Şimdi Ara

NİSSAN X-TRAİL (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.224
Cevap
59
Favori
413.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb, aracımı 3 hafta kadar önce teslim aldım. Biraz daha kullandıktan sonra değerlendirmelerimi yazacağım. Birkaç sorum olacak.

Araç hareket edince kapıları otomatik kilitleme özelliği var mı?
    Ön far yıkama sistemi sonradan mı ekletilebiliyor?
    Bugün koltuk ısıtmayı biraz uzun süre açık bırakınca biraz plastik kokusu geldi bu aracın yeni olmasından mı kaynaklı yoksa uzun süre açık bırakınca koku hep geliyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KingdaKa K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yeni aracınız hayırlı olsun.

Yol sesi ve motor sesi konusunda nasıl? Önceki aracınızla kıyaslayabilir misiniz?

Kumandadan kapıları kilitleyince aynaları katlıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brdst B kullanıcısına yanıt
    Soruya soruyla cevap oldu 😊 Memnuniyetle yanıtlayayım.

Önceki aracım 308di X-Trail ile henüz uzun yol yapmadım ama şehiriçi trafikte ondan daha fazla bir ses yok. Açıkçası rahatsızlık verici bir durum olmadığı için çok da kulak kabartıp dikkat etmedim.

Aracı kilitleyince aynalar kendi kendine kapanıyor.

• Aracın şimdi ki fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?

• herkese selamlar öncelikle nissan xtrail 1.6 dizel platinum aracımızı alalı yaklaşık 20-25 gün civarı oldu bu sürede uzun yol yapma şansımda oldu almak isteyenler yada düşünenler için foruma üye olup fikirlerimi yazma gereği hissettim çünkü almadan önce gezmediğim forum okumadıgım yabancı ve yerli kaynak kalmadı uzun araştırmalardan sonra aracı almaya karar vermiştim.

Öncelikle araç fiyatına göre emsallerinden performans ve fiyat anlamında bence en dogru tercih olduguna karar vererek tercihim X-trail oldu.

Olumlu yönleri
    - Aracın performansında cüssesine göre kusur yok , o motordan nasıl bu kadar performans ortaya çıkıyor hayrette bırakıyor açıkçası.. gayet iyi
    - Yakıt seviyesi istanbuldan - hatay 1150 km de 5.7 LT şehir içi 6-7 bandında ortalama hızım 130 KM idi şehir dışı.
    - Araç içi bej döşeme ve iç malzeme kalitesi gayet iyi seviyede size kaliteli hissi veriyor otomatik bagaj açma kapamadan tutun araçta yok yok yani : ) sunrofu cam tavanı direksiyon ısıtma arka ve ön koltuk ısıtmalar elektrikli koltuk ayarlamalar hız sabitleyici sınırlayıcı şerit takip otomatik fren levha okuma bardak ısıtma sogutma vs vs aklınıza ne geliyorsa bu araçta mevcut o açıdan çok cezbetmişti bizi.
    - güvenlik açısından yayaları algılıyor ve fren yapıyor çapraz algılama olayı çok hoşuma gitti insana güven veriyor gerçekten...
    - en önemli nokta içi hangar gibi çok geniş 2 tane erkek evladım var bu nedenle geniş araç tercihimiz oldu genişlik konusunda çok tatminkar içinde arka koltuktan ayak ayak üstüne atarak oturabilirsiniz müthiş geniş..
    - yol tutuşu gayet iyi cüssesine göre bence , yol sesi alıyor falan demiş bazıları eski 2017 sonrası kasalarda yalıtım konusunda ciddi çalışmalar yapılmış bence kabin içinde yol sesi yok fakat motorun homurtusunu hafifte olsa duyuyorsunuz buda keyif veriyor bana bazılarını belki rahatsız edebilir ama çok enteresandır 1.6 motor sanki V8 motor gibi homurduyor devirlenince gayet hoş bir ses bence ben şahsen rahatsız olmadım.
    - Tam bir aile arabası çoluklu çocuklu aileler için yaratılmıs güzel bir araç bence..
    - Şanzumanı geç tepki veriyor vs diyenler olmuş açıkçası ben böyle birşey hiç hissetmedim gayet yeterli seviyede geçişler sessiz ve seri size hiçbir sıkıntı hissettirmiyor , a3 kullanıyordum öncesinde onda bile tepkiler hissedilir seviyede daha yavaştı .

Bu araçlar alakalı çok atıp tutanlar olmus bilmiyorum araca gerçekten binan tanıyan insanlar mı ? ben şahsen çeşitli arabalara sürekli binen biriyim E250 Coupe sinden tutun a5 a3 qasqhai gibi farklı farklı araçlara binme şansım oldu bu araç kesinlikle SPOR araba değil, SPOR araba muamelesi yapan insanlar ve spor araba beklentisinde olan insanlar var bunu anlamak zaten mümkün değil, bu araba size kesinlikle SUV jeep hissi veriyor..

Olumsuz hissettiklerim
    - kapı kolları daha kaliteli olabilirdi
    - multimediası son derece yeterli ama daha kaliteli bir arayüz yapabilirlerdi ama kesinlikle yeterli düzeyde.

Bunların dışında bu aracın herhangi bir kusuru vardır desem hakkını yemiş olurum. Almak isteyenlerede kesinlikle tavsiye ederim gönül rahatlıgıyla alabilirler çok memnunuz gerçekten... Fiyatına göre kusursuz ki bence fazlasını hakediyor . Saygılar

Hareket edince kapı kilitleme makyaj öncesi varmış ama makyajlı kasada kaldırılmış. Sanırım modül takarak yapılabiliyor. Bir de modülle ön sağ cam da tek dokunuşla açma kapama oluyormuş.

Evet birde aracı stop ettiğimizde el frenini otomatik çekiyordu o işlemide yapmıyor .

Cam açılıyor tek dokunuşla o tarz birşey yok bende. Hareket edince kapıları kitlemiyor evet
  • isobay İ kullanıcısına yanıt
    Araç kalmamış dolayısıyla fiyatı 2019 belirleyecek

• Merhaba, ben de 15 gun once zor bela alarak aranıza katılmış bulunuyorum..çokca soru sorulmuş ama genelde cevap yok..
    araçtan şehiriçinde memnunum lakin bir sorum olacak;

çocuklar arkada kapı ustundeki lambaları açıp duruyorlar..ve aracı kilitleyince bu lambaların sonmediğini farkettim..normalde sonmesi gerekmiyor mu?
  • ultraslowcat U kullanıcısına yanıt
    Sönmesi biraz uzun sürüyor onların eğer açık durumda ise en geç onları kapatıyor
  • Araç bayiler de yok mu şu an?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isobay -- 12 Aralık 2018; 17:22:39 >
  • Kalmamış ve aldığım bilgiye göre 1.6 dizel yerine 1.3 Benzin otomatik 150 beygirler gelecekmiş 2019 da fiyatı düşürmek için sanırsam..

• ultraslowcat U kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Yeni X-Trailciler olarak biz daha canlı tutarız inş forumu.

Bir gün 200 bin liralık bir araç alacak olsam heralde baya bir nazımı çekerler diye düşünürdüm ama tabiri caizse ben yamuk yapmamaya çalıştım satış temsilcilerine 😃 Aynen ben de zar zor alabildim istediğim renk aracı bitmek üzereydi akşam pazarında son tezgahı kapışan teyze misali oldu biraz.

Benim ilk gözlemlerim overall.da harika bir araç fiyatının hakkını veriyor. Hani bazı ürünler vardır manueldir ama ağır abidir güven verir, o cinsten. Tabi bu aracın elektronik sistemlerinin yeterli olmadığı anlamına gelmez ama D-SUV segmentindeki yaklaşık 3-4 kat fiyatlı emsallerine göre daha az elektronik olduğu söylenebilir. Bu sizin bir araçtan ne beklediğiniz ile alakalı. F/P olarak piyasadaki en makul mantıklı araç. Zaten ÖTV de 7-8 gün içinde bitmesi de bunun göstergesi.

Teknolojik olarak tek eksiği adaptif hız sabitleyici. Ayrıca ekran çözünürlüğünün düşük olması dar alanda parklarda tam yanaşmanız gerekirken bazen renkleri tam ayırt edememenize yol açıyor. Bununla beraber ekran üzerinde kalan mesafe yeşil-sarı-kırmızı renklerle de gösterildiği için mesafeyi kolaylıkla öngörebiliyorsunuz illaki örneğin beyaz renkli duvarın tam nerede olduğunu ayırt etmek gerekmiyor. Yalnız manevra anında acele etmemekte fayda var zira o renklerin ilk harekete geçip ekrana yansıma süresi 1 saniyeyi falan buluyor.

Amortisörleri süper rahat.

Açılır cam tavan araca büyük ferahlık katıyor. Perdesini kapattığımda artık rahat edemiyorum ve kutuda seyahat ediyormuş gibi hissediyorum, yıllarca nasıl sürmüşüm diyorum cam tavansız.

Otomatik bagaj kapısı büyük rahatlık.

Uyuz olduğum özellikleri:

- Multimedya ekranının düşük çözünürlüğü.

- Araç hareket ettiğinde kapıları otomatik kilitlemiyor. Kesin Japonların başına gelen milyonda bir ihtimalli bir case.ten çıkmıştır bu süreç değişikliği. Adamlar da hemen aksiyon almalıyız diye kendilerine sorumluluk yükleyip iptal etmiştir otomatik kilitleme özelliğini. Ağa burası İstanbul, her yer Tokyo mu yapma bunu allasen.

