Şimdi Ara

Notebook master-slave sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, notebook'umunun DVD-rom'unu söktüm ve tekrar yerine taktım. ancak şu anda pc bios ta kalıyor. DVD-ROMu çıkartırsam Harddiski görüyor ve açılıyor. DVd-rom u taktığımda yine BİOS ta kalıyor. ne harddisk te ne de dvd-rom da master veya slave jumper ları yok. yani bu parçalar CABLE SELECT moda sahip cihazlar. Şimdi sorun şu; notebookuma harddiski MASTER, DVD- ROM u SLAVE olarak nasıl gösterebilirim. Bios ta da böyle bir seçenek yok. Notebook anakartı İ815 chip'li. yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

• Sorun çözüldü. notebook HDD ini slave yapabildim. master da mümkün değil gösteremiyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: palet

Sorun çözüldü. notebook HDD ini slave yapabildim. master da mümkün değil gösteremiyordum.

Nasıl oldu da yapabildin, anlatır mısın?
  • Notebook DVD romunda jumper var ama içini açman gerekir.HD de ise jumper yok.En azından ben göremedim.
  • Beraber uğraştığımız için nasıl olduğuna ben açıklayayım.Daha önce hiçbir sorun yoktu taki dvd yi yerinden çıkarana kadar.işte bundan sonra cihaz dvd yi ve hdd yi master yapmaya uğraştı. ama ikisi birden master olmayınca bios ekranda takılıp kalıyordu. bir tanesini slave yapmak zorundaydık. dvd nin herhangi bir jamper seçeneğini bulamadık. ama notebook hdd nin jamper pini olduğunu keşfedince hdd yi slave olarak ayarlayabildik. ve sorun çözüldü. dvd yi master hdd yi slave olarak görüyor ve sorunsuz çalışıyor. İşin ilginç kısmı dvd yi çıkartmadan önce jampersiz kardeş kardeş anlaşan bu ikili neden bunu yaptı anlayamadık.
  • Evet Arkadaşlar sorun çözüldü. ve artık sebebinide biliyorum. Toshiba dvd lerde firmware yüklenirken (ki dos mod ta yükleme yapılıyor.) sürücüyü master mı slave mi yapayım diye soruyormuş ben firmware yükleme işini yarıda kestiğim için bu seçeneği görememişdim. ve haliylede default olarak DVD yi master yapmış. bu arada DVD yi açtım ve içine de baktım kesinlikle bir jumper ayarı yok içersinde.
    bu bilgiwww.cdfreaks.com daki forumlardan alınmıştır. Şu an dvd master da HDD jumper ile slave de ve sonuç eskisinden daha iyi. çünkü dvd rom 24x hızda okuduğu için yani yavaş olduğu için win-xp format atmak istediğimde boot ta cd yi okuyamıyordu GEÇ KALIYORDU ancak şu anda DVD yi HDD ten önce gördüğü için bir miktar daha cd okuma süresi kazandı ve boot ta aynı cd yi rahatlıkla okuyor.
    KOLAY GELSİN

• Arkadaşım aynı sorun bende de oldu sorunu nasıl çözdün söylermisin? bende de aynen toshiba dvd sürücü firmware yaparken oldu ben de göremedim master mı slave mi olsun sorusunu yardımcı olursan sevinirim
  • harddisk i slave cektıgını belırtmıs zaten arkadas
  • Yani harddiski slave çekme nasıl oluyor diye soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmasat

Beraber uğraştığımız için nasıl olduğuna ben açıklayayım.Daha önce hiçbir sorun yoktu taki dvd yi yerinden çıkarana kadar.işte bundan sonra cihaz dvd yi ve hdd yi master yapmaya uğraştı. ama ikisi birden master olmayınca bios ekranda takılıp kalıyordu. bir tanesini slave yapmak zorundaydık. dvd nin herhangi bir jamper seçeneğini bulamadık. ama notebook hdd nin jamper pini olduğunu keşfedince hdd yi slave olarak ayarlayabildik. ve sorun çözüldü. dvd yi master hdd yi slave olarak görüyor ve sorunsuz çalışıyor. İşin ilginç kısmı dvd yi çıkartmadan önce jampersiz kardeş kardeş anlaşan bu ikili neden bunu yaptı anlayamadık.

arkadaş burada açıklamış sorunu nasıl çözdüğünü.hdd i çıkaracaksın ve jumper ını bulup yerdeğiştireceksin. bu kadar. kolay gelsin

• ben anlatamıyorum heralde jumper ayarı nereden yapılıyor onu soruyorum. Laptopta normal pcdeki gibi jumper ayarı yapılmıyor. Büyük olasılıkla Anakartın üzerinden pinle yapılıyor. Fakat o pinin nerde olduğunu bilmiyorum. YAni kısacası jumper ayarını yapamıyorum. Şimdi yardımcı olursunuz umarım
  • arkadaş "notebook hdd inin jumper ı olduğunu keşvedince" diye bişey yazdığına göre onun hdd inde var. senin hdd indeki görünür bi noktada değildir yani hdd kasasının içini açarsan belki görebilirsin,ama dış kasasını sökmekten bahsediyorum.sakın disklerin olduğu kısımı sökmeye kalkma bozarsın hdd i.ben anakartın üzerinde olduğunu sanmıyorum ama kesin bir bilgim yok o konuda. o yüzden kesin konuşamıyorum. bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler. benim söyleyebileceğim bu kadar.
  • saolasın mulder cevap yazdığın için. Ben biraz daha uğraşıyım bakalım belki çözerim.
  • hocam JUMPER ayarını yapabilmek için HDD i bulunduğu yerden yani laptoptan sökeceksiniz. HDD yi sökerken darbe yapmayın, elinizden düşürmeyin HDD e hiçbir şey olmaz. daha sonra HDD üst tarafında zaten JUMPER master-slave ayarının nasıl yapılabileceğini gösteren bir resim vardır. bunun gibi

http://www.dancetech.com/aa_dt_new/articles/pc_build_xp2000_kt333/drives/build_pc_xp2000_maxtor_40gb_jumper_matchup.jpg
    sizin HDD nizdeki bu resime göre bir jumper bularak buraya SLAVE şekilde takın daha sonra hdd yi yerine takın laptopu çalıştırın. JUMPER resimde kırmızı OK ile gösterilen beyaz renkli parça oluyor. bu genellikle LAPTOP HDD ler de bulunmaz . herhangi bir masaüstü anakart cd rom - dvd yada masaüstü HDD lerden sökebilirsiniz.
    KOLAY GELSİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 19 Ağustos 2009; 21:01:18 >

• Eyvallah palet dün akşam jumper ayarını yaptım. Elimde pin yoktu telle kısa devre yaptım .master dvd oldu slave harddisk .Bend tekrar o programı çalıştırdım. Master slave yine yer değiştirdi. Hard diskten kısa devre için kullandığım teli çıkardım. Eski haline geldi Master HArd disk Slave DVD. Herkese teşekürler.
  • Sorunun Çözüldüğüne sevindim. Umarım bu konu başkalarınada yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.