Şimdi Ara

Notebook soğutucu tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
85.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben cooler master notepal x1 aldım sonra gıttım ustundekı fanıd egıstırdım tt a1926 fan tktım sıcaklıklar 6 7 dere kadar dustu ben oc yaptıgım ıcın aldım

• bende anlayamadım sitesinede baktım ama a 510 u göremedim ...
  • eğer aynı ürünse hemen alacağım. ama şimdi sipariş verip farklı bi ürün gelme durumu var onla da ugrasmak istemiyorum.
  • sanırım aynı ürünün adını a510 yapmışlar. bakalım cooler master a ingilizce olarak yazı yazdım ne fark var diye. eğer bir fark yok derlerse hemen alacağım bende vatanda 34 tl
  • beklemedeyim, sağolasın ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Çok az daha ekleyip NC3000 öneririm;

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879#divDigerResimler

NC-1000 ile arasında ne fark var NC-3000 'in , teşekkür ederim cevap için.

• valk@ Tavsiyem USB port üzerinden güç kullanan Notebook soğutucularını almamanızdır. Mümkünse AC güç konnektörü ile güç ihtiyacını kullanan soğutucu alın. USB üzerinden güç çeken soğutucular zamanla South Bridge ( güney köprüsü ) üzerine yük olarak çökmesine sebebiyet vermektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

valk@ Tavsiyem USB port üzerinden güç kullanan Notebook soğutucularını almamanızdır. Mümkünse AC güç konnektörü ile güç ihtiyacını kullanan soğutucu alın. USB üzerinden güç çeken soğutucular zamanla South Bridge ( güney köprüsü ) üzerine yük olarak çökmesine sebebiyet vermektedir.

Teşekkürler ilginiz için, sizin önereceğiniz bir soğutucu var mı söylediğiniz özellikte olan ?
  • quote:

valk@ Tavsiyem USB port üzerinden güç kullanan Notebook soğutucularını almamanızdır. Mümkünse AC güç konnektörü ile güç ihtiyacını kullanan soğutucu alın. USB üzerinden güç çeken soğutucular zamanla South Bridge ( güney köprüsü ) üzerine yük olarak çökmesine sebebiyet vermektedir.

Bende usb porttan güç alan bir soğutucu var anakarta mı zarar verir diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

quote:

Bende usb porttan güç alan bir soğutucu var anakarta mı zarar verir diyorsunuz ?

Elbette, zarar veriyor. South Bridge chipsetinde yıpranma oluşturmaktadır. Dilerseniz bir teknik servise gidin, Notebook sorunlarında ilk 5 sırada hangi problemlerin yer aldığını görün. USB porttan sürekli gerilim ve akım almak portu besleyen ''Güney Köprüsü''nü bozmaktadır.

valk@ Marka olarak değilde bir soğutucuya sırf görünüm adına 100 lira ve üstü vermenizi tavsiye etmem. Hava akımı ( çıkışı ) CFM önemlidir. 90-100 CFM hava akımı sağlayan AC güç konnektörlü herhangi bir soğutucuyu alabilirsiniz. Elbette markalar arası fiyat değişkenlik gösterebilir. Tanınmamış ''çin'' malı almayın. Yani VATAN vb. seçkin OEM mağazalarından alırsanız sorun çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Haziran 2011; 12:51:54 >

• @makedonn

teşekkürler.
  • Dizüstü soğutucusu almadan önce:
    - Mümkünse dizüstünün soğutma kanal, ızgara vs elemanlarını temizleyin.
    - Dizüstünün arka tarafına ızgaraları kapamayacak ve belli bir noktaya baskı yapmayacak yükseltici şey koyup bir kaç santim yükseltin.
    Dikkat ederseniz notebookların altındaki masaüstü gibi yüzeyler belli bir süre sonra ısınır. Dizüstü bu sıcak yüzeyin üzerinden gelen hava ile soğumaya çalışır. Microsoft ve Aiadatanın iki modelini kullandım. Günlük kullanımda fan çalışmasa bile stand sayesinde arka tarafın yükseltilmesi sıcaklık düşüşüne etki ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valk
    quote:

Orijinalden alıntı: LUZz
    Çok az daha ekleyip NC3000 öneririm;
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879#divDigerResimler

NC-1000 ile arasında ne fark var NC-3000 'in , teşekkür ederim cevap için.

1000'de ufak 2 fan, 3000'de büyük tek fan bulunuyor o nedenle önerdim.

• soğutucuların ideal nitelikleri hakkında bilen arkadaşlar yardım edebilir mi acaba? özellikle sormak istediğim CFM değeri, RPM değeri, voltaj, fan büyüklükleri hakkında nedir, ideal değerler nasıl olmalı, ne işe yarar gibi konularda tecrübeli üyeler varsa çok yardımcı olurlar diye düşünüyorum. yardım için şimdiden çok teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hullram

soğutucuların ideal nitelikleri hakkında bilen arkadaşlar yardım edebilir mi acaba? özellikle sormak istediğim CFM değeri, RPM değeri, voltaj, fan büyüklükleri hakkında nedir, ideal değerler nasıl olmalı, ne işe yarar gibi konularda tecrübeli üyeler varsa çok yardımcı olurlar diye düşünüyorum. yardım için şimdiden çok teşekkürler :)

RPM sayısı bir dakika içerisindeki deviri temsil etmektedir. 2000 RPM gibi... Yüksek olması önemlidir. Ancak RPM sayısından öte CFM daha önemlidir. Bu her ikisi birbiriyle doğru orantılıda olsa, fan boyutuda buna etki etmektedir. CFM hava akımını belirtir. 90-100 CFM hava akımı ( Rüzgar gücü gibi düşenebilirsiniz. ) sağlayan arası bir soğutucu oldukça iyi seviyede alır. Gerilim önemsiz AC güç konnektörlü almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki mesajlarımı inceleyebilirsiniz. Bir fanın TDP ( güç tüketim değeri ) ~~10-15 Watt civarındadır.

Fan boyutunun büyük olmasına dikkat edin. Alüminyum iskelet yapının olmasıda bir miktar avantaj sağlayabilir. İletkenliği yüksek bir metallerdendir. ( Plastik olanlara oranladır. )

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.