- Çocuk kilidi otomatik değil kapı içinden manuel.

- Bagaj kapağını ayak hareketi ile açmaya çalışmayın toplum önünde rencide olursunuz 😃 Zannediyorum sensör örneğin 5-6 saniyede bir kontrol ediyor bir hareket olup olmadığını. Dolayısıyla 5-6 saniye boyunca deli gibi ayak sallayıp durmayı göze almak gerekiyor.

- Kullanma kılavuzu çok sıkıcı ve dandik ve kullanışsız. Evde A4e basıp onu da ikiye kesmişler ve uhu ile yapıştırmışlar gibi duruyor. Satış tanıtım broşürü bundan 10 kat kaliteliydi.

- Emin değilim ama radyosu biraz kalitesiz mi çekiyor yayını? Her an spotify mı dinleyecez yahu.

Ayrıca aşağıda bir arkadaş bahsetmiş ilk günden itibaren düşük hızda frenlerde bir gıcırtı sesi var. Bunun bir kısmı anladığım kadarıyla frene basarken motorun gaz kesmemesinden kaynaklı. Bu aynı zamanda çok malca ve balataları eskitecek birşey değil mi? Örneğin yokuş aşağı dur kalk yaparken vitesi boşa alıp öyle dur kalk yapın o gıcırtı sesi daha az geliyor. Kırmızı ışıkta durunca (auto-stopun devreye girmediği zaman) beklerken vitesi boşa alırsanız araba bir rahatlıyor sanki. Buradan şunu çıkarıyorum (konu hakkında teknik bilgim yok, sadece çıkarım); demek ben frene basarken araba da gaza basıyormuş?

Kırmızı ışıkta dururken sanki sert durursanız auto-stop devreye giriyor, yumuşak durursanız devreye girmiyor?

Bu eleştiriler, aracın esas keyif veren özelliklerinin yanında tali kalıyor. Aslolan araçtan aldığınız keyf.

Herkese hayırlı olsun. Allah kazasız belası sürüşler ailelerimizle güzel yolculuklar nasip etsin.

Merhaba, sizin de aracınız hayırlı olsun.

Bagaj kapağını ayakla açmak için tam ortaya tekme atar gibi dikey hareketle ve hızlı bir şekilde ayağınızı uzatıp çekmelisiniz. Yatay hareketi algılamıyor. Ayağı tampon altında uzun süre tutunca da algılamıyor tekme atar gibi hemen çekmelisiniz.

Aynen ben de onu yapıyorum ama uzun sürüyor bende açılması. Bilmiyorum belki de sensörün önü çamurla falan kapanmıştır zor görüyordur.

• Bende 2018 modeli 1 ay önce aldim. Otomatik kapı kilidi için araç dışında iken anahtarda açma ve kapama tuşuna 5 saniye basılı tutunca aracın sinyal lambaları yanıp sönüyor ve kapı kilitleri otomatik kapanmaya başlıyor. Iptal etmek içinde ayni yolu izlem3k gerek. Tabi otomatik kapı kilidine aldığınız zaman kapıyı açtığınızda sadec3 kendi kapınız açılır. Diğer kapılar açılmıyor. Anahtarı çıkarıp açma düğmesine 2 kere basmalısınız. Ya da araç içinden diğer kapıları acmlaisiniz.

Bana multimedia sistemi biraz zayıf geldi

Bu nedenle android li multimedia sistemi araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepardus -- 13 Aralık 2018; 14:36:16 >
  • thepardus T kullanıcısına yanıt
    Dasaita android ekranı tavsiye ederim. Henüz almadım ama modülle birlikte alındığında 360 kamera ve park asistanı çalışıyor diyorlar.
    m.tr.aliexpress.com
    Online Shop Dasaita 10.2 "Android 9.0 Araba GPS radyo Nissan X-trail Qashqai için J10 J11 2014 2015 2016 2017 Stereo multimedya Navigasyon | Aliexpress Mobile
    https://m.tr.aliexpress.com/item/32851032491.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• elninom1 kullanıcısına yanıt
    Tabikide zevk meselesi ama bence standart multimediası gayet yeterli diye düşünüyorum benzer bir ürün için bu kadar para vermeye değmez gibi
  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Bende bu modele takildim

aliexpress.com
    US $273.0 48% OFF|TEYES CC2 Car Radio Multimedia DVD Video Player Navigation GPS Android 4G For Nissan X Trail XTrail T32 T31 Qashqai J11 J10-in Car Multimedia Player from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/dNltoVDTd

• Eğer aracınızda 360 derece park kamerası ve park asistanı varsa bunlara uygun navigasyon almakta fayda var. Almadan önce sormanız lazım destekleyip desteklemediğini.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.