Şimdi Ara

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
6
Favori
32.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pastadanadam

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trancenden

quote:

Space Engine'da saatlerini harcamış ve hala harcayan birisi olarak No Man's Sky beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Keyfi kaçmasın diye bir çok videosuna bakmadan almıştım ama baksaymışım keşke.
    Bir sürü güneş sistemi gezegen gezdim ve sorularım şunlar. Yanlışsam beni aydınlatın.

1-Neden yıldızlara yakın gezegenler yok? Yada çok uzak gezegen yok? Neden halkalı gezegen yok?
    2-Neden bütün gezegenlerin atmosferi var?
    3-Neden bütün gezegenlerde hayat var?
    4-Gezegenlerdeki geceler neden aydınlık? Gezegenin karanlık tarafına ineyim bide geceyi göreyim diyorum, ama hayır indikçe aydınlanıyor.
    5-Arkadaş uzay neden renkli ya? Bi yere gidiyorum yemyeşil, bi yere gidiyorum kıpkırmızı, ful siyah olan çevredeki yıldızları görebildiğimiz biyer yok mu?
    6-Oyun neden bu kadar renkli? Saturation dibine kadar dayamışlar. TV'den rengi kısıpta oynayabiliyorum.

Ya inşallah bana denk gelmemiştir. Yoksa bir, tek kişinin yapıtığı Space Engine'a, birde 30 kişilik ekibin yaptığı No Man's Sky'a bak. Ben büyük hayal kırıklığına uğradım ya, baya üzüldüm yani :(

Edit: Birde Space Engine'nın benim i3'lü, 4 GB ramli, Radeon HD 6850'li PC'imde gayet güzel çalıştığınıda belirteyim. Bu No Man's Sky baya sinirimi bozdu benim.

Hocam 1,2,3. soruların cevabını bulabilir misin bilemiyorum. 18 kattrilyon trilyon zibilyon tane gezegen varmış içinde halkalı vardır belki bilemezsin :) Atmosferi olmayan vardır belki bilemezsin :) Hayat olmayan da vardır belki bilemezsin :) Zehirli atmosferi olan gezegenler vardı , soğuk ya da aşırı sıcak olan. Ona göre kıyafetimizi geliştiriyorduk.
    4. soru : Şehir dışında dağ tepede bulunmuşundur etrafta hiç ışık olmadığında zifiri karamlık olur. Yıldızları görürsün vs. Eh NMS'deki gezegenlerde şehirler yokki doğa var. Çok karanlık olmalı. E ama bu bir keşif üzerine yapılmış oyun. Simsiyah gecelerde keşif mantıksız bence.
    5. soru : Herşey ışık ile alakalıdır. Cosmos gibi belgeselleri izlemeni tavsiye ederim :)
    6. soru : Gezegenler ve içindeki doğal hayat sen gittikçe random olarak işleniyor. Bunu yapabilmek için en kolay yöntem daha basit grafikli ve renkli paletler kullanmaktır. BF4 gibi grafikli olsa düşünsene gittiğin gezegeni görebilmen için 2 saat falan beklerdin herhalde :)

"Çok olanak var, belki vardır, sana denk gelmemiştir" diye bi bahane olmaz, ben bu oyunu ömrümün sonuna kadar oynamayacağım, denk gelecek şekilde ayarlanmalı oyun. Hadi ömrümün sonuna kadar oynadım diyelim, hiç denk gelmemeside bi olasılık. Böyle oyun mu olur?

1- Oyunda uzayda her yer Thamium9 taşlarıyla dolu. Nasıl oluyorda bir tane gezengende hakla oluşmuyor bu taşlarla?
    2- Ya hayat barındıran gezegen bulmanın daha zor olması gerekmiyor muydu? :D Bilmem kaç tane gezegen gezdim bir tanesinde hayat de olmayı versin. Az da olsa yerde mutlaka bi ot bi bitki oluyor mutlaka.
    4. Bahsettiğim şey şu; Gezegenin karanlık tarafına geçiyorum, bakıyorum baya baya karanlık gece yani, inişe geçiyorum yaklaştıkça aydınlanıyor, indiğimde yıldız aydınlatıyormuş gibi ışıl ışıl.
    Hadi diyelim atmosferden, atmosferi zayıf uydulara iniyorum yine aynı.
    Ya karanlık olsaydı da fenerimizle dolaşsaydık fena mı olurdu? Yıldızların doğuşlarını batışlarını izlesek fena mı olurdu? "Keşif oyunu" diye sebep mi olur lütfen.
    5. Renkli olmasın demiyorum, neden her yer renkli diyorum, bizim sistemimize benzer bi sisteme rastlamadım daha, videolarda da göremedim, bütün uzay rengarenk.
    6. Grafik kalitesinden değil, kullanılan rengin doygunluğundan bahsediyorum.

