Şimdi Ara

. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu arada yorumları okuyorum da sanırım aramızda 95 ve sonrası doğumlu olan sayısı oldukça fazla. Neden boyle diyorum çünkü nokia demenin ne demek olduğunu hatırlamamak bilmemek için o zamanları görmemiş olmak gerek bence. o arkadaşları da suçlamıyorum o yüzden.. elimde hala aktif kullanılan 5110, 3310, n-gage ve n73 model telefonlar var. 5110 u 15 yıldan fazladır sadece 4-5 senede bir 10 tlye batarya alarak kullanmaktayım. 3310 mesela aynı şekilde sadece batarya al kullan. bahsettiğim zamanları hatırlayanlar iyi biliyorlar ki nokia demek estetik, kalite (gerçek anlamda), teknoloji demektir. zaten nokia nın androidi kabul etmemesinin nedenlerinden biri de açık kaynak kodlu yazılım olması nedeniyle güvenlik zaafiyetine neden olması. en eski nokia telefonlarda bile imei değiştiremezsiniz mesela. değiştirmek için entegreyi değiştirmeniz gerekir ki buda telefonun susması yani çalışmaz hale gelmemesi için yüksek risk gerektirir. yine bazılarımızın hatırlamayacağı şeylerden biri de eskiden her markanın farklı şarj aleti olması hatta bazen aynı markada farklı modellerin şarj aletleri bile farklı olabiliyordu. ama nokia kullanan biri nereye giderse gitsin şarj aleti bulabiliyordu. çünkü her evde en az bir nokia telefon bulunuyordu. :)

sonralarda yanlış şirket politikaları ve arkadaşların da dediği gibi symbian işletim sisteminde ısrar edilmesi sonun başlangıcı oldu. zaten android yetkilileri ilk nokia ya gitmişler bu yazılımı satmak için ama nokia kendi işletim sistemini yaptığı için onu geliştirme yolunu seçmiş ve inişe geçmiştir. symbian olarak en son nokia 5800 kullandım sonrasında iphone 3gs alarak yarı akıllı telefondan tam akıllıya geçiş yaptım ama iphone serüvenide 1 yıl sürebildi. anlamsız kısıtlamalara ve hafıza kartı takmaya izin vermemesine, telefon hafızasını taşınabilir hafıza olarak kullanamamaya ve içindeki film, müzikleri kendi bilgisayarım olmadan paylaşmaya izin vermemesine dayanamadım. sonunda androidle tanışma vakti gelmişti. galaxy s3 ile android serüveni başladı ama 1 yıl sonrasında telefon anlamsız kilitlenmelere başladı. anlamsız kilitlenmeler ne diye merak edenler varsa açıklayayım. mesela müzik uygulaması bazen anında açılırken bazen 15 saniye bekletiyordu yani bi standardı yoktu. bu her uygulama için böyle standart yok anında açılması veya bekletmesi tamamen şansınıza kalmış ki yine boyle bir zamanda acele olarak yapmam gereken bir iş vardı ve telefon kasıldığı için bi anda kendini duvarda buldu. ekran paramparça yerde bana bakarken cebimden çıkan 450 tl ile o telefonu da yaptırıp takasa girdim ve eski aşıkların kavuşma zamanı gelmişti artık. nokia 820 :) windows işletim sistemi başta zor gelmişti ama iphone a yakın stabilitesi android kadar olmasa da işletim sistemi serbestliği beni cezbetti tabii birde nokia sağlamlığı var işin içinde. merdivenden yuvarlandı, balkondan yere düştü sadece ufak tefek çizikler. ayrıca kamerası da çok net ve kaliteli idi. ama o telefonuda askerde çaldılar. sonra mecbur olarak kardeşimin general mobile elite telefonuna kaldım ve sonrasında ise sony xperia z3 ama android de değişen bi şey yok. hala anlamsız kasılmalar oluşuyor telefonda ve korkarım yine duvarla bir olacak bu android cihazlar. windows phone almak istiyorum ama yeni bir model çıkarsa yakın zamanda. adı nokia olsa çok daha iyi olacaktı bu yeni modellerin ama microsoft olarak da denemek lazım bi. keşke microsoft nokia adından hiç vazgeçmeseydi. :( umarım nokia android bir telefon çıkartmak gibi akılsızca bir iş yapmaz. Piyasada nokia cihazların sözü geçmesede çoğu kişinin aklında ve kalbinde nokia yazısı durmaktadır. kalite ve güven neticesinde oluşan bu adı android ile karalamak nokia adına hoş olmayacaktır. ama şirket politikaları işte para kazanma uğruna böyle şeyler olabiliyor günümüz dünyasında..

anılarım depreşti arkadaşlar kusura bakmayın uzun bir yazı oldu ama paylaşmak istedim sizlerle. ( bu arada 5800 ne oldu diye merak edenler olursa ablam hala kullanıyor yeğenlerin elinde eziyet çekiyor ama baya dayanıklıymış taş gibi hala çalışıyor :) )

• quote:

Orijinalden alıntı: colaker

elop batırdı batırmasına da sonuçta nokia yol verdi o adama. sana bana kalana kadar nokia microsoftun böyle firma batırdığını bilmiyor muydu?

Meego'lu N9u bikaç dk kullanma fırsatım oldu mediamarktta, şu an hala o kadar iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünmüyorum.

iyice kel kör cahil adamın eline 10 telefon versen içlerinden N9u seçerdi eminim, başka bi dümen döndü orda nokia da bunu kabullendi ve teslim oldu

Hocam sırf şu nokia hayranlığım yüzündem telefoncudan 190 tl'ye n9'dan alacağım.Çok hoş bir telefon
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.