NIOH - Rehber Niteliğinde Ana Konu - PS4 / PS4 Pro - Metascore 88 (90. sayfa)
-
-
Sa beyler yeni başladım bende beğendim. İtem rehberi ve build rehberi var mı?
-
of of of..ne zamandir duruyordu kenarda bir deneyim dedim,guzel oyunmus ama bu kadar cok item ne bileyim,hangisini kafada tutariz bilmem..bloodborne gbi turkce de degil..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
oyun basindayiz..Spear ve axe sectim silah olarak..yanlis mi yaptik bilmem..spear hosuma gitti..
simdi bu iki silahla devam ediceksek zirh aksesuar ve stat guclendirme de nerelere dikkat etmemiz lazim,püf.noktasi nedir..elimizdeki fazla ekipmanlari satabiliyoruz da item falan satin alma nasil oluyot anlamadim..bloodborne daha kolaydi menu olarak.oturup youtube vs ugrasacak halim yok kafam kaldirmiyor..
Ben de oyunun yarısına kadar spear ile gittim ama ilerde bosslarda yetmiyor spear , yavaş kalıyor.Mutlaka dual katana da olsun diğer silah olarak.
1-2 spear ile geçilen boss olsa da ilerde , dual katana çok seri olduğundan özellikle alt duruş pozisyonunda eritiyor düşman canını.Ama tabi her silaha göre özel buildler var , hepsiyle oyun biter.
Guardian spirit'in bonusu olan living weapon olayı oyunu baya kolaylaştırıyor bu arada.Neredeyse tüm boss'ların canının 3'te 1'ini bu skill bitiriyor tek başına.Zorlanılan boss'larda living weapon dolu girilmeli mutlaka.Doldurmak için düşman kesilmeli ya da envanterdeki amrita'ları kısayola alıp anında kullanarak da dolduruluyor.Üçgen ve daireye aynı anda basarak aktif oluyordu dolunca.
Living weapon olmasaydı souls'lardan zor derdim ama daha kolay bence Nioh.
Oyun çok karışık dursa da alışılıyor.Uzun mesafeli silahlardan cannon aşırı damage veriyor , bazı bossları onun sayesinde geçtim.
Yeteneklerde mutlaka açılması gerekenler bence :
Omnyo Sınıfında
Devigorate Talisman : Düşmana atınca düşmanın atak gücü baya azalıyor.
Weakness Talisman : Düşmana atınca düşmanın defansı baya azalıyor , neredeyse 2 kat hasar veriyorsun geçici bir süre.
Fire Talisman : Silaha alev efekti veriyor.
Oasis Talisman : Üzerinde durunca heal veren bir çember yaratıyor.
Rejuvenation Talisman : Ufak ufak heal basıyor karaktere.
Inanimate Enchantment : Living weaponun süresini arttırıyor.
Incantation Mastery : Omnyo magic kapasitesini arttırıyor , daha fazla yetenek taşınabiliyor bu sayede.
Ninja Sınıfında
Round Carrier : Daha fazla cannon mermisi taşımaya yarıyor.
Quick-change : Bu oyunun en önemli yeteneklerinden biri , boss'a girmeden bu yeteneği basıyorsun ve 3 dk içinde ölürsen , az bir canla tekrar dirilebiliyorsun.Boss dışında da işe yarıyor tabi.
Medicine Man : Bu da çok önemli , elixir taşıma kapasiteni arttırıyor , maksimum 11 oluyordu sanırım o bölgedeki kodamaların tamamını bulunca.
Ninja Tool Mastery : Ninja skill taşıma kapasitesini arttırıyor.Daha fazla yetenek taşınabiliyor.
Biraz uzun oldu ama zorlandığım bir boss'a girmeden kapı önünde ;
Quick-change , Fire Talisman ve Rejuvenation Talisman basıp öyle giriyordum.Girince de düşmana Devigorate Talisman ve Weakness Talisman atıp boss'un atak ve defansını kırıyordum.Çok seri boss'larda bunları tutturmak kolay değil tabi.Canının son çeyreğinde de living weapon'ı aktif edip işi bitiriyordum.Bu taktikle zorlanmadan oyunu bitirmiştim.
Living weapon olarak oyunun yarısına kadar Kato Guardian Spirit'i yetti bana.İlerde daha güçlüleri açılıyor zaten.
