Şimdi Ara

NİKON D5300 Kullanıcıları Kulubü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Gecen gun kiz arkadasima nikon D5300 aldik. Size sormak istedigim makinede hangi hafiza kartini kullaniyorsunuz? bana onerebileceginiz marka model varmi? bazen uzun videolar cekmemiz gerekicek o yuzden 64 gb lik almak istiyoruz. sandisk extreme prolar var bu kartlara sizce bu kadar para vermeye gerek varmi performansta degisen birsey olurmu ozellikle 1080p video kayitlarda dusuk hizli kartlar sorun cikarabilirmi? bu arada makineyi 18-55 kit lensiyle birlikte yurtdisindan 530 dolara aldik sizce fiyat iyimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan592

Arkadaslar merhaba. Gecen gun kiz arkadasima nikon D5300 aldik. Size sormak istedigim makinede hangi hafiza kartini kullaniyorsunuz? bana onerebileceginiz marka model varmi? bazen uzun videolar cekmemiz gerekicek o yuzden 64 gb lik almak istiyoruz. sandisk extreme prolar var bu kartlara sizce bu kadar para vermeye gerek varmi performansta degisen birsey olurmu ozellikle 1080p video kayitlarda dusuk hizli kartlar sorun cikarabilirmi? bu arada makineyi 18-55 kit lensiyle birlikte yurtdisindan 530 dolara aldik sizce fiyat iyimi?

Hayırlı olsun. Bence fiyat iyi... Hızlı kartın seri çekimde ve videoda etkisi olacaktır tabi. Fakat çok uçuk da bir şey almaya gerek yok. Test sonuçlarına bakacak olursanız 30$'lık bir kart oldukça iyi mesela.
    Buyrun...
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=72&t=617

Seç, beğen, al... bütçene göre, en iyileri burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Eylül 2015; 14:48:26 >

• Ben sandisk extrem pro 32 gb ve 2 adet pro 16 gb kullanıyorum tavsiye ederim yeterli
    Olur 10 dak çekim 1080 60 p tam olarak 2,8 gb gelmekte ona göre hesabınızı yapın, hayırlı olsun fiyat normal zaten bu ürünlerde bozulma vs olmadıgından garanti sorun değil son olarak 50 mm alınız ileriye dogru :)
  • Arkadaslar hizli cevaplariniz icin ikinizede tesekkur ederim. Bu aldigimiz ve kullanacagimiz ilk kamera ve hic tecrubemiz yok o yuzden belki size daha bircok sorularim olucak d5300 ile ilgili o yuzden simdiden tesekkur ediyorum. sanirim en performansli kart sandisk extreme pro gozukuyor benimde tercihim bu yonde olucak sanirim.. 64 gb olani 52 dolara satiliyor. arkadaslar size bir sorum daha olucak uv filtreside almak gerekli sanirim lensi korumak icin dogrumudur? benim gibi ilk kullanicilara kamerayla ve aksesuarlarla ilgili onerileriniz olursa dinlemekten memnuniyet duyarim. simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070E0F6F6 -- 19 Eylül 2015; 15:16:12 >
  • Dikkatli kullanıyorsanız özellikle lensi korumak için alınmasına gerek yok. Ben 6 yıldır lensi değiştirilen makinalar kullanmaktayım hiçbir lensimde çizik vb. olmadı. Fakat bazı arkadaşların makinayı düşürüp veya bir yere çarparak hasar oluşması durumları yaşadığını ve filtrenin işe yaradığını da gördüm. UV filtrenin asıl görevi güneşin şiddetli aydınlattığı zamanlarda UV ışınlarını önleyerek daha temiz fotolar alabilmektir.

Mesela
     NİKON D5300 Kullanıcıları Kulubü

Kalite bir filtre almanız fotoğrafınızın daha kötü çıkmasına da mani olur. Hoya marka iyidir , B+W marka en iyileridir ama o kadar verilir mi, size kalmış.

• d5300 bir kere düştü iyiki filtre var dedim sana bir kaç ekipman tavsiye edecem aliexpressten aldığım

çantayı çok begendim kalite harika 2 makine ve çok ekipmanım olduğu için bunu aldım
    http://www.aliexpress.com/item/National-Geographic-NGW5070-NG-W5070-Walkabout-5070-doubleshoulder-DSLR-Camera-Rucksack-Backpack-Laptop-bag-for-Canon/846539531.html

Tripod sağlamlık hissi çok hoş küçük bir çengeli var onun sayesinde çantanı tripoda asarak rüzgardan oluşacak sallanmalarında önüne geçiyorsun
    http://www.aliexpress.com/item/DHL-Free-shipping-Q666-Pro-Portable-Magnesium-Aluminium-Tripod-Monopod-Q-666-Tripod-QZSD-02-Ball/1896946820.html

battery grip kozmetik olarak daha hoş görünüyor
    http://www.aliexpress.com/item/Vertical-Battery-Grip-Holder-for-Nikon-D5100-D5200-D5300-DSLR-Camera/1855365604.html

nd filtre alabilrsin ben nd fader ve nd1000 aldım gayet uygun fiyata ve başarılı sonuçlar aldım :)

bir

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: cihan592

Arkadaslar merhaba. Gecen gun kiz arkadasima nikon D5300 aldik. Size sormak istedigim makinede hangi hafiza kartini kullaniyorsunuz? bana onerebileceginiz marka model varmi? bazen uzun videolar cekmemiz gerekicek o yuzden 64 gb lik almak istiyoruz. sandisk extreme prolar var bu kartlara sizce bu kadar para vermeye gerek varmi performansta degisen birsey olurmu ozellikle 1080p video kayitlarda dusuk hizli kartlar sorun cikarabilirmi? bu arada makineyi 18-55 kit lensiyle birlikte yurtdisindan 530 dolara aldik sizce fiyat iyimi?

Hayırlı olsun. Bence fiyat iyi... Hızlı kartın seri çekimde ve videoda etkisi olacaktır tabi. Fakat çok uçuk da bir şey almaya gerek yok. Test sonuçlarına bakacak olursanız 30$'lık bir kart oldukça iyi mesela.
    Buyrun...
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=72&t=617

Seç, beğen, al... bütçene göre, en iyileri burada.

Alıntıları Göster
    Ali expresten siparişte gümrükte sorun çıkıyor mu nasıl getirtiyosunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ree -- 21 Eylül 2015; 23:41:46 >

• Hayırlı olsun fiyat performans ve muadili makinalarla kıyasladığımda D5300 e karar vermiştim.
    siz yurt dışından getirmişsiniz gayet te iyi fiyat ama keşke 18-55 değilde en az 18-140 objektifle alsaydınız farkını çok görürdünüz.
    yurt dışından ürün getirebiliyorsanız tokina 11-16 2,8 diyafram lens araştırıyorum fiyat alabilirseniz memnun olurum 2 el de olabilir
    portre için 35 yada 50 mm 1,8 g lens denemenizi tavsiye derim guzel fotolar alınıyor ayrıca 1 tane de teleye ihtiyacınız olacak 70-300 yada 500 mm lik teleler fotografçı için olmaz sa olmaz konuya her zaman yaklaşmak mümkün olmuyor tele olmadan hep bir eksiklik oluyor.
  • Merhaba arkadaslar ben d5300 almayi dusunuyorum ve onumde 2 lens secenegi var.

1. 18-55mm vr2 ve 55-200mm vr f4-5.6
    2. 18-105mm vr ve 55mm f1.8

Sizce hangi secenek daha mantikli ve uzun ömürlü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. şeçenek 18-55 pek birşeye yaramaz galiba 50 mm demek istedin alırsında g serisini al
  • Erkan0192 kullanıcısına yanıt
    Tamamdir arastiricam kardesim tesekkur ederim.

• bu iki seçenekten birisini tercih edeceksen tabiki 2. si mantıklı ama bana kalırsa 18-300 obj var fiyatını falan biraz araştır yanında bir çok lens taşımaya gerek yok bunu al derim
  • 1ree 1 kullanıcısına yanıt
    Ya 18-300 cok para kardes aslinda bende öyle isterdim ama simdi bu iki lens alinca ucuz oluyo ama tek lense indirince en az 1.5 istiyolar keske 18-300 ucuz olsada alsam eğer bildigin 0 ve auto focuslu lens varsa cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandama -- 25 Eylül 2015; 15:42:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cukaman

Ya 18-300 cok para kardes aslinda bende öyle isterdim ama simdi bu iki lens alinca ucuz oluyo ama tek lense indirince en az 1.5 istiyolar keske 18-300 ucuz olsada alsam eğer bildigin 0 ve auto focuslu lens varsa cok sevinirim.

lensin sıfırını almıyorum netten araştırıyorum temiz ve uygun fiyata bulabiliyorum sana da tavsiye ederim
    1 tane 18-140 var, 1 tane 35 mm 1,8 g, 1 tane de 70-300 var hepsi çantada bayağı ağır oluyor hele bir de etkinliğe gidince koca gün sırtımda taşıyorum
  • 1ree 1 kullanıcısına yanıt
    Ya aslinda haklisin ama uste ben agirligini tasimaya raziyim :D ilk prof makinem olucak daha once arkadaslarimdan falan kullaniyordum almisken 0 malzeme alayim ilerleyen donemlerde daha ayrintili doserim

• Merhabalar bende d5300 aldım fakat video çekimlerinde deli gibi cızırtı alıyorum. Mikrofon otomatik hassasiyette. Benim makine de mi sorun yoksa genel mi bunu merak ediyorum. İllede harici mikrofon mu kullanmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutimuti M kullanıcısına yanıt
    Hocam rüzgarla ilgili ayar vardı onu yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ses objektifdeki vr motorundan geliyor. video çekerken vr yi kapayınca gidiyor. at yüküyle para verdiğimiz aletdeki problemlere bak . video çekerken diyaframı değişemiyor. hiç aklıma gelmemişti nikon gibi firmada öyle bi sorun olacak araştırmak ta araştırmadım. yıllardır da güya çözmeye çalşıyorlarmış.
  • d5300 wifi gprs ve yeni nesil işlemci vs ilgimi çekiyor, Kullananlar olarak tavsiye edermisiniz ilk makinem olucak hobi amaçlı.
  • Hakan.Can H kullanıcısına yanıt
    hobi düşünüyorsan 1200d al bu kadar masrafa girme
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.