Bu arada coolingtechnique.com sitesinin ölçümlerine değer verip, oradaki tabloları araştıracağım-karşılaştıracağım diye kendinizi heba etmeyin. Ben birkaç yıl önce o siteden birçok fanın ölçüm tablosuna bakıp kaydetmiş, kıyaslamaya çalışmıştım. Ölçümler bana biraz tuhaf gelmişti. S12B-REDUX tablosunu görünce ölçümlerden şüphelenmekte ne kadar haklı olduğumu anladım. Zira aynı fanı (S12B-FLX) daha önce de inceleyip sonuçları yayınlamışlardı. İki tablo arasında ciddi farklar olduğunu hayretle görünce bir daha bu siteye girmedim.
Testleri yapan Domina Villa ile 2-3 üç sene önceye kadar muhabbetimiz vardı. Bu konularda yardım almışlığım da vardır. Özellikle custom sıvı soğutma incelemeleri efsanedir. Fan konusunda bende şüpheliyim. Zira elindeki ekipmanlarla o ölçümleri yapmasının imkanı yok. Bir iki kere sıkıştırmıştım hatta o da Universite'de yapıyorum ölçümleri demişti. 2.4 DBA ses seviyesi ölçmek filan çok büyük iş demek. Sırf onu yapacak ekipmanlar 7.5$ civarı tutar. Bu iş için yapılan odayı hiç söylemiyorum 10K$'yı geçer.
Güzel, detaylı testler ve sonuçlar için teşekkürler.
Alternatifi Thermalright TY-147A ve TY-147B. Aynı performans, daha az ses, daha güzel renkler.
quote:
Orijinalden alıntı: OneTreeHill
quote:
Orijinalden alıntı: white_predator
Şu an soğutucu olarak nhd-15s var (muhtemelen incelemesini yaptığın soğutucu). Ben buna ikinci noctua fanı almak istesem 1500 lüğünü alamıyacak mıyım? Çıkma fanmı kovalayacağız, pek mantıklı olmamış sanki bu 1200 - 1500 rpm olayı.
İki seçenek var. Soğutucunnun kutu içeriğinden çıkan fan voltaj düşürücü adaptörle 1200 RPM'e sabilenip ikinci fana uyumlu bir şekilde kullanılabilir. Ya da siyah Chromax NF-A15 alınır.
Alıntıları Göster
Usta yalnız 1200 lük fanın 1500 e göre daha uyumlu çalışacağı bilgisi var. Bende buna göre almıştım sıkıntısız çalışıyor ikisi beraber.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme