Şimdi Ara

Nokia Lumia serisinden hangi telefon seçilmeli neden ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
13.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lumia 920'nin Facebook ve Twitter deneyimleri ne durumda acaba kullanıcılar olarak bildirir misiniz? Yani Paylaşımlar, resim video yükleme vs. Benim için en önemlisi Sosyal medya deneyimi çünkü ve ciddi olarak iOS platformundan sıkılmaya başladım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Lumia 920'nin Facebook ve Twitter deneyimleri ne durumda acaba kullanıcılar olarak bildirir misiniz? Yani Paylaşımlar, resim video yükleme vs. Benim için en önemlisi Sosyal medya deneyimi çünkü ve ciddi olarak iOS platformundan sıkılmaya başladım...

Facebook gibi sosyal ağlar mukkemel çalışan tek sistem on numara denemelisin...
    Hotmail skype face whats app Full acık arkadaşlar hep acıkmı internetin diyorlar anla hiç bağlantım kopmuyor edge de bile çok hızlı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşime ve kendime lumia 620 almak istiyorum. Ancak mevcut samsung galaxy note 2 cihazimda çok rahat google print üzerinden çıktı alabiliyordum. Acaba lumia serilerinde çıktı alınabiliyor mu?

Nokia maps uygulaması yeterli mi? Şehir içinde adres arayip gitmem gerektiğinden harita uygulamasi önemli. .

• Lumıa 920 cihazıma daha çok ilgi duymamı sağladınız arkadaşlar 😆 bunlar ne güzel yorumlar bundan sonra ne tür lumıa çıkarsa alıcam fanboy olduk ya hahaaa haa

• palaxdine22 kullanıcısına yanıt
    Bende hangisini alıcağım konusunda çok karasızım ya önce 720 istiyodum ama bi arkadaşım 625 al hem daha uygun hem onunda ekranı 720 kadar falan dedi kafam karıştı. Ben çok oyun falan oynamam işte whatsapp skype falan yeter bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: o2df8

Bende hangisini alıcağım konusunda çok karasızım ya önce 720 istiyodum ama bi arkadaşım 625 al hem daha uygun hem onunda ekranı 720 kadar falan dedi kafam karıştı. Ben çok oyun falan oynamam işte whatsapp skype falan yeter bana

625 in ekrani 4.7" 720 4.3", donanim olarak ayni sayilirlar.batarya suresi acisindan 720 her turlu ustundur.ben 720 kullaniyorun tavsiye de ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: frksylyc

quote:

Orijinalden alıntı: o2df8

625 in ekrani 4.7" 720 4.3", donanim olarak ayni sayilirlar.batarya suresi acisindan 720 her turlu ustundur.ben 720 kullaniyorun tavsiye de ederim.

Ya o kadar çok lumia seçeneği varki kararsız kaldım ama 720 diğerlerine göre daha şık tabikide bi arkadaşım 625i daha çok önerdi ve başka hiç bi arkadaşımda da lumia yok :/
  • o2df8 O kullanıcısına yanıt
    1520 yada 1320 yi beklerin derim 1320 1520nin uygun fiyatlı modeli olacak. 720 625 ikisinden biri derseniz ikisinide bi alın bakın boyut olarak hangisi hoşunuza giderse onu tercih edin
  • Merhaba Arkadaşlar,

Şu anki piyasaya bakıyorum Lumia serisinden bazılar çok uygun fiyatlara satılıyor. Hatta sıfırları bile çok uygun. Fiyat-Fayda ilişkisi düşünülerek kesinlikle Lumia alacağım. Size danışmak istediğim konu ise, 630 8.1 Bios güncellemesi ile gelmiş. Diğer telefonlarda 8.0 var ve sonradan güncelleme gerekiyor. Bu bir sıkıntı yaratır mı?

Bir de hangi Lumia ne zaman üretildi bu listeyi nerden bulabilirim ?
  • kredno K kullanıcısına yanıt
    Gsmarenadan hangisi ne zaman uretildi bakabilirsin. Bu arada 630 u çalıştığım mağazada inceledim pek tavsiye edeceğim bir model değil. Onun yerine ihtiyacına göre fiyatı düşen 1320 920 820 720 625 ve 525 den birini alabilirsin. Yeni çıkacak 535 i beklemektede buyuk fayda var acil değilse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZQ

Gsmarenadan hangisi ne zaman uretildi bakabilirsin. Bu arada 630 u çalıştığım mağazada inceledim pek tavsiye edeceğim bir model değil. Onun yerine ihtiyacına göre fiyatı düşen 1320 920 820 720 625 ve 525 den birini alabilirsin. Yeni çıkacak 535 i beklemektede buyuk fayda var acil değilse.
    Teşekkür ederim, aslında Lumia 925 almaya karar verdim ama 630'u sormamın sebebi direk 8.1 güncellemesi ile gelmesi. 925 alıp 8.0 dan 8.1' güncellediğimde aynı sonucu alabilecek miyim diye bir kaygım var.