Oyuna benden daha fazla hakim arkadaşlar da yardımcı olur zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 13 Mart 2022; 22:47:50 >
-
tşk..peki degistirebilirmiyim silahi..yeniden mi baslamak gerekecek
guardian spirit bonusu living weapon onu nasil hallediyoruz
İlk mesajıma ufak tefek detaylar ekledim bakabilirsin hocam boss'lar için.Silahı tabi değiştirebilirsin tekrar başlamaya gerek yok.Spear yeteneğine puan harcadıysan da skill ve stats'ları sıfırlayan item satılıyordu.
Seçilen silahın skill sayfasının en altında şu an adını unuttuğum , o silahı kullanınca atak gücünü arttıran ve level sınırı olmayan bir yetenek var.Ben 25 level falan yapmıştım sonlara doğru o yeteneği.Atak gücünü aşırı arttırıyor , tüm samurai puanımı ona basmıştım.
Guardian Spirit'lerin living weapon bonuslarının tamamını açmak için level atlayınca spirit puanına vermek lazım.Ben spiriti 15 civarı tutmuştum yetmişti çok abanmadım.
Dua edip can doldurulan temple'da change guardian spirit kısmından değiştiriliyordu spirit'ler.Yine oradan spiritin verdiği bonuslara bakılıyordu.
Nasıl açılıyor kısmı ise sanırım oyunun ikinci bölgesi olan Chugoku Region'da side mission olan "The Three Angry Gods" ı tamamlayınca Kato dahil ilk 3 spirit açılıyordu.Diğerleri ana görevde ilerledikçe açılıyor zamanla.
Living weapon aktifken karakter hasar almıyor.Karakter ölünce guardian spirit amritalar (soul puanı) ile birlikte cesedinin yanında kalıyor.Temple'dan Call Back seçeneği ile belli bir para karşılığı spirit'i geri çağırabiliyorsun.Tabi cesedindeki amritalar kaybediliyor.
Level atlayınca stats'larda ben cana ve ki (stamina) ya abandım.Özellikle ki çok önemli , belli bir noktaya kadar abanmak lazım.Yoksa boss'larda iki vuruşta nefesi kesiliyor karakterin ve bir süre hareketsiz kalıyor.
Yere düşen tüm item ve silahları armorları toplamak lazım.Bunları satmak yerine temple'da Make Offering kısmında amritaya dönüştürerek daha hızlı level atlanıyor.Ben satıcıdan pek silah zırh almadım.Düşenler yetiyor , başlarda alınabilir belki.Her görev öncesi harita ekranında ok , tüfek mermisi ve cannon mermisi satın alıp fullemek lazım , görev içinde alınamıyor , düşmandan düşerse anca.
İtem satın alma da göreve girmeden haritadayken başlangıç noktasına basınca menü açılıyordu sanırım.Orda blacksmith var , ondan buy sell ile alınıyor.
Yine blacksmith'te Soul Match kısmı var önemli olan.Oradan kullandığın silahın ya da zırhın levelini yükseltebiliyorsun elindeki diğer yüksek levelli silah ve zırhları vererek.Ama istediği paraya dikkat et bazen abartı paralar istiyor değmiyor.Her görev sonrası önce buradan silah upgrade'ini yap sonra kalan eşyaları da temple'da amritaya çevir level atla.
Bunlar benim oynama şeklim , başkasına göre çoğu geçersiz olabilir tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 13 Mart 2022; 23:29:44 >
-
tşk ayrintili cvp lar icin..biraz daha dikkatli kurcaladim bazi seyleri daha iyi anladim..simdi daha iyi oldu oyun..
Hocam o hatun oyunda en zorlandığım boss oldu şahsen :)
Sebebi de paraliz büyüsüne çözümü geç bulmam , direkt 3 sn falan kitliyordu.
Hatta sen kitlenmiş halde beklerken sana yaptığı saldırı tekrar paraliz yapıyordu.Japon kafası işte , bunu da ilk defa bu oyunda gördüm.Neyseki çözümü var.
Bir de maalesef 2. kez çıkıyor sonlara doğru.Çok seri , nefes aldırmıyor , zaten onu geçersen gerisi kolay.
Paraliz için yetenek ağacında hap tarzı bir şey vardı.Ama ben paraliz direnci veren eşyaları taktım , toplam 20-30 direnç olunca kitleme süresi epey azalıyor.Silah ve zırhlar dışında kalan 3 slota taktığın eşyalardan bahsediyorum.Onların direnç verenleri mutlaka vardır elinde.
