Şimdi Ara

Noctua NF-A15 PWM İncelemesi [Alternatifi Olmayan Fan] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ehhalil

Bu arada coolingtechnique.com sitesinin ölçümlerine değer verip, oradaki tabloları araştıracağım-karşılaştıracağım diye kendinizi heba etmeyin. Ben birkaç yıl önce o siteden birçok fanın ölçüm tablosuna bakıp kaydetmiş, kıyaslamaya çalışmıştım. Ölçümler bana biraz tuhaf gelmişti. S12B-REDUX tablosunu görünce ölçümlerden şüphelenmekte ne kadar haklı olduğumu anladım. Zira aynı fanı (S12B-FLX) daha önce de inceleyip sonuçları yayınlamışlardı. İki tablo arasında ciddi farklar olduğunu hayretle görünce bir daha bu siteye girmedim.

Testleri yapan Domina Villa ile 2-3 üç sene önceye kadar muhabbetimiz vardı. Bu konularda yardım almışlığım da vardır. Özellikle custom sıvı soğutma incelemeleri efsanedir. Fan konusunda bende şüpheliyim. Zira elindeki ekipmanlarla o ölçümleri yapmasının imkanı yok. Bir iki kere sıkıştırmıştım hatta o da Universite'de yapıyorum ölçümleri demişti. 2.4 DBA ses seviyesi ölçmek filan çok büyük iş demek. Sırf onu yapacak ekipmanlar 7.5$ civarı tutar. Bu iş için yapılan odayı hiç söylemiyorum 10K$'yı geçer.

• Güzel, detaylı testler ve sonuçlar için teşekkürler.

Alternatifi Thermalright TY-147A ve TY-147B.
    Aynı performans, daha az ses, daha güzel renkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Şu an soğutucu olarak nhd-15s var (muhtemelen incelemesini yaptığın soğutucu). Ben buna ikinci noctua fanı almak istesem 1500 lüğünü alamıyacak mıyım? Çıkma fanmı kovalayacağız, pek mantıklı olmamış sanki bu 1200 - 1500 rpm olayı.

İki seçenek var. Soğutucunnun kutu içeriğinden çıkan fan voltaj düşürücü adaptörle 1200 RPM'e sabilenip ikinci fana uyumlu bir şekilde kullanılabilir. Ya da siyah Chromax NF-A15 alınır.

Alıntıları Göster
    Usta yalnız 1200 lük fanın 1500 e göre daha uyumlu çalışacağı bilgisi var. Bende buna göre almıştım sıkıntısız çalışıyor ikisi beraber.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.