Merhaba arkadaşlar -512mb ddr2 533 lük ram im vardı.1gb 533 ekledim.ilk başta iyi gibi geldi.ama sonra sistemde takılmalar meydana geldi.sanki 512mb çalışıyor.işlemcim core duo 2,0 512 liği çıkarsammı? ne dersiniz? diğer 1gb lığı alana kadar? performansı etkilermi okadar? bu arada aldığım ram kingstom.makinede olan hyundai marka.
-birde cpu-z programında SPD kısmında 512mb ramin olduğu bölüm de Timings Table de 3sütün da bilgiler var 266mhz gibi ama 1gb olduğu bölümde 3sütün boş. neden olabilir bu?
ilk başta iyi geldiyse sonra sorun çıktıysa uyumsuzluk olduğunu sanmıyorum, belki donanımsal olarak ramlerde bir oynama olmuştur ve ramleri tanımıyordur, yada yüklediğin programlarla bilgisayarın yavaşalmış olabilir, bence ramlerin 2 side kalsın, yalnız en son anlattığını anlamadım, bana soracağın birşey olursa khalistrom@yahoo.com mail at, çünkü birdaha buraya bakmayabilirim.
muhtemelen aldığın ram sistemle uyuşmadı ya da arızalı. tek denediğinde nasıl sonuç alıosun?
Ram i tek olarak dene. Sorun devam ediyorsa Ram arızalı etmiyorsa Ramlarde uyumsuzluk var demektir. Uyumsuzluk varsa eski Ram i satıp ve 2x1 Gb ram kullanmak daha ii olur..
Tabii bu arada (sistem özelliklerinden) sanal belleği, kullandığın ramin 1,5 katına ayarlamayı da unutma..
bendede 1 gb vardı 512 mb daha taktım sanal belleği ayarlamasak ne olur sorun çıkarar mı(konuyu açan arkadaştan özür diliyorum topic kirliliği olmasın diye buraya yazdım)