Şimdi Ara

Nokia Lumia 820 Ekran Kırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
38.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 110 TL süper fiyat hocam düşünmeden yaptır.kalitesiz olduğundan dolayı ucuz olduğunu sanmıyorum.Nokia'nın en iyi yanı sağlam telefon çıkarması

bu arada ekran kırılır ve çizilir her telefon için böyledir.Fakat bazı telefonlar çok hassas oluyor.Lumia 920 bu konuda en iyisi benim gördüklerimin arasında
  • @muco555555

İster 1 ister 3 metre olsun, sonuçta +400tl verilen telefonun camı kırılıyor mu? evet. camı az kırılmış çok kırılmış diye tamir ücreti değişmiyor, panel kaç paraysa onu istiyorlar. İki telefon da kırılıyorsa 920 bundan daha az etkileniyorsa bence +400 lira farkı haketmiyor, 400 lira az bir para değil. Kaldı ki 920'nin arka kapağı kırılsa ne yapacaksınız? 820'deki gibi değişim sözkonusu bile değil. Bence 920'nin tek üstün olan artı yönü kamerasıdır o da kişinin ihtiyacına göre değişir sonuçta 820'nin de kamerası iphone 5 ayarında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Arkadaşlar gorilla glass falan hikaye hepsi çiziliyor çizilmeyen cam dünya üzerinde yalnızca Safir Kristal camdır. Bu da pahalı bir hammadde olmasından ötürü genellikle saatlerde kullanılırlar ufak ekran oldukları için yinede yüksek fiyatlardan satılırlar.
    Bir telefona Safir Kristal Cam koysalar işte o zaman gerçekten çizilmez derim

nano teknolojiyle üretilen kaplama camlar var fakat bildiğim kadarıyla seri üretimde değiller. nano teknolojide, atom ve moleküler boyutta işleme yapılır, ne çizilir ne toz barındırır ne su işler ne de kırılır. 2020'lerden sonra hayatımıza 3. nesil nano teknolojik ürünlerin gireceği söylentisi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Arkadaşlar gorilla glass falan hikaye hepsi çiziliyor çizilmeyen cam dünya üzerinde yalnızca Safir Kristal camdır. Bu da pahalı bir hammadde olmasından ötürü genellikle saatlerde kullanılırlar ufak ekran oldukları için yinede yüksek fiyatlardan satılırlar.

nano teknolojiyle üretilen kaplama camlar var fakat bildiğim kadarıyla seri üretimde değiller. nano teknolojide, atom ve moleküler boyutta işleme yapılır, ne çizilir ne toz barındırır ne su işler ne de kırılır. 2020'lerden sonra hayatımıza 3. nesil nano teknolojik ürünlerin gireceği söylentisi var.

Hocam ben bugün için söyledim. Bugünün standartlarında safir kristal camdan ötesi yok çizilmeme konusunda. Yarın ne olur kimse bilemez tabi...

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben bugün için söyledim. Bugünün standartlarında safir kristal camdan ötesi yok çizilmeme konusunda. Yarın ne olur kimse bilemez tabi...

aynen bilinen en sert madde kristallerdir zaten :) doğal olarak oluşur, nano teknolojide ise nasıl dikiş dikersin, sana kapalı düz bir yüzey gibi görünür, fakat mikroskopla veya çok yakından baktığında aradaki boşlukları farkedersin. işte nano teknolojideki üretim, atom ve moleküler boyutta işlemeyle oluyor, kristalden daha sert ve madde geçirmez ürünler yapılabiliyor. işte o zaman aldığımız telefonlar deformasyona uğramicak, kırılmicak çizilmicek eskimicek :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen bilinen en sert madde kristallerdir zaten :) doğal olarak oluşur, nano teknolojide ise nasıl dikiş dikersin, sana kapalı düz bir yüzey gibi görünür, fakat mikroskopla veya çok yakından baktığında aradaki boşlukları farkedersin. işte nano teknolojideki üretim, atom ve moleküler boyutta işlemeyle oluyor, kristalden daha sert ve madde geçirmez ürünler yapılabiliyor. işte o zaman aldığımız telefonlar deformasyona uğramicak, kırılmicak çizilmicek eskimicek :)

o günleri görebilecek miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodrap

quote:

quote:

quote:

quote:

o günleri görebilecek miyiz?

