Şimdi Ara

Noctua NH-D14 mü yoksa Thermalright IFX 14 MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Performanslı bir heatsink arıyordum bu iki ürün gözüme takıldı. Sizce hangisi daha iyidir? Noctua NH-D14 mü yoksa Thermalright IFX 14 Mü? Ve hangisinin artıları daha fazladır?

Şimdiden teşekkürler.

• şu incelemeye bakın derim. hem lga 1366 hem de amd en iyi soğutucuları incelenmiş. tarihi de 12 mart

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=432&Itemid=62&limit=1&limitstart=17
  • Performans olarak aralarında pek fark yok ama, işçilik ve tasarım açısından "Thermalright IFX 14" tercih ederdim şahsen.
  • Arkadaşlar benim bilgisayarda ısı sorunu var pek anlamadım nedenini foto ekledim bana yardımcı olurmusun konu açtım ama hala onay bekliyor diyor buraya yazmak istememiştim kusura bakmayın

http://img94.imageshack.us/img94/2203/bilgisayarscaklklar.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetbuba -- 15 Mart 2010; 12:36:54 >
  • @mehmetbuba
    soğutma sisteminizi gözden geçirin,kablo felan varsa toparlayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

@mehmetbuba

Mrh car_26 sistem yeni kudum 1 hafta falan olmadı ana kartın üstündeki soğutmaları elliyorum sıcaklık üst seviyelerde dediğinize bi bakıcam teşekkür ederim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

@mehmetbuba

Syn; car_26

Dediklerinize baktım görünürde bi sorun yok işlemci soğutmasında buürünü kullanıyorum XIGMATEK DARK KNIGHT kasanın önünde 12cm arkada 8cm fan bulunuyor ekran kartı kendi stok fanı ile çalışıyor yan kapakta 2 adet 12cm'lik fan yeri var ama birini kullanamıyorum yantarafa 12cm fantakmayı düşünüyorum bide yantarafa takacak olduğum fanı hava içerimi yoksa dışarımı versin? şimdiden teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı fanlar kullanıldıgında noctua 1-2 derece daha iyi sogutuyor. İkiside güzeldir hangisini bulbilirseniz onu alın Thermalright ın tasarımı biraz daha estetik..
  • imzamdaki fanla ilgilen soğutucu rem lerle bile problem yok memnunum istersen resimde gönderirim
  • hepinize teşekkürler sanırım tercihim thermalright'tan olucak
  • Thermalright IFX-14 ü nereden alabilirim? Birde çok büyük görünüyor, acaba ramler için bir sorun olur mu? Kasa içi havalandırmayı engelleyecek kadar da büyük sıkıntı yaratır mı? Anakartım Gigbyte x58a-UD5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 17 Mart 2010; 14:28:31 >
  • arkadaşlar noctua nh-14 uyumlulukta ocz reaper ile uymadığını yazmış sitesinde. bu uyumsuzluk dışına bağlanan fan yüzünden değilmi. bu fanı kullanmasak sadece ortasında bulunan fan kalsa. yinede kartımıza bağladığımızda dışındaki fan olmadan oca reaper ramler uymazmı ya da diğer ram slotlarına ramleri bağlayarakta kullanabiliriz değilmi. ??
  • Fanın büyüklüğü yüzünden takamazsın yani ramin üzerinde soğutucu bulunmaması gerek yoksa fanı takamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

arkadaşlar noctua nh-14 uyumlulukta ocz reaper ile uymadığını yazmış sitesinde. bu uyumsuzluk dışına bağlanan fan yüzünden değilmi. bu fanı kullanmasak sadece ortasında bulunan fan kalsa. yinede kartımıza bağladığımızda dışındaki fan olmadan oca reaper ramler uymazmı ya da diğer ram slotlarına ramleri bağlayarakta kullanabiliriz değilmi. ??

