Şimdi Ara

Nissan Qashqai-Hyundai ix35-Kia Sportage-Mitsubishi ASX (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
17.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dermeister01

@ NapoleonBonaparte

valla autocar dergisinin şubat ayı sayısında inceleme var alıp okuyabilirsiniz.sizin dediklerinizin tam tersi şekilde özellikle subaru nun motorunun zayıflığı ve yetersizliğinden dem vurulmuş. ama kabul ediyorum buna bende şaşırdım.bende subarunun boxer motorunun daha iyi olacağını düşünüyordum ama sahaya inince işler değişmiş.

zaten xvnin 0-100 ü ix 35 ten 2,7 saniye daha fazla

xv nin hp si ix 35 ten 21 hp daha az

xv nin torku daha az..............

yani yılların subarusu ix 35 ve spo karşısında şuan suborusu pozisyonunda donanım ve fiyat ıda eklersek. spo ve ix 35 kardeşler xv yi FECİ ŞEKİLDE EZMİŞLER...

subarunun daha yüksek olduğu konusu nerden çıktı onuda anlamadım.

subarunun yüksekliği 1570 mm

ix 35 in yüksekliği 1670 mm

arada hayvani fark var.

maksat bilgilenin kimseyi bozma derdim yok.

Hocam yine yanlış anladınız, Ben yerden yükseklik diyorum, boyu değil . SUV araba alırken boyuna bakıp alan, gitsin Doblo alsın 1.85 boyunda .

Ben İX35'in fiyatına göre sunduğu donanımları her zaman övdüm ve önerdim ama arazide 4WD XV'den iyi olmadığı konusunda oldukça eminim , Subaru'nun zaten en büyük iddiası 4WD'si ve arazi bunu her donanımda standart yapmasından da anlayabiliyoruz

Subaru XV yerden yükseklik 22 Cm

İX 35 yerden yüksekşik 17 Cm

Qashqai yerden yükseklik 18 Cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 21 Şubat 2012; 18:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

quote:

@ NapoleonBonaparte

valla autocar dergisinin şubat ayı sayısında inceleme var alıp okuyabilirsiniz.sizin dediklerinizin tam tersi şekilde özellikle subaru nun motorunun zayıflığı ve yetersizliğinden dem vurulmuş. ama kabul ediyorum buna bende şaşırdım.bende subarunun boxer motorunun daha iyi olacağını düşünüyordum ama sahaya inince işler değişmiş.

yani yılların subarusu ix 35 ve spo karşısında şuan suborusu pozisyonunda donanım ve fiyat ıda eklersek. spo ve ix 35 kardeşler xv yi FECİ ŞEKİLDE EZMİŞLER...

arada hayvani fark var.

Hocam yine yanlış anladınız, Ben yerden yükseklik diyorum, boyu değil . SUV araba alırken boyuna bakıp alan, gitsin Doblo alsın 1.85 boyunda .

Ben İX35'in fiyatına göre sunduğu donanımları her zaman övdüm ve önerdim ama arazide 4WD XV'den iyi olmadığı konusunda oldukça eminim , Subaru'nun zaten en büyük iddiası 4WD'si ve arazi bunu her donanımda standart yapmasından da anlayabiliyoruz

Simdi bunlardan hangisini alalim tiguan almayalimmi ki sipariste verdim gerci ama neden tiguan bu katogoride degerlendirilmemis
    Ne dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozd87

quote:

quote:

@ NapoleonBonaparte

arada hayvani fark var.

Simdi bunlardan hangisini alalim tiguan almayalimmi ki sipariste verdim gerci ama neden tiguan bu katogoride degerlendirilmemis
    Ne dersiniz

Ben aklıma gelen araçları yazdım ancak ben Tiguan alınacaksa 1.4 160 PS 4x4 olan versiyonun alınması taraftarıyım onunda fiyatı 70.000'e yaklaşıyor eğer ki 4x4 alınmayacaksa diğer alternatifleri de oldukça iddialı ve mantıklı özellikle de İX35 .

• Yeti 1.6 TDI Elegance ın fiyatı 61000 TL. Yeni lansman fiyatıyla çıkacak ve fiyatı çok uygun. Bence düşünmelisiniz.

