Şimdi Ara

Notebook ilk Kurulum :s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir arkadaşım Vatan Bilgisayar'ın 25. yılında ACER as5920g-102g16n notebooku % 25 indirime almış. O gün kapıda 2 saat, veznede de 2 saat bekledikten sonra bilgisayarını almış.

Kurulum için ertesi gün gelmesini söylemişler. Ertesi gün notebook u kuruluma götürmüş. Teknik servis ona 1-1.5 saat sonra gel demiş.

Bizim arkadaş 20 dakka sonra uğramış ne oluyor ne bitiyor diye, bir bakmış bunun bilgisayar hazır. Teknik servis ona bilgisayarın ztn daha önceden kurulu olduğunu söylemiş.

Bizim arkadaşta teşhir malı kakaladılar diye şikayete gitmiş.

Şimdi benim sormak istediğim şu. Bu laptoplar a Kurulum adı altında ne yapıyorlar. Yani windows u yeniden mi kuruyorlar ? Yoksa kurulu windows un üzerine driverlarını fln mı yüklüyorlar. ?

ve ayrıca bu windows un ne zaman kurulmuş olduğuna bir yerden bakabilirmi ? Ben Windows klasörünün ne zaman oluşturulduğuna göz at dedim ama, bilgisayarı onlarda bırakmış.Değiştirmiş olabilirler.?

• notebook kurulumunu ilk kez duyuyorum :S dostum birşey sorcam acaba kampanyasına windows xp dahil miydi yoksa free dos muydı?
  • ya onun aldığı laptop vista. Bende geçenlerde aldım hatta bi arkdaşa daha aldık. Benim ki toshiba arkadaşın ki asus tu onlarda Vista, onlara da kurulum yapıldı. Hatta soruyorlar Türkçe mi olsun İngilizce mi diye.

Bu arada kampanya Vatan da satılan tüm ürünlerde % 25 indirimli idi o gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 12 Eylül 2007; 2:06:41 >
  • valla dostum ben de 1 yıl öncesinde toshiba satellite laptop almıştım... fakat "0" kutusunda herşeyiylen kurulu olarak gelmişti.. hani bi format atarsın da bilgisayarına ad falan verirsin yerel saat ayarları falan yaparsın ya, direk o ekran çıkmıştı... tr mi ingilizce mi olsun sorusuysa oldukça düşündürücü!!! orjinalligini bi kontrol et derim ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 12 Eylül 2007; 2:10:27 >
  • Benim bildiğim işletim sistemini alıyosan kurulu gelir.
    kurulumu aracı şirket yapar.(exen gold gibi) eğer yoğunluğa geldiyse yapmamış olabilirler.

ama arkadaşın olay çıkartdıysa bi sebebi vardır.

yani bi yerinde yıpranma gibi bişey olabilir.
  • Ya ztn bu Toshiba nın Asus un fln kendi kurulum cd leri işletim sistemini otomatik olarak, format atarken kuruyorlar. Ama bilgisayar kurulu olarak mı çıkıyor acaba kutudan, yoksa 0 km olarak çıkıyorda bu Teknik servisler ilk defa mı kuruyorlar, onu merak ediyorum.
  • ben teknosa dan almıştım toshiba laptobu... Ürünün özel bi ambalajı vardı.. sonradan yüklenseydi o ambalajların deformeligi kesinlikle belli olurdu.. bence üretimde yüklenyor gibi... fakat emin diilim dostum... Kendi cd sinin olması aslında bir nevi benim tezimi destekliyor.
  • yüklü gelmesi lazim deilmiydi onun benim bildigim öledir acar kullanirsin
  • içinde yüklü geliyor F+11 yapara kuruyor servis bildiğim kadarı ile
  • acerinki yüklü geliyor..... sadece dili ve sonrasını siz ayarlıyorsunuz yani kutusunu açtıktan 10 dk gibi kısa bir sürede laptopunuz hazır hale geliyor
  • evet arkadaşlar boşuna cıngar çıkarmış bence arkadaşın 20 dk içinde oluyor zaten kurulum..yani vista baştan kurulmuyor..sen sadece dilini kullancı adını filan yazıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipercum

Kurulum için ertesi gün gelmesini söylemişler. Ertesi gün notebook u kuruluma götürmüş. Teknik servis ona 1-1.5 saat sonra gel demiş.

bişi sorcam acaba arkadaşın ertesi güne kadar hiç laptobu açmadı mı? Ya ne bilim topic de olay da bana biraz garip geldi açıkçası... 1.si bildigim kadarıyla tum sistem kurulu geliyor, 2.si de vatanın müşteri memnuniyeti için yaptığı bir çalışma olsa gerek(ad soyad yazma gibii falan), 3. suyse neden arkadasına 2-3 saat sonra gel demişler ve de zaten kurulu demişler... Ya valla merak ettim şu olayı şimdi yaa Dostum bi arkadaşına(gündüz vakti) dönüp de bizi biraz daha aydınlatabilir misin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.