Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdem73

fotoğraflarınız çok iyi. makinenin hakkını vermişsiniz..

Teşekkürler Erdem Bey.
  • İzmir Kordon da 30 Agustos Zafer Bayramı törenleri Türk Yıldızları gösterisi.

Lens 18-105 mm .
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• Dayı'mın oğluna d90 ını bıraktırdim incelemek icin
    Burada tavsiye etmeyen arkadaşlar doğru söylemiş gerçekten d5100 d90 a karşı çok çok başarılı ve güncel bir cihaz.
    Karşılaştırmalara baktım da d90 a övgü var efsane filan demişler d5100 e de giriş seviyesi diyip durmuşlar arkadaslar iki makineyi yanyana koyup aynı iso ve perde hızında resimler çektim d5100 o kadar net ve keskin resimler verdiki bende şaşırdım.
    Yan yana ikiside 18-105 vr ile 200 iso 3 sn uzun pozlama yaptim yine d5100 fark attı.
    Simdi bu makineyi değiştireceksem bu d90 değil d7000 olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881sayılısefer -- 24 Şubat 2014; 19:36:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinos

Dayı'mın oğluna d90 ını bıraktırdim incelemek icin
    Burada tavsiye etmeyen arkadaşlar doğru söylemiş gerçekten d5100 d90 a karşı çok çok başarılı ve güncel bir cihaz.
    Karşılaştırmalara baktım da d90 a övgü var efsane filan demişler d5100 e de giriş seviyesi diyip durmuşlar arkadaslar iki makineyi yanyana koyup aynı iso ve perde hızında resimler çektim d5100 o kadar net ve keskin resimler verdiki bende şaşırdım.
    Yan yana ikiside 18-105 vr ile 200 iso 3 sn uzun pozlama yaptim yine d5100 fark attı.
    Simdi bu makineyi değiştireceksem bu d90 değil d7000 olmamalı.

Doğru karar
  • Merhabalar. d5100 ile özensizce cektigim bir fotografın daha raw halini ve düzenlenmiş halini paylaşmak istedim. Öncelikle gercekten öylesine cekilmiş bir fotograftı. f3.5 gibi acık bir diyafram degerinde cektim. Olması gereken daha kısık diyafram kullanarak asgari arka plan netliğini sağlayamadım, zaten havada bayagı puslu ve sisli idi. Net ve günesli bir havada daha iyi bişey ortaya cıkabilirdi. Bulutlardan süzülen ısık hüzmelerini kendim ekledim.. Eleştirilerinize acıgım.
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 24 Şubat 2014; 15:03:30 >

• fotografın ıkıncı halı ıyı ama gercekden cok fark arada ben fotograflar uzeınde bu kadar cok oynama yapıldıgı zaman ne kadar gorsel olarak guzel olsada degerını kaypettıgını dusunuyorum orjınal halı ıle yada makıne uzerınde yapıcagınız ayarlamalar dısındakı efektlerı sevmıyorum acıkcası.Oynandıgı zaman bence fotoğraf olmaktan cıkıyor baska bır sey oluyor. benım dusuncem
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladiator88

fotografın ıkıncı halı ıyı ama gercekden cok fark arada ben fotograflar uzeınde bu kadar cok oynama yapıldıgı zaman ne kadar gorsel olarak guzel olsada degerını kaypettıgını dusunuyorum orjınal halı ıle yada makıne uzerınde yapıcagınız ayarlamalar dısındakı efektlerı sevmıyorum acıkcası.Oynandıgı zaman bence fotoğraf olmaktan cıkıyor baska bır sey oluyor. benım dusuncem

Eleştirin için tşk ler. fazlaca oynamanın fotografı bozduguna bende inanıyorum. aslında amacım bu tip oynamalar yaparak kendimi Photoshop da geliştirmek. Bulutlar arasından süzülen ısık demetini uygulayıp vakit gecirdim fotografla hemde bişeyler öğrendim. Bu fotografı Photoshop camera raw eklentisi ile sadece gökyüzünü belirginleştirip , acık tonları kısıp , biraz netlik ve birazda doygunlukla daha doğal bi kare elde edebilirdim.

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

Eskişehir Kentpark by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Şubat 2014; 20:09:48 >

• Arkadaşlar merhaba yaklaşık 4 aydır sayfayı takip ediyorum. Paylaşımda bulunanlara peşinen teşekkürler.
    Uzunca bir forum araştırması sonrası 3 ay önce D5100 18-55 lens ile aldım. Amatörce takılıyorum. Beni de eklerseniz sevinirim.
  • Epeydir resim eklemiyordum unutmuşum. Neyse biraz uğraşınca hatırladım.
    Bunlar da deneme çekimlerim.
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergüla

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 4 aydır sayfayı takip ediyorum. Paylaşımda bulunanlara peşinen teşekkürler.
    Uzunca bir forum araştırması sonrası 3 ay önce D5100 18-55 lens ile aldım. Amatörce takılıyorum. Beni de eklerseniz sevinirim.

Forum, kullanıcılar kulübü olarak açılmadığından dolayı makineyi kullananlar adına herhangi bir ekleme yapılmamış. 3 ay önce almışsınız hayırlı olsun. Paylaşımlarınızı bekleriz.
  • Teşekkürler Sn deeply.
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Bazı yakın plan resimleri çekmeye çalıştım. 1992 de Rus pazarından babamın aldığı eski zenit 122 makinamın resimleri ile başlayayım dedim. arkadaki makina 1992 de babamın Rus pazarından aldığı Zenit 122. Soldaki objektifte ona ait. Şu anda kullanmıyorum ama, onun içini açtığımda fotoğraf çekmenin ne güzel bir şey olduğunu gördüm. Şu ana kadar 3-4 tane amatör dijital makine kullandıktan sonra ve de baba olunca, 5100 ümü aldım. Çektikçe yorumlarınız için fotolarımı paylaşırım. Şimdiden herkese teşekkürler.

• Merhabalar ilk "SEÇİCİ RENK" özelliğini kullanarak düzenlediğim fotoğrafı paylaşmak istedim.Fotoğraf 1000 parçalık puzzle yorumlarınızı bekliyorum...
  • Arkadaşlar merhaba, ilanı var zaten ama oradan herkese ulaşılmıyor diye buraya da yazmak istedim. Ev arkadaşımın askere giderken bana bıraktığı Nikon D5100 + 18-55mm VR + 35mm f1.8 AF-S paket olarak satıyorum, 14k çekimde olup gövde ve kit lensin 26.07.2014 tarihine kadar Vatan Bilgisayardan garantisi vardır. İyi günler.

http://forum.donanimhaber.com/m_88049273/f_//tm.htm#88049273
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitkosaner

Merhabalar ilk "SEÇİCİ RENK" özelliğini kullanarak düzenlediğim fotoğrafı paylaşmak istedim.Fotoğraf 1000 parçalık puzzle yorumlarınızı bekliyorum...

Puzzle olmasına karşın güzel bir manzara fotoğrafına bakarmışçasına bir haz aldım. Seçici renklerde derin bir atmosfer yaratmış. Emeğinize sağlık. Paylaşımlarınızı bekleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

Merhabalar ilk "SEÇİCİ RENK" özelliğini kullanarak düzenlediğim fotoğrafı paylaşmak istedim.Fotoğraf 1000 parçalık puzzle yorumlarınızı bekliyorum...

Puzzle olmasına karşın güzel bir manzara fotoğrafına bakarmışçasına bir haz aldım. Seçici renklerde derin bir atmosfer yaratmış. Emeğinize sağlık. Paylaşımlarınızı bekleriz.

Yorumunuz için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadasım mükemmel olmus. Çok begendim. Muhtemelen Puzzle efektini photoshop ile yaptın. Puzzle presetini nerden indirdigini öğrenebilirmiyim.

• Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    bence doğrudan puzzle'ın fotoğrafını çekmiş, "seçmeli renk" dışında efekt yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem73 -- 25 Şubat 2014; 15:13:40 >
  • D7000 gövde almak için makinemi satıyorum.
    5300 shutter de ve 18-105 lens+çanta.
    1450 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.