Bildirim
Nikon D5200 Panasonic G5K Sony F3 Canon 650D Sony HX 300 Arasında Tercihiniz Ne Olurdu Görüşleriniz? (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
-
..quote:
Orijinalden alıntı: radres108quote:
Orijinalden alıntı: nomenklatura
quote:
misal bu da sony hx 300 ile çektiğim başka bir fotolar.kötü mü yani bunlar size göre
iso 200
iso 100
biraz noise var ama yine de iyi bence
quote:
Orijinalden alıntı: radres108
kimse seni ve fotograf makinandan verdigin dandik fotolari kagale almiyor bos bos konusuyorsun bosa yaziyorsun sen git plaka fotosu cek zoom felan yap jiddi ile tartisiyorsun birde adamin foruma verdigi cvp sayisi belli seninki belli onun verdigi ornekler belli saygin sitelerden alinmis cup diye cevap vermis okadar kisi seni yerin dibine sokmus hala yaziyorsun insan utanir utanir
bu arada şu açıklamayı da yapayim de ,nasıl taraflı baktığınız ortaya çıksın:)
o kadar hx300 le deneme fotoğrafı yükledim (sanatsal değil tabi). biriniz de çıkıp teknik performans olarak "aa iyiymiş" demediniz. halbu ki çoğu dslr ye 10 basıyor,
en son iso performansı için yüklediğim cola fotoğrafı örneğinde olduğu gibi. jiddy bişey bulamamış,iyiymiş diyememiş,fotoğrafın boyutuna takıp dalavere çevirdiğimi iddia etmiş saçmalayıp:) ki gayet de büyük fotoğraf.
ezberleriniz bozuluyor çünkü:)
bu da formu okuyanlara açıklama:
fotoğraf yorumlarken bu taraflı bakışınızı ortaya çıkarmak için ben de abimin yeni aldığı 7000 tl lik full frame canon 6d si ile çekilmiş 2 fotoğraf vermesini istedim (yukardaki ev ve çiçekfotosu).
onları yükledim sony hx300 ile çekilmiş diye:)
hiçbirinizden "vay iyiymiş" tepkisi gelmedi tabi:) hatta "seni ve fotograf makinandan verdigin dandik fotolari" diye cevap verdiniz :) ve evet kaale alınmıyor,çünkü "hx 300 ile çektim"dedim. 6d ile çektim demedim :)
bu da fotoğrafları yorumlarken gerçeği değil de, laflarınızın ne kadar boş olduğunu,ezberlerle konuştuğunuzun kanıtı olarak burada dursun :))).
haydi selametle :)
dip not: (aliselale dostum,seni de tag yaptım ki,şu rezaleti gör diye :))
Ben bu fotoğrafları ilk defa görüyorum ! + ben zaten sizi takip etmiyorum ki nereden bileceğim sizin hangi fotoğrafı koymuşsunuz yada koymamışsın bana ne ki beni ne ilgilendirir istediğiniz fotoğrafı koyun denk gelirse fotoğraflara bakıyorum beni ilgilendirmiyor hangi makina ile çekilmiş yada çekilmemiş güzel olmadıktan sonra hangi makina ile çekilmiş çekilmemiş önemli değil !! güzellik de göreceli bir kavramdır sizin beğendiğinizi ben yada bir başkası beğenecek değil ve burada fotoğrafı birileri beğeniyor yada beğenmiyor benim için önemi de yok !! beğeniyorsam benim için olay bitmiştir.
Siz Neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz ? Kimseyi ilgilendirmez kimin hangi makinayı aldığı çektiği fotoğrafı insanlar beğenirse beğenir beğenmezse beğenmez kime ne ? + Bana niye yazı yazıyorsunuz ben konuyu kapatmışım hayırlı forumlar demişim sizinle yazışmak istemediğim için beni ilgilendirmiyor sizin çektiğiniz fotoğraflar çünkü tavırlarınızı beğenmiyorum.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 14 Mayıs 2013; 9:37:33 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
misal bu da sony hx 300 ile çektiğim başka bir fotolar.kötü mü yani bunlar size göre
iso 200
iso 100
quote:
kimse seni ve fotograf makinandan verdigin dandik fotolari kagale almiyor bos bos konusuyorsun bosa yaziyorsun sen git plaka fotosu cek zoom felan yap jiddi ile tartisiyorsun birde adamin foruma verdigi cvp sayisi belli seninki belli onun verdigi ornekler belli saygin sitelerden alinmis cup diye cevap vermis okadar kisi seni yerin dibine sokmus hala yaziyorsun insan utanir utanir
o kadar hx300 le deneme fotoğrafı yükledim (sanatsal değil tabi). biriniz de çıkıp teknik performans olarak "aa iyiymiş" demediniz. halbu ki çoğu dslr ye 10 basıyor,
en son iso performansı için yüklediğim cola fotoğrafı örneğinde olduğu gibi. jiddy bişey bulamamış,iyiymiş diyememiş,fotoğrafın boyutuna takıp dalavere çevirdiğimi iddia etmiş saçmalayıp:) ki gayet de büyük fotoğraf.
fotoğraf yorumlarken bu taraflı bakışınızı ortaya çıkarmak için ben de abimin yeni aldığı 7000 tl lik full frame canon 6d si ile çekilmiş 2 fotoğraf vermesini istedim (yukardaki ev ve çiçekfotosu).
hiçbirinizden "vay iyiymiş" tepkisi gelmedi tabi:) hatta "seni ve fotograf makinandan verdigin dandik fotolari" diye cevap verdiniz :) ve evet kaale alınmıyor,çünkü "hx 300 ile çektim"dedim. 6d ile çektim demedim :)
bu da fotoğrafları yorumlarken gerçeği değil de, laflarınızın ne kadar boş olduğunu,ezberlerle konuştuğunuzun kanıtı olarak burada dursun :))).
Ben bu fotoğrafları ilk defa görüyorum ! + ben zaten sizi takip etmiyorum ki nereden bileceğim sizin hangi fotoğrafı koymuşsunuz yada koymamışsın bana ne ki beni ne ilgilendirir istediğiniz fotoğrafı koyun denk gelirse fotoğraflara bakıyorum beni ilgilendirmiyor hangi makina ile çekilmiş yada çekilmemiş güzel olmadıktan sonra hangi makina ile çekilmiş çekilmemiş önemli değil !! güzellik de göreceli bir kavramdır sizin beğendiğinizi ben yada bir başkası beğenecek değil ve burada fotoğrafı birileri beğeniyor yada beğenmiyor benim için önemi de yok !! beğeniyorsam benim için olay bitmiştir.
Siz Neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz ? Kimseyi ilgilendirmez kimin hangi makinayı aldığı çektiği fotoğrafı insanlar beğenirse beğenir beğenmezse beğenmez kime ne ? + Bana niye yazı yazıyorsunuz ben konuyu kapatmışım hayırlı forumlar demişim sizinle yazışmak istemediğim için beni ilgilendirmiyor sizin çektiğiniz fotoğraflar çünkü tavırlarınızı beğenmiyorum.
tabi tabi :)
madem ilgilendirmiyordu,bilgi amaçlı koyduğum iso fotoğraflarına niye senle alakası olmamasına rağmen. :)
bi gündür orada duruyor ve sizle yazışıyorum. şimdi sıvayın:)
sana da hayırlı forumlar:)
Sen yazılanları okumuyormusun benim fotoğrafım ile kıyaslıyorsun diye sana orada defalarca yazdım okuman yazman yokmu senin !!! sıvayacak bir şey varsa o da sensin senin diğer forumlarda rezil olman ne terbiyesiz birisisin hallere tavırlara bak yazışmalara bak !! bana ne arkadaşım senin makinanın iso değerlerinden git kimle yazışıyorsan yazış bana yazma diyorum sen anlamıyormusun söylenenleri duymuyormusun yazma bana yazma seninle muhattap olmak istemiyorum git başkasına yaz bu ne yüzsüzlük 12 yaşında çocuğa söylesen o anlar hala bana yazı yazıyorsun git başkası ile yazış benimle muhattap olma.
-
...quote:
Orijinalden alıntı: radres108quote:
quote:
quote:
quote:
iso 200
iso 100
quote:
madem ilgilendirmiyordu,bilgi amaçlı koyduğum iso fotoğraflarına niye senle alakası olmamasına rağmen. :)
Sen yazılanları okumuyormusun benim fotoğrafım ile kıyaslıyorsun diye sana orada defalarca yazdım okuman yazman yokmu senin !!! sıvayacak bir şey varsa o da sensin senin diğer forumlarda rezil olman ne terbiyesiz birisisin hallere tavırlara bak yazışmalara bak !! bana ne arkadaşım senin makinanın iso değerlerinden git kimle yazışıyorsan yazış bana yazma diyorum sen anlamıyormusun söylenenleri duymuyormusun yazma bana yazma seninle muhattap olmak istemiyorum git başkasına yaz bu ne yüzsüzlük 12 yaşında çocuğa söylesen o anlar hala bana yazı yazıyorsun git başkası ile yazış benimle muhattap olma.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 14 Mayıs 2013; 9:37:44 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
iso 200
iso 100
quote:
yukıradaki iso örneği mesajımda senin fotoğraflarınla mı kıyasladım? o mesajımı alıntayıp saçma saçma konuşmuşsun,saydırmaya başladın. kendin atladın. herkes görüyor iso mesajımı ve senin atladığını..ne yalancıymışsın arkadaş.
hem seni taglamadığım,senin fotoğrafını örneklemediğim mesajıma atla,hem de cevap vermememi bekle. ne acayipsiniz.
bi ayakaltından çekil de insanlar fotoğraflarının performansını görsün,kendileri karar versin.
sen benimle muhattap olma.
Hee hee tabi tabi Herkes yazılanları görüyor. bu mesajıma da cevap yazma seninle muhattap olan yok bitti hadi selametle .
-
Çırpın bataklığında işte böyle. Sony HX300V kötü dediğimi ispat edebildiniz mi ? Peki dediğim herhangi bir kanıta karşı çürüten bir şey diyebildiniz mi ? Hala ayrı bir yoldan hayalinizde yarattığınız, korktuğunuz bir düşüncenize karşı iddialar üretip savunma yapıyorsunuz. Bu başlığa açılmasından 13 gün sonra gelip de hiçbir bilgi, hiçbir yapıcı yorum yapmadan direk alay etme çabasına giriştiğiniz mesajınız ibretlik olarak duruyor. Öyle mi değil mi ? Kişi de gelip kendisine bu hareketi yapana cevap verme hakkına sahip olmaz mı ? Sizin aklınız anormal işliyor işte. Ne oldu bakıyor musunuz green green halen ?! 20 MB(Megabyte) lık arkadaşınız ile sarılıp avunun siz. Olanı da mı söylemeyeceğiz !.. Koyduğunuz fotoğraflar HX300V olunca 1600x1200 = 2 megapixel, yani makinanın çektiğinin 10 katı ufaltılmış oluyor iken ne oluyor ise, neden oluyor ise canon 6d'nin fotoğrafını koymaya gelince nasıl da 3110x2050=6.3 megapixel fotoğraf eklemeyi beceriyorsunuz !!! Daha ne kadar kendinizi rezil etmek için bu azim ve çabayı sürdüreceksiniz ? Poster basalım diye mi Canon 6D fotoğraflarına gelince 6.3 megapixel koydunuz ! Üstelik o da 20megapixel sizin HX300V'de 20megapixel !!! Sizi seyretmek eğlenceli... eksik olmayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Çırpın bataklığında işte böyle. Sony HX300V kötü dediğimi ispat edebildiniz mi ? Peki dediğim herhangi bir kanıta karşı çürüten bir şey diyebildiniz mi ? Hala ayrı bir yoldan hayalinizde yarattığınız, korktuğunuz bir düşüncenize karşı iddialar üretip savunma yapıyorsunuz. Bu başlığa açılmasından 13 gün sonra gelip de hiçbir bilgi, hiçbir yapıcı yorum yapmadan direk alay etme çabasına giriştiğiniz mesajınız ibretlik olarak duruyor. Öyle mi değil mi ? Kişi de gelip kendisine bu hareketi yapana cevap verme hakkına sahip olmaz mı ? Sizin aklınız anormal işliyor işte. Ne oldu bakıyor musunuz green green halen ?! 20 MB(Megabyte) lık arkadaşınız ile sarılıp avunun siz. Olanı da mı söylemeyeceğiz !.. Koyduğunuz fotoğraflar HX300V olunca 1600x1200 = 2 megapixel, yani makinanın çektiğinin 10 katı ufaltılmış oluyor iken ne oluyor ise, neden oluyor ise canon 6d'nin fotoğrafını koymaya gelince nasıl da 3110x2050=6.3 megapixel fotoğraf eklemeyi beceriyorsunuz !!! Daha ne kadar kendinizi rezil etmek için bu azim ve çabayı sürdüreceksiniz ? Poster basalım diye mi Canon 6D fotoğraflarına gelince 6.3 megapixel koydunuz ! Üstelik o da 20megapixel sizin HX300V'de 20megapixel !!! Sizi seyretmek eğlenceli... eksik olmayın.
sizin bi tünelde çekilmiş,nereyi netlediği belli olmayan berbat hx300 fotoğraf örneğine karşı ,bi tane nex5 in berbat fotoğrafını koydum. çünkü heryerde o makinenin hx300 den daha iyi olduğunu savunuyordunuz bana.
