Arkadaşlar ilerleyen vakitlerde telefonu değiştirmek gibi bir isteğim var ancak 2 model arasında kaldım.
Başlıkta olduğu gibi N96 ve 5800 arasında kaldım. Benden daha iyi olan arkadaşlara sormak istiyorum aşşağıda yazacağım ihtiyaçlarımı hangisi daha iyi karşılar.Aşşağıda önemliden daha az önemliye doğru maddeler yazdım.
-Benim için en önemli özellik şüphesizki internet tarayıcısıdır.Zaten 5800 düşünmemin nedeni ekranı dokunmatik olduğu için interneti kullanmak daha kolay olacaktır.(iphone da olduğu gibi)
-Tasarım/Ergonomi Çok kaba durmayan ve göze hoş duran bir model istiyorum bu bakımdanda n96 çok göz kamaştırıcı bir telefon(biraz büyük ama tasarımı çok hoş)
-Hız
-Pil süresi
-Word/Excel tarzı dosyaları açıp düzenleyebilecek ve yazabilmeliyim.(çok da tercih etmesemde bazen bilgisayar olmadığında çok gerekli oluyor)
-Mültimedya özellikleri: bu konudada n96 fotoğrafta çok iyi ama müzikte heralde 5800 daha iyidir.Birde arada film izlemeyi düşünüyorum.
-Oyun
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK SAOLUN
İki cihazda da kutudan çıktığı anda office dosyalarını görüntüleyebilir ancak düzenleyemezsin, ek programlar yüklemen gerekli.
Fotoğraf konusunda N96, 5800'dan daha başarılı sonuçlar verecektir ancak fotoğraf senin için önemliyse ikisini de tavsiye etmem.
N96 ergonomi konusunda elde büyük duracak (103 x 55 x 18 mm, 92 cc.) bir cihaz olduğu için bence sınıfta kalır.
İnternet tarayıcısı her ikisinde de aynıdır, 5800'da dokunmatik desteği şu an itibarıyle yeterince iyi olmadığı için N96'ya kıyasla biraz daha sıkıntı çekmen olası.
Bana göre saydığın cihazlar senin beklentilerini karşılayacak cihazlar değil.
İnternet tarayıcısı 1. önceliğin, müzik/film 2. önceliğin, oyun 3. önceliğin ise ve fotoğraf çekimi atlanabilir bir husus ise iPhone önerebilirim, ikinci el alman senin açından faydalı olacaktır çünkü sıfırının fiyatını lüzumsuz pahalı buluyorum.
Ama tüm bu istediklerini bir N958GB veya N82 ile de yapabileceğini belirtmeliyim, ki bu ikisinden birini alırsan fotoğraf konusunda iPhone'dan bir kaç adım ileride olacaksın.
valala bende n95 8gb ile n96 arasında fiyat yüzünden kaldım ama n96 derim senn için
iphone düşünmüyorum :S daha önceden kullanmışlığım var pek sevmedim doğrusu tek elle kullanımı biraz zor birde çok eksik özelliği var.Ayrıca flash player'da desteklemiyor tarayıcısı ve ben Flash üzerinde çalışmalar yapıyorum oyüzden bana uygun değil(en azından şimdilik belki 4.5 iphone olabilir :D) 5800 dan vazgeçeyim ozaman dokunmatik ekranını kullanma şansım olmadı henuz ama heralde çok iyi değilmiş :S
N96
N96 bence
herkese teşekkür ederim arkadaşlar
banko N96 tabiki
quote:
Orjinalden alıntı: taler
Arkadaşlar ilerleyen vakitlerde telefonu değiştirmek gibi bir isteğim var ancak 2 model arasında kaldım.
Başlıkta olduğu gibi N96 ve 5800 arasında kaldım. Benden daha iyi olan arkadaşlara sormak istiyorum aşşağıda yazacağım ihtiyaçlarımı hangisi daha iyi karşılar.Aşşağıda önemliden daha az önemliye doğru maddeler yazdım.
-Benim için en önemli özellik şüphesizki internet tarayıcısıdır.Zaten 5800 düşünmemin nedeni ekranı dokunmatik olduğu için interneti kullanmak daha kolay olacaktır.(iphone da olduğu gibi)
-Tasarım/Ergonomi Çok kaba durmayan ve göze hoş duran bir model istiyorum bu bakımdanda n96 çok göz kamaştırıcı bir telefon(biraz büyük ama tasarımı çok hoş)
-Hız
-Pil süresi
-Word/Excel tarzı dosyaları açıp düzenleyebilecek ve yazabilmeliyim.(çok da tercih etmesemde bazen bilgisayar olmadığında çok gerekli oluyor)
-Mültimedya özellikleri: bu konudada n96 fotoğrafta çok iyi ama müzikte heralde 5800 daha iyidir.Birde arada film izlemeyi düşünüyorum.
-Oyun
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK SAOLUN
Kardeş sana 5800 uyarrrr...........neden: --Tuşlu telefonda internet zor olur.. ---Bence ikisinin de şekli güzel --Hız olarak 5800 da hiç problem görmedimm ---pil süresi hangisi daha fazla dayanır bilmiyorumm --word excel falan 5800 da quickoffice var onda dosya içinde yazı yazılmıo die biliyorm ---multimedya dersen 5800 ses daha güzelll...ama fotograf n96 ya göre kendi telefonum die demiyorummm BERBAT --Oyun dersen 5800 onda da ii bende telefonda yüklü bi bounce -- touch piono--touch manuer---3d brick--bowling--touch card mach--dodge this--touch poper var bana yetio bunlar ama seni bilmem
Arkadaşlar iki telefonu aynı başlıkta bulmuşken sormak istedim:
n96 almaya karar vermiştim fakat fiyatından dolayı biraz beklemek istedim.Bu arada 5800'ı inceleme fırsatım oldu,çok da ısındım telefona ancak şikayetvar sitesinde okuduklarımdan sonra soğudum açıkçası.Telefon gerçekten anlatıldığı kadar sorunlu mu?Oradaki yorumlara göre 3.günde sorunla karşılaşanlar dahi olmuş ve genelde bahsedilen sorunlar hep aynı başlıklar arasında gidip geliyor.Bir süredir kullanıp memnun olan herkesin yorumlarını bekliyorum çünkü telefondan soğumak istemiyorum:) Hoparlör,kulaklık ve pikselle ilgili problemler hakkında bilgilerinizi bekliyorum... Bunun dışında iki telefon kıyaslandığında dokunmatik olmaması dışında N96 tercih edilmesi gereken bir telefon mudur ne diyorsunuz?
İnternet için 5800 ama diğer konularda n96 tavsiye ederim.
al birini vur ötekine 5800 ın forumda sürekli hataları tartışılıyor N96 nında Türkiyede altyapısı olmamasına rağmen tv özelliğinin olması yüzünden fiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum nokia alacaksan n95 8gb öneririm n96 dan daha hızlı bi cihaz ya da n96 ya vereceğin parayla iphone da alabilirsin eğer kamera senin için çok önemli değilse
Önceliğin iphone olsun eğer iphone istemem dersen bu iki model arasından N96
valla ben olsam n96 alırdım çünkü 5800 ın ekranı dar vs . ama bende telefonumu değiştirmek istediğim şu günlerde samsung omnia yı düşünüyorum ikinci elini 750 ye çok rahat bulursun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme