2X2 gb ddr2 667 mhz kingston ramlerden aldım ama ilginç bir sorun nedeniyle kullanamıyorum. Notebook Datron Aero Wxs modeli C2d t7200 i945 chipset geforce go 7600 ekran kartı mevcut 2X2 gb ya da 2+1 gb takınca windows açılma ekranına kadar geliyor daha sonra ekran kararıyor muhtemelen ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı var gibi görünüyor.tek 2 gb taktığım zaman sorun olmuyor anlayamadım .Başına gelen ya da çözümünü bilen arkadaş var mı acabaçRAmler tekk tek çalışıyor mevcut 2X1 gb olanlar da çalışıyor ama 2+1 ya da 2X2 gb takınca bilgisayar gene açılıyor fakat windows başlayacağı zaman görüntü gidiyor. bilen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim
anakartınız 2 gb üstü desteklememektedir anakartın dual channel özl. kullanmanız için 2*1 gb ram tavsiye ediyorum isterseniz tek 2gb da kullanabilirsiniz
2X1 gb zaten mevcut.ben 4 gb kullanıyor sanıyordum ama neyse sağlık olsun satacaz 2X2 gb ddr2 667 kingston ramleri yada takasta kulancaz.
945pm mi ankart everestle bakarmısınız yanlış bilgi vermek istemem ama büyük ihtimalle max 2gb destekliyor anakartınız hızlıal kampanyasından mı aldınız ramleri ne diyorsunuz fiyatına
945GM/GME ve 945PM Anakartlar Maximum ram yükseltimi ve desteklenen: 4 GB ve 400, 533 and 667 MHz fakat 945express ise Maximum ram yükseltimi ve desteklenen: 2 GB ve 400, 533 MHz anladığım kadarıyla 667mhz rami anakartınız desteklememektedir.
deep not: aklınızda soru işareti kalsın istemedim
chipset 945 pm imiş.sanırsam ekran kartı ile ilgili sıkıntı var.
Merhaba,
Ayni dert bende vardi. Neler geldi basima bu yuzden. Ekran kararma sorununu arastirirken bu yaziyi buldum hemen siteye uye oldum ve basliyorum yazmaya. 512x2 1 gb ramle aldigim notebook u once 1x2 2 gb olarak bir sure kullandim vistaya gecmeyi dusundugumden 4 yapmaya karar verdim everest de 4 gb ram destegi var diyordu. slot basina 2 gb destegi oldugunuda alirken arastirmistim. Ama slot basina 2 gb olsada toplamda 3 destegi bulundugunu hic mi hic dusunemedim. Neyse vista kurulu iken 4 yaptim ve vista kitlendi ramlerden birini soktukten sonra calisti. biraz arastirma yapıp vistada suan hatirlamadigim bir komut ile tekrar denedigimde 4 olarak calisti. vista sp1 oldugu zaman 4 gorsede 3 kullaniyor ama bios 3 de kesin kararli. Bir sebepten yeniden kurulum yapmam gerekti. Vista ilk kurulum ekraninda renklerin gorunmedigini farkettim yanilmiyorsam 16 renk uzerinden gorunuyor ekran. Hadi bios update yapalim bekli bios 4 rami de gorur diyerek siteye baktim dosyalar yok onceden oldugunu hatirliyorum. Mail attim donen yok bir mail daha attim ve 2 gun sonra ilk maile siteye eklendi diye cevap geldi. sonra ikinci mailede bu islem servisimizde ucretsiz yapiliyor diye mail gelmis ama ben bunu baska bir bilgisayardan okudum cunku bios update de bilgisayar ucmustu. datrona ulasmak deveye hendek atlatmaktan zor oralari geciyorum bilgisayari gonderdim mail ustune mail tel trafigi cevap yok sonunda bilgisayarin servisteki 11nci gununde anakartin yandigini ve 450 lira civari maliyeti ogrendim onlarda da bir suru sorundan sonra bilgisayarim kargo savaslari sonucunda ist. dan sakaryaya 3 gunde geldi ve gonderilen kargo ile benim teslim aldigim kargo farkli idi. Bir test edelim dedigimde kart okuyucu ve bluett calismiyordu. Kart okuyucuda asiri tozu gormek icin ekstra bir cabaya gerek olmadigindan biraz ufleme ile calisti halen bazen tutukluk yapiyor. Tekrar mail ve tel trafigi basladi, ozur dilendi derken kargo ile zaten ayni parayi veriyorum diyerekten ist. yolunu tuttum 1 saatten daha az bir surede fisi cikik oldugu soylenen bluethoot onarildi dendi. Deneme firsatim olmadi orada, cunku anakart degisiminden sonra tum vidalar hologramlanmisti bende yeniden kurulumdan once diski de degismeyi dusunuyordum. vidalar etiketlendiginden disk degisme islemide onarimda yapildi. Birdaha sorun cikmaz dedim ama demez olaydim. Tekrar kurulum yaptigimda bizim blue nin yine calismadigini gordum mail attim 2 defa bu sefer donende olmadi donen olsa ne degisecekti ki... zaten kargo tel yol parasi derken 600 lirayi buldu maliyet. Ve ennn acisi servisteki arkadas anakartin bios updatesi yapildi bu surumun bir yenisi daha var fakat biz onu siteden kaldirdik bu anakartlarda sorun cikartiyor dedi. Yani kisacasi KOBAY olarak kullanilmis gibi hisettim kendimi. Gelelim ekran kararma meselesine bu arada diskimin yeni oldugunu belirtmistim vista kurmadan once bir linux ile acilim yapip mail okuyum dedim text ekranda sorun yok ama grafige gecince ekrak karariyor ancak bilgisayar calisiyor. vista da sadece kurulum ekraninda renkler gelmiyor xp kurulmuyor. acronis gibi cd den boot eden sistemlerde ekran bir sure sonra karariyor.
Ben bu sorunu ram degistikten sonra yasadim ergokce arkadasimim yazisini gorunce simdik sorunun kesinlikle ramde oldugunu dusunuyorum ama vidalar hologramli oldugundan ve benim degisen anakartin yeni olduguna inanmadigimdan rami sokup sorunun testini yapamiyorum.
Bir onceki baslikda vista ile 3 gorunse de 4 gb ram i kullanabildigimi yazmistim. Bu datron ile uzun sure sorunsuz gecmez yaa.. illa biseler cikmasi lazim. bir kac hafta once bir elektrik kesintisinde bataryadan calisirken adaptoru cikartmistim, pil tamamen bosalsin diye. Ben uyariyi farketmeden windows kendini kapatti pil bitmis. Adaptoru tekrar bagladim ve datron ile yeni maceram basladi. Ekran yine karariyor, guvenli mod falan hicbirseyi goremiyorum. Neyse bu sefer suc bizim olsun dedim 3 destegi olan yerde 4 fazla diyerek 2+1 ram kullanayim diye karar verdim. Bu arada tek 2 ile sistem acildi ama elimdeki ram i bir arkadas ile degisirim diyerekten 2+1 denedim fakat yok yine yok bu cihaz da eger bir slotta 2 gb ram varsa diger slot bos kalacak baska yolu yok. Cok iyi hatirliyorum mail upgrade oncesi datron 3 gb destekler demisti. Tekrar mail attım ve bekledigimden erken cevap dondu simdi ilk ve son mail arasindaki faklari aynen yaziyorum ve kendi kendime kiziyorum benim gibi yillarini bilgisayara vermis biri nasıl olduda datron hatasini yapti...
Datron Destek Sistemi (destek@datron.com.tr) Sayın Müşterimiz; Bu modellerimizde 2gb ram desteği bulunmaktadır.Arkadaşlarımız yanlış bilgi aktarmışlardır.Yapılan yanlışlıklıktan dolayı özür dileriz.
İyi günler dileriz..
Zaten o arkadaşlar yanlış bilgi verdiklerinden bir anakartım yandı, yine yanlış bilgi verdiklerinden boşuna fazla ram satın aldım, zaten o arkadaslar yuzunden bilgisayar tamirden dondukten sonra bluet calismadi sonra yine tamir edildi fakat hala bluet calismiyor,
Zaten o arkadaslarin yanlis bilgileri yuzunden ben bir notebook parasi daha harcadim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme