Bildirim
Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (164. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: deeply_
Estağfurullah Fikret Bey, tabii ki kızmadım. Fotoğraflar HDR ile farklı bir boyut kazanmış, ama bana fazla abartılı geldi, en çok beğendiğim nokta ise afişin ve boruların ortadan kalkması oldu nasıl yapılıyor bilmiyorum ama benim de bu fotoğrafı çekerken en çok takıldığım nokta, keşke afiş olmasaydı dememdi. Raw fotoğrafları hangi programı denediysem deneyeyim bilgisayar göstermediğinden dolayı jpeg çekiyorum ve doğru tespit keskinlik max'da.
Erhan bey fotografındaki gözüme çirkin gelen borular ve afişi cıkarmak için bi takım düzeltmeler yaptım. Elim değmişkende gökyüzünü daha dramatik hale getirerek minarenin ön plana cıkmasını istedim. Ayrıca HDR gibi bi işlem uygulamadım, o çok farklı bi işlem . Zaten tek fotodan HDR olmaz. Hele hele baskasının foruma yükledigi jpeg bir fotograftan hiç olmaz:)
Bu arada sana tavsiyem makinenin picture ayarlarını eski haline getir. Çok aşırı keskinlik ve doygunluk her zaman istenen bişey degil.
-
LR'da clarity'yi daha çok yakın çekimlerde uyguluyorum, tabii sonuçta o da değişebilir. Çiçek ve ayakkabı fotoğraflarında uyguladım ki yakıştığını da düşünmekteyim, her şey dozajında olduğu sürece güzeldir kanımca. Doygunluk zaten ne makinenin kendi ayarlarında ne de photoshop'ta uygulamıyorum. Şimdi herkesin sevdiği bir tarz vardır ben aşırı HDR uygulanmış fotoğraflara pek sıcak bakmıyorum. Çünkü o fotoğraf olmaktan çıkıp resim haline dönüşüyor. Fotoğrafın ise insanın gördüğünü yansıtan bir şey olması lazım kanımca. Ama resimde istediğimiz gibi hayal gücümüzü kullanarak bunu yansıtabiliriz. Fotoğrafta ise önemli olan gerçekçiliktir. Onu bozmadan, resim haline getirmeden, kusurlarını örtecek şekilde gerçekçiliğini bozmadan yansıtabilmektir. Ama bunu her zaman derim her türlü algılayışa karşı saygım vardır. O bakımdan herkesin bakış açısına karşı saygı duyarım.
-
quote:
LR'da clarity'yi daha çok yakın çekimlerde uyguluyorum, tabii sonuçta o da değişebilir. Çiçek ve ayakkabı fotoğraflarında uyguladım ki yakıştığını da düşünmekteyim, her şey dozajında olduğu sürece güzeldir kanımca. Doygunluk zaten ne makinenin kendi ayarlarında ne de photoshop'ta uygulamıyorum. Şimdi herkesin sevdiği bir tarz vardır ben aşırı HDR uygulanmış fotoğraflara pek sıcak bakmıyorum. Çünkü o fotoğraf olmaktan çıkıp resim haline dönüşüyor. Fotoğrafın ise insanın gördüğünü yansıtan bir şey olması lazım kanımca. Ama resimde istediğimiz gibi hayal gücümüzü kullanarak bunu yansıtabiliriz. Fotoğrafta ise önemli olan gerçekçiliktir. Onu bozmadan, resim haline getirmeden, kusurlarını örtecek şekilde gerçekçiliğini bozmadan yansıtabilmektir. Ama bunu her zaman derim her türlü algılayışa karşı saygım vardır. O bakımdan herkesin bakış açısına karşı saygı duyarım.
Çiçek ve ayakkabı fotolarını kastetmedim zaten. Bahsettiğim foto taş bina fotosuydu.Ayrıca clarity de demedim. Clarity netlik demek. Ben sharpnes yani keskinlikten bahsettim.Makine ayarları yada her neyse o kadar fazla keskinlik verilmişki taşlar birbirine gecmiş gibiydi. Ayrıca f3,5 diyafram ve 1/3200 enstantane ile cekmişsin. O kadar yüksek enstantenelere ve f3,5 diyaframa inmeye gerek yokki. Al f8 yada 11 e gün ısıgında sana en az 1/125 enstantane verir net bi şekildede fotografın cıkar. Neyse bundan sonra kimsenin fotosuna daha agzımı acmam. Nası biliyosan öyle devam et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 7 Mayıs 2014; 20:02:16 >
-
-
Fikret Bey, bence boşu boşuna sinirlenmişsiniz. Fotoğraflarıma her zaman eleştiri getirebilirsiniz bundan kesinlikle bir rahatsızlık duymam. Şimdi enstantane ve diyafram konusunda size şöyle izah edeyim: Photoshop'ta düzenlediğim için bilerek diyafram değerini düşük tutuyorum, herhangi bir işlem yapmasam tabii ki diyafram değerinin sizin dediğiniz değerlerde olması daha mantıklı. Fotoğrafları A modunda çekmekteyim. Ve diyafram değeri ve photoshop'u birleştirerek bana en doğru gelen ve fotoğraf kalitesine en iyi etki eden durum bu şekilde olduğu için bu şekilde kullanıyorum. Burada hepimiz siz, ben ve diğer arkadaşlar bir arada toplanmışız ve hepimizin temel noktası aynı: Fotoğraf. Herkesin birbirinden öğreneceği şeyler var ve her zaman da olacaktır. Bu bakımdan gerginliğe gerek olmadığı düşüncesindeyim. Biraz daha sakin
-
-
-
Arkadaslar bende uzun müddet slr nikonlardan sonra elimdeki 1.4 50mm. Ve 500 mm lensleri değerlendirmek icin 5100 ile aranıza katıldım...
Eşim bir müddet kullanacak...bu auto modu ile p modu arasında çok fark varmı acaba....? İkiside bas çek e uyarmı..?
Herkese iyi akşamlar
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski lenslerim bayonet olarak uydu ama
5100 bu lensleri p.a ve s modlarinda tanimiyor...lens takili degil uyarisi veriyor...sadece m modunda taniyor.
Bu moddada enstantane sabit sadece 1/160 veriyor..enstantanede ayarlanmiyor...boyle
Bir sorunla karsilasan varmi acaba..?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba
Nikon'da eski lensleri kullanabilirsiniz (aynı bayoneti kullanır)
Ancak eski lensleri yalnızca manuel netleme ile kullanabilirsiniz.
(D5100 üzerinde netleme motoru olmadığından lens yeni bile olsa motorsuz ise manuel kullanmanız gerekecektir.)
Diyafram ayarı için: Taktığınız objektifi önceden istediğiniz diyaframa getirip öyle takın. (eğer objektif üzerinden ayarlanamıyorsa)
Enstantane ise makina manuel modda ise ayarlanabilir.
Enstantane'nin objektifle ilgisi olmaz, makineyi manuel'e alın istediğiniz enstantaneyi verebilirsiniz.
ilk mesajım size kısmetmiş..
umarım yardımcı olmuşumdur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2020 -- 12 Mayıs 2014; 17:02:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 2020
merhaba
Nikon'da eski lensleri kullanabilirsiniz (aynı bayoneti kullanır)
Ancak eski lensleri yalnızca manuel netleme ile kullanabilirsiniz.
(D5100 üzerinde netleme motoru olmadığından lens yeni bile olsa motorsuz ise manuel kullanmanız gerekecektir.)
Diyafram ayarı için: Taktığınız objektifi önceden istediğiniz diyaframa getirip öyle takın. (eğer objektif üzerinden ayarlanamıyorsa)
Enstantane ise makina manuel modda ise ayarlanabilir.
Enstantane'nin objektifle ilgisi olmaz, makineyi manuel'e alın istediğiniz enstantaneyi verebilirsiniz.
ilk mesajım size kısmetmiş..
umarım yardımcı olmuşumdur.
Ilginize tesekkut ederim....zaten 500 mm.biz ihtiyarlarin mirror lens dedigimiz ...tek dyaframli (f.8) tele...ayarda fazla sorun olmaz....fakat benim sasirdigim nokta...mesela stock kit lens bile 50 mm.nikkordan daha iyi netice veriyor gibi......yarin bir daha deniyeyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 13 Mayıs 2014; 18:10:02 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Yapraklar ve sinek by deeply11, on Flickr
dostum güzel olmuş..diğer resimlerde güzel....
bu resimde hangi macro lensi kullandın acaba...?
-
18-55 makro değil :D -
Teşekkürler beğendiğinize sevindim. gladiator88 dostumda söylemiş 18-55 VR ile çektim fotoğrafı. Fotoğrafın üzerine tıklayıp flickr'dan exif bilgilerine bakabilirsiniz.
Soma'da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. Bunun üzerinden ajitasyon ve prim yapan bütün medya maymunlarına da yazıklar olsun diyorum. -
-
quote:
Teşekkürler beğendiğinize sevindim. gladiator88 dostumda söylemiş 18-55 VR ile çektim fotoğrafı. Fotoğrafın üzerine tıklayıp flickr'dan exif bilgilerine bakabilirsiniz.
Soma'da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum. Bunun üzerinden ajitasyon ve prim yapan bütün medya maymunlarına da yazıklar olsun diyorum.
ewet mobilden exif bilgilerini görememiştim..acd ile açınca gördüm..... -
-
Hocam guzel olmus...
Amatorlugunuz buysa..?
Şimdi rutini takip ederek...her kit lens alan kullanici gibi macro istiyorum...butce 500 tl civarinda...onerilere açığım...tamron....sigma..v.s gibi 3.parti lenste olabilir...ama af olmasi sart tabiki..bu fiyata bulma şansım varmı acaba..?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 15 Mayıs 2014; 11:24:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X