Şimdi Ara

No frost buzlanma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arçelik marka no frost bir buzdolabım var ve geçen gün üst kısımda ki fandan ses gelmeye başladı. buzluğun içini boşaltıp arka kapağı söktüğümde radyatörün ( adını bilmediğim için böyle diyorum) etrafı tamamen buz kaplamış ve fana sürttüğü için ses yapıyordu. buzu eritip kurutup havalandırdıktan sonra tekrar çalıştırdım ve yaklaşık 1-2 hafya geçti tekrar arka kısımda buzlanma oluyor.Su tahliye kanalı açık orda bi sıkıntı yok.Bunun dışında nereye bakmam lazım sorun nerden kaynaklanabilir?

• Defrost timer ı değiştirin düzelir .
  • Sorun defrost timer/elektronik karttan, ısıtıcılardan, sensörlerden kaynaklanabilir. Bunların hepsini kontrol etmek ve ona göre işlem yapmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Sorun defrost timer/elektronik karttan, ısıtıcılardan, sensörlerden kaynaklanabilir. Bunların hepsini kontrol etmek ve ona göre işlem yapmak gerekiyor.

peki bunların kontrolü nasıl yapacağını yazabilirmisiniz? Ben hem teknisyen hem elektronikçiyim fakat buz dolapları konusunda fazla bilgim yok eğer tarif ederseniz ölçümlerini yapabilirim. söylediğiniz elemanlarada google dan görsellerine bakıp tanımaya çalışacağım.
  • Ayarı kıssanız belki düzelir.
  • Te Amo Querido kullanıcısına yanıt
    zaten ekonomi modunda çalışıyor
  • stacerdeli kullanıcısına yanıt
    tarif edilecek kadar kolay işlemler değil rezistans ölçümü sensörler, timer, saatlerce yazılsa uygulama şekli yeterli olmaya bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

tarif edilecek kadar kolay işlemler değil rezistans ölçümü sensörler, timer, saatlerce yazılsa uygulama şekli yeterli olmaya bilir

hocam saolsın ilk yazdığın cevaptaki malzemeleri internetten bulup tek tek ölçmeye karar verdim.evaporatörün üzrendeki ısıtıcı faal ançak alt bölmede bulunan alt ve üst bölme arasındaki buzlanmayı önleyen ısıtıcıyı arızalı gördüm. şimdilik ilk onu değiştirdim ve bakalım şuan çalışmada bi anormallik yok ama 2 haftada buzlanma lup olmadığı belli olur. ısıtıcı fiyatı :6 tl :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.