Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
232.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

Örneğin bir çiçeğin açılması çekmek istiyorum her 10 dk ya bir pozlasın böyle bi özellik varmı acaba?
    teşekkürler

Aralıklı resim çekme özelliği var

Aralıklı resim çekme menulerde ne diye geçiyor acaba?
  • interval shotting, yani aralikli çekim olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 3 Şubat 2012; 8:46:46 >
  • Cevaplarınız için çok tşk edrm ...
  • quote:

quote:

quote:

Örneğin bir çiçeğin açılması çekmek istiyorum her 10 dk ya bir pozlasın böyle bi özellik varmı acaba?
    teşekkürler

Menüde çekim menüsünün en son maddesi ne zaman çekime başlayacak çekim aralıkları gibi ayarlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamsibeyrek17

Merhabalar . Ben de bir d5100 kullanıcısıyım bu sayfayı bulduğuma sevindim. Paylaşımlarınız çok güzel ama makinemle bir sorun yaşıyorum aldığımdan beri fotoğraf çekme zevki ile video çekme işkencesi arasına kaldım . Ne zaman video moduna alsam hata deklaşöre yeniden basın uyarısı ile karşılaşıyorum. Nikon karacasulu servisi de gitti ama arıza yoktur notuyla geri geldi. Dalga geçiyorlar sanki inanamadım. Tekra gönderdim bu kez servis şefine yönelndirdim bakalım ne olacak beklemedeyim. İçinizde böyle bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa açıklamalarını bekliyorum.

Live view de değilken video çekmiyor.yani görüntü Lcd de olmalı
    Ama bende özelikle vizörde iken video çekmeyi denedim hata mesajı da vermedi videoda kaydetmedi
    Hızlı şöyle class 10 bir kartla deneseniz diye düşündüm bende Toshiba class 10 var çok memnunum. Belki kartın hızı yetersizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 3 Şubat 2012; 18:31:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Menüde çekim menüsünün en son maddesi ne zaman çekime başlayacak çekim aralıkları gibi ayarlar var

Aralıklı çekim miş çok teşekkür ederim,
    Hayırlı kandiller

• Akadaşlar ben de D5100 kullanıcısıyım, 35mm f1.8 AF-S DX lensim var, bu lensi yaklaşık bikaç hafta önce aldım, DX uyumlu olmasından dolayı tercih ettim. Bu FX lensleri taktığımızdaki 1.5 kat büyütme faktörü bunun için geçerli midir? Sırf bu yüzde 50mm f1.8 almadım çünkü o DX değil ve 50x1.5=75mm bana dar geleceği için tercih etmedim bu düşüncem doğrumudur?

Birde bu lensi kullananlar varsa görüşlerini paylaşmalarını rice ederim. Bu arada şu aralıklı çekim olayı gerçekten çok iyiymiş konuyu gündeme getiren arkadaşa çok teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TKY

Akadaşlar ben de D5100 kullanıcısıyım, 35mm f1.8 AF-S DX lensim var, bu lensi yaklaşık bikaç hafta önce aldım, DX uyumlu olmasından dolayı tercih ettim. Bu FX lensleri taktığımızdaki 1.5 kat büyütme faktörü bunun için geçerli midir? Sırf bu yüzde 50mm f1.8 almadım çünkü o DX değil ve 50x1.5=75mm bana dar geleceği için tercih etmedim bu düşüncem doğrumudur?

Birde bu lensi kullananlar varsa görüşlerini paylaşmalarını rice ederim. Bu arada şu aralıklı çekim olayı gerçekten çok iyiymiş konuyu gündeme getiren arkadaşa çok teşekkürler :)

35*3/2=52.5 mm olarak kullanacaksiniz o lensi. cunku makineniz apsc sensor kullaniyor. d7000 basliginda bu lensi cok uvmuslerdi. hayirli olsun

• DX gövdede kullandığınız için 52mm civarı bir değer oluyor 1.5 çarpan ile

Elinizdeki lens çok güzel gerçekten.Oldukça keskin fotoğraflar veriyor.Ken amcanın çektiği bu fotolara hayran olmamak elde değil

http://www.kenrockwell.com/nikon/35mm-f18.htm
  • Cevaplar için tşk ederim arkadaşlar, DX yazınca lenste acaba gerçek 35mm midir diye düşünmüştüm,http://www.nikon.com.tr/productitem.php?pid=1310-8934b9b612&display=keyfeatures nikonun sitesinde de tam tersi yazıyor, açıkçası kafam karışmış durumda.

Bunun dışında birkaç kere deneme fırsatım oldu, gece alışveriş merkezi ortamında flaşsız çektiğim resimlerdeki detaylara resmen inanamadım, mutlaka bu makine sahiplerinde bulunması gereken bir lens olduğunu düşünüyorum.
  • Sanıyorum orada ters yazmışlar
  • Hocam imzandaki "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensi de merak etmekteyim, baktımda fiyatı tuzlu ama öyle bir lensi kullanması da çok keyiflidir.
  • quote:

Hocam imzandaki "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensi de merak etmekteyim, baktımda fiyatı tuzlu ama öyle bir lensi kullanması da çok keyiflidir.

Macro sevdalısı olduğum için oldukça seviyorum kullanmayı.Ben 2.El 800tl'ye aldım lensin.Sıfır fiyatı 2600tl .Ancak artık büyütme oranı yetmediği için uzatma tüpü almayı düşünüyorum

Buradan fotolara bakabilirsiniz ,

http://www.turknikon.com/forum/index.php/topic,233.0.html

• Bazı lenslerin adında DX geçiyor

Nikon 35mm f/1.8 DX gibi

Burdan ben bunların sadece DX ler için olduğunu anlıyorum
    Bu durumda Full Framelerde kullanılamaz

Öyleyse neden 1.5 çarpanı kullanılıyor hala, madem sadece DX için
    Bu alışılagelmişi sürdürmek, alışkanlığı bozmamak için mi böyledir nedir anlayamadım bu işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 5 Şubat 2012; 1:07:07 >
  • Öğrendikçe aklıma takılan bir şey var

Bizim makinalar Netleme yaparken aynadan yansıyan görüntüyü kullanıyor diye biliyorum

Live View'de yani LCD'de çekim yaparken ayna yukarı kalkıyor.
    Doğrudan sensöre gelen görüntüyü görüyoruz. Ayna kalktığı için netleme muhtemelen farklı bir yolla yapılıyor.
    Olabilir mi.

Öyleyse vizörden ve Ekrandan netleme performansında fark olacaktır.
    Ben önceleri ekrandan çekim yapıyordum. Vizör kullanmaya başlayınca sanki daha iyi oldu gibi.
    Kesin bilgim yok ama böyle bir deneyimim var

Siz ne dersiniz
  • quote:

Öğrendikçe aklıma takılan bir şey var

Bizim makinalar Netleme yaparken aynadan yansıyan görüntüyü kullanıyor diye biliyorum

Doğrudan sensöre gelen görüntüyü görüyoruz. Ayna kalktığı için netleme muhtemelen farklı bir yolla yapılıyor.
    Olabilir mi.

Ben önceleri ekrandan çekim yapıyordum. Vizör kullanmaya başlayınca sanki daha iyi oldu gibi.

Siz ne dersiniz

aynen bahsettiginiz gibi ayna netleme noktalarina goruntuyu gonderiyor ve netleme saglaniyor ama canli onizleme de netlemeyi kompaktlardaki gibi yapiyor makinalar (istisna sony slt serisi). yani goruntu sensorun uzerine dusuyor ve makine netleme halkasini cevirmeye basliyor tabi bu sirada makine tum goruntu uzerinde tarama yapiyor surekli ve kontrast farkinin en fazla oldugu noktayi bulmaya calisiyor. netleme halkasi sonuna kadar geldiginde makine tum veriler icinde kontrast farkinin en cok oldugu noktaya netleme halkasini geri getiriyor boylece netleme saglanmis oluyor. basitce sistem boyle isliyor. dezavantaj olarak yavas ve biraz kararsizdir. netleme noktalari nereye netlemesi gerektigini tek seferde algilar bu yuzden objektifi olmasi gereken yere aninda getirir. yani netleme halkasi bosuna donup durmaz. bu yuzden netleme noktalariyla daha hizli ve kararli netleme yapar

• Evet vizörden ve ekranda yapılan netleme hızında fark var.Liveview moduna geçince aynı kalkıyor ve gerçek netleme sensörüne ışık ulaşmıyormuş.Bu nedenle ekran ile yapılan netleme bariz yavaş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Öğrendikçe aklıma takılan bir şey var

Olabilir mi.

Siz ne dersiniz

aynen bahsettiginiz gibi ayna netleme noktalarina goruntuyu gonderiyor ve netleme saglaniyor ama canli onizleme de netlemeyi kompaktlardaki gibi yapiyor makinalar (istisna sony slt serisi). yani goruntu sensorun uzerine dusuyor ve makine netleme halkasini cevirmeye basliyor tabi bu sirada makine tum goruntu uzerinde tarama yapiyor surekli ve kontrast farkinin en fazla oldugu noktayi bulmaya calisiyor. netleme halkasi sonuna kadar geldiginde makine tum veriler icinde kontrast farkinin en cok oldugu noktaya netleme halkasini geri getiriyor boylece netleme saglanmis oluyor. basitce sistem boyle isliyor. dezavantaj olarak yavas ve biraz kararsizdir. netleme noktalari nereye netlemesi gerektigini tek seferde algilar bu yuzden objektifi olmasi gereken yere aninda getirir. yani netleme halkasi bosuna donup durmaz. bu yuzden netleme noktalariyla daha hizli ve kararli netleme yapar

Teşekkürler

Güzel açıklama
    Bu türden birşeyler döndüğünü tahmin etmiştim
    Sharks'ta benzer durum olduğunu doğruluyor
    LiveView'ın bir dezavantajı daha çıktı.
    Yüz tanıma da zaten sadece LiveView da çalışıyor

Sonuç olarak mümkün olduğunca Vizörden çekmemiz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 5 Şubat 2012; 1:06:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Hocam imzandaki "Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro" lensi de merak etmekteyim, baktımda fiyatı tuzlu ama öyle bir lensi kullanması da çok keyiflidir.

Macro sevdalısı olduğum için oldukça seviyorum kullanmayı.Ben 2.El 800tl'ye aldım lensin.Sıfır fiyatı 2600tl .Ancak artık büyütme oranı yetmediği için uzatma tüpü almayı düşünüyorum

Buradan fotolara bakabilirsiniz ,

http://www.turknikon.com/forum/index.php/topic,233.0.html

Resimlere baktım, çok iyiler ya baya etkilendim, ellerine sağlık. Lensi de çok iyi fiyata almışsın o fiyata bulsam sanırım kaçırmazdım :)

• Teşekkürler.İnşallah bu bahar ve yaz aylarında lensin limitlerine ulaşacağım

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.