Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
896.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi telefon yarın tüm dünyada piyasaya sunulacak diyor sitede, demekki k850'den önce girecek, SE fena dağıtıcak bu darbeyle
  • ben 3 ay önce söylemiştim bu telefonun gerçek olduğunu ve k850i ile aynı zamanda çıkacağını
    yar saçların lüle lüle k850i sana güle güle. forever n82
  • quote:

Orjinalden alıntı: Midgàrd

abi telefon yarın tüm dünyada piyasaya sunulacak diyor sitede, demekki k850'den önce girecek, SE fena dağıtıcak bu darbeyle

Ya da K850i'yi beklenenin çok altında bi fiyata satmak zorunda kalacak.
  • n95 8gb ile w960'ı vurdular, simdi de k850'yi .. neyse bu telefonu sevdim, çıkarsa n95'i satip bunu alirim .. tabii bi şartla .. eğer accelerometer varsa :)
  • gsmarena'nın forumunda elemanın biri ben siyah N82 8gb bekleyeceğim demiş.

Aslında güzel olur siyah yakışır bu telefona ama daha fazla beklyemem N82'nin özellikleri yeter bana.
  • quote:

n95 8gb ile w960'ı vurdular, simdi de k850'yi .. neyse bu telefonu sevdim, çıkarsa n95'i satip bunu alirim .. tabii bi şartla .. eğer accelerometer varsa :)

Yahu hani sen feyk diyordun bu cihaza. hani feykti. Büyük laflar etmiştin

Accelerometer var sanırım. Videoların birinde gösteriliyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

gsmarena'nın forumunda elemanın biri ben siyah N82 8gb bekleyeceğim demiş.

Aslında güzel olur siyah yakışır bu telefona ama daha fazla beklyemem N82'nin özellikleri yeter bana.

İnsanlar alıştı cihazların yeni serilerinin çıkmasına. Ve eminim n82 8gb da çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 14 Kasım 2007; 16:52:37 >

• accelerometer var.hatta bunun dışında telefonun ayarların autorotate var yani siz telefonu yan yatırınca ne olursa olsun ekranda yan yatıo menude oyunlarda mesajlarda heryerde geçerli bu yani rotate me falan gibi bi programa ihtiyacınız yok telefonun ekranının otomatik dönmesini sağlamak için.bu telefon kesinlikle harika ve şu an için s60 touch interface telefonlar çıkana kadarda en iisi bu olcak gibi gorunuo.nokia'nın yeni kralı bu...

edit:

telefonda navi wheel var.n81dekinin aynısı.yani ipodlardaki gibi yon tuşlarını döndürdükçe resimler deişiyo.navi wheel olmasıda guzel bişi..telefonun bi ekstrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yingyangtwinz -- 14 Kasım 2007; 17:01:27 >
  • çok güzel bir telefona benziyor bence telefonda hemen hemen bütün özellikler var ve kamerasıda cok iyi telefon süper ama fiyatıda önemli
  • Nokia, K750/W800 darbesinden baya bir ders çıkardı. Şimdi darbeleri o vuruyor. Tüm N serilerinde Standart wi-fi ve 3.5mm girişi. Daha fazla kişiselleştirmeye ve geliştirilebilmeye, hatta yeni özellik katmaya(N95 in sonradan çıkan nimetlerini herkes gördü) imkan sunan Symbian işletim sistemi, artık neredeyse limitine dayanan hepsi bir arada özellikli telefonlar... İşin kötü yanı rekabet ortadan kalktıkça olan bizlere, tüketiciye olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeusewx

çok güzel bir telefona benziyor bence telefonda hemen hemen bütün özellikler var ve kamerasıda cok iyi telefon süper ama fiyatıda önemli

Telefonun çıkış fiyatı 450 euro(vergiler hariç) Ben şahsen Tr çıkış fiyatının, tabi çıkış derken ilk günkü değil oturmuş fiyatından bahsediyorum, bana göre 1.100-1.200ytl civarında olacak. Hatta daha da ucuz olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

Nokia, K750/W800 darbesinden baya bir ders çıkardı. Şimdi darbeleri o vuruyor. Tüm N serilerinde Standart wi-fi ve 3.5mm girişi. Daha fazla kişiselleştirmeye ve geliştirilebilmeye, hatta yeni özellik katmaya(N95 in sonradan çıkan nimetlerini herkes gördü) imkan sunan Symbian işletim sistemi, artık neredeyse limitine dayanan hepsi bir arada özellikli telefonlar... İşin kötü yanı rekabet ortadan kalktıkça olan bizlere, tüketiciye olacak.

Çok güzel bir yorum işte bu. Nokia K750/W800'den gerçekten sağlam bi darbe yedi. O ara nokia'nın 2 megapiksel kamralı cihazları SE'ye su dökemiyordu. Gerçekten mükemmeldi.
    Şimdi ise N serisi ile Nokia işi götürüyor. N95 8 gb ile w960'ın yerine göz dikti N82 ile de K850i'ye. Ki zaten N95 ile k850 arasında bir rekabet vardı ama n95'in boyutları zaafı vardı. Şimdi N82 ile K850i aynı klasmanın yarışçıları.
    Bakalım ipi kim göğüzleyecek.

• evet arkadaşlar görüyorum ki artık kesin olarak NOKIA N82 nin tanıtımı yapılmış.
    N82 denilince, tabii ki akla hemen K850 de geliyor, artık aralarında kapışsınlar

ancak benim bu iki tel arasında gördüğüm bazı farklar var :
    - K850 çok daha ufak bir telefon (102 / 112 mm)
    - N82 nin ekran rengi daha yüksek ve ekranı daha büyük (256K 2.2" / 16M 2.4")
    - N82 nin dahili hafızası daha yüksek ve yanında gelen hafıza kartı çok iyi (40 MB + 512 MB kart / 100 MB + 2 GB kart)
    - Nokia da bekleme süresi yine hayal kırıklığı (400 saat / 225 saat) (N95 220 saat / N95 8GB 280 saat)
    - video kaydında yine Nokia ön plana çıkıyor (QVGA / VGA)
    - SE de video kaydı için 3 LED ışığın bulunması
    - Nokia da GPS ve WLAN olması...

yukarıdaki değerlere bakarak N82 çok daha mantıklı bir tercih olur gibi gözükse de,
    kendi kişisel tercihim K850 den yana olurdu.

sebeplerine gelince;
    -telin ufak olması her zaman tercihimdir ama normal boyuttaki bir telide kullanabilirim (105 / 106 mm. K790 / K810 gibi).ancak Nokia maalesef N82 yi baya uzun yapmış (112 mm.)
    -ekran boyutu olarak arada çok büyük bir fark yok ve ekran kalitesi olarak da olmayacaktır.her zaman dediğim gibi 256K renk ile 16M renk arasında açıkça gözle görülür bir fark yok.K850 nin ekran kalitesi gerçekten çok iyi ve aynı temayı iki cihazında ekranında da baktığımızda hangisinin daha kaliteli bir görüntü verdiğini şimdiden hesap etmek çok zor.çünkü Nokia nın ekran renginde attığı farkı (256K / 16M), SE ufak ekranda kapatabilir.(Ufak ekranda yüksek piksel olayı)
    -hafıza bakımından bakarsak; dahili hafızanın hiçbir önemi yok.çünkü artık hafıza kartları mevcut ki K850 aldığımda 4/8 GB kart almayı düşünüyorum...
    -Bekleme süresinden zaten bahsetmeye gerek yok, SE her zamanki gibi bu konuda farkını ortaya koyuyor.
    -Ama işte video kaydı benim için çok önemli olduğundan burda Nokia yine aklımı çelmiyor değil...
    -3 LED ışık bir avantaj ancak çok da önemli bir detay değil bence...
    -GPS ve WLAN kullanmam zaten.okumam yazmam var çok şükür, yolumu bulurum evelAllah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 14 Kasım 2007; 17:28:43 >

• beklme suresinin hayal kırklıgı olması dogal n95 ve n82, k850 ye gore daha komplike cihazlar gps wlan etkileyen onemli faktorler k850 ile karsılastırmak icin bu ozelliklerin k850 dede olması gerekir gps pek gerekli olmayabilirde(sdc kaybolmak icin dgl adres bulmak icinde baya ise yarıyo) wlan onemli. k850 ye gore fiyatıda yuksek olacaktır buyuzden pek rakip olcaklarını zannetmiyorum sdc foto konusunda rakip olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [BLuTo] -- 14 Kasım 2007; 17:34:05 >
  • Bunların yanında N82 de 3.5mm giriş ve Tv-Out da var. Bu ikisi de elle tutulur özellikler.
    Sizin kullanmam dediğiniz GPS ve Wlan a da diyecek bir şey yok zaten. Adı üstünde kişisel tercih. Objektif bakarsak K850 nin tasarımı (ki o da benim kişisel görüşüm) ve bekleme süresi dışında bir artısı gözükmemekte.
  • PHI ben fake demedim sen dedin :D
  • quote:

Bunların yanında N82 de 3.5mm giriş ve Tv-Out da var. Bu ikisi de elle tutulur özellikler.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ TÛRÍ ]

beklme suresinin hayal kırklıgı olması dogal n95 ve n82, k850 ye gore daha komplike cihazlar gps wlan etkileyen onemli faktorler k850 ile karsılastırmak icin bu ozelliklerin k850 dede olması gerekir gps pek gerekli olmayabilirde(sdc kaybolmak icin dgl adres bulmak icinde baya ise yarıyo) wlan onemli. k850 ye gore fiyatıda yuksek olacaktır buyuzden pek rakip olcaklarını zannetmiyorum sdc foto konusunda rakip olurlar

N82 de GPS ve WLAN var, ancak K850 de bu özellikler yok.bu yüzden rakip olamazlar diye bişey sözkonusu dahi olamaz...bu iki teller artık aynı segmentlerin telleri diyebiliriz.ancak işletim sistemleri segmentlerle birebir ilişkili olduğundan, bana dersen ki *işletim sistemleri farklı bi kere, o yüzden aynı segmentlerin telleri değiller* o zaman başımın üstünde yerin var

ayrıca işten eve / evden işe giden adamız, kurye değilim ki o sokak senin, bu sokak benim adres arayalım...
    bilmediğim yere gidiceksem de zaten internetten bakar öyle çıkarım evden

quote:

Bunların yanında N82 de 3.5mm giriş ve Tv-Out da var. Bu ikisi de elle tutulur özellikler.
    Sizin kullanmam dediğiniz GPS ve Wlan a da diyecek bir şey yok zaten. Adı üstünde kişisel tercih. Objektif bakarsak K850 nin tasarımı (ki o da benim kişisel görüşüm) ve bekleme süresi dışında bir artısı gözükmemekte.

saygı duyarım

• fiyatı nekadar olcak en önemlisi bu bence
  • quote:

K850i ile W960i tanıtıldığı günden beri ikilemde kalan ben bile şu anda N82'ye odaklandım açıkçası. Bu özellikler gerçekten baştan çıkarıcı.

quote:

PHI ben fake demedim sen dedin :D

• quote:

N82 de GPS ve WLAN var, ancak K850 de bu özellikler yok.bu yüzden rakip olamazlar diye bişey sözkonusu dahi olamaz...bu iki teller artık aynı segmentlerin telleri diyebiliriz.ancak işletim sistemleri segmentlerle birebir ilişkili olduğundan, bana dersen ki *işletim sistemleri farklı bi kere, o yüzden aynı segmentlerin telleri değiller* o zaman başımın üstünde yerin var

ayrıca işten eve / evden işe giden adamız, kurye değilim ki o sokak senin, bu sokak benim adres arayalım...
    bilmediğim yere gidiceksem de zaten internetten bakar öyle çıkarım evden

n82 daha genel bi cihaz. nokia kendi icinde s60 s40 olarak ayrım yapıyo işletim sistemi konusunda. fakat s.e muzik foto iş segmenti konusunda ayrım yapıyo ztn rakip olamazlar demedim sdc goruntuleme konusunda rakip olurlar dedim mesela soyle soylimm k850i diyince ilk aklına gelen foto video oluyo diger ozellikler ztn standard. fakat n82 diyince? bunu anlatmaya calıstım

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.