Şimdi Ara

Nikon’dan bokeh tutkunlarına özel lens (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lensi gorur gormez 1000$ dedim ama bayagi fazlaymis. Bizim genclerimiz bunu d3200'e takar. Cunku o 24 megapixel

• quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

sana bu işlerden anlamıyorsun demiştim.
    bokeh f2.8/5.6 ile olacak iş değil . ayrıyetten titreşim f stop değil enstantene hızıyla alakalıdır. gündüz vakti yüksek enstanteneyle f1,4 ile bal gibi foto çekilir.ayrıtten bu lens dx için değil FF içindir.

quote:

Orijinalden alıntı: çokrenkli

en açık diyaframı kullanıyorsanız zaten yüksek enstantaneye mahkumsunuz bu da titreme riskini minimize eder.

demiş

okuduğunu anlamadığını söylemişmiydim? bana yazdıklarım arasında bokehten bahsettiğimi göstersene büyük fotoğrafçı? ben portreden bahsediyorum. tabiki onu da anlamamışsın her zamanki gibi. gündüz portre fotoğrafında f1.4 kullanıp 2000-4000 shutter hızını ne yapayım ki? ihtiyacım olmaz. artı f1.4 kullanıp keskinlikten neden ödün vereyim? bu lens ile güzel konser fotosu çekilebilir. f1.4 orada işe yarar. yakın çekim portrede f.14 kullanmam. foto yanlardan basık çıkar. sen çekmeye devam et büyük fotoğrafçı. ayrıyetten FF lensler DX kamerada da çalışır. fotoda biraz vignette olur ama onu da croplar geçersin. aç azıcık oku bir şeyler öğrenirsin.

• Bunun yerine tamron 85 mm 1.8 tercih ederim çok çok daha başarılı ve fiyatıda çok daha uygun ayrıca bokeh efekti ışıkların aldığı bulanıklık yuvarlak ve lenslere göre değişiklik göster olay nesneleri ayırmak arkaya bulanıklık verilme dediğiniz şey alanderinliği bunuda 1.4 1.8 2.8 aralıklarında çok daha belirgin elde edersiniz bokeh ve alan derinliği kontrolü farklı kavramlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.