Şimdi Ara

Notebook açıldıktan sonra kısa bir süre sonra kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim lenovo s145 marka amd ryzen 7 3700u işlemcili 8 gb ram 512 gb ssd olan bir laptopum var. Laptobu 2 ay falan kullanmamıştım 2 hafta önce tekrar kullanmak istedim açıldıktan kısa bir süre sonra mavi ekran hatası verip kapandı tekrar açtığımda defalarca yine aynı hatayı verdi. 1 hafta sonra ise açıldıktan yine kısa bir süre sonra kapanıyor bu süre değişiyor uzun süre bilgisayara dokunmadığımda 2 3 saate kadar dayanabilir ama mavi ekran vermeden direk kapanmaya başladı kapanmak dediğim fanlari çalışıyor ekran parlak siyah ekranda kalıyor hemen tekrar açmaya çalıştığımda bu seferde açılmıyor ancak bir süre bekledikten sonra tekrar açılıyor sonra yine aynı şekilde kapanıyor. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar sorun ne olabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultracedric -- 18 Kasım 2023; 13:31:11 >

• Merhaba geçmiş olsun,

Mavi ekran hatasının adı sadece mavi olması değil, orada bir sorun yazar, orayı okumaya çalış. O hata mesajındaki kodu yazmaya veya fotoğrafını almaya çalış.

Bu hatalar aynı zamanda Win+X yap > Olay Görüntüleyicisi'ni aç, oraya da düşüyor. Oradan da bulabilirsin. Solda Windows Günlüğünde Sistem penceresinde yazar.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Notebook açıldıktan sonra kısa bir süre sonra kapanma sorunu
    Şu anda mavi ekran hatası vermeden direk kapanıyor.

• Sorun donanım-sürücü uyuşmazlığı. BIOS güncellemesi kaynaklı gösteriliyor, bir kullanıcı da antivirüs yazılımını kaldırınca düzeldiğini söylemiş.

• Windows Update belki de BIOS'u güncelledi. Sen üreticinin sayfasındaki BIOS driverı indirip, yeniden kur: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/bucn33ww.exe (Eğer kurulmazsa Aygıt Yöneticisi > Üretici Yazılımı'ndaki Sistem Sürücüsünü kaldırıp tekrar dene)

• Antivirüs kullanıyorsan kaldır.

Win+R yap, msconfig yaz. Hizmetler tabına gel, Microsoft hizmetlerini gizle, geriye kalan tüm MS dışı servisleri devre dışı bırak.

Hocam 2 kere temiz kurulum yaptım önce win 10 sonra 11 yine sorun çözülmedi. Sizin dediğiniz yöntemide deneyecem şu anda teknisyen bir arkadaşımda bilgisayar. Teşekkürler ilgilendiğiniz için
  • Ultracedric U kullanıcısına yanıt

Hocam sorunun biraz sıkıntılı gibi. RAM kaynaklı olduğu da söylenmiş, ki bu modelde RAM için gömülü diyolar. Eğer garanti devam ediyorsa ver servise.

Yok hocam garanti devam etmiyor 4 yıllık bilgisayar bende görmüştüm forumlarda ram değiştirdikten sonra sorunu çözülenleri. Ayrıca uzun süre acmayinca laptobu daha uzun sürede kapanıyor oluşu benim aklımada Rami getirdi.
  • Eyvallah hocam, uzun süre olmuş satın alalı. Rutin bakımları yap/yaptır fan temizliği vs. Ram takıp çıkarmak, yer değiştirmek iyi gelebiliyor.

Bir de batarya da ölüyor olabilir. Bataryasız çalışabiliyorsa öyle de dene. Oraya yeterli güç gelmiyorsa da donanımlar sıkıntı çıkarabiliyor.

Bu arada yeniden format atarsan biraz internetsiz kurulum gerçekleştir. Öncesinde de sadece Lenovo'nun modeline göre sayfasındaki sürücüleri indirip hazırla. Çünkü bu Windows Güncellemelerinin sistemi bozduğu oluyor.

Eyvallah hocam Bataryayı çıkardım bende fan temizliğini falanda yaptım bir çözüm olmadı ram de deneyecem ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum İnternetsiz kurulumuda deneyecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.