şimdi hx300 e karşı önerdiğin makineyi eleştirmek "dalga geçmek" mi oluverdi birden? cidden anormallik var sizde. ama sebebi belli tabi.
peşine de sony hx300'ün iso gerçek performanslarını koydum. cam gibi nerdeyse. daha ne kanıt arıyorsun? bariz çürüdü tüm dediklerin.
ama sen bişey bulamadın tabi eleştirecek,dosya boyutuna taktın :) . ki 20 mp de 5184*3888 ölçüde jpg yapıyor ve yaklaşık 5 mb. onu geçtim, poster yapmayacaksan kimse 20mp de çekmek zorunda değil zaten.makinede ayarlar var,istersen küçültürsün. dolayısıyla gayet açık bir örnek. sadece küçültmüş tinypic ham fotoğrafı yüklerken,ki kalitesini de düşürüyor jpgnin. ona rağmen bu sonuç ortaya çıkıyor.zaten.raw fotoyu göster diyince de büyüyor zaten o sitede fotoda.6d nin fotoğrafı başka site buldum,oraya yükledim.o küçültmemiş çok fazla. bunu bile ayırt edemiyorsun. amaç eleştirmek,gerçekleri görmek değil nasılsa:)
yani herşey ortadayken,sony hx300ün iso performansının iyi olduğu görününce saçmalamaya başladın :)
canon 6d fotoğrafı da berbat değil mi:)
kendi kendine kurallar getirmişsin hiç alakası olmayan:)
yani çektiğin bi tane fotoğrafın olsa,bi deneyimin olsa yine ciddiye alınırsın da,sizin gibi biri daha eline yeni fotoğraf makinesi almış,diğerinin kullandığı,çekebildiği bir tane fotoğrafı olmayan adamlara birşey anlatmaya çalışıyorum .
bende suç :)
cidden komiksin:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 13 Mayıs 2013; 13:32:26 >
-
Herhangi bir yerde Sony Nex-5N'in HX300V'den iyi olduğunu sanuduğum bir yazımı bulabiliyor iseniz alıntısı ile kanıtlamanız gerekir. Aksi takdirde "her yerde" bunu yaptığımı söylemenizin bir iftiradan, bir yalandan başka bir şey olmadığını ispatlamış olursunuz bu sözleriniz ile.
Hayatında dijital fotoğraf makinasını alalı 1 hafta olmuş, 3 gün kullanmış birisinin bir fotoğrafına şu şekilde yorum yapmak o kişiye herhangi bir olumlu, yapıcı yada daha iyi fotoğraf çekebilmesi açısından yardım içeren bir mesaj olmadığı apaçıktır !
quote:
sony nex 5 r DSLR ile çektiğin fotoğraflar çok hoşmuş gerçekten
sanırım bu ham,hdr vs yapılmamış foton
https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1523864/9c3662c6-131e-4c18-b1e7-dd5eda86faa4.JPG
neyse,hayırlı olsun.güle güle kullan :)
Hazmedemediğiniz bir şey var ki inatla ve türlü bahaneler üreterek ortaya koyduğunuz yanlı kanıtlarınız ile elinizdeki makinayı olduğundan daha iyi gösterme çabası içindesiniz günlerdir. Hiç bir şey bilmesek, en azından bu sitenin bu makina için yaptığı inceleme sayfasında paylaştığı 20 küsür fotoğrafın hepsinin de 20mpixel'de olduğunu görebiliyoruz. Bu bir örnek, bir çok yabancı inceleme sitesi de incelemelerinde her makina için kaç megapixel ise o kadar çözünürlükte çekilmiş fotoğraflarını koyarlar. Yani aslında sizin bunca kasarak, kıvırmaya çalışarak, iftiralar atarak, hakaretler ederek, sahte, yanlış, yalan kanıtlar koyarak yapmak istediğiniz şeyin ne olduğu apaçık kendiniz tarafından defalarca ortaya konulmuştur. Bu kuralları ben yazmadım, koymadım. Evvelce de söyledim, inceleme siteleri neden bunu yapıyor peki ? Onlar bilmez mi ufaltmasını, Photoshop'tan geçirmesini ? Exif bilgilerini silmesini ! Yapsalar kim kaale alır ? Yani sizin yaptıklarınızı kim kaale alır işte bu durumda ? Kendiniz ve şahidiniz şıracı arkadaşlarınızdan başkası olamaz. Sizde kanıtların gerçek ve sahteliği adına zerre bilgi yok. Dijital fotoğraf makinası ile çekilmiş fotoğrafın kanıtı exif bilgisidir. Yok ise o fotoğrafa incelemek amacı ile bakılmaz, güvenilmez.
Tüneldeki fotoğraf benim değil. Başka arkadaş paylaşmıştı. Üstelik o fotoğrafın exif bilgileri de mevcuttu. Bu durum sizin bütün kanıtlarınız karşısında tek başına o fotoğrafı gerçek kılmaya yeter iken sizinkileri de sahte yada taraflı bir amaca hizmet eden fotoğraflar olarak göstermeye yeterlidir.
Kendi fotoğraflarınızı 1600x1200=2 mpixel + exif bilgileri olmayan bir yolu tercih etmesini biliyor iken, kötü göstermek istediğiniz makinanın fotoğraflarına gelince de başka bir siteyi bulup 6.5mpixel yüklemeyi becermek de yaptığınız eşit karşılaştırma ilkesinden hayli uzak, yanlı gösterme, sahte delil sunma gibi hileli işlerinizden birkaçıdır !.. Üstüne üstlük bir de "raw fotoyu göster diyince de büyüyor zaten o sitede fotoda." gibi artık sığınacak ne yalan, kıvıracak ne laf bulacağınızı bilemeyip tümüyle rezil hale geldiğiniz bir cümleyi de sarf edebiliyorsunuz !..
İşte size o dediğiniz "RAW fotoyu göster" e tıklayarak görebileceğimiz fotoğrafınız - - bakın bakalım büyütüyor muymuş !!! Başkalarına hakaret ve iftira atarak kendinizin ne olduğunu göstermekten başka hiçbir şey yapmadığınızı hiç anlayamayacaksınız. Öyle görünüyor...
Bir konuda bilgi sahibi olmak için o konuda bizzat, fiziksel olarak, fiilen çalışmış olmanız gerekmez. Bunun da basit bir örneğini herkese açıkladım. İnsan öğrenir, o sebeple en basitinden anne-babamız bize öğretir. "Uzayda hava yok" demem için uzaya bizzat gitmem gerekmez. Yumurtanın içinde ne gibi kimyasallar var, yapısı nasıldır, nasıl oluşu gibi konularda insanlarla bilgi paylaşmak istediğimde sizin mantığınıza göre sizin gibi tavuk olup yumrutlamanız da gerekmez !.. Fakat elinizde hiçbir geçerli kanıt olmayınca, hiçbir kanıtı çürütemeyince sürekli birilerinin kişiliklerine saldırarak gerçekleri saptırmaya çalıştınız. Hiçbir tane fotoğraf çekmeyen ama mantıklı düşünebilen hemen her insan sizin yaptığınız karşılaştırmaların eşit olmadığını görür. Siz de görüyorsunuz ama hep lafla kıvırıp, bahaneler üretip başka başka açıklamalarla kem-küm ediyorsunuz.
Papağan gibi kendinizce haklı olduğunuzu zannettiğiniz "20 mpixel fotoğrafı poster mi basacağız" savunmanız da bir fotoğraf makinasının fotoğraf kalitesinin incelenmesi konusunda saçma bir lafa sığınma çabanız olduğu açıktır. Kanıt önce DH incelemesi ve onlarca inceleme sitesidir. Çok basit ve anlaşılır bir laf etmiştim... 20 mpixel çekmeyecekseniz neden 20mpixel makinaya x lira para ödüyorsunuz ? Bu hareket sizi bu durumda anormal kılmaz mı ? Kullanmayacağınızı söylediğiniz şey için para ödediğinizi itiraf ediyorsunuz ! Bir de gelmiş "Ben yaptım bunu sizler de yapın arkadaşlar" diye sahte, oynanmış, değiştirilmiş kanıtlar ile insanları aldatmaya çalışıyorsunuz !
-
Bilmemne yarışı isteyen bazılarına özel evrensel bazda fotoğraflar... Tüm hakları bana aittir !.. İlgili olmayan arkadaşlar bakmasınlar lütfen !..
http://500px.com/SokuCam
-
quote:
ama eminim çözersin tekniği,görürüz fotoğraflarını.yolun başındasın.o ayrı bir konu ama sana tavsiyem pro birilerinden yardım al.jiddy gibi daha bi tane çektiği güzel (evrensel bazda değerlendirilmiş) bi fotpğrafını göremediğimiz kişilerden değil.
bu arada cidden jiddi,500px de vardır fotoğrafların kesin.okadar ilgilisin madem. merak ettim,fotoğrafçılık konusunda her lafa atlıyorsun.
500px linkini ver de bi görelim bu "bilginin" gerçekte karşılığının olup olmadığını.dolu mu boş mu olduğunu.
quote:
Orijinalden alıntı: enderking
quote:
Orijinalden alıntı: kdrhero
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Mayıs 2013; 15:46:08 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X