arkadaslar benim telefon güncelleme sırasında hata verdi ve birdaha calısmadı phoenixle yapmaya calısıyorum ama sonuc bu :( ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim....
Starting to recover the phone Recoverying phone Initializing Cannot perform recover from error: 0x8401227A, ADL_LDR_DOWNGRADE_NOT_POSSIBLE_ERROR ERROR: Unable to recover the product ERROR: Product recovery failed Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
sanırım telefon için yanlış versiyon indirmişsin. telefonunda yüklü olan versiyondan daha düşük bir versiyon yüklemeye çalıştığından bu hatayı verdi
selam bıraz eskı bı konuya cevap olacak ama yardımım dokunursa arkadaslara ne ala
ILK BASTA ARKADASIN ANLATTIGI OLAY COK UZUN BAZEN OLUYO BAZEN OLMUYO
EN BASIT YOLU KAPANMIS FORMATI YARIDA KESILMIS VE ACILMAYAN TELE FORMAT ATMANIN EN BASIT YOLU
PHONEIX DE OPEN PRODUCT DEDIKTEN SONRA FLASHING-FIRMWARE UPDATE ARDINDAN HICBIRSEY SECMEDEN SW RESETE BASINCA COK BASIT SEKILDE TELEFONUN YAZILIMINI BULUYO ATIYO FORMATI
quote:
Orijinalden alıntı: mujdatim
selam bıraz eskı bı konuya cevap olacak ama yardımım dokunursa arkadaslara ne ala
ILK BASTA ARKADASIN ANLATTIGI OLAY COK UZUN BAZEN OLUYO BAZEN OLMUYO
EN BASIT YOLU KAPANMIS FORMATI YARIDA KESILMIS VE ACILMAYAN TELE FORMAT ATMANIN EN BASIT YOLU
PHONEIX DE OPEN PRODUCT DEDIKTEN SONRA FLASHING-FIRMWARE UPDATE ARDINDAN HICBIRSEY SECMEDEN SW RESETE BASINCA COK BASIT SEKILDE TELEFONUN YAZILIMINI BULUYO ATIYO FORMATI
Konu eski olabilir ama sürekli günceldir. ve sanırım sende mesaj yazmış olmak için yazdın bu cevabı anlaşılan. benim anlattığım öyle çok uzun bir mevzu değil. ama yok uzun diyorsan silip senin yazdığını ilk başa koyayım bir istersen. bakalım kaç kişi senin anlattığın gibi yapıpta telefonunu düzeltebilecek yada dilini değiştirebilecek.
en basit yolu demişsin o yolu denemek isterim diyelim bilmediğimide farzedelim bu konuyu elimde phonx var açtım open producte bastım karşıma bir pencere geldi eee napacam şimdi o pencere kapanmadan flashin-firmware açılmadı. neyse ben kapattım o pencereyi actım firmware yi sw resete basacam ama nedense aktif değil. NEDEN acaba ? çok yardımın dokundu sağol telefonum senin sayende ilk günki gibi oldu hala çalışmıyor çünki o uzun dediğin konuda adım adım bu işin nasıl yapıldığı zaten anlatılmıştı ama sen konu uzun demiş kısaltmışsın. mesaj sayına bakınca sana cevap vermek yersiz ama yinede bişiler yazayım dedim.
birde bir oluyor bir olmuyor demişsin ya acaba kaç telefonda denedin de bir oldu bir olmadı. şartlara uyan konuyu adım adım yapan birisinin telefonunu bu yolla kurtarması %99,9 başarılı olacaktır. aksi bi durum olacağını hiç sanmıyorum.
reserved
Dünden beri araştırıyorum sıra phoenix i denemeye geldi. Benim problemim şu ki : bir kaç gün önce 5800 ı v60 a güncelledim. Daha önce de bi güncelleme yapmıştım. Flash hack vs.. hiç işim olmadı.Neyse bu son versiyona güncelleyince telefon ingilizce oldu ve telefonu internetten satış yapan ucuzcu sitelerden birinden aldığımı hatırladım. Meğer telefon italyadan gelmiş. Haliyle dil seçeneği europe. Nemesis ile product key i değiştirmeyi öğrendim ve değiştirdim. Nokia Suit den güncellemeyi yenile dedim. Telefon güncellenirken kapandı açılması gerekirken malum durum ortaya çıktı ve ilk defa başıma geldi.
Pili şarj aletini vs.. herşeyi çıkar tak tekrar dene olmadı.Takma dene yine olmadı. Hard format atmayı denerken parmaklarım uyuştu. Ekranda garip çizgiler beliriyor.30 sn basılı tutuyorum en son ekran kararıyor el filan gelmiyo buluşmuyo tutuşmuyo.Umudumu kesip bırakıyorum tuşları.
Telefonu güncellerken iki diş şarjı vardı. Şarjım bu durumda 1 tam gün gider normalde. Yine de şarj cihazını taktım öyle başlattım. Bu bir problem olabilir mi hard format atamamda? Telefon şarj olmuyor. Ekran açılıyor çizgiler çıkıyor kapanıyor. Sonra tekrar aynı şey.
Jaf ile flashlamayı denedim. Telefonun açma tuşuna basın bilgisayar tanıyacak diyo. Basıyorum ama tanımıyo ?
Ben şu an phonx i denerken tecrübelerini paylaşmak isteyen olursa sevinirim. 2 gündür uğraşıyorum. Please Help me.
SORUN ÇÖZÜLDÜ. Kendim çözdüm ama yine de yazayım ki aynı duruma düşenler faydalansın.
phoenix ile yapmayı denerken dosya indirilmesi yarıda kaldı kapattım bende. Daha sonra tekrar JAF ile yapmayı denedim. Bu seferde bi dosyayı bulamamaktan şikayet etti. Dün yapıyodun telefonu tanımıyodun bugün noldu dedim bilgisayarda dedi ki az önce phoenix kurdun dünkü yüklediğin RM-356 klasörün değişti dedi. Bende sadece o klasörü tekrar cepmod dan indirdiğim cfw ile değiştirdim. Tabi phoenix yüklerken uyarılara uyarak bilgisayara ovi suit de yüklemiştim.Haliyle driverların eksikliği giderilmiş. Daha sonra JAF ile kurdum telefonu. Hem5800 v60 son sürüm hem türkçe hemde ..(gerisini bende bilmiyom CFW nedir ne işe yarar bilmiyom)
2 gün sonunda yetkili servise gitmeden çözüldü gibi duruyor. Şimdi yedekleri geri yükleme zamanı.
Daha önce phoneixle yazılım indirirken yarıda kalma problemi yaşamadım ama demekki öyle bir sorunda çıkıyormuş. ilk konuya biraz daha bilgi eklemesi yapayım bu durumda. cfw leri veya daha önce farklı siteden indirilmiş firmwareleri de atmanın püf noktasını ekleyim konuya.
selam oncelıkle konu ıcın tesekkur ederım, programı yukledım ama telefonumun yazılımını ındırme konusunda sıkıntı yasadım, eger yardımcı olabılırsen cok sevınırım. %22'de takılıp kalıyor, indirmiyor, navifirm ile de denedım ancak o da ındırmıyor :( telefonsuz kaldım :S
N97 MINI RM-555 VERSION 0585088
quote:
Orijinalden alıntı: ssolar
selam oncelıkle konu ıcın tesekkur ederım, programı yukledım ama telefonumun yazılımını ındırme konusunda sıkıntı yasadım, eger yardımcı olabılırsen cok sevınırım. %22'de takılıp kalıyor, indirmiyor, navifirm ile de denedım ancak o da ındırmıyor :( telefonsuz kaldım :S
yokmu yardımcı olabılecek bırı???
Arkdşlar benim telefonum hiç açılmıyor.. sadece ışık var o kadar.. hiç açılmıyor... bu şekilde güncelleme yapabilir miyim?
herşey iyi güzelde usb bağlantısı kuramıyorum bende bir türlü.telefon açılıyo beyaz ekran geliyo kalıyo öyle.denilen herşeyi yapıcamda pc yle bağlantı kuramıyorum usb ile.
quote:
Orijinalden alıntı: darklord_emin herşey iyi güzelde usb bağlantısı kuramıyorum bende bir türlü.telefon açılıyo beyaz ekran geliyo kalıyo öyle.denilen herşeyi yapıcamda pc yle bağlantı kuramıyorum usb ile.
telefonun kapalı olsun ve usb ile pc ye bağlı olsun. anlatılan adımları izle. program telefonu açmanı istediğinde telefonunu aç program telefonu algılayacaktır.algılamazsa bu şekilde bi kaç kez dene tel açılma girişimi gösteriyorsa mutlaka phoneix görecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: unıfb Arkdşlar benim telefonum hiç açılmıyor.. sadece ışık var o kadar.. hiç açılmıyor... bu şekilde güncelleme yapabilir miyim?
bu şekilde güncelleme derken phoneix ile diyorsan eğer evet yapabilirsin. zaten program indirme kısmında nokia nın sitesindeki en son sürümü indirir. yukarda söylediğim gibi ve konuda anlattığım adımları takip edersen telefonunu kurtarabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ssolar
bazı firmware sitelerinde son sürüm fw ler olabiliyor oralardan da indirip phoneix içine atarak işini halledebilirsin. birde pc de kurulu antivirus varsa onu devre dışı bırakıp indirmeyi dene bazen antiivurus yazılımları fw indirmelerinde sorun çıkarabiliyor.
merhaba arkadaşlar dün aynı olay başıma geldi;
6303 classic cepp telefonuna nokia software updaterden güncelleme yapıyodum , güncelleme sırasında bağlantı koptu, ve telefonum kapandı. ne kadar uğraşssam açamadım. arkadaşlarında dediği gibi sadece ekran yanı 5 saniye sonra kapanıyo. sonra bu konuya denk geldim ve phoneix indirdim ve bütün yazanları uyguladım .ama sorun pc nin telefonu görmeyişi tık yok , rm443 yazılımını indirdim ama pc nin telefonu görmeyişi herşeyi yapmamı engelliyo. allahtan nokia software updaterdan güncelleme yapmadan önce bütün rehberi msj ları yedeklemiştim. ((( ŞİMDİ BEN TELEFONUMU SERVİSE VERSEM YEDEKLEDİĞİM DOSYALARIDA TESLİM ETSEM BÜTÜN TELEFONU KURTARIP BÜTÜN DOSYALARI NUMARALARI MESAJLARI GERİ YÜKLEYEBİLİRLERMİ ÇOK ÖNEMLİ )))
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim . burdan yardımcı olursanız çok sevinirim acil telefonsuz kaldım
Hocam No data-package selected (Product Code is empety.... ve neither dp1.0 nor dp2.0 was found for the product or the....
hatalarını alıyorum. Ayrıca güncelleme sonrası kilit kodu isteyen Nokia e71 ile uğraşıyorum ve tatmin edici bir bilgi bulamadım. Yardım edersen sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: radyomadyo
Hocam No data-package selected (Product Code is empety.... ve neither dp1.0 nor dp2.0 was found for the product or the....
hatalarını alıyorum. Ayrıca güncelleme sonrası kilit kodu isteyen Nokia e71 ile uğraşıyorum ve tatmin edici bir bilgi bulamadım. Yardım edersen sevinirim.
Kilit kodu problemini hallettim. Acaip sevindim.. Ama Phoneix hata kodlarını neden veriyor
quote:
Orijinalden alıntı: big G
merhaba arkadaşlar dün aynı olay başıma geldi;
6303 classic cepp telefonuna nokia software updaterden güncelleme yapıyodum , güncelleme sırasında bağlantı koptu, ve telefonum kapandı. ne kadar uğraşssam açamadım. arkadaşlarında dediği gibi sadece ekran yanı 5 saniye sonra kapanıyo. sonra bu konuya denk geldim ve phoneix indirdim ve bütün yazanları uyguladım .ama sorun pc nin telefonu görmeyişi tık yok , rm443 yazılımını indirdim ama pc nin telefonu görmeyişi herşeyi yapmamı engelliyo. allahtan nokia software updaterdan güncelleme yapmadan önce bütün rehberi msj ları yedeklemiştim. ((( ŞİMDİ BEN TELEFONUMU SERVİSE VERSEM YEDEKLEDİĞİM DOSYALARIDA TESLİM ETSEM BÜTÜN TELEFONU KURTARIP BÜTÜN DOSYALARI NUMARALARI MESAJLARI GERİ YÜKLEYEBİLİRLERMİ ÇOK ÖNEMLİ )))
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim . burdan yardımcı olursanız çok sevinirim acil telefonsuz kaldım
aslında telefon açılıyorsa görmesi gerekiyor. telefonu açmadan önce pcye usb kablosu ile bağlı olması gerekiyor. usb ye bağlı olduğunda telefon boot modunda açar ozamanda pc telefonu görür. ama güncelleme sırasında boot kısmında bi sorun olduysa ki düşük bir ihtimal ozaman teli görmeyebilir. bi kaç keç denemende fayda olacaktır. sürekli reset atan bir telefonu 12. denememde tutturabildim oyle kurtardım.
quote:
Orijinalden alıntı: radyomadyo
1. telefonunuza uygun firmwareyi ya indirmediniz ,yanlış indirdiniz veya indirirken bir problem oldu dosyalardan birisi eksik kaldı. 2. phoneix kurmadan once jaf veya daha başka nokia telle ilgili bir program kurdunuz ve bu programı kaldırmadını bu yuzden phoneix dogru olan klasore bakmıyor ve firmwareyi bulmuyor. pc deki telefonla ilgili butun programları silip register temizlemeside yaptıkdan sonra phoneix i kurun ve sonra nokia suiti kurun başka bir program kurmadan öyle deneyin.
ALLAH RAZI OLSUN HALLETTİM 6300 AÇILMAYAN TELEFONUMU
quote:
Orijinalden alıntı: erkanarı
ALLAH RAZI OLSUN HALLETTİM 6300 AÇILMAYAN TELEFONUMU
Sendende Allah razı olsun. Ne mutlu bana yardımcı olabildiysem.