Şimdi Ara

Noctua Dh14 Vs. Venom Voodoo Vs.Thermalrıght Sılver Arrow Sb-E (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeş herşeyin en iyisini istiyorsun...
    soğutucu en iyi olsun diyorsun, soğutucular arasında 1-2 dereceyi hesaplıyorsun...
    ama elinde soğutması zayıf küçük soğutucunun sığıp sığmayacağı belli olmayan bir kasa var..
    çelişki..
    para da önemli değil diyorsun... önce bir kasa al...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 14 Eylül 2012; 22:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Öncelikle kasayı ölçüp emin olmalısın.
    Silver Arrow SB-E fanından dolayı biraz daha yüksek (169 mm)
    NH-D14 ün sığma ihtimali biraz daha fazla. (160 mm)
    Yan tarafta fan olmaması ekran kartı için daha iyi tabii ama işlemci için büyük kayıp değil.
    Zaten yanda fan kullananlar da toz derdinden şikayetçi, çok sık temizlik gerektiriyor.

Bu arada demin unuttum Venom Voodoo yu çok büyütme.
    Piyasada şu an yakın fiyata daha iyi soğutucular var.

birde egzoz fanın yeterli olmadığını düşünüyorum. yani işlemci soğutucuyu kasanın havalandırma sisteminin taşımayacağını düşünüyorum. ön tarafa daha güçlü fan takma olanağım varmı. yani işlemci soğutucunun emdiği hava kasa fanının verdiği havanın 2-3 katı. yani içeride sıcak hava dönüp duracak. yarın öğlen foruma girebilirsen konuşuruz. okey

• quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

kardeş herşeyin en iyisini istiyorsun...
    soğutucu en iyi olsun diyorsun, soğutucular arasında 1-2 dereceyi hesaplıyorsun...
    ama elinde soğutması zayıf küçük soğutucunun sığıp sığmayacağı belli olmayan bir kasa var..
    çelişki..
    para da önemli değil diyorsun... önce bir kasa al...

arkadaş önemli değil derken:

1-Ben önemli değil dedim ama o kadarda değil. soğutucu olarak. çünkü yaptığım araştırmalarda çoğu kişi soğutma sistemini mümkün olduğunca iyi almaya çalışın ve paradan kısmayın yazıyor.
    2- ayrıca para önemli değil dememin diğer bir sebebi: bazı kişiler bu senin işini görür falan diyorlar. bende istediğim cevabı alamıyorum.
    3-eğer barayı önemsiz saysaydım alırdım 1000 tl'lik sıvı soğutmayı kasa derdi de yok. keyfime bakardım.
    ÜZÜLÜYORUM İŞTE NEDEN DAR KASA ALDIM DİYE. ÜSTÜME GELMEYİN YADAHA ALALI 1 HAFTA OLMADI

• kasa 5-10 derece arası fark ettirir..
  • quote:

kasa 5-10 derece arası fark ettirir..

1-HALA ÜSTÜME GELİYORSUN
    2-ÖNE GÜÇLÜ VE SESSİZ BİR FAN TAKTIĞIN ZAMAN OLDU SANA İYİ BİR KASA. KASA GENİŞ DİYE SOĞUK OLACAK DİYE BİR ŞEYDE YOK. ÖNEMLİ OLAN EGZOZ FANDIR. İÇERİDEKİ SICAK HAVAYI DIŞARI ATAN FANDIR.KASA NE KADAR GENİŞ OLURSA İÇERİDEKİ HAVA AKTARIMI DA O KADAR BOZULUR. KASANIN GENİŞ OLMASI SOĞUK TUTSAYDI HERKES KASANIN YAN KAPAĞINI AÇIK BIRAKIRDI

• quote:

Orijinalden alıntı: Atahan SIR

quote:

1-HALA ÜSTÜME GELİYORSUN
    2-ÖNE GÜÇLÜ VE SESSİZ BİR FAN TAKTIĞIN ZAMAN OLDU SANA İYİ BİR KASA. KASA GENİŞ DİYE SOĞUK OLACAK DİYE BİR ŞEYDE YOK. ÖNEMLİ OLAN EGZOZ FANDIR. İÇERİDEKİ SICAK HAVAYI DIŞARI ATAN FANDIR.KASA NE KADAR GENİŞ OLURSA İÇERİDEKİ HAVA AKTARIMI DA O KADAR BOZULUR. KASANIN GENİŞ OLMASI SOĞUK TUTSAYDI HERKES KASANIN YAN KAPAĞINI AÇIK BIRAKIRDI

evet... biz eşşeğiz 300 500 liraya boş kasa alıyoruz...