Söylediklerinize de aynen katılıyorum. 630 yerine fiyat-fayda düşünürsek 520 zaten efsane çok daha iyi bir telefon. 625 ikisinden de iyi 4.7 inch ekran ve 1.2 GHZ işlemci.

Lumia 925 ile ilgili bildiğiniz kronik bir sorun varsa yazabilir misiniz?

Teşekkürler...

Forumda çokça arkadaş ısınma sorunundan bahsediyordu. Pil ömründen de şikayet eden çok var. Ancak benim için en buyuk eksisi 16gb olması. Sizin önceliğiniz nedir ? Benim 1320 nin başına bir şey gelse değişik model denemek için bütçeme de bağlı olarak 525 820 920 den birini alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZQ -- 13 Aralık 2014; 2:52:39 >
  • quote:

Forumda çokça arkadaş ısınma sorunundan bahsediyordu. Pil ömründen de şikayet eden çok var. Ancak benim için en buyuk eksisi 16gb olması. Sizin önceliğiniz nedir ? Benim 1320 nin başına bir şey gelse değişik model denemek için bütçeme de bağlı olarak 525 820 920 den birini alırdım.

Benim önceliklerim % 80 Navigasyon olduğu için, kesinlikle Nokia ve kesinlikle Windows. Oyunlarla işim olmaz, internet için zaten laptop, imac ve vodafone 3G kullanıyorum. Android'den kullandığım tabletler nedeniyle nefret ettim. 2 tane çöp tabletim var. Sadece görüntülü konuşma yapabileceğim bir kamera bile olsa yeter ama 925 de fazlası var ki bu telefonu da 920 nin gelişmiş versiyonu diye istedim.

625 bana çok daha uygun daha büyük ekranla ama 800 x 480 WVGA ekran ve 512 MB ram nedeniyle vazgeçtim. Fiyatı nedeniyle de hala 625 aklımı çeliyor. 450 TL ye düştü bazı yerlerde.

%80 navigasyon ise öncelik bataryada diyebiliriz. Tabi rahat navigasyonu kullanmak için buyuk ekranda gerekli, bu durumda 699 a düşen fiyatıyla 1320 biçilmiş kaftan (on kamera rezalet yalnız).

Fiyatı 450 ye duştuyse 625 de çok iyi cihaz. Ekranını canlı gördünüz mu bilmiyorum ama beni hiç rahatsız etmesi gayet güzel bir ekranı var. 512 ram olmasıda navigasyon da olumsuz etkileyecek bir şey değildir diye düşünüyorum.

Ancak; 625 alırsanız 535 çıktığında
    heleki fiyatı 450-550 civarı olursa çok pişman olursunuz. Acil değilse 535 i mutlaka bekleyin derim.

• quote:

%80 navigasyon ise öncelik bataryada diyebiliriz. Tabi rahat navigasyonu kullanmak için buyuk ekranda gerekli, bu durumda 699 a düşen fiyatıyla 1320 biçilmiş kaftan (on kamera rezalet yalnız).

Fiyatı 450 ye duştuyse 625 de çok iyi cihaz. Ekranını canlı gördünüz mu bilmiyorum ama beni hiç rahatsız etmesi gayet güzel bir ekranı var. 512 ram olmasıda navigasyon da olumsuz etkileyecek bir şey değildir diye düşünüyorum.

Ancak; 625 alırsanız 535 çıktığında
    heleki fiyatı 450-550 civarı olursa çok pişman olursunuz. Acil değilse 535 i mutlaka bekleyin derim.

Sizin ilk mesajınızdan sonra 535 için yabancı forumları araştırdım. 535 Youtube downloader ve opera mini destekliyor, 5.0 inch ekran 540 x 960 pixel ile 625 den çok daha iyi. Corning Gorilla Glass 3 diyor ama bu sadece Amerika için geçerli sanırım. microSD kart - 128 GB desteği. Dual-core 1.5 GHz işlemci.

Harbiden epey iyiymiş. Üstelik 8.1 Bios güncellemesi ile gelecek büyük ihtimalle. Beklemekte fayda var. Aralık 2014 de çıkacak demişler. Beklemeye değer.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Ben teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊 linki inelemenizi tavsiye ederimhttp://www.microsoft.com/tr-tr/mobil/telefon/lumia535/teknik-ozellikler/

• Bana kalırsa şunlar isteklerine göre alabileceğin en iyi Lumia telefonlar.Hafif alüminyum tasarım ve 6 lensli kamerasıyla 925,41 mp kamerası ve kamera tutucu aksesuar desteğiyle 1020,alüminyum şık tasarımı,20 mp kamerası ve şu ana kadarki en iyi Lumia görüntü kalitesiyle,yeni ses kaydetme teknolojisiyle 930,Phablet kategorisindeki,tasarımı 925'e çok yakın olan,20 mp kamerası ve görüntü kalitesiyle 1520 derim.Şu an 925 kullanıyorum gayet memnunum sonraya ise 930 ya da 1520 düşünüyorum hala aradayım,açıkçası 1030'u da beklemiyor değilim 1020'deki kadar kalın olmaz diye düşünüyorum ve gene kamera tutucu aksesuarı olursa gerçekten çok iyi bir cihaz olur ve hatırlatmakta fayda var Microsoft döner kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor eğer selfie için ön kameraya daha çok önem veriyorsanız onu bekleyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Waffen - SS

Bana kalırsa şunlar isteklerine göre alabileceğin en iyi Lumia telefonlar.Hafif alüminyum tasarım ve 6 lensli kamerasıyla 925,41 mp kamerası ve kamera tutucu aksesuar desteğiyle 1020,alüminyum şık tasarımı,20 mp kamerası ve şu ana kadarki en iyi Lumia görüntü kalitesiyle,yeni ses kaydetme teknolojisiyle 930,Phablet kategorisindeki,tasarımı 925'e çok yakın olan,20 mp kamerası ve görüntü kalitesiyle 1520 derim.Şu an 925 kullanıyorum gayet memnunum sonraya ise 930 ya da 1520 düşünüyorum hala aradayım,açıkçası 1030'u da beklemiyor değilim 1020'deki kadar kalın olmaz diye düşünüyorum ve gene kamera tutucu aksesuarı olursa gerçekten çok iyi bir cihaz olur ve hatırlatmakta fayda var Microsoft döner kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor eğer selfie için ön kameraya daha çok önem veriyorsanız onu bekleyin derim.

925 gerçekten iyi bir telefon ve detaylı bir araştırmadan sonra 925'te karar kılmıştım hatta sipariş verecektim ama 625 aklımı çelince dün foruma da danışayım dedim. 535'ten bahsetti arkadaşımız iş değişti. Hadi diyelim 535 almasam bile diğerlerinin fiyatını kıracak o kesin. Diğerleri dediğim de 520 den 925'e kadar olan başlangıç seviyesi telefonlar. Yarı yarıya düşer herhalde.

Microsoft'un ilk göz ağrısı olacak, 8.1 Bios güncellemesiyle gelecek, 2015 model 5 inch ekran 1 GB ram 1.2 MHZ Lumia varken fiyatı da 110 dolar yurt dışı fiyatı hadi 500 TL diyelim 520 den 925 e tamamı çöpe gider diye düşünüyorum. Burda önemli olan 930 - 1520 - 1020 gibi bir üst düzeyde olan ve çok tutulan modellerin durumu.

Bir de Microsoft desteği önemli tabiki. Nokia'yı destekleyecek mi ya da hangi modelden itibaren güncelleyecek?

Benim bildiğim Microsoft bunu bıçak gibi keser. Windows xp gibi olmaz. Kendi ismi söz konusu değil sonuçta.

Uygun fiyata tel sundum git onu al diyecektir.

110 dolar, 2015 model 535 gibi bir telefon için gerçekten inanılmaz bir fiyat.