Bir soru yazmayı unutmuşum, Neden yerçekimi yüksek yada düşük gezegen yok? Hadi kıyafetimiz dengeliyor diyelim, o zaman bunu bir göstergeyle, bir yazıyla bana bildir de bileyim dimi?

Evreni dolaşabildiğimiz "keşfetme" odaklı bir oyun yapıp, uzay denilince akla gelecek ilk, en basit şeyleri bu oyuna koymamanın affedilebilir bir yanı yok. Bu adamlar bu kadar zaman resmen yatmışlar.

Arkadaşım oyun uzay simulasyonu değil. Ona bakarsan bende 50 tane şey sayabilirim. Oyunun vermeyeceği belli olan ve hiçbir zaman vermek niyetinde olmadığı şeyleri oyunda arayıp da bulamayınca ah niye bunlar yok demenin ne mantığı var ? Hiçbir bitkinin hiçbir izotopun olmadığı bir gezegene indin yahut inmek gerekti fakat yakıtın bitti. Ne yapacaksın ? Oyun orada bitecek mi ? Eleştireceğim diye sınırını kaçırmayın biraz mantıklı hareket edin.
    Oyun neden renkli diye soranı ilk defa görüyorum yahu. Adamların konsept tasarımı bu şekilde çünkü, bu kadar. Bunu sorgulamanın amacı nedir ? Adamlar birebir, gerçekçi bir uzay yahut evren modeli yapmamış ki yapılamaz da. Onun yerine kendi tarzlarında bir sistem koymuşlar o sistemde de renk var. Ayrıca rengin gayet soluk olduğu yerler de mevcut.

Senin yaptığın resmen oyun hem gta olsun hem içinde fifa olsun hem fm olsun hem nba olsun hem bu olsun sonra canımız sıkılınca şuraya gidelim demek olmuş. Dünya üzerinde öyle bir oyun varsa söyle bende alayım.

Ya abicim ben yapılması imkansız, çok uç şeyler mi istiyorum sanki.
    -Halkalı gezegen koymak mı imkansız?
    -Sadece gazdan oluşan gezegen koymak mı imkansız?
    -Hayatsız gezegen koymak mı imkansız? (Dikkat et hayatsız diyorum, gemiyi havalandırmak için sadece Plutonium yeterli oluyor)
    -Gezegenlerin yerçekimini farklı yapmak mı imkansız?
    -Gece yapmak mı, gün batımı, gün doğumu yapmak mı imkansız?

Bunlar temel şeyler değil mi? Bir uzay oyunundan bunlar beklenmez mi?
    Senin anlattığın gibi imkansız şeylerde değil, şuan Space Engine bunları yapabiliyor.

Renk konusu doğru, adamlar öyle tasarlamışlar oyunları öyle olsun istemişler. Bende zaten oyunun renk paleti değişsin demiyorum, bir sistemde bizimki gibi siyah olsa nolurdu yani?

Keşif oyununda gezegenler hep aynı tür olursa neyi keşfedeceğiz biz? Benim derdim bu.

Evet kardeşim yapılması imkansız şeyler istiyorsun. Hayatsız gezegenler var. Yerde sadece minik otlardan oluşan gezegene denk geldim, hayvan yoktu diyorum.
    Yerçekimi, gerçekçi gece veya gündoğumu gibi şeyler yapılamaz çünkü bunlar elle özel olarak ayarlanabilecek olan şeyler. Her gezegene tek tek uğraşacak hali yok tabiki adamların. Bunu beklemek de mantıksız.
    Plutonyum yetmiyor, diğer izotop da gerekiyor.
    Sadece gazdan oluşan gezegenin neresini gezeceksin ? Gaz devi olan gezegenlerin çekirdek dışında hiçbir katı yahut katıya yakın koyu yüzeyi yoktur haliyle o gezegene inemezsin.
    Halka dediğin şey gezegenin etrafında bulunan ufak göktaşlarıdır. O gök taşları heryerde var. Sadece görsel olarak orada bir halka bulunmasının kimseye bir faydası yok zira o gök taşlarını kaynak olarak kullanıyorsun. Gezegene yaklaştığında zaten halka olduğunu anlayamazsın bile taş yoğunluğundan.

Bir dolu gezegen ve uydu dolaştım ama birbirinin aynısı olan gezegene hiç denk gelmedim şu ana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blaze07

kesinlikle pc'de daha iyi bi oyun deneyimi sunuyor. ben ps4 te oynuyorum. baya sıkıntılar yaşadım ilk gün. ama şimdi tekrarlamıyor gibi.

bi oyunun güzelliği ne beklendiği ile doğru orantılı. uzay, keşif, evren gibi etiketlere ilgi duyulmuyorsa sıkıcı bir oyun haline dönebilir oyuncu için. ama ben durup indiğim gezegeni bi süre dinlerken bile çok keyif alıyorum. marslı filmindeki gibi hayatta kalma mücadelesinde buluyorum bazen kendimi. uzayda geziyorum gezegenler etrafında. sindire sindire oynuyorum.

geçen gün işyerinde oynarken oyunu biri yanıma geldi ve öldürse dedi etraftaki yaratıkları göstererek.oyuna başladığımdan beri hiç bir canlıya zarar vermek aklıma gelmemişti benim. adam eline alır almaz yaratıklara saldırdı. e amaç o değil mi diyor bana. oturup anlatmakla uğraşmadım. yorulmuşum çünkü birilerine bi şeyler anlatmaya çalışmaktan.

oyuna kötü diyenleri veya oynayanları kötüleyenleri anlayamıyorum. oyunu sevmiş biri olarak neyi sevdiğimi söyleyeyim: bu fikri sevdim. uygulanışında ufak eksikler ve sorunlar olsa da No Man's Skye fikir olarak muhteşem bir oyun. Adamların oyunu eksik çıkardığı o kadar belli ki. getirecekleri şeyleri okuduğum zaman çok şaşırdım. bundna 1 yıl sonra çok farklı bir no man's sky oynuyor olacağız bundan eminim. kara araçları olan, belki multiplayer'ın geldiği değişik bir oyun olacak eminim. oyun o kadar ertelendi ki artık tepkilerden korktukları için çıkarmış olabilirler.

oyunda bu arada belli bi gezegen sayısı yok. oyunun motorunun size üretme ihtimali olan gezegen sayısı var. belli maden, kaplama vs sayısı içinden size karıştırıp bir gezegen sunuyor oyun. hepsi bu. canlı türleri için de aynısı geçerli. dikkat ederseniz bir canlıda gördüğünüz uzuv, göz vs. gibi parçaları başka bi canlıda da görebiliyorsunuz.

pcde oyun çok sorunluymuş nasıl daha iyi deneyim sunuyor?

• console-master kullanıcısına yanıt
    ne kadar izlediğim stream varsa çok daha iyiydi. fps düşüşü yoktu oyunla ilgili bi sıkıntı yoktu. grafikler zaten daha güzel. ben ps4 te yaşadığım şeylerin bir kaçını yazıyım:

- oyun oynanamaz halde takılmaya başladı. fps den olduğunu büşünüyorum. kapatıp açtım düzeldi.
    - oyun kendi kendine 2 kez takıldı. yine kapatıp açtım.
    - oyun hiç açılmadı bi kaç kere.
    - bazen kendi kendine nesneler belirdi önümde. ya da olan nesnelerle etkileşime giremedim. mesela maden toplarken bazen kaynak orada kalmasına ragmen toplayıp bitirdim.hala orada duruyordu.

umarım tekrarlamaz bu sorunlar. patch ile falan düzeleceğini düşünüyorum.
  • console-master kullanıcısına yanıt
    PC'de daha iyi çünkü kilitlenmeler, çökmeler konsoldaki gibi yaşanmıyor. Grafikler daha iyi muhabbetine de girmeyeceğim ama fps olarak bazen düşüşler olsa da, benzer sorunlar daha kötü bir şekilde konsol sürümü için de geçerli. Gece 3'e kadar oynadım, sabah 7:30'da kalktım, az önce kahvaltı yapmak için bıraktım, bir defa bile çökme yaşamadım.
  • quote:

ne kadar izlediğim stream varsa çok daha iyiydi. fps düşüşü yoktu oyunla ilgili bi sıkıntı yoktu. grafikler zaten daha güzel. ben ps4 te yaşadığım şeylerin bir kaçını yazıyım:

- oyun oynanamaz halde takılmaya başladı. fps den olduğunu büşünüyorum. kapatıp açtım düzeldi.
    - bazen kendi kendine nesneler belirdi önümde. ya da olan nesnelerle etkileşime giremedim. mesela maden toplarken bazen kaynak orada kalmasına ragmen toplayıp bitirdim.hala orada duruyordu.

bu dediklerininhiçbiri bende olmadı hele hele fps düşmesi.asıl sorun pcde fps düşmesi oluyor bütün siteler bunu diyor.senin seyrettiğin streamler ps4 olmasın

buda gamespot tan

Reports today claim the PC version is struggling with a number of performance issues, including frame rate dips and crashes in some cases, among other problems. The game's Steam page features close to 3,500 reviews and carries a "mostly negative" reception at press time.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi console-master -- 13 Ağustos 2016; 11:17:15 >

• şu malum sahnedeki yılan:https://store.donanimhaber.com/ca/ca/ef/cacaef5fd1e0b4201d9d45437e815d18.gif
    dune kitaplarını okuyan var mıdır bilmiyorum ama o kitaplardan esinlenmiş olabilirler bu yaratıkları. dune'da melanj diye bir baharat üreten devasa solucanlar var. bu melanj da hayat kaynağı gibi bir şey. belki oyundaki bu yılanlarda çok özel elementler falan vardır. dune solucanları:
     NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 13 Ağustos 2016; 11:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: console-master

quote:

bu dediklerininhiçbiri bende olmadı hele hele fps düşmesi.asıl sorun pcde fps düşmesi oluyor bütün siteler bunu diyor.senin seyrettiğin streamler ps4 olmasın

buda gamespot tan

Reports today claim the PC version is struggling with a number of performance issues, including frame rate dips and crashes in some cases, among other problems. The game's Steam page features close to 3,500 reviews and carries a "mostly negative" reception at press time.

yok streamler pc den eminim. hatta özellikle pc stream'i açtım başıma gelenler başkalarına da oluyor mu diye. ama yoktu. oyunu oynayan sayısı çok fazla olunca sorun yaşayanlar da fazla olabiliyor tabii ki. bi sorun bende oldu diye sizde olacak diye bir şey yok. örnek: division ile ilgili yazan sorunların hiçbirini ben oyunu aldıgımdan beri yaşamamıştım. zaten bütün sorunları patch ile hallederler. ben çok takılmadım bu duruma da siz o kadar uzun bi yazından sadece buna niye takıldınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaze07 -- 13 Ağustos 2016; 11:23:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Hocam adamlar bu sekilde yapmislar, halkali gezegen konusunda söyledikleriniz de bence celiskili.

Sirf halkali gezegen gormeniz icin evrenin kurallarinin degistirilmesi size normal geliyorken, adamlarin sanat yonetimi veya baska teknik sebeplerden dolayi boyle bir değişiklige gitmeleri size nasil mantiksiz gelebiliyor, anlayamadim? Yani siz isterken her kural degistirilebilir olacak ama yapimci teknik meseleler veya sanat tasarımı acisindan bir degisiklik yapamayacaklar. Yahu belkide unutmus bile olabilirler, bir yama ile yarin da gelebilir bu durumda, bilemeyiz...

Lutfen elestirirken azicik makul olun...

Oyunu potansiyeli çok büyük, mevcut haliyle daha çeşitli olabilir, çok şey ekleyebilirlerdi ama yapmamışlar beni üzen, eleştirdiğim kısım bu.
    Zor olan, hayatlı gezegenleri yapmışlar ama basit olan hayatsız gezegenler yok Space Engine'daki gezegen çeşitliliklerini düşününce ve onu sadece bir kişinin yaptığını düşününce, "Neden?" diyorum "Neden yapmamışlar " Umarım güncellemelerle eklenirler.

Uzay meraklılarının istediği şey matematik kadar sonsuz olsa gerek. şua na oyun sektörü oyuncunun istediğine göre değil tamamen para kazanma yönünde gelişiyor. Sizin asıl istediğiniz şey uzay yolu tadında ama bir o kadarda geniş ve mantıksal bir uzay simülasyonu. Evrenimizin büyüklüğü bir video oyununa şu an için sığabilirmi. şu an ki bilimin geldiği nokta bile hala evrenimizi tam olarak çözmüş değil. sadece galaksimizi ele alan 400 milyar yıldız, karadelikler, bulutsulari nötron yıldızları vs herşeyiyle bir oyun yapılsa ve bunlara ek olarak uzay yolu tadında görevleri olan seçenekler eklense belkide istediğiniz olur. Ama siz tutun 500 milyar tane galaksinin olduğu evreni bir oyuna sıkıştırın. İşte bunu için daha çok erken derim. evren o kadar büyükki bu 500 milyar galaksiyi büyüttüğünüz zaman ipliksi ağlar meydana geliyor. Ayrıca çoklu evren varsa iş daha da karışık.

Yani dediğim gibi şu hali ile bu oyun fantaziden öteye geçemez. Fantaziden de öte bir şey beklemek abes olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 13 Ağustos 2016; 11:26:08 >

• Sen yetkili bir abiye benziyorsun

Vallahi hocam şaka bir yana bahsettiğiniz şeyler insanın ne kadar değersiz ve küçük olduğunu gösteriyor. İşin içine bir de paralel evrenler girince iş daha beter anlaşılmaz oluyor.

Bu oyunda paylaşılan evrenle ilgili benim gördüğüm bir şey daha var. Quantum fiziğini de biliyorsanız biraz (popüler bilim manasında diyorum) evrende her şey bizim gördüğümüz yerde var oluyor ve oyunda oyuncular her bir yeni oyunda, evrenin yeni bir bölümünü kendi oyunlarında sıfırdan inşa ediyor ve hepsi paylaşılan bu evrenin küçük bir parçası oluyor. Bu noktada güzel göndermeler, bilgiler var...
  • Dünya benzeri bir gezegen buldum yol aldım gidiyorum

• "ks" birimi ne oluyor arkadaslar ? neye karsilik geliyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    İnecek bir kara bulursunuz umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trancenden

quote:

Space Engine'da saatlerini harcamış ve hala harcayan birisi olarak No Man's Sky beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Keyfi kaçmasın diye bir çok videosuna bakmadan almıştım ama baksaymışım keşke.
    Bir sürü güneş sistemi gezegen gezdim ve sorularım şunlar. Yanlışsam beni aydınlatın.

1-Neden yıldızlara yakın gezegenler yok? Yada çok uzak gezegen yok? Neden halkalı gezegen yok?
    2-Neden bütün gezegenlerin atmosferi var?
    3-Neden bütün gezegenlerde hayat var?
    4-Gezegenlerdeki geceler neden aydınlık? Gezegenin karanlık tarafına ineyim bide geceyi göreyim diyorum, ama hayır indikçe aydınlanıyor.
    5-Arkadaş uzay neden renkli ya? Bi yere gidiyorum yemyeşil, bi yere gidiyorum kıpkırmızı, ful siyah olan çevredeki yıldızları görebildiğimiz biyer yok mu?
    6-Oyun neden bu kadar renkli? Saturation dibine kadar dayamışlar. TV'den rengi kısıpta oynayabiliyorum.

Ya inşallah bana denk gelmemiştir. Yoksa bir, tek kişinin yapıtığı Space Engine'a, birde 30 kişilik ekibin yaptığı No Man's Sky'a bak. Ben büyük hayal kırıklığına uğradım ya, baya üzüldüm yani :(

Edit: Birde Space Engine'nın benim i3'lü, 4 GB ramli, Radeon HD 6850'li PC'imde gayet güzel çalıştığınıda belirteyim. Bu No Man's Sky baya sinirimi bozdu benim.

Hocam 1,2,3. soruların cevabını bulabilir misin bilemiyorum. 18 kattrilyon trilyon zibilyon tane gezegen varmış içinde halkalı vardır belki bilemezsin :) Atmosferi olmayan vardır belki bilemezsin :) Hayat olmayan da vardır belki bilemezsin :) Zehirli atmosferi olan gezegenler vardı , soğuk ya da aşırı sıcak olan. Ona göre kıyafetimizi geliştiriyorduk.
    4. soru : Şehir dışında dağ tepede bulunmuşundur etrafta hiç ışık olmadığında zifiri karamlık olur. Yıldızları görürsün vs. Eh NMS'deki gezegenlerde şehirler yokki doğa var. Çok karanlık olmalı. E ama bu bir keşif üzerine yapılmış oyun. Simsiyah gecelerde keşif mantıksız bence.
    5. soru : Herşey ışık ile alakalıdır. Cosmos gibi belgeselleri izlemeni tavsiye ederim :)
    6. soru : Gezegenler ve içindeki doğal hayat sen gittikçe random olarak işleniyor. Bunu yapabilmek için en kolay yöntem daha basit grafikli ve renkli paletler kullanmaktır. BF4 gibi grafikli olsa düşünsene gittiğin gezegeni görebilmen için 2 saat falan beklerdin herhalde :)

"Çok olanak var, belki vardır, sana denk gelmemiştir" diye bi bahane olmaz, ben bu oyunu ömrümün sonuna kadar oynamayacağım, denk gelecek şekilde ayarlanmalı oyun. Hadi ömrümün sonuna kadar oynadım diyelim, hiç denk gelmemeside bi olasılık. Böyle oyun mu olur?

1- Oyunda uzayda her yer Thamium9 taşlarıyla dolu. Nasıl oluyorda bir tane gezengende hakla oluşmuyor bu taşlarla?
    2- Ya hayat barındıran gezegen bulmanın daha zor olması gerekmiyor muydu? :D Bilmem kaç tane gezegen gezdim bir tanesinde hayat de olmayı versin. Az da olsa yerde mutlaka bi ot bi bitki oluyor mutlaka.
    4. Bahsettiğim şey şu; Gezegenin karanlık tarafına geçiyorum, bakıyorum baya baya karanlık gece yani, inişe geçiyorum yaklaştıkça aydınlanıyor, indiğimde yıldız aydınlatıyormuş gibi ışıl ışıl.
    Hadi diyelim atmosferden, atmosferi zayıf uydulara iniyorum yine aynı.
    Ya karanlık olsaydı da fenerimizle dolaşsaydık fena mı olurdu? Yıldızların doğuşlarını batışlarını izlesek fena mı olurdu? "Keşif oyunu" diye sebep mi olur lütfen.
    5. Renkli olmasın demiyorum, neden her yer renkli diyorum, bizim sistemimize benzer bi sisteme rastlamadım daha, videolarda da göremedim, bütün uzay rengarenk.
    6. Grafik kalitesinden değil, kullanılan rengin doygunluğundan bahsediyorum.

Bir soru yazmayı unutmuşum, Neden yerçekimi yüksek yada düşük gezegen yok? Hadi kıyafetimiz dengeliyor diyelim, o zaman bunu bir göstergeyle, bir yazıyla bana bildir de bileyim dimi?

Evreni dolaşabildiğimiz "keşfetme" odaklı bir oyun yapıp, uzay denilince akla gelecek ilk, en basit şeyleri bu oyuna koymamanın affedilebilir bir yanı yok. Bu adamlar bu kadar zaman resmen yatmışlar.

Astronomi biliminin si ana kadar yaptigi otegezegen kesifleri genelde jupiter ve daha buyuk gaz devlerinden olustugu belirlendi. Dunya benzeri gezegen kesfi daha az. Bunun haricinde her yildizin kutleleri farkli ve her yildizin yasam alani bolgesi degisiyor. Yasam alani suyun sivi halde olabilecegi bolgeyi temsil ediyor.

Bunun haricinde bizim gunes sistemimizde neptun gezegeninde saatte 1200 km hizla ruzgar estigi biliniyor. Jupiterin kendi uydularindan sadece biri olan io yu gelgit etkisi ile bir alev ve yanardag topuna donusturuyor.

Gezegenlerin donus yonlerini gece gunduz arasi sicaklik farkini coklu yildiz sistemli gezegenlet olabilecegini ve hatta saniyede kendi cevresinde 150 defa donen bir pulsarin cevresinde dolanan bir gezegen olabilecegi hatirlatirim.

Yani gercek fizik kurallari arti astronomi biliminin geldigi son nokta ve elbette matematigi bir oyuna dokmek zorun zorun olsa gerek.

Kısaca bu oyun olsa olsa fantazi olur.

Arkadaşlar ben bugüne kadarki astonomik bilgiler neden bu oyuna aktarılmamış mı diyorum ? :D
    Çeşitlilik istiyorum ya istediğim tek şey bu.

Bir gezegen güneşe yakın olsun, oraya gitmek isteyince gemi uyarsın "Orası aşırı sıcak oraya gidemezsin" desin, gitmek için Sıcaklık Hedehödösü gerekiyor olsun, önce onu yapalım sonra o gezegene gidebilelim.
    Halkalı bir gezegen olsun, haklasındaki taşlarda farklı elementler olsun gidip onları toplayalım.
    Atmosfersiz bir gezegen olsun, orada mahsur kalmış bir gemiden yardım çağrısı alalım gidip gemisini tamir edelim.
    Farklı renkte ışık yayan iki yıldızlı bir sistem olsun, oradaki bir gezegenin yarısı farklı yarısı farklı renkte olsun.
    Yerçekimi zayıf gezegen olsun yere yavaş düşelim, zıpladığımızda daha yükseğe çıkalım.
    Bazı gezegenlerin geceleri ışık açmamızı gerektirecek kadar karanlık olsun, ışık açalım, onun enerjisi bitsin, onuda şarj edelim.

Bunlar mı fantezi?

Vallahi dostum bir gezegene indim dün gece arkadaş hayat yok canlı yok bitki yok kurak bir yer. Gezegenin yüzeyi ay yüzeyi gibi düşün. Sadece değerli taşlar vs var gördüğüm kadarı ile. Ve onları da sayılı koymuş oyun. Bu değerli taşlar ise gezdiğim kadarı ile fazla değil çünkü arazide bitki olmadığından açık arazide çok rahat görünüyor değerli madenler . Atıyorum bir taş buradaysa diğeri 300 metre ilerde. Ve baya bir gezdim gezegeni cidden ne bitki ne canlı var garip bir yer. Sadece bir yerde yıkık dökük bina gibi bir şeyler bulabildim. orda kayıt edebildim oyunu. Nasıl bir yere indim arkadaş anlayamadım. Umarım gezegenin diğer yüzünde bitki vs vardır. Yoksa burada kalırsam ne yapacağım onu düşünüyorum kara kara ? :) Ayrıca aşırı karanlık bir gezegen oyun el fenerimi açmamı söyledi ve açtım. Biraz evvel ise kaza yapmış bir gemi buldum. Tabir edebilirsem alabileceğim sanırım gemiyi. Yalnız gemi çok haşat. Sanırım oyunda ilginç şeyler olmaya başlıyor gibi. Umarım işin içinden çıkabilirim...

• Oyunu almaktan vazgeçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 13 Ağustos 2016; 14:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

quote:

Orijinalden alıntı: -bugged-

90larda online PC oyunları vardı, ondan önce de arcadelerde local multiplayer oyunlar vardı. Sen neyden bahsediyorsun?

Yav tabi canım o zamanlar senin evinde internet var mıydı ? Ne oynuyordun online oyun pc'de ?

Ben nes ile büyüdüm, ps1-ps2 dönemleri, online ile işim olmazdı, taaki 2000lerde pc ve xbox 360'a kadar.

Arkadaş 90'lar diyerek 1999 u kastediyor, yorma kendini fazla :) Onda da biz mp3 bile zor indirirken arkadaş multiye akıyormuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Oyunu almaktan vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: F.Kasap

İnecek bir kara bulursunuz umarım.

İlk zaman bende öyle sandım ama öyle değilmiş çok şükür gezegenin Ay gibi uydusuda var
  • Exosuit e bir kac slot upgrade yapip, slot sayısı 20 civari olan bir gemi almaya bakin. Biraz gelisip hyperdrive teknolojisini bulunca direk Atlas a yonelin. Once uzaydan bir monolith olan gezegen bulmaniz gerekiyor, sonra Atlas in yerini bulup buna erismeye calisin. Yaklasik 10 yildiz arasinda yolculuk yapmaniz gerekecek muhtemelen.

• Aramızda böyle birşey gören varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 13 Ağustos 2016; 19:47:01 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.