merhaba bende 2 hafta önce babama aldım fakat aletin yazıları maşallah karınca duası gibi
Babam okumakta çok zorluk çekiyor 62 yaş bu fontları büyütmenin bir yolu varmıdır?
kardeş bildiğim kadarıyla fontları büyütemiyosunuz ama fontlarıda değiştiren temalar var onlar büyütebilir ama tavsiye etmem bu tür temeları zira orjinal fontlar yok oluyor sonra sıkıntı olur ben temada bir deneme yaptım iconlar büyüdü ama fontlar küçük kaldı pek hoş olmadı bende vazgeçtim gelelim fontların küçük olmasına ekran çözünürlüğü yüksek olduğu için fontlar küçük gözükür yani kalite alameti bilgisayar ekranının çözünürlülüğünü arttırdığınızda ikon ve yazıların küçülmesi gibi bence sen baban dan o telefonu al ona da başka bir tel al bence....
Selamlar arkadaşlar,
Gelecek ay başında bende Nokia E50 almayı düşünüyorum ancak 1 sorum var...Bu telefonunda VOIP desteği var mı ? Peki wireless özelliği var mı? Yanlış bilmiyorsam E60 da bu özellikler var, bu VOIP olayı nasıl kullanılıyor, ücretlerde bi avantaj sağlıyor mu? Hiç deneyen oldu mu?
Sanırım bu telefonun en büyük rakibi E60 ın ta kendisi :(
quote:
Orjinalden alıntı: Pyros
Selamlar arkadaşlar,
Gelecek ay başında bende Nokia E50 almayı düşünüyorum ancak 1 sorum var...Bu telefonunda VOIP desteği var mı ? Peki wireless özelliği var mı? Yanlış bilmiyorsam E60 da bu özellikler var, bu VOIP olayı nasıl kullanılıyor, ücretlerde bi avantaj sağlıyor mu? Hiç deneyen oldu mu?
Sanırım bu telefonun en büyük rakibi E60 ın ta kendisi :(
arkadaşlar gps konusunda son nokta nokia maalesef gps modülünü türkiyeye getirmiyor nokia türkiye den aldığımız cevap bu yurt dışından getirin dediler ama teknik testek yok dediler bende başka markaları araştırıyorum uyumlu olursa alıp deneyeceğim ....
Arkadaslar; Dun itibariyle nokia e50 aldım. Ilk defa sybian sistemli telefon kullanmaya basladım ve suan ıcın memnunum. Telefonun hızı,gorunusu ve kullanımı cok ıyı.Tek dezavantajı kamerasının cok ıyı olmaması,yani ben daha once samsung d500 kullanıyordum,onun cektıgı resımlerın kalıtesı cok cok daha ıyı idi.Bunun dıında size bi kac sorum olacak;
1) Agile Messenger ı yukledim.Cok ıyı calısıyor.Ama 7 gunluk deneme surumu dıyor.Bunu nasıl full yapıcam?Herhangibir crack ı var mı?
2)Bu telefon da sifresiz tus kıldı ozellıgı nasıl oluyor?
3)Mail ayarlarını yapamaıyorum. ttnet ve hotmail e-postam olarak kurdum. ama bir turlu baglanamıyor.Ayarlarını detaylı bılen bı arkadas acıklarsa sevınırım.
4)Bunun ıcınde word,excel gıbı dosya turlerıne bakmamızı saglayan programalrda var.Pekı telefonda, bu dosyalar ıcınde degısıklık yapabılırmsıyız?Ben yapamadım.Bunun ıcın ayrı bır program mı var?
5) Gelen sms lerden bazılarını sım kartımda saklamak ısıtıyorum.Sms leri, sim kart a nasıl gonderebılıyoruz?
Arkadaslar; Dun itibariyle nokia e50 aldım. Ilk defa sybian sistemli telefon kullanmaya basladım ve suan ıcın memnunum. Telefonun hızı,gorunusu ve kullanımı cok ıyı.Tek dezavantajı kamerasının cok ıyı olmaması,yani ben daha once samsung d500 kullanıyordum,onun cektıgı resımlerın kalıtesı cok cok daha ıyı idi.Bunun dıında size bi kac sorum olacak;
1) Agile Messenger ı yukledim.Cok ıyı calısıyor.Ama 7 gunluk deneme surumu dıyor.Bunu nasıl full yapıcam?Herhangibir crack ı var mı?
3)Mail ayarlarını yapamaıyorum. ttnet ve hotmail e-postam olarak kurdum. ama bir turlu baglanamıyor.Ayarlarını detaylı bılen bı arkadas acıklarsa sevınırım.
4)Bunun ıcınde word,excel gıbı dosya turlerıne bakmamızı saglayan programalrda var.Pekı telefonda, bu dosyalar ıcınde degısıklık yapabılırmsıyız?Ben yapamadım.Bunun ıcın ayrı bır program mı var?
