Şimdi Ara

Notebook Islandı Açılmıyor (Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 10 gün önce aldığım Casper marka notebook yağmurda çanta içinde ıslandı ve açılmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Notebook'u bendenödünç alan ve güya yağmur geçirmez çantasıyla arkadaşına gşden kuzenim, orada notebook'u çıkardığındahafif nemli olduğunu görmüş ve peçeteilesilmiş. Sonra açmış, işni görmüş. Yarım saat kullanıp işini bitirdkten sonra notebook kapanmış. Şarjı bittiğini düşünen kuzen. Bana geri getirdiğinde hiç açılmadığını farkettim. Notebook tahminim 4 saattiraçılmıyor.

Sizce ne yapmalıyım. Garanti karşılamayacak. Ben açmalı mıyım? Beklemeli miyim? Acilcevap verebilirseni sevinirim. Bir deyarın Pazar. Hey allahım...

• arkadaş sana tavsiyem ürüne hiç dokunmadan servisine gönder ürünün çalışmadığını söyle su geçirdiğini felan söyleme yoksa direk garanti dışı bırakabilirler
  • eğer tornavida izi anlaşılırsa yapmazlar Casper çok kötü bu durumlarda.Bir de kuzen kötü bir iş yapmış kesinlikle peçete ile silinmemesi gerekir böyle durumlarda saç kurutma makinesi ile kurutmak daha iyi olacaktı.
  • Atimx,
    Saç kurutma makinesi anakarta zarar vermez mi?Lehimler filan eriyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadirCanCelik

Atimx,
    Saç kurutma makinesi anakarta zarar vermez mi?Lehimler filan eriyebilir.

Hayır.Lehim 140 ile 300 Derecede erir.Saç kurutma makinesi o sıcaklığı veremez.Anakart ise 520 dereceye kadar dayanıklıdır.
  • Teşekkür ederim.Bir şey daha öğrenmiş oldum.
  • Rica ederim.
  • sıvı teması bir notebook için en kotu durumdur diyebilirim.eger acıp ıcını dagıtıp toplayabılecek bırısı varsa hemen mudahale edıp tınerle temızleyıp kurutup gerı takın derım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fos

sıvı teması bir notebook için en kotu durumdur diyebilirim.eger acıp ıcını dagıtıp toplayabılecek bırısı varsa hemen mudahale edıp tınerle temızleyıp kurutup gerı takın derım.

Tiner mi???? Tiner olur mu arkadaşım?Siz bu değersiz bilgiyi kimden öğrendiniz?

Size tavsiyelerim:
    1- Çalışır durumdaki laptopa sıvı döküldüğünde en direk bataryayı çıkarın(özellikle bu ilk müdahale çok önemlidir,windows bozulacak derdine düşmeyin sonuçta laptobun tamamen bozulmasından daha iyidir)
    2-Eğer sıvı üstten döküldüyse hemen bezle sıvıyı emdirin ve ters çevirin sıcak havayla 15dk boyunca hava üfletin.
    3-Sıcak hava ile 10Cm'den bölgeye üfletin.
    4-kesinlikle 4saat boyunca açmayı düşünmeyin sıcak bölgede tutun su buharlaşacaktır.
    5-Tiner! KESİNLİKLE Kullanmayın!Yoksa komple bozarsınız.
    6-Eğer elinizde alkol varsa çok az bir damla döküp tekrar sıcak hava üfletin(Çünkü alkol çok çabuk uçuyor suyla temasta ise suyun çabuk buharlaşmasını sağlar)
    7-Kesinlikle güçlü kompresör ile üfletmeyin her yere dağıtırsınız.

• yazdıgın bılgıler ılk basta yapılacak ıslemler arkadasım aradan 10 gun gecmıs.
    laptop servıse geldıgınde acıldıktan sonra hasarlı bolge tespıt edılır ve temızlenır bu da tınerle yapılır bundan bır suphe duyuyorsan işin ehlı bır servıse sorabılırsın.
    ayrıca bır yanlıs anlasılma var sanırım ben anakarttakı sıvı teması ıcın soylemıstım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fos -- 13 Aralık 2010; 21:40:57 >
  • quote:

yazdıgın bılgıler ılk basta yapılacak ıslemler arkadasım aradan 10 gun gecmıs.
    laptop servıse geldıgınde acıldıktan sonra hasarlı bolge tespıt edılır ve temızlenır bu da tınerle yapılır bundan bır suphe duyuyorsan işin ehlı bır servıse sorabılırsın.
    ayrıca bır yanlıs anlasılma var sanırım ben anakarttakı sıvı teması ıcın soylemıstım.