• quote:

quote:

quote:

1-HALA ÜSTÜME GELİYORSUN

evet... biz eşşeğiz 300 500 liraya boş kasa alıyoruz...

SAYGISIZLAŞIRSAN KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ ONA GÖRE. EŞŞEKSİNİZ DEMEDİM. AMA BEN ŞU ANDA HEM SOĞUTUCU HEM KASA ALAMAM. KASAYIDA 2-3 SENE SONRA ARTIK

• Her şeyin çözümü var.
    Kendi sitesinde egzoz fanın devri yazmıyor ancak 1200 rpm olmalı.

Yeni soğutucuyu takıp denersin oyunda yük altında sıcaklık yüksek çıkarsa,

1. Dremel kullanarak arka egzoz fanın ızgarasını kesebilirsin.
    Böylece sıcak hava daha kolay tahliye olur ve engel kalktığı için rüzgar sesi kesilir.
    2. Daha iyi bir egzoz fan alarak tahliyeyi iyileştirebilirsin.
    Örneğin :
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=200200482
    http://www.sanalmarketim.com/urun/L0159/ARCTIC-COOLING-Arctic-Fan-12-PWM-
    Bu fan 4 pin pwm olduğu için anakarta bağlarsın,
    İşlemciye yük binip ısınınca devri artar, oyundan çıkınca devri düşer ve sessizleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 14 Eylül 2012; 23:57:33 >

• quote:

quote:

Öncelikle kasayı ölçüp emin olmalısın.
    Silver Arrow SB-E fanından dolayı biraz daha yüksek (169 mm)
    NH-D14 ün sığma ihtimali biraz daha fazla. (160 mm)
    Yan tarafta fan olmaması ekran kartı için daha iyi tabii ama işlemci için büyük kayıp değil.
    Zaten yanda fan kullananlar da toz derdinden şikayetçi, çok sık temizlik gerektiriyor.

Bu arada demin unuttum Venom Voodoo yu çok büyütme.
    Piyasada şu an yakın fiyata daha iyi soğutucular var.

bende demekki kafasına göre konuşan insanlardan fikir aldım. voodoo'ya en iyi değil ama yinede iyi demişlerdi. ama görünüşü gerçekten mükemmel.
    yeni kasayı açmak için şimdi pc'yi kapamam lazım. eski pc'nin kasasını açtım ve baktım. eski kasa şimdikinden 1-1.5 cm daha geniş. onda anakartın ne kadar kalınlık kapladığını ölçtüm ve işlemci ile beraber 2 cm den az. yeni kasamda umarım öyledir. bu durumda sb-e 3-4 mm daha kalın. 3 mm'de havalandırma mazgallarını eğerim. zaten denedim kasa rahat 2 cm eğilir. bilmiyorum her kasa böylesine rahat ve kolay eğilir mi? (eğilmek derken esnemek) zaten ucuz bir kasa aldım ama esnemesinin bunla bir ilgisi olacağını zannetmiyorum. havalandırma delikleri çok ince olduğu için çok rahat esniyor. rahat 20-30 mm esner. yani buda kasayı 20 cm'lik kasa yapar. söylediklerimde bir hata varsa düzeltirsen sevinirim

BU MESAJIMI CEVAPLAYABİLİR MİSİN? Iron Mask
    ayrıca teknobiyotikte soğutucu büyüklüğü 69 cm değil 162 cm yazıyordu.
    ayrıca sığmama sorunu şu dev gibi 150 mm fan yüzünden olusa fanı biraz aşağı iterim olur biter her şeyin bir çözümü var

• Teknobiyotik den baktım Arrow SB-E için fan takılı değilken 165 mm takılı iken 170 mm demiş.

http://www.thermalright.com/products/?act=data&id=189

Resmi sitesinde Specs de Cooler Dimension Height : 169mm (with both TY-141 and TY-150 fan installed) diyor.
    Yani yuvarlak hesap 170 mm yazıyor ki doğru.
    İşi bozan TY-150 fanın azman büyüklüğü oluyor.
    Sen kasayı fazla esnetme elinde kalmasın, yavrucak yeni soğutucuyu görsün bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 15 Eylül 2012; 0:06:46 >

• quote:

Teknobiyotik den baktım Arrow SB-E için fan takılı değilken 165 mm takılı iken 170 mm demiş.

Resmi sitesinde Specs de Cooler Dimension Height : 169mm (with both TY-141 and TY-150 fan installed) diyor.

arkadaş bir görsen yemin ediyorum kasa lastik gibi. fanı tutan zaten incecik tel gibi bir şey. internette araştırırsan o teli aşağı doğru az bir şey itiyorlar. hem daha iyi oluyor. bazı sitelerdeki eleştirmelere bakarsan kasa fanının 1-2 cm gereksiz yukarıda durduğu tespit edilmiş. bu arada bu silver arrow'un extereme olanı çok güzel. ama satan bir site bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 15 Eylül 2012; 10:37:59 >

• quote:

ben kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. napacam ya

Corsair 400R
  • quote:

Teknobiyotik den baktım Arrow SB-E için fan takılı değilken 165 mm takılı iken 170 mm demiş.

ya anlamadım gitti. neden bu kadar büyük fanlar koymuşlar ki. fanlar soğutma kulelerinden daha büyük. ne anladım. bakıyorum diğer soğutucular 12 cm fan ile 84.5 cfm'ye ulaşıyorlar fakat silver arrow sb-e 15 cm azman fanlar ile 84.5 cfm'ye ulaşamıyorlar. neden bu kadar büyük fanlar varki bu soğutucularda. bence sebebi şu:
    fanlar diğer soğutuculara göre daha yavaş dönüyor. buda sesi azaltıyor. fakat fanlar büyük olduğu için daha fazla cfm üretiyor. fanlar büyük olmasa bu hızda dönen fandan 50 cfm bile çıkmaz. birde sanırım silver'in extereme versiyonunun özelliklerini bulamadım ama fırtına koparacak gibi duruyor çok fena bir bak bence
    bence böyle. başka bir nedeni olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: poyrazz_ern

quote:

Corsair 400R

kasa müthiş. sanki içinde fırtına yaratacak gibi duruyor ama big tower değil ve psu su yok. psu da alınca 500 tl bi kasa tutuyor. neden bu kadar pahalı. üreticiler aynı masrafa üretiyor fakat 5 kat parasına satıyor. 500 tl'ye i5 2600k alınır vatandan %25 indirimle

• quote:

quote:

quote:

Corsair 400R

kasa müthiş. sanki içinde fırtına yaratacak gibi duruyor ama big tower değil ve psu su yok. psu da alınca 500 tl bi kasa tutuyor. neden bu kadar pahalı. üreticiler aynı masrafa üretiyor fakat 5 kat parasına satıyor. 500 tl'ye i5 2600k alınır vatandan %25 indirimle

Big tower değil diye çok isyan etmiştim bende.sistemi kurup yanına yastık yorgan at gir yani o derece
    Big tower kadar geniş değil evet ama o parça sığmadı bu parça sığmadı sorununda yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Corsair 400R

Big tower değil diye çok isyan etmiştim bende.sistemi kurup yanına yastık yorgan at gir yani o derece
    Big tower kadar geniş değil evet ama o parça sığmadı bu parça sığmadı sorununda yok.

aerocool x predator çok güzel. çok beğerdim. inanılmaz bir kasa. FULL TOWER!!! ve inanılmaz havalandırma var. 730 w 402 tl'ye buldum. müthiş bir kasa. yalnız benim masanın kasa yerine sokabilirmiyim bilmiyorum. neyse kasayı şimdi alamayacağıma göre 2-3 sene sonra alacağım şeyi şimdiden konuşmaya gerek yok

• quote:

aerocool x predator çok güzel. çok beğerdim. inanılmaz bir kasa. FULL TOWER!!! ve inanılmaz havalandırma var. 730 w 402 tl'ye buldum. müthiş bir kasa. yalnız benim masanın kasa yerine sokabilirmiyim bilmiyorum. neyse kasayı şimdi alamayacağıma göre 2-3 sene sonra alacağım şeyi şimdiden konuşmaya gerek yok

Orasıda öyle tabi.Bende başta Xpredator düşünüyordum fakat vatan corsair indirimi yapmıştı bi ara %30 civarı.direk gittim aldım bayagı ucuza gelmişti
    Xpredatore geniş alan ver bence ki doya doya hava emip atsın
    Neyse uzatmadan,Hayırlı olsun ^^

• quote:

quote:

Orasıda öyle tabi.Bende başta Xpredator düşünüyordum fakat vatan corsair indirimi yapmıştı bi ara %30 civarı.direk gittim aldım bayagı ucuza gelmişti
    Xpredatore geniş alan ver bence ki doya doya hava emip atsın
    Neyse uzatmadan,Hayırlı olsun ^^

zaten kasayı şimdi almayacağım da soğutucu benim kasaya sığmazsa ne yapacağım. sığmadı deyip geri gönderme şansım yok mu?. bir çözümü yokmu bunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 15 Eylül 2012; 12:11:37 >

• quote:

başka konulardaki yorumlarından anladım sen ramların yüksekliklerini biliyormuşsun. benim ramlarım sb-e için yüksekmi. ben ram yüksekliğini bulamadım. yardımcı olursan sevinirim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.