Şimdi Ara

Nokia ismi yine mi satılıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanım ve yazılım mühendisliğinde Nokia ve Blackberry tartışmasız sektörün abileri, uzun bir döneme ilham vermiş nadir firmalar...

Nokia, güncel os lara yenilik tarafında rekabet edemedi, Androide adapte olabilir ve kaldığı yerden devam edebilirdi kendine has stiliyle, Blackberry bu yanlışı yapmadı ve ürünlerini Androide port etmeye başladı iyide yaptı, Nokia yı kaybettik umarım BB kaybetmeyiz...

• İstilacı gibi Nokia'nın üstüne konup, bütün kaynaklarını sömürdü, şimdi işi bittiğine göre kurtulmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Lumia bölümünün kapatılacağı iddiaları Surface Phone'un geleceğini düşündürüyor lakin ikisi arasında seçim yapması gerekiyor Microsoft'un. Her halükarda bir kullanıcılar karlıyız.

Nokia kendi hatalarından dolayı battı, kimse şimdi Microsoft, o, bu demesin. Alıp başka şirketin adamını, kendi şirketine CEO yaparsan, böyle içten içten bitirirler. Ha Microsoft'a satılmasaydı eğer, o iPhone killer diye geçen rezistif ekranlı XpressMusic serisiyle mi elindeki pazar payını tutacaktı ? Güldürmeyin :) En büyük hataları MeeGo'yu bırakmalarıydı, markanın satılması veya Windows'a geçmeleri değil.
  • Nokia'nın sadece mobil bölümü isim kullanım hakkı ile beraber Microsoft'a satıldı, yani Microsoft'un ana ismi satması söz konusu bile olamaz. Asıl Nokia uzun süredir 5G hakkında çalışmalar yapıyor Alcatel'i satın aldı falan filan Microsoft'un aldığı şey sadece kürdan çöpü gibi bir şey.

Ha şöyle bir durum olabilir Finli Nokia telefon üretimi için isim hakkını bu sefer Foxconn'a kiralayabilir, öyle bir olay olursa da Nokia mobil tarafta küllerinden doğar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 15 Mayıs 2016; 15:41:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Oğlu Şaban

Nokianın sadece mobil bölümü isim kullanım hakkı ile beraber Microsofta satıldı, yani Microsoftun ana ismi satması söz konusu bile olamaz. Asıl Nokia uzun süredir 5G hakkında çalışmalar yapıyor Alcateli satın aldı falan filan Microsoftun aldığı şey sadece kürdan çöpü gibi bir şey. Ha şöyle bir durum olabilir Finli Nokia telefon üretimi için isim hakkını bu sefer Foxconna kiralayabilir, öyle bir olay olursa da Nokia mobil tarafta küllerinden doğar.

Yorum harbi yapanın asının hakkını vermiş. "Finli Nokia telefon üretimi için isim hakkını bu sefer Foxconna kiralayabilir, öyle bir olay olursa da Nokia mobil tarafta küllerinden doğar." Sadece isim Nokia olacak, tasarım pazarlama vs her işi Foxconn yapacak sonrada Nokia küllerinden doğmuş olacak diyor :))

• ekşide bir yazı okumuştum bu konu ile alakalı, yazıda symbian ın şu an ki wp payından daha büyük paya sahip olduğunu falan yazmıştı.. yani düşünün nokia hiç wp olayına girmese şu an büyük ihtimalle daha büyük bir paya sahip olacaktı. androidle birlikte durumu düşünemiyorum bile. yani olacak şey değil resmen microsoft markayı bitirdi.
  • Ne Nokia'ymış arkadaş sata sata bitiremediler.
  • Forumdaki N8 grubu bile kurtaramadı bunları...

Sene 2011-2012 civarı sanırsam N8'in S2'den iyi olduğunu iddia ediyordu bu güruh.

Bak bizim fm transmitter'ımız var falan bitmedilerdi...

• Bizim Turk markalardan biri alsin al sana hazir global taninan bir marka tabi bizde faxconn gibi para verecek godaman varsa

• Kapital ekonomi markalardan ibaret. Çoğu zaman insanlar üstündeki ada bakıp ürün satın alıyor. İnanılmaz gerçekten. Markalaşma çok önemli. İnsan sevdiği markadan canı da yansa yine de alıyor. Nasıl iş anlamadım. En güvenilir telefon markası da Nokia bana göre. Bütün dünyada öyle. Üzerinde tuşları olan sadece telefon yapsın Nokia yine satar. Ama akıllı telefon başka bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

Ne Nokiaymış arkadaş, bi bitmedi be.

Bütün hısım akrabayı doyurdular hala yetmedi.

• Bir de durum için üzücü diyor haber yazarı. Bu kadar duygusal olduğunu bilmiyordum. İnsan 3 milyar dolar için ağlar mı? Gitti aslan gibi Nokia 3 milyara.

• Nokia ismi yine mi satılıyor?
  • sata sata bitiremediler nokiayı, ne büyük firma ise

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vala hakkaten üzülüyorum... Lumia serisi ziyan oluyordu wp direkt elden çıkartacak yani...