5) Gelen sms lerden bazılarını sım kartımda saklamak ısıtıyorum.Sms leri, sim kart a nasıl gonderebılıyoruz?
kardeş öncelikle hayırlı olsun iyibir seçim yapmışsın sorularına gelince ben bildiklerime cevap vereyim;
1-şimdi buna cevap ve link verirsek cezalandırılabiliriz bunun için interneti full bir araştırın ayrıca bizim forumda symbian os 9.1 ciler topiğine bakın E50 0s 9.1 olduğu için bu ve diğer proları burada bulabilirsiniz işte linkhttp://forum.donanimhaber.com/m_6997867/tm.htm 2-Symbianlı telefonlara tuşkilidi sonradan program olarak atılır auto lock keypadlock gibi prolar var çoğu ücretsiz onuda yukarıdaki linkte bulabilirsiniz... 3-normalda bir sorun olmaması lazım mutlaka bir şeyi gözden kaçırmışsındır özellikle bağlantı ayarlarına dikkat et mutlaka olur olmazsa nokia .com.tr den e50 sayfasından bir bak 4-symbianlı telefonlardaki office proları ile sadece office dosyalarına bakabilirsiniz değişiklik ekleme veya çıkarma gibi işlemler yapılamaz 5-bu tür tellerde sms ler ya tel hafızasına kayd edilir yada hafıza kartına sim karta kayd olmaz ama hafıza kartına kayd ettiğiniz mesajları nokia pc suite ile bilgisayarada yedekleyebilirsiniz.
ayrıca bizim başlıkta çeşitli sitelerin linkleri var çoğu yabancı az bir ingilizce ile oralardan çok bilgi pro tema oyun vs temin edebilirsiniz...hadi kolay gelsin
mrb arkadaşlar. ben E50 yi bir haftadır kullanıyorum. elefon gerçekten çok kullanışlı. ownskin.com adresinden kendi temalarınızı yapabilirsiniz. benim en hoşuma giden özelliği telefonu uzaktan bir sms ile kilitleyebiliyorsunuz.
geçen hafta evime hırsız girdi. telefonumu çaldı. 3230 kullanıyordum. telefonumdan çok memnundum. arkasından bayağı üzüldüm. şimdi e50 kullanıyorum. belki 3230 a ihanet etmiş olacağım ama bu telefon mükemmel. her işte bir hayır vardır derler. bu hırsızlık olayı beni e 50 ile tanıştırdı...
quote:
Orjinalden alıntı: sakbudak
arkadaşlar 1 haftadır e50 kullanıyorum. şiddetle tavsiye ederim. öyle güzel özellikleri var ki.. mesela başka bir telefondan gödereceğiniz önceden belirlenmiş bir sms ile telefonu kilitleyebiliyorsunuz.
arkadaşlar bir resim ekleyecek yokmu(e50den)
şimdi bana güleceksiniz ama foruma resim eklemeyi bilmiyorum anlatırsanız kodak z740 makinamla E50 resimleri çekip foruma eklyeyim
www.imageshack.us
bu addresten resimleri upload ediceksin dostum.
detay istersen yine anlatıyım...
quote:
Orjinalden alıntı: komplocu
şimdi bana güleceksiniz ama foruma resim eklemeyi bilmiyorum anlatırsanız kodak z740 makinamla E50 resimleri çekip foruma eklyeyim
imageshack.us'dan upload edip link verebilirmisiniz
atabey052 kardeş; şu uzaktan mesajla kitleme olayı baya ilginç, acaba nasıl yapıldığını da açıklayabilirsin.
uzaktan kilitleme için güvenlik ayarlarından uzak kilide izin ver özelliğini aktif hale getirip uzak kilit mesajı tanımlıyosun...mesela "kilitlen" diye bi mesaj tanımladın......soora başka bi cepten E50 ye "kilitlen" diye bi mesaj attığın zaman cihaz aniden kilitleniyo...açman için ise kilit kodunu girmen gerekiyo....arkadaşım telefonu kurcalarken bizzat denedeim, adam nooldu yaa bu telefona dedi.....güzel bişi özellik yane
quote:
Orjinalden alıntı: aadnan
atabey052 kardeş; şu uzaktan mesajla kitleme olayı baya ilginç, acaba nasıl yapıldığını da açıklayabilirsin.
yaa arkadaşlar forumdan bikaç tane s60 3rd tema indirdim ama pc suite ile telefona atamıyom....yükleniyo diyo, biraz bekliyo ondan sonra çat diye "yüklenemiyor !" uyaarısı çıkıyo....uyuz oldum yaaaaa........program, mp3 felan yükleyebiliyorum ama.....işin ilginç yanı temaları daha önceden yüklemiştim sonra hafıza kartını formatladım...bi dahaa da yükleyemiyorum.....sıyırmak üzereyim .....var mı şu garibe bi yardım edicek arkadaş....
ıstanbulda en ucuza nerden alırm bıde hala hafıza kartı verıyolarmı bılen varmı not: kredı kartıyla alcam pesın fıyatına taksıtle