Şimdi Ara

Notebook' da Intel HD 3000 grafik ne kadar önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
37.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intelin yeni nesil notebook işlemcilerinden 2410 ile ilgili bir şey sormak istiyorum.

Bu işlemciye entegre Intel HD Graphics 3000 var. Bununla harici ekran kartı ihtiyaca göre devreye giriyor. Ancak bu sistemi Nvidia destekliyormuş, AMD kartlarda yokmuş. Ben AMD'nin bunu desteklemediğini bilmiyordum. AMD HD 6650M 1 GB. ekran kartlı, 17,3" bir notebook almıştımhttp://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-ls44-hr-501tk-ls44-core-i5-2410m-2.3ghz-6gb-ddr3-500gb-17.3-dvdrw-1024mb-hd6650-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53809

Uygun fiyatlı 17 inç olduğu için tercih etmiştim ama şimdi kafama takıldı. AMD HD 6650M 1GB yerine, Nvidia 540m 2GB (ama 17 yerine 15,6 inç ekranlı) bir modelle değiştirmeye değer mi (aynı fiyat)?

Sizin fikriniz nedir? Intel HD Graphics 3000 için model değiştirmeye değer mi? Araştırdım ama bir hükme varamadım.

• Şarj problem oluyor mu? Oyun performansindan memnun musunuz?
  • Sistem boştayken 4 saat üzeri gösteriyordu pil, ancak video falan izlerken 2-2,5 saat civarına geriledi. Ürün salı günü elime geçti, şimdilik sadece masa üstünde fişe takılı kullandım, o nedenle şarj konusunda detaylı yorum yapamayacağım. Ama başka bir incelemede 15,6 inç bir modelin pil durumu hakkındaki değerlere baktım öyle aman aman bir fark yoktu.

Oyun oynamıyorum o nedenle yüklemedim, belki bir ara silkroad yüklerim.
  • Oyun oynamıyorsanız ve şarj konusunda sıkıntınız yoksa makineyi değiştirmenin bir mantığı yok bana göre.
  • intelin grafik kartları amd ekran kartı olan sistemlerde kullanılabiliyor örnek: i5460M + amd hd5450

sadece internette gezerken fln intel ekran kartını kullanırsa pil tasarrufu sağlar birazda ısı azalır ama zaten masada fln kullanıyorsanız pek ihtiyaç yok
  • bende i5 2410 işlemcili hd 3000 ekran kartıyla (kendinde olan kart) yeni bi laptop aldım amerikadan geldi daha doğrusu daha tam test edemedim ama başka ekran kartı yok windows puanında 5 küsür bişey çıkıyor oda ekrandan dolayı ekran kartı pek performanslı değil heralde bu ekran kartı hakkında başka bilgisi olan var mı iyi bişey alalım dedik ama pek iyi bi mal gelmedi heralde bize :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: judger90

bende i5 2410 işlemcili hd 3000 ekran kartıyla (kendinde olan kart) yeni bi laptop aldım amerikadan geldi daha doğrusu daha tam test edemedim ama başka ekran kartı yok windows puanında 5 küsür bişey çıkıyor oda ekrandan dolayı ekran kartı pek performanslı değil heralde bu ekran kartı hakkında başka bilgisi olan var mı iyi bişey alalım dedik ama pek iyi bi mal gelmedi heralde bize :S

Intel® HD graphics 3000 harici bir ekran kartı mı yoksa ram dan mı yiyor? oyunlarda performans nasıl? ben de amerikadayım i5 Intel® HD graphics 3000 sahip dizüstü alcam. ram 8 gb beni çok etkiledi. sennki nasıl kullandın mı?
  • bir de sitesinde Intel® HD graphics 3000 nin 1.6 gb a kadar çıkabildiği yazıyor? bu iyi bir değer değil mi? bu harici bir ekran kartı mı? harici değilse bu değerle ii bir performans verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quattro7x7

quote:

Orijinalden alıntı: judger90

bende i5 2410 işlemcili hd 3000 ekran kartıyla (kendinde olan kart) yeni bi laptop aldım amerikadan geldi daha doğrusu daha tam test edemedim ama başka ekran kartı yok windows puanında 5 küsür bişey çıkıyor oda ekrandan dolayı ekran kartı pek performanslı değil heralde bu ekran kartı hakkında başka bilgisi olan var mı iyi bişey alalım dedik ama pek iyi bi mal gelmedi heralde bize :S

Intel® HD graphics 3000 harici bir ekran kartı mı yoksa ram dan mı yiyor? oyunlarda performans nasıl? ben de amerikadayım i5 Intel® HD graphics 3000 sahip dizüstü alcam. ram 8 gb beni çok etkiledi. sennki nasıl kullandın mı?

Intel hd graphics denilen şey onboard ekran kartıdır. Kendi belleği yoktur. Bilgisayarın ram'ini kullanır. Grafik işlemleri için de bilgisayarın işlemcisi içinde yer alan grafik çekirdeğini kullanır. Nvidia, ati gibi ekran kartları kadar performans vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro7x7

bir de sitesinde Intel® HD graphics 3000 nin 1.6 gb a kadar çıkabildiği yazıyor? bu iyi bir değer değil mi? bu harici bir ekran kartı mı? harici değilse bu değerle ii bir performans verir mi?

konu eski ama şunu söyleyeyim intelin masaüstü hd 3000 grafikkartı ile laptop hd 3000 grafik kartını birbiri ile karıştırmayın.laptopdaki hd grafik işlemciye entegre oldugu doğrudur.b seri işlemcilerle bile çok güzel performans alınabiliyor açamadığı oyun görmedim.i5 ve i7 ye entegre olanlarda çoğu ati ve nvidia kartı hız konusunda geçmiştir.

• Merhaba bende Intel Core-i5 2410M İşlemciye Sahip Intel HD Graphics 3000 Ekran Kartı kullanıyorum.
    8 GB DDR3 1333 MHz Ram'im var.
    120 GB SSD kullanıyorum.
    Oyunlarda Yeterli Performansı alabilir miyim?
  • Biras hortt olucak ama 1080p videoda sorun cıkartırmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Its Payne

Biras hortt olucak ama 1080p videoda sorun cıkartırmı

çıkarmaz donanımsal hızlandırma avc desteği vardır 1440 2k videolarda bile sorunsuz iş 4k 2160p ye girerse tırtlar ama bluray film veya 1080p her türlü dosya formatlarını oynatır x264 AVC garanti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.