Şimdi Ara

Noctua DH-14 Aldım Isı Aynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Noctua DH-14 aldım mevcut olan amd stok fanını çıkarttım termal macunu silip yanında gelen macunu sürdüm ve sonra fanı taktım fakat ısı tamamen aynı hayallerim yıkıldı bu ısı bana mı fazla geliyor boşta 47-48 derece minecraftı açınca 72-73 dereceyi gördüm fan xpert programında baktığımda 1000 rpm olarak dönüyor standarttan turboya aldım rpm artmıyor. kasa önünde ve kasa yanında fan var kasa arkasında egzoz fanı olarak tabir ettiğimiz fandan yok ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum fanlar sanırım cd romun olduğu kısıma üflüyor.

işlemci:fx 8120

yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 5 Temmuz 2012; 17:02:42 >

• Isınan hava kasa içinde kalıyor, sıcaklık ondan yüksek.
    Kışın bile egzoz fan kullanmak zorundasın, Temmuz sıcağında olmazsa olmaz.
    Acilen kasanın izin verdiği ölçülerde mümkünse 12 cm lik egzoz fan almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Isınan hava kasa içinde kalıyor, sıcaklık ondan yüksek.
    Kışın bile egzoz fan kullanmak zorundasın, Temmuz sıcağında olmazsa olmaz.
    Acilen kasanın izin verdiği ölçülerde mümkünse 12 cm lik egzoz fan almalısın.

Teşekkür ederim önerebilceğiniz egzoz fan var mı?

• http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=200200482
    http://www.sanalmarketim.com/urun/L0159/ARCTIC-COOLING-Arctic-Fan-12-PWM-

Bu fan özellikle egzoz fan olarak tasarlanmış.
    Ayrıca 4 pin PWM yani anakartın bios menüsünden ayarlayıp istediğiniz devirde kullanabilirsiniz.
    Ama illa bu olmayabilir de
    Herhangi bir 12 cm fan da işinizi görecektir.

• 14 cm fan kasanıza uymayabilir, ama uyduğundan eminseniz alabilirsiniz.
    Benim egzoz fanım 12 cm di.
    Kasamın arkasından parça sökerek 14 cm likle değiştirdim.
    Bekleme durumunda bile 3 C fark etti, üstelik ses azaldı.
  • quote:

14 cm fan kasanıza uymayabilir, ama uyduğundan eminseniz alabilirsiniz.
    Benim egzoz fanım 12 cm di.
    Kasamın arkasından parça sökerek 14 cm likle değiştirdim.
    Bekleme durumunda bile 3 C fark etti, üstelik ses azaldı.

Benimkiside 12cm üst fan 14 cm üst fanıda alayım gitmişken bu fanlar işimi görür mü bu fanları istememin sebebi ön ve penceredeki fanların mavi olması:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eger hatalı montaj durumu varsa blok tam oturmamış olabilir işlemciye ya da macun sürürken çok fazla sürmüş,belirli bir bölgeye sürmemiş olabilirsiniz.Ayrıca böyle sogutucuların meziyetleri yüksek overclock yapıldıgında ortaya çıkar.
    Ayrıca egsoz fan diye özel bir fan çeşidi yok fanı dışarıya hava atacak şekilde konumlandırdınızmı egsoz olur.Yandaki fanı arkaya takmanız yeterli olacaktır.
    Dogru bir sirkülasyonda her zaman hava çıkışı hava girişinden fazla olur yani dışarda temiz havayı içeri alıp sıcak havayı tahliye edemedikten sonra pek bir anlamı kalmıyor.Amaç zaten hava sogutmada alınabilecek en iyi sıcaklık degeri olan kasanın dışında bulundugu ortam sıcaklıgını kasa içine dahil ederek sıcak havayı tahliye etmek.
  • Mavi al, bendeki 14 cm olan da mavi, gece güzel görünüyor.

quote:

egsoz fan diye özel bir fan çeşidi yok

Arkadaşın dediği tamamen yanlış
    Yıllardır Arctic Cooling in bu modeli egzoz olarak kullanılıyor.
    Kendisi Quietpc.com da fanlara baktığından sanırım yanı başındaki dikkatinden kaçmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 5 Temmuz 2012; 17:48:50 >
  • quote:

Mavi al, bendeki 14 cm olan da mavi, gece güzel görünüyor.

quote:

egsoz fan diye özel bir fan çeşidi yok

Arkadaşın dediği tamamen yanlış
    Yıllardır Arctic Cooling in bu modeli egzoz olarak kullanılıyor.
    Kendisi Quietpc.com da fanlara baktığından sanırım yanı başındaki dikkatinden kaçmış

aldım boşta iken 7-8 derece farketti yükte iken 10-15 derece tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • Cooler master HAF-X kasanın arkasında olan 14cm'lik fanın teknik bilgilerini sitesinde veya herhangi bir yerde bulamadım.

Cenk abi (Iron Mask) bu fanı söksem senin yukarıda önerdiğin PWM Arttic Cooling fan olan

http://www.sanalmarketim.com/urun/L0159/ARCTIC-COOLING-Arctic-Fan-12-PWM- bunu alsam acaba farklılık olur mu ? CFM değeri bana yüksek geldi, tabii ses seviyeside önemli bu sırada

Ya da Noctua'nın arkasına bir fan daha takmak istiyorum egzost fana doğru fakat bunda da gerekli kitim yok elimde TR'de satışı yok bulamadım.Noctuadan alan arkadaşlar varmış forumda.

İzmirin sıcağında çatı katında oturuyorum.Oda sıcaklığı ile kasanın içerisindeki sıcaklık farkını biraz düşürmem lazım.

Fikirlerinizi bekliyorum.

• egeliilkerr merhaba
    Arka fana hiç dokunma bence,
    14 cm fan en iyi 12 cm fandan bile iyidir.
    Zaten en iyi havalandırmalı kasaya sahipsin, üstte de 2 tane 20 cm lik fan var.
    Noctua ya 3. extra fana da gerek görmüyorum.
    Yazın LNA aparatını çıkarman yeterli olacaktır, Noctua zaten yeterince kaliteli soğutucu.
    Amerikalılar çölde bile kullanıyor, İzmir onun için sorun olmaz.
    Selamlar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 8 Temmuz 2012; 21:31:30 >
  • quote:

egeliilkerr merhaba
    Arka fana hiç dokunma bence,
    14 cm fan en iyi 12 cm fandan bile iyidir.
    Zaten en iyi havalandırmalı kasaya sahipsin, üstte de 2 tane 20 cm lik fan var.
    Noctua ya 3. extra fana da gerek görmüyorum.
    Yazın LNA aparatını çıkarman yeterli olacaktır, Noctua zaten yeterince kaliteli soğutucu.
    Amerikalılar çölde bile kullanıyor, İzmir onun için sorun olmaz.
    Selamlar ...

Cenk abi günaydın

Teşekkür ederim bilgilerin için.Noctua'nın LNA'sını kullanmıyorum zaten takmadım.
    Fan kontrolcüm var hepsine ona bağladım oradan ayarlıyorum fanları.
    HAF-X'e de herhangi bir optimizasyon yapmadım.
    Opsiyonel olarak yukarıya 20 cm fan takılabilir ama sadece 1 tane 20 cm var şu anda yukarıda, olmadı yanına bir tane daha olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.