Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O karşılaştırmayı aynı ayarlarda sabit bi tripod üstünde aynı milimetrik değerlerde çekim yaparak yapabiliriz bence, burda apayrı 2 çekimi karşılaştırmak çok doğru olmaz..

Ama dersen ki kırmızı karşılaştırması o zaman olabilir bak oda ışığında gün ışığında vs
    quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Contrastı arttırınca öyle oldu, ama gerçeği de koyu pembe, kırmızıya kaçık yani. Senin için bi kırmızı denemesi yapcam söz
    quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

@PlutosDaddy
    hocam ben bişeye takıldım
    önceki topiklerde ve burda da belirtmişimdir benim bir takıntım var o da kırmızı nın gerçek olup olmadığı
    yavv ben bunca yıldır istanbuldayım bunca yıldır güvercinlere bakarım hiç bu kadar kırmzı ayaklı güvercin görmedim???

Dstum cevap için bu ne sürat yavv pusuya yatmış kurt gibisin maşallah
    Umarım birgün beraber foto çekip kriter yapabiliriz.
    Bu arada bi aksilik çıkmazsa yarın sigma 17-70 imi alıyorum Güzel tabir edebileceğim foto çekebilirsem burayada koyup karşılaştırma yapmak isterim....
  • Merhaba ben yeni üye oldum. Tüm konuyu bir solukta okudum. Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum; o kadar seviyeli ve keyifli bir konu olmuş ki yazan tüm arkadaşların eline diline sağlık.
    Çok değil iki ay öncesine kadar SLR-Like makineleri SLR zannediyordum. Panasonic FZ30 gibi bi makine varken neden EOS ya da Nikon D serisi makine alınır ki diyordum. Hatta SLR lerde LCD den resim çekilemediğini öğrendiğimde "Tamam" dedim "SLR boş iş" :). Ne zaman ki bir iş arkadaşım rahat çalışma günlerimizden birinde yeni aldığı EOS 400D sini getirdi ve o aynanın kapanma sesini iliklerimde hissettim ve vizörden baktığımda daha önce hiç hissetmediğim bir haz hissettim, o zaman Kodak V603'üme verdiğim paraya acıdım. Halbuki Ne dcresource kalmıştı ne de steves-digicams o makineyi almadan incelemesini okuduğum (Allahtan 8 saniyeye kadar manuel pozlaması var da avunuyorum biraz). Dediğim gibi 2 ay kadar önce de başladım deli gibi SLR'leri incelemeye. Bunların sonucunda vardığım yargı genel hatlarıyla şöyle: Eğer yeniysen SLR alırken hiç kasmayacaksın ve bütçene hangisi uygun düşüyorsa onu alacaksın. En basit SLR'yi de alsan ayarlarını tam anlamıyla öğrenmek ve verimli bir şekilde kullanmak bayağı zamanını alacak zaten ve zaman ilerledikçe uygun mercek tercihleriyle en iyi body nin kit merceklerinden daha kaliteli sonuçlar alabileceksin. Hatta mümkünse ikinci el bir makine ile başlayacaksın. Benim yaptığım incelemeler sonucunda şu makinelerin giriş için iyi tercih olduğu kanısına vardım: Pentax K100D (sarsıntı önleyici sistemi var), Nikon D50 (fiyatına göre hız performansı ve önbelleği çok iyi), Canon EOS 300D (CMOS algılayıcı var, fiyatı makul). Bazı konularda SLR kullananlara sorularım olacak:
    D40 ve EOS 400D'de ayar ekranı yok. Bu önemli bir eksik midir? Ne gibi dezavantajlar getirir. Ben olması gerektiği kanaatindeyim.
    Ayar ekranının aydınlatmasız olması çok mu büyük bir eksiktir?
    Manuel netlemeli lensler, motoru olan makinelerde otomatik netlemeyi destekler mi?
    Başta da söylediğim gibi ilk kez SLR alacak biri olarak hiç kasmak istemiyorum. Uygun fiyatlı bir ikinci el D50 veya K100d bulursam alıcam. Saygılar.

Ekleme:
    Sormayı unutmuşum. RAW çekimini ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Beyaz dengesini sonradan ayarlama imkanı verdiğini okumuştum. Renk sıcaklığıyla kastedilenle beyaz dengesinin bir alakası var mı? Çok oldu galiba :) Neyse daha çok sorucam ben anlaşılan. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livorno -- 24 Şubat 2007; 2:13:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: livorno

Merhaba ben yeni üye oldum. Tüm konuyu bir solukta okudum. Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum; o kadar seviyeli ve keyifli bir konu olmuş ki yazan tüm arkadaşların eline diline sağlık.
    Çok değil iki ay öncesine kadar SLR-Like makineleri SLR zannediyordum. Panasonic FZ30 gibi bi makine varken neden EOS ya da Nikon D serisi makine alınır ki diyordum. Hatta SLR lerde LCD den resim çekilemediğini öğrendiğimde "Tamam" dedim "SLR boş iş" :). Ne zaman ki bir iş arkadaşım rahat çalışma günlerimizden birinde yeni aldığı EOS 400D sini getirdi ve o aynanın kapanma sesini iliklerimde hissettim ve vizörden baktığımda daha önce hiç hissetmediğim bir haz hissettim, o zaman Kodak V603'üme verdiğim paraya acıdım. Halbuki Ne dcresource kalmıştı ne de steves-digicams o makineyi almadan incelemesini okuduğum (Allahtan 8 saniyeye kadar manuel pozlaması var da avunuyorum biraz). Dediğim gibi 2 ay kadar önce de başladım deli gibi SLR'leri incelemeye. Bunların sonucunda vardığım yargı genel hatlarıyla şöyle: Eğer yeniysen SLR alırken hiç kasmayacaksın ve bütçene hangisi uygun düşüyorsa onu alacaksın. En basit SLR'yi de alsan ayarlarını tam anlamıyla öğrenmek ve verimli bir şekilde kullanmak bayağı zamanını alacak zaten ve zaman ilerledikçe uygun mercek tercihleriyle en iyi body nin kit merceklerinden daha kaliteli sonuçlar alabileceksin. Hatta mümkünse ikinci el bir makine ile başlayacaksın. Benim yaptığım incelemeler sonucunda şu makinelerin giriş için iyi tercih olduğu kanısına vardım: Pentax K100D (sarsıntı önleyici sistemi var), Nikon D50 (fiyatına göre hız performansı ve önbelleği çok iyi), Canon EOS 300D (CMOS algılayıcı var, fiyatı makul). Bazı konularda SLR kullananlara sorularım olacak:
    D40 ve EOS 400D'de ayar ekranı yok. Bu önemli bir eksik midir? Ne gibi dezavantajlar getirir. Ben olması gerektiği kanaatindeyim.
    Manuel netlemeli lensler, motoru olan makinelerde otomatik netlemeyi destekler mi?
    Başta da söylediğim gibi ilk kez SLR alacak biri olarak hiç kasmak istemiyorum. Uygun fiyatlı bir ikinci el D50 veya K100d bulursam alıcam. Saygılar.

Ekleme:
    Sormayı unutmuşum. RAW çekimini ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Beyaz dengesini sonradan ayarlama imkanı verdiğini okumuştum. Renk sıcaklığıyla kastedilenle beyaz dengesinin bir alakası var mı? Çok oldu galiba :) Neyse daha çok sorucam ben anlaşılan. Şimdiden teşekkürler.

Dslr lerden cok anlamasamda, pentax k100 u ınceledım cok hos bır alet, ozellıke sarsıntı onelyıcı sıstemı,
    gırıs sevıyesı ıcın canon eos 400 yada pentax k100 tercıh edılebılır
  • Evet bence de K100D iyi bir seçim ancak hız olarak Canon ve Nikon'un gerisinde kalıyor. Arka arkaya çekimlerde 3 RAW, 5 yüksek kalite jpeg çekince buffer şişiyormuş. Yine de Pentax bu sefer tutturmuş galiba. FK'da şöyle bir mesaj atmıştı birisi: "K100D'yi bulamıyorsanız Vatan Bilgisayar'a bakabilirsiniz orada mevcut" gibi birşeydi. Hakikaten bayağı satıyor galiba.
  • quote:

Evet bence de K100D iyi bir seçim ancak hız olarak Canon ve Nikon'un gerisinde kalıyor. Arka arkaya çekimlerde 3 RAW, 5 yüksek kalite jpeg çekince buffer şişiyormuş. Yine de Pentax bu sefer tutturmuş galiba. FK'da şöyle bir mesaj atmıştı birisi: "K100D'yi bulamıyorsanız Vatan Bilgisayar'a bakabilirsiniz orada mevcut" gibi birşeydi. Hakikaten bayağı satıyor galiba.

nıkon D40 un tampon bellegı bu konuda cok ıyı,
    SDHC kart destegı de mevcut
  • quote:

Bu arada bi arkadaş "Plutoyu gördük bi de PlutosDaddy'i görelim" demişti, ahan da ben

.......

edit:

Bu arada avatardaki de benim ama saçlarımı kestirdim

Ewet ben söylemiştim onu, bu arada Sony Ericsson ile çekilen fotoda tarihi eski resimlere benzemiş, güzel olmuş
  • Ben Kick Box falan yaptım ama işte İstanbul burası yoksa kolay kolay dayak yemem kimseden
    Çıkalım o Fatih Camii nin orada falan başlıyor aslında çok uzunmuş adam 1 Km için o kadar uğraşmazmış ama işte yıkmışlar adi herifler güzelim yeri
    Diğer ucuda Bizim iletişim Fakültesinde bitiyor

Akşam çıkıcaz ama

Plutos D70 i alacak gibiyim valla böyle giderse yani işlerim banka da Limit artırsa Hafta içi alırım D70 imi
    quote:

Yav o su kemerine ben de çıkmak istiyorum da onun ucu nerde, çıkabilceğimiz noktası ? Tinerci falan merak etme sen Ben full techizat çıkıyorum savunma amaçlı geceleyin, kendim de 1.86 120 kilo zaten

( Savunma amaçlı derken silah kullanmam ve sevmem de merak etmeyin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 24 Şubat 2007; 20:10:12 >
  • @livorno;

Eğer Slr dünyasına girmeye kararlıysan bu işi tüm boyutlarıyla düşünmeni tavsiye ederim, objektif seçenekleri, fiyatları, gövde kalitesi, özellikler, özelliklerin işlevselliği vs vs... Zira bu hobi uğruna deli işi paralar döküyoruz bari hakkını alalım.. Şimdiden hayırlı olsun

@Ahmet1980;

PhotoShop saolsun

@Carmelo_Anthony;

Haftaiçi alırsan kesin haber ver gelirim belki ben de yanında alırken
  • yaw konuyla pek alakası yok ama ben de 122 kilo olmuşum gecende bi tartıldımda :)
    gecen sene 116 idim.
    (askere bile almadılar :)
  • Livorno :

Ayar ekranının olmaması bence 'kullanım açısından' pek bir sorun yaratmıyor. zaten ayarları vizörde görüyorsun.
    Olursa güzel ama olmayınca illa da şart degil.

Olmamasının şöyle bir problemi var. LCD'ler pil canavarıdır. Ayar ekranı olmadıgında ayarlar burda görünür.
    Her dakka bu LCD zırt pırt çalışınca pili acaip yiyor. %50 kayıp diyebilirim.

Ayar ekranları iyidir. Ama bu durumda ışıklı olmayan ayar ekranlarını hiç mi hiç sevmem.
    (bknz D50) Akşam vakti yazılar okunmaz adamı fıtık eder.

Gene de buna takılma. Çok da abartılacak bir durum degil.
  •  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

EDIT:

Kotalı arkadaşlardan özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 24 Şubat 2007; 22:17:46 >

• Tamam almaya karar verirsem gidip birlikte alalım

Bankanın yamuk yapmaması lazım en az 350 lira artırması lazım Dua edin ya

quote:

@livorno;

Eğer Slr dünyasına girmeye kararlıysan bu işi tüm boyutlarıyla düşünmeni tavsiye ederim, objektif seçenekleri, fiyatları, gövde kalitesi, özellikler, özelliklerin işlevselliği vs vs... Zira bu hobi uğruna deli işi paralar döküyoruz bari hakkını alalım.. Şimdiden hayırlı olsun

@Ahmet1980;

PhotoShop saolsun

@Carmelo_Anthony;

Haftaiçi alırsan kesin haber ver gelirim belki ben de yanında alırken
  • Banka arttırır inşallah diyelim de o artış sana koymasın sonunda sakın sen ona dikkat et
  • Bence LCD ekranın olmaması bir sorun yaratmıyor ama muhakkak pili daha çok harcıyordur.Ama bu demek değil ki bi yeri gezdiğinde yarı yolda kalcan, pil ömürleri yüksektir.

Ayar ekranının aydınlatmasız olması baya sorundur bence , gece çekimlerinde işiniz çok zorlaşır.

K100D yi vatanda inceleme fırsatım oldu. Ürünün dış kalitesini çok beğendim.Netleme hızı çok iyi ama yinede gece çekimlerindeki performansını beğenmiyorum. Ayrıca sarsıntı önlemenin gövdede değilde lenste olması önemli. Anca o zaman olumlu sonuçlar veriyor.

Ben RAW çekimlerini nerdeyse kullanmıyorum. RAW formatı sana beyaz ayarında emin olmadığın zamanlarda sonradan müdahale etme şansı verir.

NOT: Makine alırken ayrıntılara çok takılma (o 3 RAW çekiyor bu 5 , onun işlemcisi bunun flash'ı gibi) için,n sindiği, alabildiğin sensörü en kaliteli makineyi al. Olayın gerisi senin yeteneğine kalmış. Makine seni ancak çok uç noktalarda kullanmanda sınırlar..
    quote:

Merhaba ben yeni üye oldum. Tüm konuyu bir solukta okudum. Herşeyden önce şunu söylemek istiyorum; o kadar seviyeli ve keyifli bir konu olmuş ki yazan tüm arkadaşların eline diline sağlık.

Ekleme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 25 Şubat 2007; 1:18:58 >
  • Yok ya zaten sadece TAKSİT için KK kullnıyor gibi bir şeyim yoksa nakit hiç bişiy alamıyorm ki TAKSİTle iyi oluyor ama sanki beleş alıyorum ama tabi si si de ödüyoruz
    quote:

Banka arttırır inşallah diyelim de o artış sana koymasın sonunda sakın sen ona dikkat et
  • Ya 600 USD ye KİT 350 D var bir de 550 USD ye BODY D70 var gelde karar ver kafam bozuldu gene
  • Zor karar

Bu arada benim laptop bozuldu bütün fotolarım içinde umarım zarar görmeden halledilir, D80'i aldığımdan beri çektiğim bütün fotolar... Bi kapandı kendi kendine açılmıyo şimdi, açılsa da durup dururken beyaza kaçıyo ekran sonra ciuvv diye gidiyo yine Back up da alamadım.....

Servise göndercem mecburen
  • Bişiy olmaz HDD ye merak etme Marka falan ne

Geçmiş olsun allah YARDIM ETSİn
    quote:

Zor karar

Bu arada benim laptop bozuldu bütün fotolarım içinde umarım zarar görmeden halledilir, D80'i aldığımdan beri çektiğim bütün fotolar... Bi kapandı kendi kendine açılmıyo şimdi, açılsa da durup dururken beyaza kaçıyo ekran sonra ciuvv diye gidiyo yine Back up da alamadım.....

Servise göndercem mecburen
  • Yok HDD sağlam kontrol ettik arkadaşla, elektrik kaçağı falan var sanırım şarj da etmiyo çalıştırmıyo da...

Fujitsu Siemens Amilo M1425.. Yarın bi göstercem bakalım..

Bugün de hoş kareler aldım ama ekleyemiyorum Bu blg'a da atmak istemiyorum satcam malum yakında..
  • NEyse ya HDD de bişiy yoktur

Sende 1 aydan fazla bekleyip 300D mi almalı 400 YTL ye yoksa TR den hemen 500 USD ye mi almalı kafam karıştı iyice
    quote:

Yok HDD sağlam kontrol ettik arkadaşla, elektrik kaçağı falan var sanırım şarj da etmiyo çalıştırmıyo da...

Fujitsu Siemens Amilo M1425.. Yarın bi göstercem bakalım..

Bugün de hoş kareler aldım ama ekleyemiyorum Bu blg'a da atmak istemiyorum satcam malum yakında..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.