Merhaba arkadaşlar.Bu konunun daha önceden çok açıldığını biliyorum.nvidia 7600 mü yoksa ati x1600 mü?arama yaptım fakat bulamadım.Çok fazla haber bulunuyor fakat o kadar vaktim yok.Ayrıca almak istediğim 3 model var.Bunlar toshiba A100-237 ,,A100-847,,,A100-192,,hp dv8373...Tavsiyelerinizi acil bekliyorum.Hafta sonu izmirden almayı düşünüyorum.Denizli de makinaları bulamadım...Şimdiden teşekkürler...
Özellikler İşlemci: Intel Core Duo işlemci T2400 (2 Mb L2 Cache, 1,83Ghz, 667Mhz FSB) Sistem Belleği: 1 GB DDR II 533 Mhz Sabit Disk: 160 GB SATA 5400 rpm Grafik Kartı: Nvidia GeForce Go 7600 TurboCache 256MB Ekran: 17'' WXGA BriteView HD (1440*900) Optik Sürücü: DVD-RW (+/-) LightScribe Ethernet Kartı: Entegre 10/100 Ethernet Modem: Entegre 56K modem Ses: Onboard Klavye: Q Türkçe Mouse: TouchPad Pil / Pil Süresi: 2,5 saat max. Ağırlık -: 3,7 kg Diğer Özellikler: Wireless 802,11b/g, /Bluetooth Garanti: 2 Yıl
HP nin artıları
Mağazada inceledim yaklaşık 25 tane açık bilgisayarın içinde ekranı güneş gibi parlıyo. böyle ekran bi tek sony de gördüm. Çözünürlük mükemmel. tuşların üzerine yüklendim en hafif göçme yok. (süper) uzaktan kumandası mevcut.(bilgisayarı dahi bu icatla kapatabilirsiniz) DAHİLİ BLUETOOTH var.(2.0) bilgisayarın tipi çok güzel. QUICKPLAY denen zımbırtı mevcut. HP ye özel sistem kurtarma ile ilgili çok güzel bişey var. Ne olduğunu uzun uzun anlattılar çok kullanışlı olduğuna eminim. harddisk 160 gb. benim gibi bilgisayarı film ve oyun için kullanıp masaüstünden pek ayırmayanlar için süper. hoparlöler mağazayı inletiyo. 25 sn. de kapandı 45 sn. de açıldı.(kronometre tuttum) cd üzerine şekil ve yazı yazdıran teknoloji mevcut(çok faydalı bişi değil sadece özel cd lere has bi olay) orjinal win XP var(kafadan 80 USD+kdv eder) ekran kartı tam performansla çalışıyor. neredeyse piyasadaki tüm hafıza kartlarını tanıyor. 4 usb giriş. kasa taş gibi. pil süper( diğer 17 inçlere göre) hesap makinesi için hızlı erişim tuşu mevcut tuşlar piyano kıvamında. dvd writer süper. harddisk 3 e bölünmüş şekilde ve bir bölümü sistem kurtarmaya ait. daha önce notebook kullanan arkadaşların bildiği gibi ürün kurtarma dvd si mevcut.(format+driverler tek tuşla kurulur ve 20-30 dak. sürer) herhangi bir driver sorunu yaşayacağınızı sanmam. bilgisayarınızı kayıt ettirebilirsiniz(çalınmaya karşı işe yarayacağını sanıyorum) chipseti monsterla aynı touchpad te sayfayı yukarı ve aşağı oynatabileceğimiz bölüm mevcut. mouse lardaki scroll gibi ve en son: BU BİR Hp
ekran kartı önemli fakat performans alabilmek için ekran daha önemli. ge force 7600 gerçekten çok güze ekran kartı
yukardaki ürün şu an indirimde ben sipariş ettim cumartesi geliyor. kesinlikle kaçırma derim.
Arkadaşlar teşekkür ederim.HP ve toshibanın servis olayı nasıl???Daha uzun süreli kullanabilmek için 512 MB ekran kartı olan A100-847 veya A100-237 daha mı uygun acabaa????Sonuçta ram takarak sorunsuz uzun süre kullanılabilir mi????Hafta sonu alacağım makinayı acil yardım...
gerçek hayatta ati ve nvidia'nın birbirine rakip olarak piyasaya sürdüğü kartların arasında uygulamaların %80'inde önemli bir fark göremezsiniz, geri kalan %20'nin de yarısında biri öndeyse yarısında diğeri öndedir. bu bir nevii danışıklı dövüş. 3dmark gibi sentetik benchmarklardaki farklılıkların büyük kısmı da sistemlerin diğer özelliklerinden kaynaklanır. kartın saat hızının düşürülmüş olup olmadığı ve bellek miktarı da etken tabii, ama hangi kart daha iyi sorusunun aynı fiyat grubundaki kartlarda tek bir cevabı yok.