Şimdi Ara

NiNTENDO Wii U (ANA KONU) 18 Kasim Amerika - 30 Kasim Avrupa [3OO $ - 350 $] ACIKLANDI (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.698
Cevap
9
Favori
69.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DasheriM

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Metro last night yapımcıları açıklama yapmış wii u İşlemci gücü sandığımızdan daha kötü yeni oyunuzu şimdilik wii u ya yapmayı düşünmüyoruz demişler

Çok saçma bir açıklama. Xbox ve PS3'e çıkacak bir oyun sonuçta. WiiU'da bu 2 konsoldan güçlü olduğuna göre bence gelecektir.

Bence de çok mantıksız ama adamlar pc kalitesinde sunmak istediler demekki gpu ram olumlu gördüler İşlemci sıkıntı yaratti diye bir teorim var .

Metro 2033 pc de ne kadar İşlemci gücü verilirse o kadar fps artışı oluyor du , kullandıkları oyun motoru İşlemci üzerine yoğunluk veriyor demekki .

Metro 2033 Xbox 360 versiyonu oynadım hemen peşinden pc de actim 1080p 4xaa hariç her şey full de arada muazzam fark vardi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu daha öncede yazdım..

Wii ye bir ps3, xbox gözüyle bakmayacaksın

bu konsol tamamen oyun zevki üzerine kurulu.. wii demek eğlence demek

Bu yüzden Wii U nin ne kadar iyi grafikleri var sorusu yanlış, wii U nun hangi oyunları var demek doğru

oyun çeşitliliği olacak, wii den ancak bu şekilde zevk alabilirsin.

grafik arıyorsan yanlış sayfadasın, ps3, xbox360 sayfalarında gezinmenizi öneririm..

eğlence arıyorsan o zaman doğru yer, o yüzdende çok fazla grafikmiş vs olaylarına kafanı takmıycaksın
  • Üst üste kötü haberler geliyor Wii U ile ilgili. Bu haberler bende de biraz hayal kırıklığına yol açtı doğrusu. Mevcut nesilden fersah fersah ileride olmasa bile en azından fark daha hissedilir olmalıydı. Şu an neredeyse aynı görünüyor. Fiyatlar düşene kadar bekleme kararı aldım. O arada oyun sayısı da artar. Umarım Wii ile sağladığı salt eğlenceyi yaşatmaya devam ediyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orod-Dain -- 21 Kasım 2012; 17:26:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Üst üste kötü haberler geliyor Wii U ile ilgili. Bu haberler bende de biraz hayal kırıklığına yol açtı doğrusu. Mevcut nesilden fersah fersah ileride olmasa bile en azından fark daha hissedilir olmalıydı. Şu an neredeyse aynı görünüyor. Fiyatlar düşene kadar bekleme kararı aldım. O arada oyun sayısı da artar. Umarım Wii ile sağladığı salt eğlenceyi yaşatmaya devam ediyordur.

3 partiden bir şey beklemeyeceksin. yarım yamalak yapıyorlar hele super smash 4 zelda metroid bi patlatssınlar hd göreceğim ben
    zelda hd demoyu hatırlamıyormusunuz.
  • Zaten exc oyunlar konusunda bana göre en başarılı firma Nintendo. Ben normalde çıkar çıkmaz almak istiyordum ancak şimdilik acele etmeye gerek olmadığını görüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=2cpaQH3aZfI&feature=related

tam 3.5 saatlik bir inceleme videosu.her şeyini incelemişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 21 Kasım 2012; 18:50:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

http://www.youtube.com/watch?v=2cpaQH3aZfI&feature=related

tam 3.5 saatlik bir inceleme videosu.her şeyini incelemişler.

Hey maşallah. Çekeyim de bu gece izlerim belki. Link için teşekkürler.
  • alan yokmu hiç forumdan ?
  • quote:

Metro last night yapımcıları açıklama yapmış wii u İşlemci gücü sandığımızdan daha kötü yeni oyunuzu şimdilik wii u ya yapmayı düşünmüyoruz demişler

Bu açıklama performans optimizasyonunun kötü olmasıyla ünlü oyunlar (bkz: Metro serisi) yapan bir yapımcıdan gelen bir açıklama olduğu için ciddiye almıyorum.

Unreal, id Tech, Crytek ve Unity motoru yapan firmaların açıklamalarını ciddiye almalıyız. Bunlardan Unreal ve Crytek motorlarının Wii U portları çıktı bile ve herhangi bir performans şikayeti de gelmedi:

http://www.unrealengine.com/en/platforms/
    http://www.ign.com/articles/2012/06/20/crytek-cryengine-3-beautiful-on-wii-u

Unity motorunun Wii U sürümü de hazırlanıyor, bakalım onlar ne diyecekler:

http://www.ign.com/articles/2012/09/19/nintendo-forms-wii-u-partnership-for-unity-engine

• quote:

Orijinalden alıntı: ZuLuuuuuu

quote:

Bu açıklama performans optimizasyonunun kötü olmasıyla ünlü oyunlar (bkz: Metro serisi) yapan bir yapımcıdan gelen bir açıklama olduğu için ciddiye almıyorum.

Unreal, id Tech, Crytek ve Unity motoru yapan firmaların açıklamalarını ciddiye almalıyız. Bunlardan Unreal ve Crytek motorlarının Wii U portları çıktı bile ve herhangi bir performans şikayeti de gelmedi:

http://www.unrealengine.com/en/platforms/
    http://www.ign.com/articles/2012/06/20/crytek-cryengine-3-beautiful-on-wii-u

Unity motorunun Wii U sürümü de hazırlanıyor, bakalım onlar ne diyecekler:

http://www.ign.com/articles/2012/09/19/nintendo-forms-wii-u-partnership-for-unity-engine

Doğru haklısın gerçekten metro optimasyon özürlüydü .

Wii u dan güzel haberler bekliyoruz , bir kaç parti versiyon değişsın almayı düşünüyorum .

• Orijinalden alıntı: DasheriM

Çok saçma bir açıklama. Xbox ve PS3'e çıkacak bir oyun sonuçta. WiiU'da bu 2 konsoldan güçlü olduğuna göre bence gelecektir.

Wii u hiç de sandığmız gibi değilmiş.İşte detaylara bakalım.

Bildiğiniz üzere konsolun çıkışından önceki aylar içinde Nintendo, Wii U'nun donanımı hakkında sel verip sır vermemişti. Hatta öyle ki son ana kadar detaylı bir donanım listesi yayınlarlar diyordum, ama öyle bir şey olmadı. Neyse ki artık konsol çıktı ve acar donanım uzmanları, konsolu ameliyat ederek içindeki donanımı incelemeye başladı. "Nintedo Wii U gerçekten yeni nesil bir konsol mu?" sorusu minvalinde elimizde neler var, bir bakalım isterseniz.

Öncelike GPU'dan başlayalım, çünkü konsolun içindeki en güçlü ünitenin GPU olduğu görüldü. Nintendo Wii U'nun kasasını açan kişiler ilginç bir tabloyla karşılaşıyordu: GPU ünitesinin boyutu 12.2 mm x 12.7 mm iken, CPU ünitesi, 5.2 mm x 6.3 mm gibi çok küçük bir boyutla anakart üstündeki yerini almıştı. Bu da kafalarda soru işareti oluşturan bir durumdu; örnek vermek gerekirse PS3'ün GPU ünitesi ve CPU ünitesinin boyutları, hemen hemen aynıydı, bu da Wii U'nun CPU'sunun göreceli olarak daha "düşük" bir performansa sahip olabileceği anlamına geliyordu ki ilk intiba yanıltmamıştı: Wii U'nun CPU'su, aslen Wii'nin CPU'sunun ta kendisiydi. IBM'in hazırladığı Broadway CPU'lar, PPU gibi eski bir teknolojiye dayanıyordu ve Wii'nin işlemcisinin performansı arttırılmış bir versiyonu gibiydi. Kısa bir şekilde anlatmak gerekirse IBM, Wii'nin eski model işlemcisini almış, üçle çarpmış (üç çekirdek haline getirmiş) ve Wii U'ya eklemişti ki bu konsolun işlemci açısından problemli olabileceği anlamına geliyordu. Öyle ki PS3 ve 360'ın işlemcisi, Wii U'nun işlemcisinden "daha güçlü" idi ki bu verilmesi gereken ilk kötü haberdi.

İkinci kötü haber ise RAM'lerden geldi; bildiğiniz üzere konsolun 3 GB RAM'i olduğu ve bu RAM miktarının 1 GB'ının işletim sistemi için tahsis edildiği söylenmişti. Ama Wii U'nun kullandığı RAM türü hakkında bir bilgi verilmemişti ki donanım uzmanlarımız, bu muammanın da üstesinden gelmiş durumda. Öyle ki Wii U, aslen 2GB Samsung DDR3 RAM kullanıyordu. Evet, yanlış okumuyorsunuz, konsolun içindeki RAM türü, bilgisayarlarda yaygın olan "DDR3" idi. Üstelik RAM'lerin frame buffer'ının 12.8 GB/saniye olduğu anlaşılmıştı ki bu da Wii U'nun RAM konusunda da PS3 ve 360'tan yaklaşık %40 oranında "daha yavaş" olduğu anlamına geliyordu. Wii U, PS3 veya 360 gibi XDR veya GDDR RAM kullanmak yerine, DDR3 gibi eski bir teknolojiyi kullanıyordu ki bu da ikinci kötü haberdi.

Şimdi iyi haberlere gelelim, neyse ki konsolun içinde bir eDRAM de bulunuyor. Bu da RAM konusunda daha fazla frame buffer demekti, ancak bu eDRAM'in tam olarak ne kadar hızlı olduğu ve miktarı, resmi bir açıklama olmadığı için henüz bilinmiyor. Ancak bu eDRAM ile frame buffer'ın 22 GB/saniye gibi bir seviyeye çekilebileceği düşünülüyor.

CPU'nun nispeten yavaş olması, Wii U'nun RTS gibi AI'ın önemli yer kapladığı oyunlarda, yahut yeni nesil fizik hesaplamaları gerektiren oyunlarda bir adım geride kalacağını düşündürüyor. Ancak Wii U'nun GPU'su, neyse ki PS3 ve 360'ın bir jenerasyon önünde duruyor. Fazla detaya girmeden, GPU'nun Radeon HD 5670'de kullanılan "redwood" çekirdeğine sahip olduğu ve bilinmeyen miktarda bir eDRAM kullandığı (VRAM yerine) tespit edildi. Bu GPU'nun shader özellikleri bir jenerasyon ileride olduğundan, ve DX10 destekli bir kart olduğundan (DX11 desteklemiyor) günümüz jenerasyonundan bir adım önde olduğu söylenebilir; fakat maalesef ki görünene göre konsolun günümüz jenerasyonundan burun farkıyla önde olduğu tek nokta da GPU gibi gözüküyor.

Birkaç görüntü ile burada sonlandıralım arkadaşlar, umarım böylelikle kafanızda kabataslak bir resim oluşturmuştur cihazın donanımı konusunda.

NiNTENDO Wii U (ANA KONU) 18 Kasim Amerika - 30 Kasim Avrupa [3OO $ - 350 $] ACIKLANDI

NiNTENDO Wii U (ANA KONU) 18 Kasim Amerika - 30 Kasim Avrupa [3OO $ - 350 $] ACIKLANDI

• quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Bunu daha öncede yazdım..

Bu yüzden Wii U nin ne kadar iyi grafikleri var sorusu yanlış, wii U nun hangi oyunları var demek doğru

grafik arıyorsan yanlış sayfadasın, ps3, xbox360 sayfalarında gezinmenizi öneririm..

eğlence arıyorsan o zaman doğru yer, o yüzdende çok fazla grafikmiş vs olaylarına kafanı takmıycaksın

O zaman ps3 ve xbox360 kullanıcıları oyundan zevk almıyorlar.Oyunlardan bunalmak ve sıkılmak için alıyorlar.Eğlenmek için almıyorlar,oynamıyorlar.
    Ne kadar mantık hatası yaptığınızın farkındasınzıdır umarım.Zevk meselesi göreceli.Gülü sevende var, karanfili sevende.Herkes wii ile eğlenecek diye bir kaide yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

Bunu daha öncede yazdım..

O zaman ps3 ve xbox360 kullanıcıları oyundan zevk almıyorlar.Oyunlardan bunalmak ve sıkılmak için alıyorlar.Eğlenmek için almıyorlar,oynamıyorlar.
    Ne kadar mantık hatası yaptığınızın farkındasınzıdır umarım.Zevk meselesi göreceli.Gülü sevende var, karanfili sevende.Herkes wii ile eğlenecek diye bir kaide yok.

Bazen yazılanları dümdüz okuyup dümdüz anlamlar çıkarmaktansa o yazıda ne denmek istendiğini anlamak gerekir....

• Orijinalden alıntı: GT_55

Orijinalden alıntı: DasheriM

Wii u hiç de sandığmız gibi değilmiş.İşte detaylara bakalım.

Bildiğiniz üzere konsolun çıkışından önceki aylar içinde Nintendo, Wii U'nun donanımı hakkında sel verip sır vermemişti. Hatta öyle ki son ana kadar detaylı bir donanım listesi yayınlarlar diyordum, ama öyle bir şey olmadı. Neyse ki artık konsol çıktı ve acar donanım uzmanları, konsolu ameliyat ederek içindeki donanımı incelemeye başladı. "Nintedo Wii U gerçekten yeni nesil bir konsol mu?" sorusu minvalinde elimizde neler var, bir bakalım isterseniz.

Öncelike GPU'dan başlayalım, çünkü konsolun içindeki en güçlü ünitenin GPU olduğu görüldü. Nintendo Wii U'nun kasasını açan kişiler ilginç bir tabloyla karşılaşıyordu: GPU ünitesinin boyutu 12.2 mm x 12.7 mm iken, CPU ünitesi, 5.2 mm x 6.3 mm gibi çok küçük bir boyutla anakart üstündeki yerini almıştı. Bu da kafalarda soru işareti oluşturan bir durumdu; örnek vermek gerekirse PS3'ün GPU ünitesi ve CPU ünitesinin boyutları, hemen hemen aynıydı, bu da Wii U'nun CPU'sunun göreceli olarak daha "düşük" bir performansa sahip olabileceği anlamına geliyordu ki ilk intiba yanıltmamıştı: Wii U'nun CPU'su, aslen Wii'nin CPU'sunun ta kendisiydi. IBM'in hazırladığı Broadway CPU'lar, PPU gibi eski bir teknolojiye dayanıyordu ve Wii'nin işlemcisinin performansı arttırılmış bir versiyonu gibiydi. Kısa bir şekilde anlatmak gerekirse IBM, Wii'nin eski model işlemcisini almış, üçle çarpmış (üç çekirdek haline getirmiş) ve Wii U'ya eklemişti ki bu konsolun işlemci açısından problemli olabileceği anlamına geliyordu. Öyle ki PS3 ve 360'ın işlemcisi, Wii U'nun işlemcisinden "daha güçlü" idi ki bu verilmesi gereken ilk kötü haberdi.

İkinci kötü haber ise RAM'lerden geldi; bildiğiniz üzere konsolun 3 GB RAM'i olduğu ve bu RAM miktarının 1 GB'ının işletim sistemi için tahsis edildiği söylenmişti. Ama Wii U'nun kullandığı RAM türü hakkında bir bilgi verilmemişti ki donanım uzmanlarımız, bu muammanın da üstesinden gelmiş durumda. Öyle ki Wii U, aslen 2GB Samsung DDR3 RAM kullanıyordu. Evet, yanlış okumuyorsunuz, konsolun içindeki RAM türü, bilgisayarlarda yaygın olan "DDR3" idi. Üstelik RAM'lerin frame buffer'ının 12.8 GB/saniye olduğu anlaşılmıştı ki bu da Wii U'nun RAM konusunda da PS3 ve 360'tan yaklaşık %40 oranında "daha yavaş" olduğu anlamına geliyordu. Wii U, PS3 veya 360 gibi XDR veya GDDR RAM kullanmak yerine, DDR3 gibi eski bir teknolojiyi kullanıyordu ki bu da ikinci kötü haberdi.

Şimdi iyi haberlere gelelim, neyse ki konsolun içinde bir eDRAM de bulunuyor. Bu da RAM konusunda daha fazla frame buffer demekti, ancak bu eDRAM'in tam olarak ne kadar hızlı olduğu ve miktarı, resmi bir açıklama olmadığı için henüz bilinmiyor. Ancak bu eDRAM ile frame buffer'ın 22 GB/saniye gibi bir seviyeye çekilebileceği düşünülüyor.

CPU'nun nispeten yavaş olması, Wii U'nun RTS gibi AI'ın önemli yer kapladığı oyunlarda, yahut yeni nesil fizik hesaplamaları gerektiren oyunlarda bir adım geride kalacağını düşündürüyor. Ancak Wii U'nun GPU'su, neyse ki PS3 ve 360'ın bir jenerasyon önünde duruyor. Fazla detaya girmeden, GPU'nun Radeon HD 5670'de kullanılan "redwood" çekirdeğine sahip olduğu ve bilinmeyen miktarda bir eDRAM kullandığı (VRAM yerine) tespit edildi. Bu GPU'nun shader özellikleri bir jenerasyon ileride olduğundan, ve DX10 destekli bir kart olduğundan (DX11 desteklemiyor) günümüz jenerasyonundan bir adım önde olduğu söylenebilir; fakat maalesef ki görünene göre konsolun günümüz jenerasyonundan burun farkıyla önde olduğu tek nokta da GPU gibi gözüküyor.

Birkaç görüntü ile burada sonlandıralım arkadaşlar, umarım böylelikle kafanızda kabataslak bir resim oluşturmuştur cihazın donanımı konusunda.

gerçekten yanlı bir şekilde hazırlanmış ve yalan bilgiler bulunduran bir yazı olmuş kim hazırladı bilmiyorum ama herneyse öncelikle olarak ram miktarı sayesinde şuanki nesillerdeki ram belleklerinden %40daha kötü değil kat ve kat daha güçlü olacak çünkü işletim sistemsiz bir cihazdan bahsediyoruz eğer kıyaslamamız iki pc arasında olsaydı ve ikisininde bellek boyutu aynı olsaydı yazıdaki bilgi doğru olurdu. gelelim gpu konusuna öncelikli olarak dx11 desteklemiyor yazılmış sonra hd 5670 kart var yazılmış sonra şimdiki nesil konsollarından çok az önde yazılmış birbiriyle çelişen 3 bilgi hey maşşallah bunu açıklamaya gerek bile duymuyorum cpu konusuna gelirsek bu inceleme yazısını hazırlayan arkadaş cpunun özelliklerini çipin hacimsel büyüklüklerine bakarak anlatmış bu durum gpu açıklamasındanda komik olmuş wii işlemcisini 3le çarpmış bu adam ya wii işlemcisinin ne olduğunu bilmiyor ya bu haberi oturduğu organıyla yazdı(en mantıklısı bu) bilerek makinayı kötü göstermeye çalışıyor inceleme böyle bitarafından sallayarak olmaz hani birim detayları hani benchmarklar bunun gibi sallamasyon yazılara bakarak itham etmeyin konsolu

• Bu bilgiler dijiknt den mi? Ona gore okuyalim

• @cahitdikici
    5670'in aslında bir 8800 gt ayarında bir gpu olduğu bilmiyorsun sanırım.Yani burdan, ps3 ve xbox360'dan az önde anlamı çıkartabiliriz.
    http://www.anandtech.com/show/2917/5
    Yazı taraflı falan değil.Yazıyı yazan kişi sen ya da benim gibi fan değil.Konsolun içi açılmış, diyoruz burda.Hani nintendonun ser verip sır vermediği donanımı adamlar konsola otopsi yaparak öğrenmişler.Yukarda da resimleri var zaten.Hemen fan deyip geçiştirmeyelim lütfen.Bunlar gerçeklerdir.

@wNchstR
    Erhan nerden yazıldığı önemli mi?Okuyup okumamak senin hür iradene kalmış.Ama görüyorum ki, fala inanma falsız kalma hesabı, dijisiz de kalmıyorsunuz.

• Belli oldu, dijiknt denmis yazi

• Bu bilgilere göre Wii u dan sağlam grafik beklemek yanlış olur bence.

Zaten anlamalıydık 22 nm teknoloji bile olsa tüm konsol 6 cm lik fan soğuturmu . demekki az elektrik , az güç, az ısı , bunların hepsi wii u da örtüşüyor.

• BLACK OPS II Wİİ U VS PS3 VS XBOX 360

wii u vers genel olarak soluk ancak net.

ps3 vers bulanık.

xbox 360 vers hem net hem renkli

en iyi şu anda pc de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 23 Kasım 2012; 11:47:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Üst üste kötü haberler geliyor Wii U ile ilgili. Bu haberler bende de biraz hayal kırıklığına yol açtı doğrusu. Mevcut nesilden fersah fersah ileride olmasa bile en azından fark daha hissedilir olmalıydı. Şu an neredeyse aynı görünüyor. Fiyatlar düşene kadar bekleme kararı aldım. O arada oyun sayısı da artar. Umarım Wii ile sağladığı salt eğlenceyi yaşatmaya devam ediyordur.

3 partiden bir şey beklemeyeceksin. yarım yamalak yapıyorlar hele super smash 4 zelda metroid bi patlatssınlar hd göreceğim ben
    zelda hd demoyu hatırlamıyormusunuz.

Sonunda doğru konuştun

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.