Şimdi Ara

Nokia sms problemi(tr karakter)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sizinle son dönemde aldığım 2 nokia telefonda yaşadığım sms sorununu paylaşmak istiyorum.
    İlk telefon tr'ye ilk geldiği zaman aldığım ve iade ettiğim Nokia 5800 diğeri de yine çıktığı ilk günlerde 2tane alıp ertesi gün aynı nedenden iade ettiğim Nokia 6700classic
    Vodafone Şirketiçi tarifede ücretsiz sms kullanıyorum ve sık mesaj yazıyorum. Bu telefonlarla t9 kullanarak türkçe karakterlerle indirgenmiş veya tam destekle mesaj yazdığınızda karşı telefona türkçe karakter öncesi boşlukla gidiyor örneğin "çıkıyorum" yazınca karşı tarafa " c ik iyorum" olarak gidiyor ve mesaj anlaşılmaz oluyor. Aklıma gelen ilk şey türkçe karakterleri gsm alfabesine dahil etmeye çalıştıkları için ki bildiğim kadarıyla bu alfabenin yeni düzenlenme tarihi 1 Temmuz 2009'du telefonlar ileriye yönelik türkçe destekli alfabe desteğiyle çıktı piyasaya.Son birkaç gündür durum nedir bilmiyorum ama forumlarda bu sorunu çözmenin yolunun yazma dilini ingilizceye getirmek olduğunu okudum fakat işime gelmedi. Başına aynı şey gelen ve çözüm bulan varmı?

• Nokia cihazlarda indirgenmiş destek seçeneği yalnızca Ğ / İ / Ş / ğ / ı / ş karakterlerini G / I / S / g / i / s ile değiştirir çünkü Ö ve Ü Almanca'da, Ç ise Fransızca'da olduğundan ilk GSM alfabesinde mevcuttur. (En azından son düzenleme öncesinde böyleydi, şimdi hala böyle mi, kesin bilmiyorum)

Bu nedenle sorunuza olan cevabım, sorun yaşadığınız karakterlerin Ğ / İ / Ş mi yoksa Ü / Ö / Ç mi olduğuna göre değişecektir.
  • telefonda boşluk+indirgenmiş olarak çıkan harfler ş, i . yani şuanda telefonumda gördüğüm 6700'dan yanlış gelen mesajlarda bulunanlar bunlar. bütün özel türkçe karakterler eksik değil biliyorum, yabancı ülke hatlarından yabancı dilde aldığım mesajlarda sorun yok sadece özel türkçe karakterlerde sorun var.
  • Türkçe karakterlerin eklendiği Türkiye'ye özel GSM alfabesini destekleyen bir cihazdan, sadece standart GSM alfabesini destekleyen bir cihaza atılan SMS lerde bu sorunu yaşıyor olmalısınız, doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 4 Temmuz 2009; 3:14:38 >
  • aynen
    ex. => gönderen 5800xpress music alan 5310xpress music
    gönderen 6700classic alan 6500classic
    türkçe karakterler gsm alfabesine girdikten sonra ne oldu veya olacak merak ediyorum, cevap yazdıktan sonra bu değişim nezaman oldu veyaolacak onu araştıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow -- 4 Temmuz 2009; 3:24:30 >
  • 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de satılan tüm cep telefonlarında, Türkçe karakterleri içeren 7 bit esasına dayalı GSM alfabe setinin (SGA) yer alması gerekiyor
    haberine ulaştım iyi güzel olmuş ama eski ve yeni telefonlar arası benim yaşadığım bu olay olacaksa fena, telefonu eski olanlar, yeni yazılımı çıkmamış telefonu olanlar yeni teefon alanlara küfreder yazdığını okuyamıyorum ne biçim bu iş diye :)
  • Bu, ancak mesajları alan cihazların desteklediği GSM standartlarının yeni standarda güncellenmesi ya da operatörlerin piyasada eski cihaz kalmayana dek yeni standardın getirdiği değişimleri geçersiz kılacak şekilde mesaj içeriklerini mesaj servislerinde değiştirecek algoritmalar üretmesi ile aşılabilecek bir sorun, ki ikincisi sanırım yasaların emrettiğinin tam tersini yapmak olduğundan imkansız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haklısınız, şirketlere getirdikleri bu zorunluluk malesef backward compatible olmadığı için en azından nokia, sony ericsson gibi kullanıcıya yazılım güncelleme hakkı veren firmaların eski telefonlara bu yeni kurala uygun yazılım geliştirip yayınlamalarını beklemek zorundayız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.