Yani 3. nesil ürünler için 2020 gibi bir tarih veriliyordu ama yanlış anlaşılmasın burda konu sadece telefon değil. Öncelik giyimde olucak sanırım. buarada hali hazırda bir çok nano ürün mevcut, mesela bu nano sprey var

http://www.nanoteknoloji.tv/?File=MjAxMjAzMDctMDE1MC1raXJ0dXRtYXlhbmF5YWtrYWJpbGFyLmZsdg==&id=109

• müthiş cidden inşallah görürüz bizde.
  • quote:

müthiş cidden inşallah görürüz bizde.

bu video daha çok hoşuna gidebilir

• quote:

quote:

müthiş cidden inşallah görürüz bizde.

bu video daha çok hoşuna gidebilir

bu video en bombasıdır :) arabalar su sıçrattığında artık küfür etmek yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

Yaklaşık 1 ay önce 1 metreden 920 yi düşürdüm asfaltta iki üç kere yerde sekti, bir tek köşesi ezildi. İllaki Gorilla Glass çizilmez diye birşey yok ama bu kadar itip kakmakta doğru değil.

Hocam arkadaslar 820 yi goklere cıkarıp 920 yi 400 tl ye alanlar salak demeye getiriyo her sey aynı hatta 820 çok daha iyi diyorlar ne diyelim dedikleri gibi olsun biz 400 tl yi bosuna vermişiz hiç fark yok hatta daha iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

quote:

Yaklaşık 1 ay önce 1 metreden 920 yi düşürdüm asfaltta iki üç kere yerde sekti, bir tek köşesi ezildi. İllaki Gorilla Glass çizilmez diye birşey yok ama bu kadar itip kakmakta doğru değil.

Hocam arkadaslar 820 yi goklere cıkarıp 920 yi 400 tl ye alanlar salak demeye getiriyo her sey aynı hatta 820 çok daha iyi diyorlar ne diyelim dedikleri gibi olsun biz 400 tl yi bosuna vermişiz hiç fark yok hatta daha iyi.

820 çok daha iyi demiyorum. Kamera harici eşit telefonlar olduğunu söylüyorum. Bana göre 4.3 inç bile büyük bir ekranken sana ve başkalarına göre yetersiz geliyor olabilir. Bana göre 820 bin kamerası tatmin ediciyken size göre tatmin edici olmayabilir. Hatta biliyor musun bir telefona bu kadar para verecekken acaba gorilla glass ı olan 920 yi almayı düşündüm ama ağır ve kaba bir telefon olması fikrimden vazgeçirdi. 2 kuzenimle bir pazar akşamı taksimde bir kvk ya yürüyerek gittik ordaki tüm telefonları inceledik 920 almak için gittik, 820 yi görünce hepimizin kararı değişti. Kaldı ki gorilla glass olayını kaliteli bir ekran koruyucuyla da çözebiliyorsun. Aynı işlemcisi rami, arttırılabilir hafıza seçeneği, değişken kapağı, şık ve ele oturan tasarımı ve hafifliği 820 yi seçmeme etken oldu. 820 yi bile tek elle zor kullanıyorken 920 yi tek elle sık sık düşürürdüm heralde. Kısacası iki telefonu aynı fiyata sunsalar dahi tercihim 820 olurdu bu benim düşüncem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

quote:

820 çok daha iyi demiyorum. Kamera harici eşit telefonlar olduğunu söylüyorum. Bana göre 4.3 inç bile büyük bir ekranken sana ve başkalarına göre yetersiz geliyor olabilir. Bana göre 820 bin kamerası tatmin ediciyken size göre tatmin edici olmayabilir. Hatta biliyor musun bir telefona bu kadar para verecekken acaba gorilla glass ı olan 920 yi almayı düşündüm ama ağır ve kaba bir telefon olması fikrimden vazgeçirdi. 2 kuzenimle bir pazar akşamı taksimde bir kvk ya yürüyerek gittik ordaki tüm telefonları inceledik 920 almak için gittik, 820 yi görünce hepimizin kararı değişti. Kaldı ki gorilla glass olayını kaliteli bir ekran koruyucuyla da çözebiliyorsun. Aynı işlemcisi rami, arttırılabilir hafıza seçeneği, değişken kapağı, şık ve ele oturan tasarımı ve hafifliği 820 yi seçmeme etken oldu. 820 yi bile tek elle zor kullanıyorken 920 yi tek elle sık sık düşürürdüm heralde. Kısacası iki telefonu aynı fiyata sunsalar dahi tercihim 820 olurdu bu benim düşüncem.

+1

• quote:

Açıkçası, eğer 820de aynı çözünürlük olsa düşünürdüm ekran kalitesi tatmin edici ise, benim için kameranın önemi yok.

İşte bu da beni düşündürüyordu ama iki telefonu da uzun süre yanyana inceledikten sonra çözünürlük konusunda fark göremeyince önemsemedim. Bana inanmak zorunda değil kimse gidip inceleyin demek istediğimi anlicaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: OLCAYYY

Servis şimdi aradı beni. 110 tl istedi :) kötünün iyisi. Sevindim valla ne diyeyim.

kötünün iyisi ne ya. bedava deseymiş bu kadar olurmuş. hd2 nin ekranına hala 180 civarı istiyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

Açıkçası, eğer 820de aynı çözünürlük olsa düşünürdüm ekran kalitesi tatmin edici ise, benim için kameranın önemi yok.

İşte bu da beni düşündürüyordu ama iki telefonu da uzun süre yanyana inceledikten sonra çözünürlük konusunda fark göremeyince önemsemedim. Bana inanmak zorunda değil kimse gidip inceleyin demek istediğimi anlicaksın.

İnanıp inanmama meselesi değil, aradaki fark belki düşündüğüm kadar rahatsız edici olmayacaktı ama bariz fark vardır sanırım.

920 yi seçtiğim için pişman değilim, 820 yi görmedim specler üzerinden konuşmak gerekirse, aradaki farka bence değer ama değmez diyene de birşey diyemem. Yarında bir 620 gelecek bakalım o nasıl.

Kullandığımız ekranlar zaten verilen çözünürlüğe göre ufak. Mesela geçen günlerde telefon ekranından bir screen alıp forumda paylaştık resmi bir uygulamayı göstermek için. 800x480 çözünürlüklü screenshotın 1920x1080 led monitörümde kapladığı alan telefonun ekranının 2 katından fazla bir alandı. Burdan bu çözünürlüğün bile bu ekranda ne kadar net bir görüntü gösterebildiğinin kanıtı. Ne kadar yakından dikkatle bakarsanız bakın bu farkı anlayamazsınız bu veriler sadece kağıt üstünde kalır. L920 ekranı bile l820 çözünürlüğüyle sırıtmaz. Afedersin ama bence bunlar markalar arası sidik yarıştırma hamleleri. 4.3inç bir ekran için bu çözünürlük fazlasıyla yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 13 Şubat 2013; 23:26:34 >

• quote:

Servis şimdi aradı beni. 110 tl istedi :) kötünün iyisi. Sevindim valla ne diyeyim.

Geçmiş olsun, 110 TL uygun bence de. Ben Note 2 kullanıyorum.
  • Arkadaşlar telefonu aldım 1 hafta kullandım görüntü ve dokunmatik olarak herşey normal fakat diğer sorunlar çıktı. 2 haftalık cihaz olması sebebiyle teleservice e değişim talebi ile geri verdim. Bulmuş olduğum sorunlar şunlardır

1-batarya bir anda düşebiliyor. yüzde 80 den 60 a, yüzde 50 den 35 e bir anda düşebiliyor.

2- Telefon kendi kendine kapanıyor ve açılmıyor. Ne zaman arka kapağı açıp pili sök tak yapınca o zaman düzeliyor. Bu kapanma kullanırken olduğu gibi gece bırakıp sabah almak istediğinde de kendiliğinden kapanmış oluyor.

3- lumia ile karşı tarafla görüşürken sizin sesiniz boğuk gidiyor. Yada şöyle anlatayım. Karşımda konuştuğum kişi lumia ise sesi robot gibi parazitli ve boğuk geliyor.

Tüm bu sıkıntılar neticesinde yeni ürün talep ettim, onlarda kayıt açtılar bakalım ne olacak.

Zaten dün okuduğum microsoft un haberinde telefon piyasasında ne yazık ki çuvalladık gibi bir özeleştiri haberi de okuyunca moralim hepten bozuldu. Nokia galiba lumia ile de başaramadı.

• quote:

Arkadaşlar telefonu aldım 1 hafta kullandım görüntü ve dokunmatik olarak herşey normal fakat diğer sorunlar çıktı. 2 haftalık cihaz olması sebebiyle teleservice e değişim talebi ile geri verdim. Bulmuş olduğum sorunlar şunlardır

1-batarya bir anda düşebiliyor. yüzde 80 den 60 a, yüzde 50 den 35 e bir anda düşebiliyor.

2- Telefon kendi kendine kapanıyor ve açılmıyor. Ne zaman arka kapağı açıp pili sök tak yapınca o zaman düzeliyor. Bu kapanma kullanırken olduğu gibi gece bırakıp sabah almak istediğinde de kendiliğinden kapanmış oluyor.

3- lumia ile karşı tarafla görüşürken sizin sesiniz boğuk gidiyor. Yada şöyle anlatayım. Karşımda konuştuğum kişi lumia ise sesi robot gibi parazitli ve boğuk geliyor.

Tüm bu sıkıntılar neticesinde yeni ürün talep ettim, onlarda kayıt açtılar bakalım ne olacak.

Zaten dün okuduğum microsoft un haberinde telefon piyasasında ne yazık ki çuvalladık gibi bir özeleştiri haberi de okuyunca moralim hepten bozuldu. Nokia galiba lumia ile de başaramadı.

Umarım sorununuz çözülür, para iadesi talep edebiliyor musunuz ? Değişim olursa peki ?

• gelecekse mala gelsin hiç üzülmeye değmez 110 tl çok bir fiyat değil üstelik...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.