Aksini iddia eden varsa insan biyolojisinden haberi yoktur. Kendinize eziyet etmeyin. Ha bu şu demek değil her gün her saat her dakika zorno izle elin aşağılara doğru gitsin demek değil. Nofap'ın hiç bir anlamda bir faydası yok bu sizin sadece psikolojik olarak yaşamakta olduğunuz bir iyi hissetme durumu. Yani siz fap yapsanızda yapmasanızda her şey kafada bitiyor... Yemek yediğinizde, eğlendiğinizde, güldüğünüzde mutlu ve konforlu hissettiğinizde zaten dopamin salgılar vücudunuz. Bu sebepten mast yapmayıp zorno izlemeyip siz sürekli oyun oynayarak, film izleyerek, yemek yiyerekte aynı şeyi yapmış oluyorsunuz kısaca fazla dopamin üretmiş oluyorsunuz. Yani böyle 90 gün, 1 sene yapmadım diyenlerin hepsi bana göre yalan söylüyor ilgi çekmeye çalışıyor. Yok efendim 90 gün yapmadım hayatım daha güzel oldu hayatım daha iyi oldu diyenlerin çoğu bana göre yalan söylüyor. Bir hobi edinirseniz zaten hayatınız iyi olacaktır bunun zorno veya mast ile alakası yoktur. Zamanı verimli kullanmak ile alakalıdır insan boşlukta olduğu için bir uğraş arar ve o uğraşı doldurduğundan dolayı kendini iyi hisseder. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 19 Nisan 2021; 15:36:45 > |
Nofap: Dikkat Çekmek İçin Yaratılmış Bir Yalan
Nofap, mastürbasyon veya cinsel aktiviteden kaçınma uygulamasıdır. Son yıllarda popülerlik kazansa da, bu akımın gerçekliği ve faydaları konusunda şüpheler bulunmaktadır. İşte bu iddiayı destekleyen bazı noktalar:
-
Bilimsel Kanıtların Eksikliği: Nofap'ın iddia ettiği faydaları destekleyen çok az bilimsel kanıt vardır. Bazı çalışmalar, nofap yapmanın testosteron seviyelerini artırabileceğini öne sürse de, bu bulgular tutarlı değildir.
-
Psikolojik Zararlar: Nofap'ın bazı kişilerde psikolojik zararlara yol açabileceği endişeleri vardır. Cinsel dürtülerinizi bastırmak, kaygı, stres ve hatta depresyon gibi sorunlara yol açabilir.
-
Dikkat Çekme Amacı: Nofap'ın bazı savunucuları, dikkat çekmek ve bir topluluk duygusu oluşturmak için bu akımı kullanmış olabilir. Gerçek faydaları abartılmış ve bilimle desteklenmemektedir.
-
Kişisel Farklılıklar: Cinsel dürtüler ve ihtiyaçlar kişiden kişiye değişir. Nofap herkes için uygun bir uygulama olmayabilir ve bazı kişiler cinsel aktiviteyi sağlıklı ve tatmin edici bir şekilde yaşayabilir.
Eğer nofap yapmayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir. Sağlıklı cinsel davranışın kişisel ihtiyaçlara göre değişebileceğini unutmamak önemlidir.