Şöyle bir baktımda ocz reaper soğutucusu baya büyükmüş,şimdi burda mesele d142ün kullandığı 12 cm lik fan değil yani fan duruma göre yukarı çekilir.Esas mesele,sizin ram slotlarınızın soğutu işlemciye takılı iken sadece heatsinkin altında kalıyor mu?eğer kalıyorsa bu remleri d14 ile kullanamazsınız ram heatsink(aliminyum yaprak çakışması olurki)zaten ram takılı iken soğutucuyu monte yapmanız zaten imkansız olur.Ha ram slotları kullandığınız anakartta işlemciye uzaksa demek istediğim işlemciden tarafa olan 1.slot uzaklığı baya mesafeli ise d14 fansız soğutucuyu takabiliyorsanız ozaman tamamdır fanı da yukarı çekersin olur ben ce baya bir araştırın derim kullandığınız anakartın,ramlerin ve d14 iyice ölçüleri kıyaslayın öyle alın yoksa elinizde kalır.Ben almadan evvel baya bir araştırdım ve işimi garantiye aldım öylelikle 3 gün evvel aldım.Ben de de X58A-ud7 anakart ve team xtreem cl9 2000 mhz tüm slotlar dolu 12 gb ram var ve ramlerim yüksekliği ise:4.3 cm ve ramlerim noctuanın altında temas etmeden gömülü olarak sorunsuz işlerini yapıyorlar yani herhangi bir çakışma olmadı yalnız 12 cmlik fanı biraz yukarı aldım çünkü fanın kablosu ramlere temas ediyordu bende azcık çektim fanı,Baya bir ayrıntılı yazdım ama şimdi gelelim gerçeklere Noctuadan hiç ama hiç memnun değilim ben yanlış anlamayın sakın bunu sizin kafanız karıştırmak ve caydırmak için söylemiyorum.Defalarda montajlamama rağmen istediğim ısı değerleri olmuyor başkalarında nasıl güzel değer çıkıyorda bende nasıl çıkmıyor anlamıyorum.Sonuç olarak distribütör firma olan "Evrenshopa" mail attım bakalım inşallah ilgilenirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Thermalright IFX-14 ü nereden alabilirim? Birde çok büyük görünüyor, acaba ramler için bir sorun olur mu? Kasa içi havalandırmayı engelleyecek kadar da büyük sıkıntı yaratır mı? Anakartım Gigbyte x58a-UD5

fenomenhaa nickli arkadaşla irtibata gecebilirsin onda var ben ondan aldım imzamdaki sistemi cok rahat kullanıyorum antalyanın sıcağında
  • marseltalon arkadaşım ilgin için teşekkürler. Sen bu soğutucudan memnun olmadığını yazmışşsın. başka yerlerde de senın gibi memnun olmayanların yazdıklarına denk geldim.çözümü iade etmekte bulmuşlar (inv..ntu..s).onlarda gerçekten ilgilenmişler.haklarını yememek lazım. sen ne yaparsın karar senın elebtte. Gelelim benim sıkıntıma...
    İşlemcim Q9550, Pc kasam Xigmatek Utgard, Anakartım Asus P5Q Pro ramlerim ocz reaper yükseklikleri kurtarmıyor elbette 65mm,şuan stok ıntel bağlı onun fan merkezi üzerinden aldığım ölçülere göre egzost fanımla nerdeyse hemyüz oluyor, 1. ve 2. ram slotlarım kapanıyor ama 3. ve 4. serbest.
    Niyetim şu; Noctuayı 120 mm lik fanı yukarı gelecek şekilde bağlayarak kullanmak o zaman kullanılabilir. ayrıca daha sonra boşta kalan 1. ve 2. ram slotlarına daha alçak olan başka ramlar takabilirim. Ve noctuanın toplam yüksekliğide olumlu kasaya sığıyor.
    Sonuç olarak bu şekil bir yöntemle kullanılabilmesi mümkündür diye düşünüyorum. Ne dersiniz??
    Noctuada ısrar etmemin nedenlerine gelince. sadece üzerindeki fanlar şuan 49+41=90 Lira ve bu fanlar gibisine rastlamadım. Ayrıca 6'şar ısı borularının 2 farklı kanatcık yapılandırmasının içinde bulunması sanki 2 işlemci soğutucun varmış gibi oluyor. Yani şuan 158 TL fiyatına bence alnabilecek en mantıklı soğutucu.Testlerdeki performansı bir yana.
    fazla uzatmayayım fikirlerinizi bekliyorum.

• Unutmadan Thermalright Cogage Arrow ve Thermalright IFX-14 bu soğutucularıda bir ihtimal düşünebiliriz.Noctua fanlar ile nasıl sonuç alınır acaba. 3 adet 140mm takılabiliyormuş(Thermalright Cogage Arrow) üzerine.
  • quote:

marseltalon arkadaşım ilgin için teşekkürler. Sen bu soğutucudan memnun olmadığını yazmışşsın. başka yerlerde de senın gibi memnun olmayanların yazdıklarına denk geldim.çözümü iade etmekte bulmuşlar (inv..ntu..s).onlarda gerçekten ilgilenmişler.haklarını yememek lazım. sen ne yaparsın karar senın elebtte. Gelelim benim sıkıntıma...
    İşlemcim Q9550, Pc kasam Xigmatek Utgard, Anakartım Asus P5Q Pro ramlerim ocz reaper yükseklikleri kurtarmıyor elbette 65mm,şuan stok ıntel bağlı onun fan merkezi üzerinden aldığım ölçülere göre egzost fanımla nerdeyse hemyüz oluyor, 1. ve 2. ram slotlarım kapanıyor ama 3. ve 4. serbest.
    Niyetim şu; Noctuayı 120 mm lik fanı yukarı gelecek şekilde bağlayarak kullanmak o zaman kullanılabilir. ayrıca daha sonra boşta kalan 1. ve 2. ram slotlarına daha alçak olan başka ramlar takabilirim. Ve noctuanın toplam yüksekliğide olumlu kasaya sığıyor.
    Sonuç olarak bu şekil bir yöntemle kullanılabilmesi mümkündür diye düşünüyorum. Ne dersiniz??
    Noctuada ısrar etmemin nedenlerine gelince. sadece üzerindeki fanlar şuan 49+41=90 Lira ve bu fanlar gibisine rastlamadım. Ayrıca 6'şar ısı borularının 2 farklı kanatcık yapılandırmasının içinde bulunması sanki 2 işlemci soğutucun varmış gibi oluyor. Yani şuan 158 TL fiyatına bence alnabilecek en mantıklı soğutucu.Testlerdeki performansı bir yana.

Dostum,demekki birtek memnun olmayan ben değilmişim,yani testlere bakıyoruz bir de memnun olmayanlar da olunce ortaya çelişki çıkıyor uyuşmuyor yani.Evet ben de iade ettim saolsunlar inventus ve evrenshop ilgilendiler para iadesi yaptılar haklarını yememek lazım.Evet şimdi bugün ise yeni sipariş ettiğim "Thermalrgiht Venomous-x"işlemci soğutucum geldi ve 1 kerede montajlama yaptım,ve noctuaya göre biraz daha zordu montajlaması venomous'un.Sonra hemen OCCT testi yaptım ve İ7 930 işlemcimi 4 Ghz de overclock yaptım ve 1 saat Linckpack testinden hata almadan geçtim.ısı değerleri ise 81,84,79,80 bu civarlarda idi %100 tam yükte.Noctuayı defalarca montajlamama rağmen,macun çeşidi olsun,macun sürme tekniği tekniği olsun..........yani aklınıza ne geliyorsa yapmama rağmen
    noctua ile elde edemediğimi,Venomous-X ile başardım.Adı üstünde zehir(venomous) memnunum yani daha ne diyeyim eğer bu da isteklerimi karşılamasa idi memnun olmasaydım %100 aldığım yere geri iade ederdim.İşe yaramayan malı evde tutmanın bir anlamı yok.Saygılar.

• quote:

marseltalon arkadaşım ilgin için teşekkürler. Sen bu soğutucudan memnun olmadığını yazmışşsın. başka yerlerde de senın gibi memnun olmayanların yazdıklarına denk geldim.çözümü iade etmekte bulmuşlar (inv..ntu..s).onlarda gerçekten ilgilenmişler.haklarını yememek lazım. sen ne yaparsın karar senın elebtte. Gelelim benim sıkıntıma...

Merhaba arkadaşlar ,

bugüne kadar memnun olmadığı için bize iade edilen d14 sadece 1 tanedir.başka iade olsa distribütör olduğumuz için mutlaka bize yansırdı.o da marseltalon nikli arkadaşımızın ürünüydü. o arkadaşımızın da montajla ilgili bir problem yaşadığını düşünüyoruz çünkü o ürünü biz test ettik boşta 50 derece olduğu söylenen soğutucu bizim sistemimizde boş iken 40 dereceyi geçmedi.cpu 930 , bizim anakartımız asus rampage II idi , onun anakartı ud7 idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenshop

quote:

Merhaba arkadaşlar ,

bugüne kadar memnun olmadığı için bize iade edilen d14 sadece 1 tanedir.başka iade olsa distribütör olduğumuz için mutlaka bize yansırdı.o da marseltalon nikli arkadaşımızın ürünüydü. o arkadaşımızın da montajla ilgili bir problem yaşadığını düşünüyoruz çünkü o ürünü biz test ettik boşta 50 derece olduğu söylenen soğutucu bizim sistemimizde boş iken 40 dereceyi geçmedi.cpu 930 , bizim anakartımız asus rampage II idi , onun anakartı ud7 idi.

Selamlar,D14'ün montajı ile ilgili sorun olsaydı,peki niye ocz vendetta 2,intelin stok soğutucusu ve dün montajladığım Venomous ile(bu saydıklarım 1 kerede montajlamadır) noctuadan daha iyi değerler elde ettim ve bunlarıda montajlayan benim burada yalan atacam halim yok,kaldı ki venomous montajı noctudan daha zor bunu belirtmek isterim sonra noctuanın montajlamasında hiçbir zorluk yok hatta kullanım kitabına bile bakmaya gerek yok işi bilen için ve kitabına bile baktım,zaten internette incelemeleri bile var bu kadar basit,kimsenin günahını almak istemiyorum kimse yanlış anlamasın ama bana gelen ürün de bir tuhaflık vardı ama nerde adını koyamıyorum sadece beni sevmedi diyorum,Şu an venomous kullanıyorum ve memnunum şayet memnun olmasaydım %100 aldığım yere geri iade ederdim bundan kimsenin şüphesi olmasın işime yaramayan ürünü tutmam ben bu kadar basit,
    Herşeye rağmen,İnventus ve evrenshop'a saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum benimle ilgilendikleri için eksik olmasınlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.