640xl almayı dusunuyordum. 1 sene daha 525 ile beklerim o zaman..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişata gore yeni wp alınmaz. Lumia nokia iken daha çok yazılım desteği vardı. Yazılım firması microsoft her ne hikmetse wp na yeterince yazılım desteği vermiyor.

• zamanında o microsoftun truva atı başa geçmeseydi meego ile gümbür gümbür geliyodu adamlar... belkide androidi piyasadan silmiş olurlardı şu yıla kadar. yine mikrosoft, yine felaket... batarsın inşallah microsoft. windows 10 sonun olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

quote:

Orijinalden alıntı: Şaban Oğlu Şaban

Nokianın sadece mobil bölümü isim kullanım hakkı ile beraber Microsofta satıldı, yani Microsoftun ana ismi satması söz konusu bile olamaz. Asıl Nokia uzun süredir 5G hakkında çalışmalar yapıyor Alcateli satın aldı falan filan Microsoftun aldığı şey sadece kürdan çöpü gibi bir şey. Ha şöyle bir durum olabilir Finli Nokia telefon üretimi için isim hakkını bu sefer Foxconna kiralayabilir, öyle bir olay olursa da Nokia mobil tarafta küllerinden doğar.

Yorum harbi yapanın asının hakkını vermiş. "Finli Nokia telefon üretimi için isim hakkını bu sefer Foxconna kiralayabilir, öyle bir olay olursa da Nokia mobil tarafta küllerinden doğar." Sadece isim Nokia olacak, tasarım pazarlama vs her işi Foxconn yapacak sonrada Nokia küllerinden doğmuş olacak diyor :))

Nokia'nın telefon üretecek fabrikası var da biz mi bilmiyoruz? Adamlar 2 yıl önce tablet yaptı onu bile Foxconn'a ürettirdiler kapış kapış gitti, aynı şeyin telefonda olduğunu düşünsene?

• Microsoft mobile bölümünün rezilliği zaten, bölümün başındaki adamın iphone kullanmasından beri net bir şekilde belli.

Güzelim Lumia 735'imi çöp etti firma.

Hayır sen ki milyarlarca bilgisayar o karmaşık işletim sistemini yapan firmasın, bu dandik mobile işletim sistemini yıllardır nasıl adam edemedin?

Microsoft cep telefonlarına işletim sistemi geliştirmeseydi, Win XP yi ya da Win 98 i port edip lumia'yı satsaydı, bu kadar eleştiri almazdı NET!

Bir firma düşünün ki

16 yıldır pocket pc lere işletim sistemi üretsin, ve 16 yıllık birikimi yokmuşçasına berbat bir mobile işletim sistemi oluştursun.

Ve gene bir firma düşünün ki DOS işletim sisteminde çalışan yazılımı Windows 10 da bile çalışacak seviyede geriye doğru %100 uyumluluğu önemseyen bir firma olsun, ancak 16 yıllık mobile işletim sistemleri arasında uygulama uyumluluğu rezalet olsun.

Bu microsoft tamamiyle şuursuz işler yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 15 Mayıs 2016; 21:31:59 >

• Hep söyledim tekrar söylüyorum, Lumia etiketli tüm modeller 950'de dahil SurfacePhone'ların çıkışıyla tarihe karışacak. Microsoft elini eteğini çekecek bu modellerden.. Paranızı alın teriyle kazanıyorsanız, sakın kazandığınız parayı bu modellere yatırmayın, 1 yıl içerisinde inanılmaz pişman olabilirsiniz. SurfacePhone'lar belki daha iyi telefonlar olabilir, onları bekleyebilirsiniz gerçi yanardöner Microsoft'a günahımı bile vermem ya tercih sizin..

Nokia konusuna gelirsek, bu konuda hep Ms'yi suçlamaya gerek yok. MS bir keriz arıyordu bunu Finlandiyada buldu ve değerlendirdi. Ticari kurnazlık yaptı, Nokia ne kadar başarılı olursa olsun yaptığı kerizlikle tarihe geçmiştir benim gözümde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 15 Mayıs 2016; 21:23:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranas

Her nokia ismi geçişinde nokia nın şaşalı yıllarını hatırlayanların içini bir hüzün kaplar. çünkü nokia akılsız telefon döneminde kullanıcıya en sorunsuz kullanımı sunup en iyi deneyimi yaşatıyordu. hatta o kadar iyi cihazlar yapıyordu ki nokiadan şaşmıycan abi deyimi milletimizin dilinde bir atasözüne dönüşmüştü. nokia güncel yazılıma yani androide geçseydi android dünyasının en stabil telefonlarını yapardı bundan herkes emindir sanırım. uzun lafın kısası nokia, kimimizin çocukluğuna, kimimizin gençlik yıllarına damga vurmuş, anılarımızda yer edinmiş bir marka. umarım sahalara döner ve kaliteli ürünler sunarak bizleri sevindirir.

Nokia ne zaman iyi bir donanım koydu söyler misin? Şimdi yaşasaydı ve androide geçseydi hala arm 11 işlemci ve 256mb ram koyardı emin ol. Symbian şimdiki tüm işletim sistemlerini gömerdi ama donanım koymadılar kasa kasa bitti gitti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.