Dip Not: Auto Show dergisinin suv araçlarda yaptığı karşılaştırmalarda yeti 4 araç içinde en iyisi seçildi. Karşılaştırılan motorlar 2.0 Dizel olanları.

bu araçlar skoda YETİ,nisaan qashqai,hyuındai ix35,renault koleos.
    Tam Puan:400
    aldıkları puanlar:1.YETİ 302 PUAN
    2.İX35 277 PUAN
    3.OASHQAİ 270 PUAN
    4.KOLEOS 258 PUAN

anlaşılcağı üzere yeti artık sınıfının en iyi arabalarından birisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Tiguan 1.4TSI 160ps 4Motion 67 bin.
    Bence bu seçeneği değerlendirin.
    Tiguan'da EDL+4Motion büyük bir artı.

4*4 gibi bir derdim yok.
    Tiguan' e de baktım, güzel ama donanım olarak diğerlerinin yanında çok eksiği var.
    Zaten bütçem de 60000 TL civarı... İlle de vw olsun da diyemiyorum maalesef.. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

Yeti 1.6 TDI Elegance ın fiyatı 61000 TL. Yeni lansman fiyatıyla çıkacak ve fiyatı çok uygun. Bence düşünmelisiniz.

Dip Not: Auto Show dergisinin suv araçlarda yaptığı karşılaştırmalarda yeti 4 araç içinde en iyisi seçildi. Karşılaştırılan motorlar 2.0 Dizel olanları.

2.İX35 277 PUAN
    3.OASHQAİ 270 PUAN
    4.KOLEOS 258 PUAN

Teşekkürler ama... YETI??? Hİç hoşuma gitmedi açıkçası, bana göre bir albenisi yok.. Tabii zevk meselesi ama dedim ya bana hitap etmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwe

Bence incelene kriterlerde 2.el piyasası da önemli.Ayrıca yakın bi zamanda qas. 1,6 dci 130 hp 320 tork gelecek bilginize.İnternetten biraz araştırıp bakabilirsiniz

İnceledim biliyorum ve Qq 1.6 dci için Eylül gibi gelir diyorlar. Artık ne kadar doğru orasını bilemem... Gerçi ben de o kadar beklemek istemiyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: exc_1

quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

Yeti 1.6 TDI Elegance ın fiyatı 61000 TL. Yeni lansman fiyatıyla çıkacak ve fiyatı çok uygun. Bence düşünmelisiniz.

2.İX35 277 PUAN
    3.OASHQAİ 270 PUAN
    4.KOLEOS 258 PUAN

Teşekkürler ama... YETI??? Hİç hoşuma gitmedi açıkçası, bana göre bir albenisi yok.. Tabii zevk meselesi ama dedim ya bana hitap etmiyor...

Evet tip olarak biraz itici ama yine de bir tercih diye yazayım dedi. Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: longlion

quote:

Dizel ise QashQai.

Benzinli ise Kesinlikle İX35 (Sportage'den daha iyi iç dizayn ve donanım) , 160 PS 4x4 Tiguan'a 70.000 TL verebilirseniz o da olabilir..

Benzinli Otomatik ise QashQai CVT bütçeniz yeterli gelmezse meçbur YETİ

13.000 TL için %0 faiz kampanyası faizlerin arttığı bu dönemde çok iyi ayrıca Nissanbayilerinde 2000 TL 'ye yakın indirim yaptırabilirsiniz...

Dip not : 1.5 Dci Qashqai kullanıcısı ...

bir sorum olacak tiguanın 4x4 ü 70000 lira oluyor.peki qq 4x4 90000,asx veya diğerleri de yaklaşık olarak 90000
    tl civarında satılıyor.tiguanın daha kaliteli bir araç olduğu söyleniyor.o zaman 4x4ü rakiplerinin 4x4'lerine göre niye daha ucuz?
    acaba 4x4 sisteminde bir sorun mu var?yoksa gerçekten 4x4 değil mi?bir kandırmaca mı var?

tiguan %37 ötv diliminde diğerleri 2.0 olduğu için %80 ötv veriyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Hocam QQ dizel de iyi seçenek olacaktır.Diğerleri hem çok yakıyor hem performansı,yol tutuşu,frenleri kötü.

BU tarz yerden yüksek araçlarda en önemli olması gereken özellik 4x4 sistemidir.O yoksa bari dizel bir araç alında en azından yakıtta sıkıntı çekmessiniz.

70 000 veririm diyorsanız Tiguan 4x4 160 hp TSI en alınası benzinli araçtır şuanda.

300 kg daha ağır olmasına rağmen hem daha performanslıdır bu araçlardan hem daha iyi yol tutar hemde daha kaliteli ve konforludur.4x4 olmasıda en büyük özelliğidir.

