merhaba arkadaşlar, ben mimarlık 1. sınıf öğrencisiyim edindiğim bazı bilgilere göre ram, ekran kartı, ekran çözünürlüğü, işlemci hızı bizim kullanacağımız programlar için önemliymiş. Ama disk dönüş hızı, sabit disk tipi, ekran kartı 540mı 630mu gibi konularda bana ne kadarı yeterli olur bilmiyorum. Özellik seçiminde bana yardım edebilir misiniz ??
2bin-2.200 arası bütçeyle asus tercihim laptop önerilerinizi ve benim altta seçtiğim 2 laptop hakkında yorumlarınızı söylerseniz çok sevinirim...
Artık ekran kartı GT650 nin altında olan bir notebook a 2000 TL nin üzerinde para verilmez. Mimarlık okuyorsan muhtemelen 3Dmax ve diğer render kasan programlarda kullanacaksındır. Bu bağlamda sana şu iki notebook u öneririm;
çizim programları için kullanan arkadaşlar fhd ekran olup 15 inç olan ekranlarda genelde program menüleri küçük görünüyör şekiller ölçeklendirme yapınca şekil ekrana sığmıyor.ekran seçeneği olarak 15 inç olupta hd ya da 1600x900 çözünüğrlülükler ideal fhd çözünürlülük olarak 17 inç'ler daha kullanışlı.
yorumlarınız için çok teşekkür ederim
son bir şey sormak istiyorum 5400rpm ile 7200rpm arasında çok hissedilecek kadar fark var mıdır ? sizce ram mi yüksek olması avantaj disk dönüş hızının yüksek olması mı avantaj ?
quote:
Orijinalden alıntı: Mrs architecture
yorumlarınız için çok teşekkür ederim
son bir şey sormak istiyorum 5400rpm ile 7200rpm arasında çok hissedilecek kadar fark var mıdır ? sizce ram mi yüksek olması avantaj disk dönüş hızının yüksek olması mı avantaj ?
bu kıyaslamayı yaparken modellerin diğer özelliklerini de baz almak gerekir. hangi iki model arasında kıyaslama yapıyoruz? ayrıca rami sonucta boşta slot varsa daha sonradan ekleyedebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme