Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

ARANIZA.BENDE KATILDIM ARKADASLAR..KARFO GARANTILI 18-55 DX LENSLI CIHAZI 1100 TL YE ALDIM..FOTOLAR YAKINDA GELIR.:-)

Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

SAGOL KARDES EKSIK OLMA.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5100 u satıp d90 aldım pişman oldum onuda satıp d7000 aldım zaten 5100 le 7000 kardeş makinalar.
    Burdayım yine :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinos

5100 u satıp d90 aldım pişman oldum onuda satıp d7000 aldım zaten 5100 le 7000 kardeş makinalar.
    Burdayım yine :)

• Su
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
  • Hediyelik eşya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 12 Mart 2014; 23:06:34 >
  • İzmir Kordon

f 6.3 , enstantane 1/250 , Lens 35 mm f 1.8 g Nikon d 5100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 13 Mart 2014; 23:24:02 >
  • Nikon d5100 fotolarına devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 14 Mart 2014; 19:57:17 >
  • Heykel
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakma, fakat artık birinin bunu söylemesi lazım; fotoğrafların çok kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem73

hocam kusura bakma, fakat artık birinin bunu söylemesi lazım; fotoğrafların çok kötü.

Her türlü algılayışa karşı saygım vardır. Eleştiriler de benim için önemlidir. Eleştiriniz ile fotoğraflara nasıl bir yönelim vermem konusunda yardımcı olursanız daha güzel olur
  • Deeply o zaman bende madem konu açılmıs şunu söylemek istiyorum. Nacizane affına sıgınarak biraz daha kadraj olusturma, kompozisyon olusturma, 3de 1 kuralına uygun ve mümkünse Park resimlerinden farklı bişeyler yüklesen fena olmayacak.Zaman zaman bende fotograf ekliyorum , bende henüz yeni sayılırım 1 sene olmadı daha fotograf hobisine baslayalı ama cok okuyorum, cok video seyrediyorum. En son scot Kelby nin 4 ciltlik digital fotografcılık serisini alıp okuyorum fırsat buldukça. Kızmak yok herkes eleştiriye açık olmalı.Maksat paylaşım ve paylaştıkça yapıcı bir şekilde birbirimizi eleştirebilmek. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Deeply o zaman bende madem konu açılmıs şunu söylemek istiyorum. Nacizane affına sıgınarak biraz daha kadraj olusturma, kompozisyon olusturma, 3de 1 kuralına uygun ve mümkünse Park resimlerinden farklı bişeyler yüklesen fena olmayacak.Zaman zaman bende fotograf ekliyorum , bende henüz yeni sayılırım 1 sene olmadı daha fotograf hobisine baslayalı ama cok okuyorum, cok video seyrediyorum. En son scot Kelby nin 4 ciltlik digital fotografcılık serisini alıp okuyorum fırsat buldukça. Kızmak yok herkes eleştiriye açık olmalı.Maksat paylaşım ve paylaştıkça yapıcı bir şekilde birbirimizi eleştirebilmek. Saygılar.

Doğru devamlı park, bahçe fotoğrafları eklemişim, fotoğraflar da kompozisyon yok, aynı zamanda photoshop adına daha da güzelleştireyim derken daha kötü yaptığım fotoğraflar da mevcuttur kesinlikle. Kadraj da sıkıntım olduğunu farkındayım bunu da daha tecrübelendirerek halledeceğime inanıyorum. İşimden dolayı çok nadir olarak fotoğraf çekme fırsatına sahip olduğum için dönüp dolaşıp benzer fotoğrafları da foruma sunduğum için kusura kalmayın. Genel olarak neşeli ve sakin bir yapıya sahibim o bakımdan son fotoğraflarım da yazmadım ama, fotoğrafların hepsi her türlü eleştiriye açıktır. Sonuçta kimse annesinin karnında bir şeyleri öğrenip idrak edemiyor. Hakaret içermediği sürece her türlü yapısal eleştiriye her zaman açığım.

• Memento-Mori35 arkadaşa katılıyorum, kadraj-kompozisyon çalışmanız lazım.
    bir de sokak fotoğrafçılığı gibi farklı konulara yönelmenizi önerebilirim, gerisi zaten zaman meselesi.
  • Hatta arkadaslar mümkünse raw formatında cekin fotolarınızı. Raw cekince photoshop gercekten kullanması zor bir program olsada raw cekince fotoshopun camera raw eklentisi ile (kullanması cok basittir) beyaz dengesi , aşırı yada eksik pozlama, kontrast ve keskinlik, netlik ayarları gibi bi çok özelliği kullanablirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem73

Memento-Mori35 arkadaşa katılıyorum, kadraj-kompozisyon çalışmanız lazım.
    bir de sokak fotoğrafçılığı gibi farklı konulara yönelmenizi önerebilirim, gerisi zaten zaman meselesi.

Evet, gerçekten kompozisyon fotoğrafa öyle bir atmosfer veriyor ki; Kontrastmış, kadrajmış, keskinlikmiş vb... şeyleri ekarde edebiliyor. Sokak fotoğrafçılığı adına geniş açılı prime lenslerde bile çok güzel işler çıkarabilindiğine forum da rastlıyorum. Ben de şu anda sadece 18-55 lens var buna ilave olarak 55-200'de almayı planlıyorum. Aslında amacım 18-300 alıp işi kökünden halletmekti fakat; Forum'da geniş aralıklı lenslerin pekte iyi neticeler vermediği hususunda bilgiler okuyunca vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Hatta arkadaslar mümkünse raw formatında cekin fotolarınızı. Raw cekince photoshop gercekten kullanması zor bir program olsada raw cekince fotoshopun camera raw eklentisi ile (kullanması cok basittir) beyaz dengesi , aşırı yada eksik pozlama, kontrast ve keskinlik, netlik ayarları gibi bi çok özelliği kullanablirsiniz.

Raw fotoğraf çekip işlemek en doğru çözüm. Jpeg bir fotoğrafı işlemek ise ekmeğin üzerine tereyağ bal sürüp onun üzerine reçel sürmek gibi bir şey oluyor. İnternet'te Nikon'un raw fotoğraf göstermesi programlarını denedim ama yine de bir türlü çektiğim raw fotoğraflar bilgisayarda gözükmeyince ben de jpeg çekmeye devam ettim.
  • walla hacı ben sana çok dedim de inatla gelişi güzel fotolar çekmeye devam ediyorsun arkadaşların dediği gibi kızmak yok :D

çeke çeke ögreniceksin tabiki ben günde 1000 tane foto çektiğimi biliyorum ama bir şeyler denemen lazım

ayarları değiştirmen lazım farklı kadrajlamalar 3-1 kuralını uygulaman lazım vs.

sen denemiyorsun olduğu gibi çekiyorsun

Samimiyetimize güvenerk söylüyorum yanlış anlama sakın
  • Yok yahu neden kızayım Aynı yerden benzer fotoğraflar çekilmesi ve fotoğrafların bir kompozisyonu olmaması senin ve arkadaşların dediği gibi fotoğrafların gelişi güzel çekilmesi gibi bir izlenim yaratmış, ki buna ben de katılmaktayım. Çektiğim fotoğrafların hem yer hem içerik olarak daha farklı olması gerektiğine. Kendi adıma kadrajlama ve kompozisyon konusunda daha iyi neticeler alacağım fotoğraflar çekmek üzerine.
  • D5100 + 35mm f/1.8G
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• sende yukarıdaki arkadaşın gibi foto çekebilirsin mesela evde senin piyano ile çok güzel kareler çıkabilir
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.