bu espryi yapmak istemezdim ama tam yeri güzel olacvak diye düşünüyorum yanlış anlamayın
geliyor
biri NewDay'e gereksiz emsajlardsa post artmadığını söylesin
Ali Desidero
Arkadaşları Ali derler Hani oturur bizim kahvede Yakmış abayı bir dilbere Nefaset birşey fidan boylu
Bizim Ali pişpirik oynar MFÖ dinler maç seyreder Dedik ya abayı yakmış kıza Bundan haberi yok kızın ama Ali Desidero Ali Desidero
Kız çok gizel latif şirin Hem kitap kurdu hem bir ahu Venus mü desem Afrodit mi Eli yüzü düzgün bir içim su
Elbetteki feminist bir kız Metafiziğe de inanmakta
Bir kusuru var yalnız kızın Biraz entel takılmakta Optimizt hem de pesimist biraz idealizme de savunmakta Ali Desidero Ali Desidero
Teoride desen zehir gibi Pratik dersen sallanmakta Bazen ben hümanistim diyor Bazen rastyonalist oluyor Değişik bir psikoloji Bir felsefe idiotloji İdiot idiot idiotloji
Bizim Ali kahveden aynen Kız oradan gelip geçerken Gözüne kestirip kafasına takıyor Bu benim diyor dokunanı yakarım
Ne yapmalı ne etmeli Bir oyunbazlık bir şeytanlık Kıza dalavere mi çevirmeli
Bu beraberlik nasıl olacak İkise ayrı telden çalıyor
Centilmencemi yaklaşmalı Familyasıyla mı tanışmalı Bir bilene mi danışmalı Bu kız sanki bir buzdolabı Ali Desidero Ali Desidero
Ali kahvede oturup duruyor Kızın geçmesini bekliyor Hatun kişi görününce köşeden MFÖ başlıyor aynen kasetten Ali Desidero Ali Desidero
Matmazel MFÖ'yü duyar duymaz Biran kendinden geçiyor Ha bayıldı ha bayılacak derken Ali kızın elinden tutuyor Ali kıza bir klark çekiyor Kahvedekiler ınınının diyor Inının ın ının ın ını nın Kız pardon diyor başım döndü MFÖ yakar gönlümü Rica ederim diyor delikanlı Gelebilir her genç kızın başına Yardım edeyim size isterseniz Evinize götüreyim icabında
Ay nasıl olur diyor kız içinden Ben sizi hiç tanımıyorum ama Hem konu komşu ne der sonra Merci giderim tek başıma
Olur mu ne önemi var diyor oğlan Yürüyelim işte ne çıkar bundan Hem sizinle de tanışmış oluruz Hem konuşuruz şurdan burdan Ali Desidero Ali Desidero
Ne kibar çocuk diyor kız içinden Hem samimi hem vefalı yani Bir imtihan çekeyim şuna diyor Serseri mi yoksa bir dahi mi
Diyor felsefeyi severmisiniz Ali diyor biz hep dönerciyiz Luther diyor kız Machiavelli Şampiyon biziz diyor Ali Attığımız gollerden belli
Kız anlıyor ki dünyalar ayrı Ali'ye kibarca bir bay bay Ali diyor hay hay Gözü parlıyor aniden kızın Şeytan tüyü var bu hınzırın Ali anlıyor ki doğru yolda Hazırım diyor buluşmaya Kız diyor ki bu işler narin Bugün olmaz Ali belki yarın
[Deleted by Admins]
Gitme Kal Bu Şehirde
Güz yaprakları düştü Gazeller oldu Bulut indi yeryüzüne Sevdalı oldu Bir avuntu biraz keder Böyle bize neler oldu Bu ayrılık bir de hasret Çekilmez oldu Ay karanlık hep karanlık Yüzün bize döner oldu Bir ihtimal daha vardı Felaket oldu
Gitme gitme gitme kal bu şehirde Gitme gitme yazık olur bize
Geceler kör dilsiz sanki Konuşmaz oldu Hüzünler koyduk üstüste Ayrılık oldu Bir avuntu biraz keder Böyle bize neler oldu Bu ayrılık bir de hasret Çekilmez oldu Ay karanlık hep karanlık Yüzün bize döner oldu Bir ihtimal dah vardı Felaket oldu
Gitme gitme gitme kal bu şehirde Gitme gitme yazık olur bize .
güzel arşiv oluyor yalnız devam
Zakkum
Güneş yakmıyor hasretin kadar Sahilde dalga gönlümde sen var Gülmüyor yüzüm, her yanım hüzün Tadı yok yazın eskisi kadar
Pembe ve beyaz Mahsunca biraz Açılmış bu yaz Zakkum çiçekleri
Mehtap ve deniz Sensiz kimsesiz Ağlıyor sessiz Zakkum çiçekleri
Hep aynı yerde yine o sandal, Akşam oldumu,yanıyor mangal Seni özlüyor bütün fasıllar Tadı yok yazın eskisi kadar
Yoksun Sen
Yine sonbahar Yine yağmurlu akşamlar Yine sensiz o parklar Yine bomboş ıslak sokaklar Ardımızda yıllar Düne sarılmış düne bağlanmış Arzular Bize küskün anılar Yine aramızada çaresiz Tükenmez yasaklar Yoksun sen Esen rüzgarlarda Ezilmiş çiçek kaldırımlarda Yalnızlık şimdi kollarımda Sensiz yürüyoruz biz bulutlara Belki biz seneler sonra Belkide ömür boyunca Yazık çok zaman geçti Başka sonbahar yok asla
[Deleted by Admins]
Kurtar Beni
Mum yak yoluma yeter yürürüm Kayboldum ışığa hasret Bir şiir yaz bana insanı anlatan Düşünce kalkmayı öğret Kervan geçmez çöle döndüm Yalnızlığım tenimde kavruldu Dolup taşmaz seller oldu Gözyaşlarım gözümde boğuldu Kurtar beni Gün ortasında ıssızım Senden sonra dinmiyor ki gönül sızım Ben bahtsızım Beni anla hiç yorma Bir el ver Sana ihtiyacım var Geçit vermez dağlara düştüm Yüzüm solgun, dizlerim dermansız Kurda kuşa yem oldu gönlüm Mahpus yattım sorgusuz sualsiz
aboneyim abone biletleri cebimde ballı lokma tatlısı aman hadi hayırlısı
orta 1 de idim
hala da dinlediğim ve zamanında zamanında müzik yapan ender adamlardan sinan erkoç un oyna da oynası hala dinliyorum;
oyna
rayına oturmuş dönüyor dünya parmağının ucunda hergün bayram sana nasıl olsa işler güçler yine tıkırında bir elin yağda bir elin balda dertlere takılıp aman yorulma sanane gününü gün etmek varken sanane bitmeyen kara gecelerden
dünyayı sen mi kurtaracaksın acılara sen mi ilaç olacaksın yok fayda başka vah vah demekten boşuna düşünme ne gelir elinden
oynada oyna kafana göre oyna oynada oyna yakışır sana oynada oyna kafana göre oyna oynada oyna yakışır sana
yıl 1993 tü be amma geçmiş aradan
[Deleted by Admins]
Gelipte Halimi Gördün Mü?
Veda edip gittin gideli, nedense Ne bir mektup ne selam gelmedi Durup dururken şimdi niye, sebep ne? Arayıp soruyormuşsun, herkesten beni
Yok olmaz artık, yok olmaz artık Sen değerimi bilmedin Farketmez artık, farketmez artık Kalmadı değerin senin
Gelipte halimi gördün mü? Görüpte hatırımı sordun mu? Öyle uzaktan olmaz ki Elinle ateşimi hiç ölçtün mü?
O sayfa çoktan kapandı, açamam Geriye dönmem ben asla, yalvarma Anladım herşey yalanmış, aldanmam İnanmam artık ben aşka, ben aşka
Yok olmaz artık, yok olmaz artık Sen değerimi bilmedin Farketmez artık, farketmez artık Kalmadı değerin senin
Tuana
Tuana dallarına karlar yağıyor tuana Ay yüreğine ayaz vurur da Sen üşürsün oralarda Uyan artık uyan Kara gülüm zaman yok kara gülüm Mekan yok Tut asırlık umutlarla acılarla Tut bırakma peşini hayatın ateşini gel Ah akıp gider oyun akıp gider devam Eder hayat Ah uyan da gel tuana yüreğim Kan ağlıyor Sana söz yine baharlar gelecek Sana söz ışık sönmeyecek Ölüm yokki tuana uyan Şimdi yaşanacak
Deli Mavi
Eski ve yırtık ve solgun ve durgun Ama duvarım da bak atamam sevdalı resimleri Ah! Zamansız eridik tükendik Neden Böyle apansız kimlere yenildik ve eskidik
Son bakışın duruyor gözümde Bir alev gibi deli mavi Son gülüşün duruyor yüzümde Çok sevenlerin deli mavi
Söz sana yemin sana söz Kör olayım yalansa Değmedi değmez gözüme Başka renkte iki göz
[Deleted by Admins]
Delikanlım
Açılır sonsuz kere yoluna güllerim Koparıp atsan da solmaz gönlüm nafile Yokluğun soğuk tenine susadı tenim Üşüdüm yorgan misali seril üstüme Geceler boyu sevişmelerimiz bitmesin Gölgesi düşsün saçlarına aşk ateşimin Sakınıp sakla güneşim ol ısıt beni Yüzünün sıcak kokusu kalsın ellerimde Kalbim duraksız haykırışlarda Ne yapsan ayrılamam senden asla Hafife alma, aşk vurur insana Bu kadar kolay sanma, ah delikanlım .
he şimdi en babaları geldi aklıma hala dinlerim efsaneyi.
BİŞEY YAPMALI
Derin uykudaydım sesine uyandım Kan içinde kaldım uyku tutmadı. Yolun ortasında henüz onaltısında Vuruyorlar oysa bişey yapmadı. Sanki onlar hancı halkına yabancı Biz ise kiracıyızda evden atmalı. Birisi oy peşinde öteki rant işinde Kıyamet değilse bile bişey yapmalı.
Herkesin fikrince farkımız çok ince yutmaya gelince demir lokmayı Hileli terazi han hamam arazi Konuşanı asi deyip içeri tıkmalı. aili meçhuller çöple beslenenler Çalıp duran ziller uyandırmalı Yolun ortasında henüz onaltısında İnsan insanım diyorsa bişey yapmalı
bu da 1994 yılı.ya o zamanlar en kral dünya kupasının(usa 94) üstüne bir de bu muhteşem şarkı ile geçen zamanlar.mumla arıyorum o yıllar
Abone
Sana kaptırmam ben onu İki yıl kaç bölüm oldu Daha çok sürer bu dizi Hiç kaçırmam saatini Onu ilk gördüğüm zaman Pat..bayıldım aman aman Annem bu iş olur dedi Ruhumuz uydu tastamam Kızların hepsi peşinde Gözü yokki hiç birinde Hem ona aboneyim Bütün biletler cebimde Aboneyim abone Biletleri cebimde Ballı lokma tatlısı Aman haydi hayırlısı Efervesan vitaminler Gece sütü çiğ yumurta Sinirlenince her şeyi Deviriyor bir yumrukta Joging onda kayak onda Su altı üstü sporu Şaştım üç lisan biliyor Okumuş çocuk borumu Aboneyim abone Biletleri cebimde Ballı lokma tatlısı Aman haydi hayırlısı Daha bir güzelleştim Bu aşk yaradı bana Herkes dalga geçsede Darısı başınıza