Bildirim
Noraly, Arjantin - Alaska seyahati için Güney Amerikada ! (3. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Evet, yavaş yavaş Noraly kızımız itirafa başladı:
9 yıl önce sırt çantasıyla Meksika - Patagonya yapıp Brezilya'ya geri dönmüş. Arada halen anlatmadığı ülkeler var.
Ama, şimdilerde Guetemala'ya vardığında o tipin evli ve çocuklu olduğunu görürsen yıkılma.
Bakacağız bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 30 Kasım 2019; 20:43:44 >
-
-
-
Bir müddettir bu konu geride kaldı çünkü Güney Amerika'nın ucuna, yani Patagonya'ya inip yukarı çıktığında kendisini tamamen toprak yollara vurdu ki ortada bir manzara filan yok.
Sonra, ben yoruldum biraz dinleneceğim deyip Arjantin'in ortasında dandik bir kasabada videolarını kesip üç hafta ortadan kayboldu.
Önceki gün ortaya çıkıp "İşte ön siperlik ve yağ filtresi bekledim de bilmem ne" dedi.
Neyse uzatmayım, bu günkü videosunda dağ başında aniden iki köpeğin saldırısına uğrayıp ısırılıyor.
Neyse ki köpek dişleri uzun botuna denk gelmiş ve yaralanmamış.
Zaten orada yaralansa veya motoru bozulsa mahvolacak, tamamen ıssız ve son derece bozuk toprak yollar..
Köpek saldırısı 19:28
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Şubat 2020; 20:41:37 >
-
-
Sabit fikir,Hocam ne güzel insansın sen yav.noraly i 15 gündür duraksız izliyordum.hayran kalmıştım kadının cesaretine,pozitif enerjisine,sürekli gülen yüzüne.başlığa yazdığın bütün yazıları okudum şimdi hocam.bilmediğim bir çok şeyide öğrenmiş oldum noraly ile ilgili.sabırla yazmanıda ayrıca taktir ediyorum.
Dün noraly nin son videosunu izledim karantina günlerini.sürekli gülen neşeli kadının ,35 dk boyunca hiç gülmemesi,endişeli yüz ifadesi beni çok üzdü.aileden biri gibi olmuştu bizim için.inşallah Hollanda'da ulaşırda devam videoları gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle, ben de çok teşekkür ederim motosiklet ve seyahat sevdalısı değerli kardeşim.
Bu sabah saat 08:00'de "Peru'dan Amsterdam'a 400 turist uçtu" başlıklı kısa videoyu görünce acaba Noraly'yi de aralarında görebilirmiyim diye hemen baktım ama sonradan fark ettim ki çekim tarihi 30 Mart idi, oysa Noraly dün itibariyle Başkent Lima yolunun yarısını tamamlamıştı..
Ama baktığım saat itibariyle 82 yorum vardı ve ilk 4 yorum hariç 78 kişi de video başlığını görünce benim gibi tarihe bakmadan videoyu izlemiş ve tamamı Noraly'yi merak ediyorlardı, herkes onu soruyordu..
Aslında Hollanda'nın Peruya 2 uçak gönderdiğini, 2.uçakta kendisi ve motoru için rezervasyon yapıldığı kendisine bildirilmişti ama insanlar onun için çok endişelilerdi, bu yüzden benim gibi herkes o videoda Noral'yi görebilmek için çabaladı..
Noraly'in önünde 600 km.yol kaldı ve Lima'da sokağa çıkma yasağı 16:00'da başladığı için bu sabah beşte yola çıkacaklardı.
Tabi, Peru ülkemizden 7-8 saat ilerde, umuyorum ki şu anda Lima'da otel odasındadır.
Belki ilerleyen saatlerde bu videosunu da paylaşır.
Tüm Dünya'dan yaklaşık 350.000 takipçi ve hayranı, Noraly'nin son dönemde James Bond filminden fazla gerginlikteki günlerini heyecanla takip ediyor.
Aşağıdaki 4 Nisan tarihli videoda an itibariyle 2.426 yorum vardı ve Lampa'daki pansiyon sahibinin bulduğu kamyonet şöförü Ramiro tüm izleyicilerden tam not almış durumda:
Noraly'nin 4 Nisan tarihli Lima yolunda 12 defa polis/Asker kontrolünden geçtiği videosu:
(kimi kontrol noktalarında görevlilerin bir sonraki kontrol noktasını arayıp, kolaylık sağlamalarını istemeleri mükemmeldi)
-
En son limaya varışını izledim.yeni videosunu bekliyoruz.
Bu arada güney amerika ya motosikletle gitme yöntemi maliyet prosüdür fikriniz varmı acaba.insanını ve doğasını gördükçe Güney Amerika'ya gidesim var açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercul3367 -- 8 Nisan 2020; 12:16:3 >
Noraly biraz önce Peru'nun başkenti Lima'daki otelinden bir video yayınladı, izin verilen günde süpermarket alışverişi yaptı.
Ayrıca Lampa kasabasından sonra kendini ilk defa güvende hissediyor ve morali daha düzgün görünüyor.
Hollanda uçağı için şimdilik beklemesi gerekiyor otelde.
Ancak, Hollanda'nın da Covid-19 pandemisi başladığında aynen İngiltere gibi "Sürü bağışıklığı" yöntemini benimsemiş olması ülkesine vardığında çok dikkatli olmasını gerektiriyor.
-----------------------
Ülkemizden Güney Amerika'ya motosikletle gitmek konusunun zamanı ve maliyeti hakkında öngörüde bulunmak imkansız şu aşamada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Nisan 2020; 21:10:36 >
-
Lima da kalması daha doğru hareket o zaman.