Çok yakıyor derken?? Forumları okudum ve genellikle yakıtlarından memnunlar. Bildiğim kadarı ile en az ASX yakıyor. Diğerleri için ise şehir içi 9-10 lt arası bir değer var yani broşürlerinde yazan değerlere yakın. Değerler 4*2 Tiguan kadar belki de, ama 4*4' den kesinlikle çok daha az :))

Yol tutuşu ve frenleri açar mısınız. Test edip denediniz mi?

Ben daha araçları denemedim. Alma günüm yaklaşınca iyice test edeceğim. Şimdilik gidip inceledim biraz..

(Zaten fazla km yapmıyorum o nedenle yakıt fazla üzmeyebilir beni ve değerler doğru ise sattığım arabama yakın.. eee o da çok üzmez... :))

• Birisi bana ix35' deki yol sesinden bahsedebilir mi? Gerçeklik payı nedir?
    Kriterlerim açısından önem taşıdığı için soruyorum..

bir de gerçek yakıt değerlerini bir-iki kişi yazarsa ilk mesaja ekleyeceğim... bilgi açısından..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

@ NapoleonBonaparte

arada hayvani fark var.

Subarunun 4x4 sistemi ve ağırlığı o farkı yaratan.Yerden yüksek önden çekişii bir araç baştan kaybediyor zaten.Bu tarz yerden yüksek araçların 4x4 olması hem güvenlik hemde sürüş kalitesi açısından elzem bir durumdur.Ağırlık merkezini aşşağıya çekerek yol tutuşu arttırır.Ani manevralara çok daha uygundur.Araç yola çok daha iyi yapışır.

Ayrıca şu performans verileri düşkünlüğünü Tiguan ix35 ve spo karşılaştırmasında göremedik nedense.

Şu forumda senin kadar fanatik kaç kişi daha var merak ediyorum.

kesinlikle fanatik değilim ya asıl ben senin kadar fanatik tiguancı görmedim.her suv başlığına girip elektronik diferansiyel kilidi yazıp çıkıyorsun.

kardeşim ne diferansiyel kilidiymiş( ders vermeye kalma ne olduğnu çok iyi biliyorum )... duyanda birşey sanacak...

1.4TSI 160ps 4Motion + EDL tabiki çok güzel bir motor seçeneği ama sadece güzel bir motor seçeneği daha ilerisi yok. ve bu araç 70bin tl.

şimdi bir konuyu açıklığa kavuşturalım bu tür kompakt suv lar yani crossoverlar tamamen şehir için dizayn edilmiş araçlardır.zaten bütün reklamalarında asi şehirli,şehrin yeni yüzü,şehrin haylaz çocuğu gibi sloganlarla lanse edilirler. ve bu tür araçları alanlar benim gibi senede 1-2 defa memlekete uzun yola yine senede belki 1-2 defa yaylaya (adanada tekir yaylası) ( ki bizim yaylanın yolları bile asfalt) giden insanlar bu insanlara belki hiç işlerine yaramayacak 4x4 ve belki hiç devreye girmeyecek edl için 10-15 bin tl fazla para verdirmeye değer mi bunu önerirken nasıl vicdanınız alıyor.hemde tasarımı kötü,donanımı az,garantisi az bir araca yönlendiriyorsunuz.

şimdi senin için güzel tasarım, inanılmaz dolu donanım,5 yıl garanti,ucuz servis,ucuz parça,senede 1 chek up hakkı önemli değildir.senin için sadece boşline bir araçla dağlarda taşlarda hakkını veren 4x4 bir araçla gezmek daha önemlidir onuda anlarım ama böyle düşünen insanlar %1 bile değildir.öyle insanlarda zaten 4x4 duster alıyor.dağ bayır tepe tepe kullanıyor.

benim için hangi aracın satıldığı zerre kadar önemli değil hatta benim araç trafikte çoğalmasın diye insanlara alın bile demiyorum hemde ciddi ciddi gidin başka birşey alın diyorum.ama burdada aracımı ezdirmem almadan önce dünyaları araştırdım,dünyayı hatmettim bunu biliyorsun sana söylemiştim.

hoşçakal

4x4 sadece dağ bayır için midir?

Ağırlık merkezi yüksek olan,alttan yüksek,aerosu bozuk suv crossover tarzı araçlarda 4x4 sistemi ağırlık merkezini yere yakınlaştırır ve daha iyi tutunma sağlar.BUnun yanında ıslak,buzlu,çamurlu yollarda,otoyollarda,hızlı girilen ani su birikintilerinde yola daha iyi tutunur.Bu tarz araçların takla atma olasılığı binek otomobillere göre çok daha fazladır çünkü.

