Şimdi Ara

Nokian WETPROOF kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
7
Favori
52.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, forumu dolaşırken dikkatimi çekti.
    3 ay kadar önce 2.el aldığım araçtaki lastiklerin, farklı üretim tarihli çıkmasından ötürü çok araştırarak wetproof 225/45/17 94xl lastik aldım. Tercih nedenim daha önce de farklı bir aracımda aynı markayı kullanıp memnun kalmış olmam ve en sessiz yuvarlanma desibeline sahip olması idi.

Fakat en sessiz lastiği alayım derken başıma iş almışım. Zira eski lastiklerim (P7 cinturato) çok daha az uğultu yapıyordu.

Lastikler henüz 5000 km yapmadan özellikle düşük hızlarda uğultu yapıyor ve direksiyon simidinde hissedilir şekilde darbeler mevcut. Aracın ön takımını ve direksiyon kutusunu kontrol ettirdim, lastikler bozuk deniyor.

Sabah nokian sitesine şikayette bulundum, gelişmeleri buraya yazacağım.
    Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • individual İ kullanıcısına yanıt
    Wetproff yuvarlanma sesi ve direnci dusurmej icin malzemeden asiri calinmis bir model. Sicak puturlu asfalt sevmeyen bir model orta avrupanin yağmurlu mevsimde yag gibi otobanlari icin tasarlanmis bizim memlektte parcalaniyor silinip gidiyor kac tane arkadasda bizzat gordum.

Lastik alirken 1.onceligim sessizlik olurken artik dış ses olarak gosterilen etiket degerinin aslinda tek basina bir etmen olmadigini uğultunun yani lastik ic sesinin de cok onemli bir etmen oldugunu test leri arastirarak ve deneyimlerek ogrendim 70 db alti continental modeli olmamasina ragmen lastik leri uguldamiyor mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 17 Ekim 2022; 9:55:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hadi sesi geçtim direksiyonda da titreşimler hissediyorum. Eski lastiklerde böyle birşey olduğunu hatırlamadım.

Nokian’a yazdım, test edin diye de belirttim ama henüz iletişime geçmediler.

Biraz daha bekleyip şikayet sitelerine yazacağım.

Eski lastikleri hiç değiştirmeseydim keşke diyorum.

Gecmis olsun kotu bir tecrübe olmus. Zaten markanin yaz sezonu a layisiile ege Akdenizde yasanan yaz cok farkli bizim ulkede bu hamurlar zebil olur. :)

• Hafta içi aldığım bayiyi arayıp durumu anlattım, bugün ilgili kişi ile kısa bir tura çıktık.

Daha 10km hıza ulaşınca bile uğuldamayı duydu ve normal değil dediler. Ama lastikten olduğunu düşünmediğini söylediler.

Eski lastiklerim durduğu için hafta içi onları getirip tekrar teste çıkacağız. Muhtemelen uğuldama kesilecek, satıcı malımın arkasındayım dedi bakalım sonuç ne olur.

Gönlümden geçen lastiklerin parasını alıp eski markaya dönmek olacak.

İnşallah ücret iadesi zor yenisi ni göndermek isterler diye düşünüyorum. Tabi satıcı mantığıile alakalı ucreti verip bir daha ugrastirmak istemeyebilri

Merhaba, bugün sabah eski lastiklerimi test ettik. Daha doğrusu eski lastiklerim takıldı ve ilgili “siz deneyebilirsiniz” dedi. Aracı liftten yola çıkarana kadar bile direksiyonun yumuşadığını hissettim.
    Yola çıktığımda ise uğuldamanın gittiğini gördüm. Dükkana geldim ve tamam dedim.

Dükkan ilgilileri hiç zorluk çıkarmadan ve de dediklerimi doğru kabul ederek işleme başladılar.

Ruhsatın fotokopisini alıp üzerine kimlik bilgilerimi ve şikayetimi belirttim.
    Bir haftaya kadar sonuç çıkacakmış, ya lastikler değişecek ya da ücret iadesi olur dediler. Ben de eski lastiğime dönmek istediğimi ve ücret iadesini tercih edeceğimi söyledim. Hatta “bana eski lastiklerimi yenileyin” dedim. Hallederiz dediler.

Özetle; Nokian bayisinin adını henüz yazmayacağım ama süreçte bana güvenip beyanıma itiraz etmeden iyi niyetli davranıyorlar. Hatta geçen hafta uğultuyu duyan kişi ile bu sabah teste gelmeyen kişi ( ben konuyu biliyorum, siz test edin deneyin dediler ) farklı kişiler. Yani bir de ben dinleyeyim demediler. Sorun çözüldüğünde bayi ismini yazacağım ve herkese tavsiye edeceğim. Sadece Nokian değil, Continental, Pirelli, Bridgestone ve Michelin gibi lastikleri de satıyorlar.

