Merhaba, Yeni bir notebook almak istiyorum. Forumu okudum. AMD ve CENTRİNO arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Kararsız kaldım bu nedenle. Ben laptopu sadece yazı yazmak, arasıra excel çalışmaları, power Point için alacağım. Belki ara sıra da çocuklar oyun oynar. HP NX6125 PY418EA AMD 1.6GHz 512MB 60GB 15TF nasıl yani AMD işlemcili bir bilgisayar alsam benim yapacağım işler için farkeder mi. Çok mu ısınıyor veya yavaş. Ayrıca FUJITSU SIEMENS M1425 CENT. 1.7GHZ 15.4" - 512 MB - DVD-RW - 60 GB ve bir de ACER var Acer TM4102WLMi, Sonoma 1.73GHz, WIDE, XP Home TR Bu da son sorum: geniş ekran laptop kullananlara hangisi daha iyi 14 mi 15,4 mü Cevap yazarsanız sevinirim.
Acer 4102 almanız daha mantıklı. Ekran olarak 15.4" tercih etmelisiniz
15.4 inç al çok fark ediyor
Notebooku taşıyacaksan 14" al bence. Yoksa omzun çöküyor. Bir de bu saatten sonra 64 bitlik yeni işlemcilere yatırım yapardım ben senin yerinde olsam. Yani AMD'li işlemcilere bir bakardım. Eğer oyun oynanacaksa paylaşımsız 128 Mb ekran kartı gerekir. Piyasada GeForce 6200 ve üstü ekran kartlı notebook dolu bu ara. ATi X600 de olur.
Eğer "bu kadarı bana fazla gelir" dersen Sonomalı bir notebook al. O da işini fazlasıyla görür. AMA UNUTMA AĞIRLIK ve PİL ÖMRÜ ÇOK ÖNEMLİ OLACAK SENİN İÇİN.
15,4 inc ekranlar dvd konusunda tartışılmaz eğer dvd de seyretmeyi düşünüyorsan 15,4den şaşma derim...
yazdığın notebooklar arasında önce acer sonra fs gelir...
ve amd ile intel arasında ki tercihim de intel sonomadan yana...
64 bit şuan için hatta önümüzdeki yıllar içinde çok gerekli değil sonomadan sonra intelin 2006 yılında piyasaya süreceği yonah isimli işlemciler bile 64 bit olmayacak...
Sürekli taşımam gerekecek yok öyle dvd falan seyretmem laptopta gelen cevaplardan sonra baktım sonomalara ama şöyle uygun bir şey yok fsiemens en nuygun gibi geldi ama onların formunda da fanı açınca ekranda kararma var diyorlar şimdi 2 milyar verip bir de başına bir hal gelirse olmaz. Ben Burdurdayım buralarda laptoptan anlayna da yok oldukça kararsız kaldım
yazdığın HP modeli hem uygun (HP için ) hemde mantıklı 15é le dünyaya gelmedikki olsun ekran herlşey demek deildir ki
yani aslında celeron falan da görür senin işini fiyat olarak da kafadan 150 dolar ucuzlar.
bence en önemli şey aleti çok taşıyacak mısın yoksa evde masaüstü gibi mi kullanacaksın. çok taşınacaksa, işte falan kullanılacaksa performanstan önce hafiflik, kasa kalitesi, marka ve sağlamlık ve de pil ömrü önemli. bu açıdan kaliteli ürünlere bak ve 1500 doları geçmene hiç gerek yok derim.
Celeronu hiç düşünmedim. Sürekli yanımda taşımam gerekecek. Şu HP AMD TURİON 64 fiyat açısından iyi gibi pcdepoda 1910 YTL . Özellikleri de iyi gibi. Sanki onu alacak gibiyim. Benim yapacağım işler için hızı yeterli olur sanırım değil mi?
arkadaşa katılıyorum kaliteli bişii al çok taşıyacaksan AMD turion işini görür bu HP modelini alabilirsin işinide çok ii görür mrk etme kalite çok önemli helede taşıma yapacaksan
Arkadaşlar nihayet kararımı verip hepsiburadadan bir tane HP NX6125 PY418EA AMD 1.6GHz 512MB 60GB aldım önerileriniz için teşekkür ederim. Laptopum gelince özellikleri veya sizlere sormak istediğim şeyler olursa yine yazarım. Bakalım Centrino AMD savaşında bu ke z en azından benim cephede AMD kazandı.
quote:
Orjinalden alıntı: zgolen
Arkadaşlar nihayet kararımı verip hepsiburadadan bir tane HP NX6125 PY418EA AMD 1.6GHz 512MB 60GB aldım önerileriniz için teşekkür ederim. Laptopum gelince özellikleri veya sizlere sormak istediğim şeyler olursa yine yazarım. Bakalım Centrino AMD savaşında bu ke z en azından benim cephede AMD kazandı.
arkadaşım bitanesin ürünü anlat bize de mrk ımız bitsin seni bekliorum
temiz alet, hd ve ekran kartı gayet iyi, her oyunu oynar hemen her programı çalıştırırsın. yorumlarını bekliyoruz. özellikle pil süresi ve ısınma olayı ile ilgili bilgi ver bize hocam. güle güle kullan.
laptop gelir gelmez ilk yapacığım iş aynen pil süresi ve şu meşhur ısınma sorunu hakkında ilk izlenimlerimi yazmak olacak selamlar ilginize teşekkürler
Arkadaşlar notebookum geldi. Ben daha önce hiç notebook kullanmadım. Laptopun altı biraz ısınıyor. Bir de yarım saatte bir 8-10 sn. kadar fan çalışıp kapanıyor. Sizce normalmi mesela klavye bile hafif ısınmış durumda ne dersiniz. Ben AMD Turion 64 HP nx 6125 almıştım. Birde ram 384 görünüyor. Bu ekran kartı 128 mb paylaşımlı olduğu için değil mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme