Şimdi Ara

Noktalama 4.boşluk (aşağıda) / Tek noktada kesmek=Teğet geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çözmüşler ama üç noktanın neden olmadığıyla ilgili değil, ünlemi anladım gibi ama üç nokta bence daha mantıklı.
  • Tek noktada kesmek=teğet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IT Engineer kullanıcısına yanıt
    Ben o kısmı anladım sınav anında, sadece gerisini getiremediğimden şimdi soruyu hatalı çıkartabilir miyim diye düşündüm, o da geçen seneki sorudan çürüdü.
  • Haklısın fakat kâle alcaklarını düşünmüyorum y yi iki noktada x i bir noktada kestiğini söylemesinden x e teğet olduğu anlaşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur, ilk başta geçen senekini görmemişim, o ifade doğruysa bu hayli hayli doğrudur.
  • Neden üç nokta yerine ünlem gelmeli?
  • Bir açıklama?
  • Bu ekseni kesme sorusunu sınavda ''ne diyor lan bu'' diye boş bıraktım. Bunda da iptal kokusu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitolojiden Biri -- 18 Haziran 2019; 9:59:9 >
  • Mitolojiden Biri kullanıcısına yanıt
    Dik koordinat düzleminde birinin merkezi (12,0) noktası, diğerinin merkezi ise (0,9) noktası olan iki çember sadece (4,6) noktasında kesişmektedir.
    Geçen seneki sorudan, iptal olmaz, çok zor.
  • "... değil ki alayım" dan sonra fazladan bir mana katmak istersen bağlaç getirmek zorundasın ki cümle dil bilgisi kurallarına uysun mesela: "... değil ki alayım ya da almayı düşüneyim" veya "değil ki alayım, alabileyim ve ya almayı düşünebileyim" gibi. Buradaki bağlaçlardan sonra gelenler cümlenin anlamı belirlemiyor ya da olmayan anlamı tamamlamıyor-bağlaç gelmek zorunda olmasından da belli- sadece "alayım" ile gelen anlama fazladan bir anlam katıyor. Günlük hayatta üç noktayı kullandığımız yerler çok ama TDK'ye göre bu kullanım daha sınırlı.

• TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Soruyu doğru anlatamamışım galiba, oraya 3 yüklemden vs. biri yerleştirilebilir diye o örnekleri verdim. Cümle "değil ki"de bırakılmış, oraya gelecek noktalama işareti sorulmuş.

Çocuk başını sallayıp:
    — Üzerindeki fiyata göre almam mümkün değil ki ( ) Zaten bir tekini alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mry01 -- 18 Haziran 2019; 10:46:3 >
  • Başka cevabı olan?
  • Buralardan bir şeyler çıkacak, eminim.
  • Yok mu?
  • Özet: Önce tek noktada kesme işinin teğetle aynı anlama gelip gelmediğini, onu anlayınca noktalama işaretleri sorusunun 4.boşluğunun neden üç nokta yerine ünlem işareti olması gerektiğini örneklerle sordum. Kunduz'un çözümünün de benim düşüncemi desteklediğini, TDK'de onunla ilgili net bir örnek göremediğimi, cevap üzerine YouTube'da neden üç nokta olmadığını göremediğimi belirttim. 1-2 cevap daha geldi ama beni doyurmadı.

Sonuç olarak üç nokta neden olmuyor? Soru iptali gerektirecek bi'şey var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.