullanacaksan: 55-200, 75-300 tavsiyemdir.

aynen katılıyorum..ben tasırım cantamı, ıkı objektıf bana agır gelmez dıyorsanız bır tanede 200 luk yada 300luk alınmalı.
    ama yok bana zoom lazım degıl yaklasık 15x tekabul eden yeterlı dıyorsanız lutfen onceden makınayı alırken 18-105 VR alınız.18-55 ıcın para harcamayınız.hatta bıraz ucuz dıye 18-55 ıle satılanlar yerıne 18-105 lı alınız.

• Canon 600D ile Nikon 5100D neredeyse birbirinin aynısı fakat Nikon'un lensleri biraz daha pahalıdır ayriyeten Nikon 5100D 16,2 Megapixel iken Canon 600D ise 18,0 Megapixeldir benim tavsiyem Canon 600D'den yanadır eğer 2000TL gibi bir bütçen var ise TeknoSA'ya git 75-300 lens ile birlikte sanırım 1,999TL (Canon 600D), Nikon 5100D isede 55-200 lens ile birlikte temizleme seti v.b şeyler dahil haftasonu indirimi v.b falan şeyler ile 1.799TL ye görmüştüm ben he şunuda unutmadan söyleyelim ben bunu Gebze Teknosa Exxtra için söylüyorum sizin oralarda bu nasıldır bilemem aynı mıdır yoksa farklı mıdır ben baya bir araştırdım fakat Canon 600D'yi daha üstün buldum, Canon 600D'yi şiddetle tavsiye ederim (Nikon 5100D'ye oranla).
  • arkadaslar,
    d3200 de alınır her ısınızı gorecektır dıgerlerı gıbı,ekranda açılmayı versin.fazladan para vermeyiniz.
    sensör olarak ölçüleri aynı hatta onda bir daha büyük sanırım.

http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D3200

http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5100

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-650D-vs-Nikon-D3200

baska yerlerden bakınız zıra bu sıte bıraz tuhaf..

• 18-55 ile 18-105 arasında 50mm fark var, bu avantajdır. Ama keskinlik olarak ikisi de benzerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 12 Ağustos 2013; 13:03:34 >
  • arkadaşlar makineyi eşim ve kardeşim bir süpriz yapıp doğum günü hediyesi olarak almışlar n11.com dan 1.209 tl.
    bende yeni yeni çekmeye başladım sadece auto da çekim yapıyorum geçen gün gece kız kulesini çektim gece manzarası modunda süper çekti makine gerçekten süper şimde sizden ricam ne gibi yan ürünler alacağım tripot,sd kart çanta ve uv filitre gibi eksilikler var bunlar konusunda bana yardımcı olurmusunuz marka ve hangisi iyisi sahibinden ve gittigidiyordan baktım çok şeyler var açıkcası kafam karıştı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.