Ayrıca sanırım onu spear ile geçmiştim , dual katana ile yanına yaklaşamadığım için.Orta tutuş idealdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 19 Mart 2022; 3:55:28 > -
o cins hatunu hallettim,spear kullanmiyorum dual sword ve zincirli dalga devam ettim..boss ta en hafif zimbirtilari giydim,surekli hareket halinde donduran hamlesinden kactim,ara sira bombalar ve uzaktan ucgen ile zincirli zimbirtiyla tek atislar ile gectim ama belki kirk defa git gel yaptirdi..tabi bunlar hep illa ki boss un zaaflarina gore hareket etmemekten oluyor..ne gerek varsa bu kadar kasmaya..boss indiriyosun gel gelelim 3 tane ates topu delirtti arkasindan..meger onlari da spear ile yaklastirmamak lazimmis..surekli degisim yapman lazim stratejilerde..sanki ninja degil aselsan muhendisiyiz anasinii satim :))
Bu oyunda her şey doğru buildi bulmak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla dogru build bulmak ne bileyim bana fazla zorlama geliyor.. Tachibano mu nedir o şam şeytanini gordukten sonra dedim ki bunlar hep radyasyonun etkisi.abd atmayacakti o atom bombalarini bizde boyle usta samuray olmak zorunda kalmazdik oyunda..oyle bi karakter yapmiski buildi tek seferde veriyor eline..bizimkisi düğün yemeğinde 10 tabak kadayıf yemiş te cıkmış arena ya,kicini kaldiramiyo..
silerim gider, build muild ugrasamam fazla..bir oyun icinde bile muhendislik yapacak halimiz yok.o kadar vaktimizde yok..hayat zaten beyin yorucu..iki kilic salla gec,eglendirsin diyorsun fakat hayir Japon demek fazla zekâ tüketmekten pokunu cikarmak demek..onu giy bunu cikar onu giyersen göbeğin gorunur otekisini giyersen donun gözükür yok kılıcına salça sür birazda kekik serpiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 23 Mart 2022; 2:25:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunda her setin verdiği pasif özellikler var toplamda 2 set olmak üzere 2 farklı özelliği aktif edebilirsiniz. En az 2 parça olmak üzere aktif edilebilen set parçaları var.
Bunların dışında demirciden reforge yaparak istemediğiniz özelliği çıkartıp yerine başka bir özelliği takabilirsiniz.
Oyunda setler isteğe göre özelleştirilebiliyor. Bu dediklerimi ilk sayfaya ekledim nasıl yapılacağı ile ilgili . Bu dediklerim oyunda çok yardımcı oluyor
O zaman size nacizane bir tavsiyem olacak; bir oyunu almadan önce iyice türünü vs. araştırın. Paranıza yazık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaratıc1KLAVYE -- 2 Nisan 2022; 12:5:28 >
plus verdi bu oyunu..para verip alcak olsam en fazla 10 lira belki
Nioh gibi çok iyi bir oyuna da 10 lira değer biçilmez çok ayıp olur Team Ninja'ya.
japon fantastik zekâ fışkırtması oyun işte,fenalık geldi sildim gitti..samuray mısın amele mi belli değil,o kadar kılıç kalkan zırh ot mok uğraş dur yuvarlanan ateşli tekerlek koşsun pesinden..
ya hocam kılıç felan neyine açsana call of duty sen silahla şöyle bam bam bam 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
doğru diyosun onlardan birini indirip dan dun headshot idmani yapalim, kilic kalkan mi kalmis bu devirde..nioh a nukleer savastan sonra doneriz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 24 Mart 2022; 0:3:18 >
bir şans daha vereyim dedim faşist japona,neyse ite kaka sonlara geldim sanirim..
reforce da sipirit chuk mu nedir bu çok kisitli yeterince kullanamiyorum..nasil elde edicez bu icattan..bircok zirh ozelliklerini degistirdim,işe yaramaz seylerin yerine daha onemli ozellikler ekledim ama o malzeme sorun..luzumsuz silah zirh ne varsa satmayip parcaliyorum..elde edilen zimbirtilari force item de daha ust hale getiriyoruz sanirim..bunlarla henuz bsy yapmadim..yeni bir silah veya zirh parcasi uretsem bosuna sanki..dogru duzgun bsy veriyormu ki..
bir de ninja ve onym puanlarimi kullanamiyorum,hicbir skill acilmiyor epey zamandir..ilk basta bilmeden acilan her skille bastim puanlari,mesela medicine man alamiyorum..bunlari sifirlayip yeniden duzenlemek mumkun mu acaba ? karakter level puanlarini resetleyip once hepisini dexteriy mi neyse işte ona mi basayim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X