Şimdi Ara

NOCTUA NF-F12 mi? NOCTUA NF-P12 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta işlemci soğutucusu Evo 212 için yeni fan alacağım. Üzerinde gelen fan hem çok sesli hem yeterince performanslı değil. Öncelikli tercihim sessizlik. İşlemci stok değerlerde çalışıyor. Zaten oc yapacak biri değilim ihtiyacım da yok.

Bu iki fandan hangisi daha iyi bir tercih olur?

NOCTUA NF-F12

NOCTUA NF-P12

NF-F12 biraz daha sesli ama max 1500 RPM'ye kadar çıkıyor. P12 ise 1300 ama daha sessiz. Sizce hangisini alayım?

• Bence Akasa Viper 12 cm fan almalısın hocam. Çift fanlı kullanıyorum soğutucumu hem sessiz hem de serin.
  • 2 Noctua'yı da aldım valla bugün geldiler. P12yi taktım şu an performansı hayrete düşürdü beni resmen. 800 devirde hiç ses yok ve CM stok fanından 4-5 derece daha soğuttu işlemciyi. Gerçekten dedikleri gibiymiş harika fanlar. 1 hafta kullanıp diğer F12 olanı deneyeceğim 1 haftada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infidel

2 Noctua'yı da aldım valla bugün geldiler. P12yi taktım şu an performansı hayrete düşürdü beni resmen. 800 devirde hiç ses yok ve CM stok fanından 4-5 derece daha soğuttu işlemciyi. Gerçekten dedikleri gibiymiş harika fanlar. 1 hafta kullanıp diğer F12 olanı deneyeceğim 1 haftada.

Hayırlı olsun.

NF-F12 işlemci soğutucusu için performans,soğutma vs olsun tepe üründür.
  • Tam aradığım konu. 3-4 gündür her iki fanında detaylarna bakıyorum. Özellikle F12 nin statik basıncı daha yüksek.
    H100 için almayı düşünüyorum yalnız P12 de daha sessiz.

En kısa sürede F12 değerlendirmenizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 22 Mart 2015; 12:21:28 >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    P12yi çıkarıp F12yi takacağım birazdan, birkaç gün kullanıp detaylı olarak anlatırım. Birbirine göre avantajlarını.
  • Zahmet olacak size de, çok memnun olurum. özellikle ilk izlenimleri yazarsanız fikrim olabilir.
    Max. devirde aralarında çok fazla fark yok ama Statik basınçlarında iyi bir fark bulunuyor. H100 için F12 daha alınası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk izlenimlerimi açıklayayım biraz.

NF-P12 pervane dişleri biraz daha genişce ve 9 diş mevcut. Statik basıncı dar ortamlarda bile iyi kavrıyor. Eğer kasanın içi küçükse ya da çok fazla dolu ise dar alanda güzel işler yapıyor. Ben sistem standardında çalıştırdım fanı, genelde minimum 500 maksimum 1000 arası gidip geldi. Fan oldukca sessiz. Çok inceden hımlama sesi gibi birşey geliyor ama cidden kulav vermezsen hiç duymuyorsun. Benim kasa R300, üstü açık ızgaralı o halde bile duyulmuyor. Soğutma değeri olarak ise oldukca başarılı. Fanın dişlerinin iç kısmındaki kesikleri havayı doğrusal bir yönde ittiği için dağılmadan düz bi şekilde iletiyor diye anlatılmış sitesinde. Gerçektende öyle çalışıyor. Benim Evo 212 birkaç derece de olsa daha az devirde stok fana göre sıcaklığı azaldı.

NF-F12 pervane dişleri P12ye göre çok az daha dar ve 7 diş mevcut ve düz. Buna rağmen arka kısmında 11 adet eğimli ve kesikli bölüm var ve hava geçerken düz bi şekilde eşit olarak dağılmasını sağlıyor. P12ye göre çok çok az daha sesli ama cidden ikisini de iyice kulağı dayamadıkca duymuyosunuz. Benim kasanın içi boş sayılır oldukca havadar o yüzden performans olarak nerdeyse aynı çıktı bende. F12 biraz daha hızlı dönebiliyor max hızda ses biraz artıyor.

Kişisel tecrübeme göre şöyle diyeyim eğer kasa içi darsa P12 alın, pervane diş yapısı sayesinde güzel itiyor havayı. Diğer türlü F12 de tercih edebilirsiniz. Ben P12yi daha çok işlemcilere önerebilirim.

• Ön bilgilendirme için teşekkürler.

Kasa olarak Haf 942 kullanıyorum. Boş alan olarak kasa içinde sıkıntım yok. Şuan bile kasa içinden dışarı havayı çekerek Radyatörü soğutuyorum. Birde F12 de devir ayarını fazla ses yapmayacak şekilde ayarlayabilirim.

Bu sayede P12 den daha yüksek statik basınç ile aynı sessizlikte kullanacağımı düşünüyorum. Diğer yandan ise 18 dB seviyesindeki Cougar fan seçeneği varki, efsanedir. 2.2 Statik basınç değerine sahip. yine sessiz çalışıyor.

ikisi arasında bir tercih yapacağım ama henüz karar vermedim.
  • Noctua hava soğutma ve fan konusunda nirvanaya ulaşmış durumda. Gerçekten şaşırtıcı performansı vardır.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    İki tercihte sizi üzmez, aralarında çok az fark var gerçekten. F12 size uygun gibi kasanız da geniş. Ses konusunda max hızda çok inceden geliyor o da çok sessiz ortamda duymaya başlıyorsunuz hiç rahatsız edici değil.
  • Fanların standart soğutma esnasında çıkardıkları ses ile radyatör soğutması esnasında çıkan ses farklı oluyor. Radyatöre yapışık şekilde çalıştığı esnada rad yaprakları arasından geçen kuvvetli akım sese neden oluyor.. Muhtemelen F12 max hızda çalışırken çıkan ses hava akımı ile daha duyulur hale gelecektir. Performansı da ona göre yükseliyor elbette.

Videolu ve kullanıcı incelemelerinde bunu belirgin olarak gözlemledim. standar fanlara oranla 10c gibi farklar yaratmış.

F12 gerçekten oldukça alınası duruyor. yakında karar veririm. tekrar teşekkürler..
  • ø kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de öyle, daha önce corsair cm felan çeşitli fanlarını kullandım. Gerçekten boşa para vermişim. Noctua aşmış olayı.
  • quote:

Gerçekten de öyle, daha önce corsair cm felan çeşitli fanlarını kullandım. Gerçekten boşa para vermişim. Noctua aşmış olayı.

Merhaba. Size benim merak ettiğim en önemli soruyu soracağım. Bios üzerinden bu fanın min rpm değeri sitede yazdığı gibi 300 rpm e iniyor mu. Yoksa 700 lerde falan mı kalıyor. Genelde programlar %20 min hızla başlıyor da bu neye tekabul ediyor her fanda farklı.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5976

Ben bu modeli aldım. Daha ulaşmadı. Bu modellere göre daha sessiz ve daha fazla üflüyor. Şu statik basınç olayına da aklım yatmıyor. Açıklayabilirseniz daha iyi olur. 1,19 mm H2O yazıyor benim aldığım için. CFM değeri mesela sizinkilerden yüksek ama bu basınc ne işe yarıyor.

• Benim anakart MSI RPM değeri olarak değil de minimum fan hızı ayarlanabiliyor %12.5'a kadar iniyor.
  • quote:

Benim anakart MSI RPM değeri olarak değil de minimum fan hızı ayarlanabiliyor %12.5'a kadar iniyor.

%12 nin rpm değeri mutlaka bir yerde yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Statik basınç, kabaca: engelle karşılaştığında havayı itebilme gücü.
    Eğer kasa fanı olarak kullanacaksanız, engel olmayacağından statik basıncı düşük fan tercih sebebi (Ör NF-S12)
    Ancak radyatör ile kullanacaksanız, radyatör petekleri hava akışına direneceğinden, yüksek statik basınç gerekli.
    Bu durumda daha yüksek statik basınçlı fan kullanmanız lazım yani üflenen hava yanlardan kaçacak yer bulamamalı ve illa radyatörün içinden geçmeli yani üflenen CFM radyaörü soğutmalı fanın yanından kaçıp kasaya dağılmamalı (Ör: NF-F12)
  • suphion kullanıcısına yanıt
    Anladım. Statik basınç konusuna dikkat etmeden aldım fanlarımı bu bilgiyi edinemediğim için. Kasa fanı olarak aşağıda linkteki üründen aldım 4 tane. Bu fanda dikkatimi çeken şey havanın ortaya doğru gitmemesi. Yani elimi fanın ortasına getiriyorum çok az üflüyor. Kenarlarına getiriyorum oradalarda daha çok. İyi mi kötü mü bilemedim.

http://forum.donanimhaber.com/m_104783300/tm.htm

Benimkinin statik basıncı 1,29 mm H2O
    NF-S12A FLX teki statik basınç 1,31 mm H2O
    NF-F12'nin ise 2,61 mm H2O

Şimdi benim fan %20 daha fazla hava üflüyor NF-F12'ye göre. Birkaç sorum daha olacak

1. Fazla üfleyen her zaman iyi değil midir?
    2. Statik basınç yüksek olan fanlar daha fazla gürültü yapar değil mi? NF-F12 %10 daha gürültülü benim fana göre teknik özelliklere göre.
    3. Kasa fanı olarak NF-F12 alsaydım bana ne zararı olurdu?
    Edit. Son sorum. Benim bu fanların mesela ikisi kasa yanında içe üfler vaziyette. Fanlar dışarda iken yani kasaya takılı iken gürültü çok az. Ama kasaya yapıştırınca acayip uğultu veriyor gürültü 2 katına çıkıyor. Bu normal mi bir çözümü var mı. Aynı delikten dışarı üfler vaziyete dönderince gürültü olmuyor sadece içeri üfler iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 27 Nisan 2015; 18:52:58 >

• En iyisi örnekle açıklamak.
    Senin fanın Audi TT, hızı yüksek, düz yolda bastımı gidiyor, ama NF12 Arazi aracı, düz yolda seninle kıyaslamak saçma, ama engebeli arazide de senin TT takoz.
    Örnek biraz uç oldu gerçi ama 3 aşağı 5 yukarı bu fanların kıyaslaması bu şekilde
    Yani senin fanın, kasa içinde, önünde engel yoksa, kağıt üstünde daha fazla üfleyip daha az ses çıkartıyor, ama radyatörde kullanırsan o üflediği havanın yarısı kendi yapraklarının arasından kaçıp gidecek, ve asıl yapması gereken radyatör soğutma işini yeterli yapamayacak. NF-F12 ise kasaya taktığın zaman, kendinden daha ucuz ve sessiz bir fandan daha iyi sonuç vermeyecek, ama radyatöre taktığında, üflediği havanın büyük bir kısmı radyatörden geçeceğinden, senin fanından çok daha iyi soğutacak.
    Olay bundan ibaret.
    3. Sorun için benzer örnek, brn otobanda kullanacağım, arazi taşıtı alsam olmaz mı demek gibi, alabilirsin, kullanabilirsin, ama f/p olarak orda kullanman biraz saçma olur.
    Hangi fanı nerde hangi hızda kullanacağın bu bilgiler doğrultusunda sana kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• suphion kullanıcısına yanıt
    O zaman egzost fan dediğimiz çıkış fanlarının statik basıncı yüksek olmalı diyebilir miyiz? Deliklerden dışarı hava atması lazım. Bu durumda iki tane fanımı değiştirmem gerek. Yapayım mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.