Sizde motor ne var şuan hocam.
Hollanda uçağına binmiş hocam az önce ,face den paylaştı
-
Evet, Noraly kızımız Hollanda Büyük Elçiliği yardımıyla bürokratik işlemlerini hallederek motosikletini Peru / Lima şehrinde bir depoya emanet bırakarak Hollanda'ya evine döndü.
Bu belanın bir gün bitmesini ve tekrar Peru'ya gidip motosikletini alıp seyahatine devam etmeyi bekliyor artık; Hepimizin bir gün tekrar normal hayatımıza dönmeyi ümit ettiğimiz gibi..
--------------------
Bu gün youtube'da, tarihi biraz eski olsa da yine bir Hollandalı kızımızın 14 yaşındayken tek başına başlayıp 2 yıl süren yelkenli tekneyle yaptığı Dünya turunun özet videosunu izlerken yok artık deyip, kafama önce takıp sonra saygıyla çıkaracağım bir şapka aramadım değil.
Tekne imalatçısı olan babasının maddi ve manevi yardımını almakla birlikte o yaşta iken o boyutta bir tekne sürmesine izin vermeyen Hollanda kanunları ve mahkemeleri ile bir hayli uğraşmış.
Bu macerası daha sonra beyaz perdeye de yansıtılmış Holywood tarafından, filmin linki aşağıdaki kısa videonun açıklama kısmında:
14 - 16 Yaşları Arasında Tek Başına Dünya Turu Yapan Kız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 25 Nisan 2020; 20:8:54 >
-
Hollandalı Noraly ablamız Covid-19 nedeniyle 60.000 km. seyahatten sonra Peru'da bırakmak zorunda kaldığı Dünya turunun başından beri kendinde iz bırakan hatıralardan oluşan 20 dakikalık bir video oluşturdu.
Hoşuma giden yönü sunumunda morali yerine gelmişti, ısrarla ve inatla bu Covid-19 laneti bittikten sonra seyahatine devam etme kararında: Bizimle kal Noraly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 25 Nisan 2020; 20:17:43 >
-
Noraly kızımız seyahati boyunca tüm seyyahların, hemen hepimizin başına geldiği gibi motoru tutamayıp devirdiği anlardan derlediği bir video ile karşımızda:
Evet, benim de videom olmasa da Rusya'da bir gün öğle yemeğinden sonra oraya kadar Gürcistan'da tanışıp birlikte devam ettiğimiz iki motosikletli karı koca'nın, koca olanının her zamanki gibi acele ettirmesinden dolayı, ufukta yağmur görünmesine rağmen yağmurluklarımı giymeye fırsat bulamadan önceden yola çıktıktan kısa bir süre sonra sağanak yağmur başlayınca, yolun sağında görünen toprak zemine durmak için girip ve bu burasının o süratte dümdüz görünmesine rağmen yağmuru yeyince resmen balçığa döndüğünü fark edemediğim için girer girmez kayıp yere yapıştım.
Sola düşüp ve tekrar daha önce Azerbaycan'daki kazada olduğu gibi sol ayağım motorun altında kalınca paniğe kapıldım, çünkü orada bisiklete çarpmış, onun da beni sola devirmesi sonucu motorun altında kalan sol ayak bileğim 2 yerden kırılmış ve ülkemize döndüğümde ameliyat sonucu platinler takılmıştı ayağıma.
Küfür ede ede sol ayağımı kurtarıp sorun olmadığını görünce ne kadar rahatlamıştım, anlatamam.
Çünkü burası resmen yazı yaban bir yerdi, ilk hastaneye yüzlerce km. vardı 😮
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 2 Mayıs 2020; 3:31:24 >
-
Itchy Boots
A tragic day that affected my family.
Üçte biri deniz seviyesinin altında olan ve 1953 yılında Hollanda'da meydana gelen deniz suyu baskınında kendileri de anne - babasını kaybeden büyük anne ve büyük babasıyla buluşan Noraly, daha sonra Hollanda'nın bu deniz baskınlarını önlemek için geliştirdiği bariyerleri uzaktan da olsa gösteriyor.
Tabi, yanından ayırmadığı drone ile Hollanda'nın güzel doğasını da bize sunuyor:
Özlem:
Ah o motosiklette yol alan ben olsaydım
Hollanda'da gazlasaydım
Vız gelirdi her şey inan bana
Yeter ki uzun yol yapsaydım.
-
Bu kadar detaylı bir araştırmayı göreceğimi hiç tahmin etmezdim. Kendi başına dolanan yarı özgür kız-yarı hippi gibi birşey zannediyordum ablayı. Sevimli ve neşeli bir insan olduğu muhakkak.quote:
Orijinalden alıntı: Sabit Fikir
Itchy Boots
A tragic day that affected my family.
Üçte biri deniz seviyesinin altında olan ve 1953 yılında Hollanda'da meydana gelen deniz suyu baskınında kendileri de anne - babasını kaybeden büyük anne ve büyük babasıyla buluşan Noraly, daha sonra Hollanda'nın bu deniz baskınlarını önlemek için geliştirdiği bariyerleri uzaktan da olsa gösteriyor.
Tabi, yanından ayırmadığı drone ile Hollanda'nın güzel doğasını da bize sunuyor:
Özlem:
Ah o motosiklette yol alan ben olsaydım
Hollanda'da gazlasaydım
Vız gelirdi her şey inan bana
Yeter ki uzun yol yapsaydım.
İzleyen herkes de muhtemelen en son peru yolculuğundaki şoför eleman ve peru polisinin yardımsever tavrını takdir etmiştir ama. Ucuz atlattı abla.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X