Arkadaşım tiner tutuşturucu özelliğe sahip.Flux ile karıştırmayın.Tmm bende biliyorum 10gün geçmiş ben ilerde bu tür bir sorunu yaşayacak kişilerin ilk yapmayı gerekenleri yazdım.Ayrıca ben 13yıldır lehimleme,anakart,ekran kartı tamirat işiyle uğraşıyorum.Bilgim olmasaydı bu kadar üzerine gitmezdim.Tineri ilk defa senden duydum.
  • bende bılgım dahılınde bunları yazdım ama dogru aksettıremedım neyse herkesın bıldıgı sekılde kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

quote:

Arkadaşım tiner tutuşturucu özelliğe sahip.Flux ile karıştırmayın.Tmm bende biliyorum 10gün geçmiş ben ilerde bu tür bir sorunu yaşayacak kişilerin ilk yapmayı gerekenleri yazdım.Ayrıca ben 13yıldır lehimleme,anakart,ekran kartı tamirat işiyle uğraşıyorum.Bilgim olmasaydı bu kadar üzerine gitmezdim.Tineri ilk defa senden duydum.

Yerinde açıklamalarınız için teşekkür ederim.Biz de bilmediğimiz bazı noktalar aydınlatıldığı için memnun olduk.Üstat.aşağıdaki vereceğim linkte bazı arkadaşlar HDD ile ilgili (Şu an 4. sayfada ) problem yaşamışlar.Bilginiz dahilinde yardımcı olursanız inanın çok mutlu olacağım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44782500/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 14 Aralık 2010; 17:59:46 >

• Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Daha önce yazmam gerekirdi heyecanıma ve iş yoğunluğuma verin. Arkadaşlar, notebook buraya yazdıktan 1-2 saat sonra açıldı ve sonrasında sorun olmadıı. Bilgisayardan anlayan bir arkadaşım telefonda şöyle dedi: ''dokunma koy bir yere, kesinlikle açılacak. Bu kadar ıslanmayla bir şeyolması imkansız'' Bu iddialı sözler biraz inandırıcılktan uzak geldi, ama gelin görün ki notebook açıldı gerçekten. Anakartlar sanırım kendini koruyor bir şekilde açılmayarak.

Notebook'u hafif ıslanan arkadaşlar hemen açmasın içini aletin diyelim son söz olarak. Tekrar herkese teşekkürler. Seviyorum donanımhaber'i.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runoman -- 14 Aralık 2010; 18:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: runoman

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Daha önce yazmam gerekirdi heyecanıma ve iş yoğunluğuma verin. Arkadaşlar, notebook buraya yazdıktan 1-2 saat sonra açıldı ve sonrasında sorun olmadıı. Bilgisayardan anlayan bir arkadaşım telefonda şöyle dedi: ''dokunma koy bir yere, kesinlikle açılacak. Bu kadar ıslanmayla bir şeyolması imkansız'' Bu iddialı sözler biraz inandırıcılktan uzak geldi, ama gelin görün ki notebook açıldı gerçekten. Anakartlar sanırım kendini koruyor bir şekilde açılmayarak.

Notebook'u hafif ıslanan arkadaşlar hemen açmasın içini aletin diyelim son söz olarak. Tekrar herkese teşekkürler. Seviyorum donanımhaber'i.. :)

Burda laptobun kendini koruması değil suyun buharlaşmasından dolayı etkisini kaybetmesidir.Eğer ıslak halde çalışıyor olsaydı o zaman kısa devre yapardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

quote:

Yerinde açıklamalarınız için teşekkür ederim.Biz de bilmediğimiz bazı noktalar aydınlatıldığı için memnun olduk.Üstat.aşağıdaki vereceğim linkte bazı arkadaşlar HDD ile ilgili (Şu an 4. sayfada ) problem yaşamışlar.Bilginiz dahilinde yardımcı olursanız inanın çok mutlu olacağım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44782500/tm.htm

Herkes karışık konuştuğu için bulamadım konuyu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.