Microsoft'un desteği keseceğini hiç sanmıyorum,BlackBerry'nin PlayBook'ta yaptığı gibi bir destek vermemezlik yapamaz çünkü zaten Nokia'nın ''akıllı telefonlar'' bölümünü satın aldı yani Lumia serisine de dediği gibi her telefona Windows 10 işletim sistemi gelicek.Ramler farklı evet nasıl yapacağını kestirmek biraz zor ama bence aynı sürüm değilde optimize olabileceği en iyi Windows 10 sürümü verilir.925 gayet iyi telefon alüminyum tasarım çok hoş duruyor ve gerçekten hafif ve ince,ha tabi bütçen varsa diğer üst modellere yönelmen daha iyi olucaktır.1030 çıksın ona göre karar vericem,diğerlerinin fiyatını da düşürür hem beklemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waffen - SS

Microsoft'un desteği keseceğini hiç sanmıyorum,BlackBerry'nin PlayBook'ta yaptığı gibi bir destek vermemezlik yapamaz çünkü zaten Nokia'nın ''akıllı telefonlar'' bölümünü satın aldı yani Lumia serisine de dediği gibi her telefona Windows 10 işletim sistemi gelicek.Ramler farklı evet nasıl yapacağını kestirmek biraz zor ama bence aynı sürüm değilde optimize olabileceği en iyi Windows 10 sürümü verilir.925 gayet iyi telefon alüminyum tasarım çok hoş duruyor ve gerçekten hafif ve ince,ha tabi bütçen varsa diğer üst modellere yönelmen daha iyi olucaktır.1030 çıksın ona göre karar vericem,diğerlerinin fiyatını da düşürür hem beklemek lazım.

Amaç pazar yaratıp kalıcı bir marka yaratmaksa ben olsam 8.2 güncellemesi çıkarır minimum 1 GB ram gerekiyor derim. Olay orda biter zaten. Piyasaya 250 TL ye telefon sürüyorum sonuçta 1 GB ram ile. Android de aynısını yapmadı mı özellikle tabletlerde. 2 tablete de son sürüm Android yükleyemiyorum, yeni almam gerekiyor.

Bu olayın benzerini 1993 de yaşadım ben. Macintosh kullanırdık o dönemde Photoshop, Freehand gibi programlar sadece Mac'te çalışırdı. Sonra Windows 95 çıktı, personal computer "pc" dedi, toplama bilgisayarlarla windows'u her eve soktu. Bütün program üreticileri Windows'a yönelmek zorunda kaldı SEVE SEVE. 25 yıl Apple kullanmış biriyim, Mac Klasikle başladım, uzman düzeydeydim, şimdi Windows kullanıyorum. :-)

Kamera Nokia teknolojisi + Skype Video Konferans + Windows arşivi.... Hepsini geçelim A-GLONASS, A-GPS, konumlandırma - HERE Drive+, HERE Maps, Bing Haritalar...... 250 TL.... Yok artık :-) Bu telefon 110 dolar yani 250 TL ise, diğerleri kaç liraya düşer ki ?

Şu an 500 TL ye satılan Lumia 625 (ki 925 e kadar kesinlikle en iyi telefon) sıfırı 150 TL ye kadar düşmeli ki alasın. Kim alır yoksa o telefonu? Sıfırı 150 TL olan telefon ikinci el piyasasında ne olur? Hepsi çöpe..

925 ise tam ortada. 1 GB ram var mesela. Gerçekten tasarım olarak iyi, donanım olarak da fena değil. Ondan sonra zaten 930 lar falan geliyor, 6 inch ekranlılar geliyor ki ben istemiyorum 6 inch. 4 tane Nokia kalıyor geriye piyasada tek şartla. "535 de kronik bir hata olmadığı sürece..."

Türkiye'ye kaç TL den gireceğini bilemem ama Yeşil pasaportum var, 20 Euro'ya Bükreş'e trenle gidip gelirim, 110 dolardan alırım telefonu. Yani Türkiye'ye de uçuk bir fiyatla giremez aksi taktirde çoğu alıcı benim gibi yapar.

Microsoft satış - strateji konusunda rakipsiz. Bu piyasayı dağıtır.

Sonuçta rakip olan Android gibi keşmekeş bir sistem ve Apple gibi at gözlüğü ile yaşayan iki rakip var. 93 de pazar payı %1 bile olmayan, "Dir" li Microsoft 2 yılda %90 a çıkarmıştı bu payı. İnternetle % 95 lere ulaştı.

Fiyat-Fayda ilişkisinde Discovery var. Bel altına çok kötü vurdu tüketici lehine.. Microsoft o öyle yapılmaz demiş anlaşılan :-) Eski bütün Nokia larla piyasayı ölü fiyata çekecek, yeni çıkarttığı ürünlerle vuracak da vuracak.

535 çıktığı anda 520 den 920 dahil bütün Nokialar bitmiştir bence. Android ve Iphone için de geri sayım başlamıştır. Fiyat bu senaryoya göre belirlenmiş.

250 TL yahu, insaf.. Ama geçmişten çok iyi tanıdığım Microsoft kesinlikle acımaz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.