Gelelim Nokian’a; Daha önce de kullanıp çok memnun kalmıştım ama wetproof’u maalesef aracım sevmedi. Kısa test sürüşünde bile ( eski lastiklerimle ) logar kapaklarının üzerinden geçerken ya hissetmedim ya da pıt pıt sesleri duydum. Nokianda bu sesler pıt pıt yerine güm güm sesleri idi ama çok rahatsız etmiyordu. Beni asıl şaşırtan durum, kasislere biraz hızlı girsem de amortisörlerim yumuşak karakterli gibi çalışıyor olması idi, Nokian’da hızlı girersem darbe hissediyordum. ( Aracım fabrika çıkışlı alçaltılmış spor süspansiyona sahip, lastikler 225/45/17 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 28 Ekim 2022; 22:16:43 >

Merhabalar adınıza sevindim. Böyle bayilerin de hala ticarette olmasi sevindirici genelde sallarlar ugultu gibi basit şikayetleri garanti ile ugrasmak istemezler. Bu ölçülerde premium marka larda alın derim arc spor yayda var hem tutus hem konfor vercilevek orta segmenet pek yok

• Tekrar merhaba,

Bayi ile ilgisi yok ama Nokian destek'ten aşağıdaki gibi olumsuz dönüş oldu.

Açıkçası beklemiyordum.

Gelişmeleri paylaşacağım.

Merhaba,

Ürünlerimiz çeşitli testlerden geçerek ve AB standartlarına uygun olarak üretildiğinden Nokian ses ile ilgili şikayetleri garanti kapsamında değerlendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 6 Kasım 2022; 20:23:17 >
    Kormetal distribütörü diye biliyorum.

• Evet, kormetalden geldi.

Ben de tekrar cevap verdim, süreci buraya yazacağım

Hocam adınıza üzüldüm. Marka isim intiharı ni kormetal ile yapiyor

• Bugün maile dönmeyince telefon ile aradım.

İlgili kişi işe anlaşamadık, kaymakam binası içindeki hakem heyetine başvuru yapacağım.

14 gün içinde döndün döndün, 15.günden itibaren lastik bozulursa AB standartlarında üretim yaptıklarından dolayı yardımcı olmuyorlarmış.

Gelen uğultular subjektifmiş. Senin bayin kabul etti o sesleri.

Hem nokian kaliteyi bozmuş hem de kormetal hiç çözümcü yaklaşmıyor. Nokian alacakların bu yaşadıklarımı okuyup tekrar düşünmesini tavsiye ederim,

Sizi epey yordu bu iş :)

:)
    Benim zamanım bol. Hakem heyetine başvuracaktım ama kep istediler.
    Pazartesi kep adresi alıp başvurumu yapacağım.

Lastiğin 2 yıl garantisi var, sorun var inceleyin ya da bilirkişi baksın diyorum, ilgilenmiyor Kormetal.
    Emsal teşkil etsin herkese.

Bu tip mecralara yazmanız iyi oluyor. Herkes olaylardan google ye yazdimi haberi oluyor

• arkadaşlar en ucuz falken hs02 kış lastiğini nerden buluruz ?

• Şikayet var’a yazdım. Malesef aynı cümleleri kopyalayıp yapıştırdılar.

Nokian (kormetal) müşterisini dinlemiyor ve lastiğin üretim hatasına mahal vermeden kestirip atıyor.

Bu lastiğe neden 2 yıl garanti veriliyor peki?

Yeni nokianı söküp aynı arabada aynı yolda eski lastiklerim p7 cinturato’ları taktık. Uğuldama ve rezonanslar gitti. Nokian bayisi de seslerin anormal olduğunu kabul etmişken kaale alınmamak ve muhattap bulamamak çok enteresan.

Hafta içi resmi bir dille nokian globale yazacağım ve kormetal’i şikayet edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 20 Kasım 2022; 23:52:32 >
    Kormetal tam bir Türkiye distribütörlük örneği göstermiş tebrikler. Bizim ülkede kimse yoğurdum ekşi demez. Herkesin malı 10 numara kormetal bilmiyor mu wetproflar sorunlu seri diye bal gibi de biliyor.

• TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    Nette iyice araştırın hocam. Bayiler genelde netteb onde gider. Sen yine tsk sok dahil bayi fiyatina da bak yakin cevrende

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.