Şimdi Ara

Notebbook ile AV Receiver arasında ses bağlantısı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Şu an evimde TV yok.Dİzüstü bilgisayarım.Denon 1603 AV receiverim.ona başlı 5.1 ses sistemim var.Merak ettiğim Creative in dizüstüler için ürettiği Audigy 2 ZS model ses kartını alıp bilgisayarıma taksam dijital olarak Av receiverime bağlayabilir miyim? Yani bu ses kartının optik ya da coaxial -out- dijital ses çıkışı var mı? Bu şekilde DVD filmlerimi görüntüsü olarak dizüstünde ses olarak evimdeki sinema sisteminde 5.1 olarak dinlemem mümkün mü? Bilgisayarımın aslında 7.1 destekli SPDIF dijital çıkışı var ( Fujitsu Siemens Pİ 1505) ama ben kablo uydurup da AV receiverime dijital olarak bağlayamadım.Analog olarak bağlayabiliyorum ama o da zevk vermiyor. Şmdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Laptopu o sekilde baglamak icin optik kablolar var kardes.
    teknosa lara bak bi.
  • üstadım bu kablo nasıl birşeydir ben bulamıyorum.Tavsiye edebileceğiniz bir yer varsa lütfen söyleyin de size dua edeyim.Ben alırım sorun çıkar.Bu tür ürünleri geri de almıyorlar.Şimdiden teşekkürederim.
  • @asanes,
    Eğer bilgisayarının üzerinde optik çıkış varsa bilgisayarını direk olarak sistemine tek kablo ile bağlayabilirsin. Ve böylece istediğim sesi amfinden alabilirsin. Ancak bilgisayarında böyle bir çıkış yoksa audigy zs den çıkış alabilirsin.
    Bilgisayarının çıkışına bak, oraya uygun yapıda kabloyu teknosalardan yada başka yerlerden elde edebilirsin. Teknosalardan alacağın ürünlerin geri iadesi mümkün ama baya bir sorun çıkartıyorlar. Geçen hafta teknosa dan aldığım kablo Vivanco marka optik toslink olarak geçiyordu. Fiyatı da 13 Ytl idi.
    ps: dikkat etmen gereken bağlantı noktasının bilgisayarındaki girişine uygun olması lazım. Bazı optik kablolarda yuvarlak bir yapı var.
  • Bilgisayarımın onboard ses kartının SPDIF diye dijital çıkış tanımı var.Ama dijital çıkış diye tanımladığımda hiç ses alamıyorum.Zaten garibime giden de 3,5 kulaklık ya da mikrofon jakı şeklinde çıkış.Buradan hangi kablo ile dijital çıkış alabilirim bilemiyorum.Benim bilgisayarımda coaxial ya da optik (toslink) çıkış yok.Yani bana öyle bir kablo lazım ki bir tarafı kulaklık çıkışı olacak bir tarafı coaxial ya da optik çıkış olacak.Ben böyle bir kabloya rastlamadım.
  • Asanes,
    Ürünün kitapçığı içerisinde bağlantı şeması yada spdif bağlantısı için gerekli kablo adı yazması lazım. Netten ürünün tanıtım borşürüne baktığımda kulaklık çıkışından bir bağlantıyla spdif çıkış alabileceğin yazmakta ama ne gibi bir kablo ile bağlayacağın hakkında bir fikre sahip değilim. Fujitsu'nun teknik servisi sana bu konuda daha fazla yardımcı olabilecekleri kanısındayım.
    Çünkü şu ana kadar kulaklık çıkışından spdif bağlantıyı ilk kez duydum. Ancak daha önceden bahsettiğin audigy ZS üzerinde daha önceden bahsettiğimiz optik ve coax çıkışları mevcuttur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.