Şimdi Ara

notebook bataryam öldü.. ne yapabilirim? şoklattırıyorlarmış..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fujitsu-siemens marka notebookum var.. 2. el aldım ve alet adaptör olmadan hic calısmıyor hatta bataryası ölü artık.. bataryayı şoklattırma gibi bir şansım varmıdr ? veya 2. elini,yan sanayisini veya ucuza bulabilecegim biyer varmıdır ? siz ne yapmamı önerirsiniz ?

• soklatmak pek ise yaramaz, yapacagin tek sey yeni batarya almak
  • bence de soklatma gibi bir riske girme ilerde bir problem acmasin laptopa..
  • bu bataryaların yan sanayileri faln yokmudur ? ucuza bulabileceim biyerler veya..
  • laptop unun markasını modelini gönder.Sana çok cazip fiyatta batarya ayarlıyım.
    Abdullah CECELİ
    munev_abd@hotmail.com
  • Öldüyse gömelim şaka bir tarafa da batarya satan yerler ve kişiler var biraz araştır netten.
  • karaköyde bir yer var bataryanın ıcındekı pilleri değiştiriyorlardı nıhayetinde içindeki pillerde şarzlı kalem pilben orda değiştirmiştim 60$ gibi bir fiyata....
  • Bataryanın içini sakın değiştirme
    Çünkü İçerisinde çip devre var devre kendini resetliyor.Kullanılmaz hale geliyor.Başıma geldi Tavsiye etmem.
  • şoklatmak bi işe yaramaz arkdaşlar. şoklama sadece yeni bataryalara uygulanan bi işlem, yeni batarya şarj alamaya biliyo ve pilin içindeki atomları harekete gecirmek için yapılan bi işlem ama bitmiş bi bataryaya uygulanması hişey ifade etmez hatta bilg. zarar bile verebilir sana önerim yeni ve mümkünse orjinel bi batarya alaman pahalı ama sorun yaşamassın kafan rahat olur..
  • Şoklatma arkadaşın dediği gibi yeni pillerde iş görür, ancak bataryaların içinin değişimi konusunda ben biraz araştırma yaptım ve öğrendiklerim şunlar ;

Çoğu bataryanın içi değiştirilebiliyo ancak bataryanın tamamen ölü olmaması lazım yani en az 1-2 dakika yaşıyosa umut varmış... İkincil olarak (bu bana söylenen tabii satıcı yenisini satmak için söylemiş olabilir) Compaq bataryaların içinde bi sayaç tarzı bişeyden bahsetti atıyorum aletin pilleri 1000 kere şarj olabiliyosa, pilleri değişse de 990 kere şarj ettiysen önceden, değişim sonrası 10 kere daha şarj edersin boşa gider o kadar masraf dedi adam. Ancak HP vs.vs.vs. gibi birçok firmada pilin değişimi olabiliyormuş.

Üçüncü olarak da yaptığım araştırmada Eminönü ve Karaköy tarafını araştırdım, bu işi yapan 3-5 firma var sadece ve işlem garantili değil. Yaparız olursa 70 dolar alırız, olmazsa 30 dolar işçilik alırız dedikleri için yaptırmadım. Şahsen biraz kuşku duydum acaba bataryayı alır 1 hafta sonra aynısını geri verir de olmadı diye 30 dolarımı gasp eder mi diye

Ama bu aralar Laptopı değiştirmezsem ya yeni pil alıcam yada bu değiştirme işlemini yaptırıcam.

• Bendede fujitsu siemens C1020 Laptop var pil sorunu bendede var ama suan için çok fazla değil 1 saat felan idare ediyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.