Ayriyetten ani manevralarda,viraj içindeyken kontra yapma zorunda olduğunuz durumlarda 4x4 sistemleri hayat kurtarır.ARazi işin az bir bölümüdür.

Hala memleketten bahsediyorsunuz.

• 1.6 ix35 im var. IX35 tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Orijinalden alıntı: longlion

quote:

Dizel ise QashQai.

Benzinli ise Kesinlikle İX35 (Sportage'den daha iyi iç dizayn ve donanım) , 160 PS 4x4 Tiguan'a 70.000 TL verebilirseniz o da olabilir..

Benzinli Otomatik ise QashQai CVT bütçeniz yeterli gelmezse meçbur YETİ

13.000 TL için %0 faiz kampanyası faizlerin arttığı bu dönemde çok iyi ayrıca Nissanbayilerinde 2000 TL 'ye yakın indirim yaptırabilirsiniz...

Dip not : 1.5 Dci Qashqai kullanıcısı ...

bir sorum olacak tiguanın 4x4 ü 70000 lira oluyor.peki qq 4x4 90000,asx veya diğerleri de yaklaşık olarak 90000
    tl civarında satılıyor.tiguanın daha kaliteli bir araç olduğu söyleniyor.o zaman 4x4ü rakiplerinin 4x4'lerine göre niye daha ucuz?
    acaba 4x4 sisteminde bir sorun mu var?yoksa gerçekten 4x4 değil mi?bir kandırmaca mı var?

tiguan %37 ötv diliminde diğerleri 2.0 olduğu için %80 ötv veriyorsunuz

teşekkürler.Saf bir anıma gelmiş ötv yi düşünememişim.ben de öküz altında buzağı arıyordum az daha.niye bu kadar fark var diye.

i

• Arkadaşlar x35, xv kavgası yapmaya gerek yok.Donanımda hyundai ix35, arazide subaru xv daha iyi.
  • İşi marka kavgasına dökmeden, kullanan arkadaşlar hangi modeli neden seçmemiz gerektiğini anlatabilir misiniz?
    Amacım kalp kırmak, kötülemek değil. Kararsız kaldım, İx 35 in iç dizaynı güzel kasası hoş değil.İkinci elde pek yok.Alan mı yok,alan memnun satan mı yok?.Sportage kasası güzel, içi hoş duruyor,ikinci elde biraz da olsa satışı var, kianın servisi nasıl?Markasına güvenebilir miyiz.Qasqai piyasada çok, tutulan model, iç donanımı en kötü, dıştan da diğerlerinden altta kalır.1,6 otomatik versiyonu var.
    Sizin düşünceleriniz nedir?Akıl verin üstatlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

İşi marka kavgasına dökmeden, kullanan arkadaşlar hangi modeli neden seçmemiz gerektiğini anlatabilir misiniz?
    Amacım kalp kırmak, kötülemek değil. Kararsız kaldım, İx 35 in iç dizaynı güzel kasası hoş değil.İkinci elde pek yok.Alan mı yok,alan memnun satan mı yok?.Sportage kasası güzel, içi hoş duruyor,ikinci elde biraz da olsa satışı var, kianın servisi nasıl?Markasına güvenebilir miyiz.Qasqai piyasada çok, tutulan model, iç donanımı en kötü, dıştan da diğerlerinden altta kalır.1,6 otomatik versiyonu var.
    Sizin düşünceleriniz nedir?Akıl verin üstatlar.

Arkadaşım aynı durum bende de var. O nedenle bu konuyu açtım. Ama sanırım ben Kia alacağım. Mart kampanyalarını bekliyorum.
  • Hiç test sürüşü yaptınız mı?Kia bayinin yaklaşımından memnun kaldınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

Hiç test sürüşü yaptınız mı?Kia bayinin yaklaşımından memnun kaldınız mı?

Test sürüşü yapmadım. Sadece araçları inceledim biraz. Alma zamanım gelince hepsini teker teker deneyeceğim...

Not: Gittiğim Kia bayii Mart' ta alacağımı duyunca pek ilgilenmedi.
  • biz mitsubishi ve kia arasında kaldık 1 aydır karar veremiyoruz.. her kafadan bir ses cıkıyor oda adamın kafasını karıstırıyor... sanarsın pagani , bugatti felan alıcaz ama olmuyor iste adam korkuyor yani :D bunlarda bize bugatti :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.